Pandangan udara Projek AHills diubah saiznya
 • Selesai
2445

Amverton Hills

 • Bungalow
 • Semi-D
Kawasan:
3,370 m² - 5,355 m²
Katil:
5 - 6
Mandi:
6
Gambaran keseluruhan

Tinjauan Amverton Hills

Amverton Hills adalah salah satu pembangunan kediaman gaya resort yang terletak di Sungai Buloh oleh A&M Realty. Projek ini terdiri dari banglo dua tingkat dan dua setengah tingkat serta unit berkembar semuanya terletak di sebidang tanah yang besar dengan hanya tiga unit per ekar. Amverton Hills menggambarkan hiasan dalaman yang indah di samping rona alam yang mencolok dengan tasik semula jadi menjadi tarikan utama dan taman yang indah di tepi jalan setapak di sekitar tanah seluas 120 ekar.

Perkembangan bertema Australia memberikan keseimbangan antara alam dan keanggunan modern dalam gaya hidup yang merangkumi kolam renang, sauna, gimnasium, dan banyak kemudahan lain di rumah kelab untuk para penduduk. Amverton Hills tentunya lebih disukai daripada orang yang ingin menikmati ketenangan alam. A&M realty terkenal dengan nilai untuk wang dan reka bentuk dan struktur standard antarabangsa dan ia dapat digambarkan melalui Amverton Hills.

Lokasi Amverton Hills

Amverton Hills terletak di Jalan Muhammad Riza, Sungai Buloh. Sungai Buloh terletak di pinggir Gombak, kira-kira 15-20 minit perjalanan ke pusat bandar Kuala Lumpur.

Beberapa kawasan terkenal yang terletak di Sungai Buloh, misalnya, Bukit Rahman Putra, Sunway Rahman Putra, Taman Villa Putra yang terkenal, dan kemajuan berterusan Damansara Sentral dengan Nilai Pembangunan Kasar yang menakjubkan (GDV) dinilai sekitar RM800 juta.

Sungai Buloh kini merupakan wilayah yang sedang berkembang, dengan banyak tanah yang belum dikembangkan. Oleh itu, jumlah penduduk di sini lebih sedikit berbanding dengan bandar-bandar lain. Penduduk yang kurang membawa kepada kesesakan lalu lintas yang lebih sedikit. Kenderaan komersial berat adalah sebab utama kesesakan kerana jalan raya menuju ke negeri lain. Namun, tempat ini mempunyai pusat membeli-belah, sekolah antarabangsa, hospital, restoran, dan kedai serbaneka yang cukup terkenal. Sungai Buloh mempunyai banyak potensi dan tambang sumber yang belum dimanfaatkan.

Kesambungan

Pegangan bebas besar boleh diakses melalui Jalan Kuala Selangor, yang akhirnya menghubungkan ke Lebuhraya Guthrie Corridor (GCE), Lebuhraya Kuala Lumpur-Kuala Selangor, dan Lebuhraya Utara-Selatan (NSE). Semua lebuh raya ini akan memberi akses kepada penduduk ke bandar-bandar lain seperti Kota Damansara, Subang Jaya, Petaling Jaya, Bukit Jelutong, dan Shah Alam. Orang-orang yang tinggal di Petaling Jaya biasanya mengambil Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) yang membawa mereka ke Sungai Buloh tepat setelah jalan tol Desa Park City. MRT menghubungkan Sungai Buloh dengan beberapa stesen utama di Lembah Klang. Juga, Lapangan Terbang Subang Jaya berada dalam jarak yang dekat dari Sungai Buloh. Semua bandar utama berada dalam jarak 15-20 minit perjalanan dari Amverton Hills

Kemudahan

Amverton Hills berada dalam jarak yang singkat dari banyak sekolah dan universiti. Sekolah Antarabangsa IGB dan Sekolah Antarabangsa ELC di Sierra Mas diisi sebagai tahap pengajaran kelas pertama untuk pelajar. Terdapat banyak sekolah menengah kejiranan yang serupa di Sungai Buloh, misalnya, SMK Bandar Baru Sungai Buloh dan SMK Bukit Rahman Putra. Kumpulan universiti yang diiktiraf juga terdapat dalam jarak dekat.

Terdapat pelbagai jenis makanan sedap yang terdapat di Sungai Buloh. Menyajikan makanan Cina konvensional dengan pakar masakan yang berpengalaman, penduduk diberi pelbagai pilihan. Selain itu, terdapat sekumpulan restoran Melayu dan India yang dapat diakses di kawasan ini. Pelbagai rantai makanan segera juga tersedia dalam jarak ludah.

Penghuni boleh didapati di beberapa kedai, seperti CONBINI Convenience Store, Seven-Eleven, Guardian, Giant, Samsung, Aeon Wellness, KK Mart, dan banyak lagi. Bagi pusat membeli-belah, The Star Avenue Lifestyle Mall di Jalan Zuhal U5 / 177 menyediakan pilihan all-in-one kepada semua orang.

Di sepanjang Jalan Kuala Selangor juga terdapat penduduk yang dapat menjumpai banyak bengkel kenderaan dan Balai Polis Sungai Pelong. Sekiranya berlaku kecemasan perubatan, Hospital Sungai Buloh berada tepat di Jalan Hospital. Banyak farmasi juga disediakan untuk penduduk membeli ubat.

Pendidikan:

 • Sekolah Antarabangsa IGB
 • Sekolah Antarabangsa ELC
 • SMK Bukit Rahman Putra
 • Smk Bandar Baru Sungai Buloh
 • Universiti Teknologi MARA Fakulti Perubatan Kampus Sungai Buloh

Pusat membeli-belah:

 • Kedai Sungai Buloh
 • Pusat Beli-belah Gaya Hidup Star Avenue
 • Kompleks Sungai Buloh

Pengangkutan:

 • Stesen MRT Sungai Buloh
 • Lapangan Terbang Subang Jaya

Rekreasi dan aktiviti:

 • Tasik Biru Sungai Buloh
 • Fun Run di Sungai Buloh
 • Taman Rekreasi Bandar Baru Sungai Buloh

Bantuan Perubatan:

 • Hospital Sungai Buloh

Pelan Lantai Amverton Hills

Terdapat 11 unit untuk banglo dan 66 unit untuk Semi-Ds. Terdapat gabungan tujuh reka bentuk unik untuk banglo, diklasifikasikan sebagai D2, D2A, F1, F2, F3, U1, dan U2. Bagi Semi-Ds, terdapat agregat dari 3 susun atur yang berbeza jenis A, B, dan C. Berikut ini menggambarkan jumlah unit yang tersedia untuk setiap susun atur untuk kedua-dua jenis harta tanah:

Banglo:

 • D2 (2 unit)
 • D2A (1 unit)
 • F2 (3 unit)
 • F3 (3 unit)
 • U1 (1unit)
 • U2 (1 unit)

Separuh Ds:

 • Jenis A (28 unit)
 • Jenis B (34 unit)
 • Jenis C (4 unit).

Susun atur unit yang berlainan mempunyai kawasan yang berbeza. Unit terbesar untuk banglo adalah susun atur D2 dan D2A, dengan masing-masing mengarahkan kawasan raksasa 5,350 dan 5,304 kaki persegi secara berasingan. Unit D2 dan D2A mempunyai reka bentuk tiga tingkat yang terdiri dari tingkat bawah, tingkat bawah, dan tingkat pertama. Tingkat bawah adalah seperti ruang bawah tanah tetapi terdiri daripada teres terbuka, bilik pelawat, bilik penjaga rumah, halaman, dua bilik air, dan ruang rehat.

Tingkat bawah akan menjadi seluruh lantai raksasa yang menempatkan dapur, ruang tamu, dan ruang makan. Tempat letak kenderaan terletak di tingkat bawah. Tingkat utama mempunyai empat bilik dan empat tandas. Terdapat ruang tamu tambahan untuk keluarga duduk dan meluangkan masa yang tenang.

Dua unit besar lain adalah reka bentuk U1 dan U2 dengan luas tanah 5,355 dan 5,275 kaki persegi secara individu. Walaupun U1 lebih besar daripada D2 sehubungan dengan luas, ia hanya terdiri dari 2 cerita dan bukannya 3 cerita untuk susun atur D2. Penyingkiran 1 tingkat dalam susun atur Jenis U1 dibayar oleh teras kenderaan, beranda, dan sorotan air yang lebih besar yang tidak dapat diakses di Jenis D2 dan D2A. Setara berlaku untuk Jenis U2.

Jenis F1, F2, dan F3 adalah reka bentuk yang lebih kecil yang terdiri daripada 4,998, 4,516, dan 4,832 kaki persegi secara individu. Setiap satu dari 3 reka bentuk terdiri daripada 2 tingkat dengan rancangan setanding seperti format di atas. Walaupun F1, F2, dan F3 memiliki kawasan binaan yang lebih kecil, mereka tetap memiliki unit yang luas untuk tinggal.

Pembangunan Semi-D merangkumi Fasa 1 dan Fasa 2. Terdapat 3 jenis reka bentuk untuk Semi-D untuk Jenis A, B, dan C. khusus Jenis T dan C memerintahkan kawasan tanah sebanding seluas 3,370 kaki persegi sementara Jenis B menampilkan 3,668 kaki persegi yang lebih besar. Semua unit dilengkapi dengan 5 bilik dan 4 bilik air.

Susun atur keseluruhan pegangan bebas telah dipilih secara strategik untuk kesesakan minimum dan keindahan bandar.

Kemudahan dan Kemudahan Amverton Hills

Like its name implies, Amverton Hills’ main selling point is their work with nature. After t
he main entrance is a huge lake, which is the main attraction. The gigantic plot is surrounded by scenic walkways for occupants to enjoy much-needed relaxation. As a safety measure, the whole area is enclosed with gates and guardhouses. Auxiliary police are also assigned.

Selebihnya kemudahan digabungkan di dalam rumah kelab penduduk. Kolam renang disediakan untuk penduduk untuk terjun, dan gimnasium dapat diakses agar penyewa tetap cergas sebagai teman tanpa perlu keluar rumah. Rumah kelab ini juga mempunyai sauna untuk bersantai. Bagi individu yang mencari jenis bersantai yang lain, terdapat ruang membaca dan kafe.

Senarai kemudahan:

 • Kolam renang
 • Gimnasium
 • Sauna
 • Bilik bacaan
 • Kafe
 • Keselamatan 24 jam
 • Dipagar dan dijaga
 • Rumah Kelab Residen
 • Laluan Jalan Raya yang indah
 • Tasik Semula jadi

Analisis Harta Tanah Amverton Hills

Nilai pembangunan kasar (GDV) projek itu adalah RM400 juta. Harta tanah di Amverton Hills mempunyai harga PSF RM356. Ia adalah bandar sendiri yang menyediakan banyak kemudahan dan kehijauan kepada penduduk. Rumah-rumah itu sendiri menunjukkan kelas dan kekayaan. Semua ciri ini mengimbangi tanda harga dan memberikan nilai yang baik untuk wang.

Pasaran sasaran

Amverton Hills menangani keperluan keluarga besar atau keluarga bersama dan pemegang perniagaan besar. Ini dapat dilihat pada keluasan rumah dan jumlah bilik tidur. Orang-orang yang ingin menghabiskan waktu di lingkungan yang tenang jauh dari pusat-pusat kota yang optimis seperti Petaling Jaya, Subang Jaya, dan Kuala Lumpur adalah pasar sasaran. Warga asing yang mempunyai rumah kedua di Malaysia juga boleh menjadi sasaran pasaran. Sasaran Amverton Hills terutamanya pasaran kelas atas dan kelas menengah ke atas.

Analisis pesaing

Terdapat banyak faktor yang perlu dipertimbangkan semasa membeli rumah. Nilai, penginapan, hubungan kursus, dan keadaan semuanya menambah kitaran dinamik. Lokasi empat hartanah dipilih di Sungai Buloh sehingga harganya setanding. Projek yang dipilih juga merangkumi bungalow atau separa berkembar untuk memberikan perbandingan yang adil. Oleh kerana jenis harta tanah, semua pembangunan mempunyai ruang yang luas dengan Amverton Hills menawarkan ukuran binaan terbesar 3668 kaki persegi. Norton Garden mempunyai ukuran binaan terkecil 2447 kaki persegi.

Aspek yang paling penting ketika membeli harta pasti harga jual. Walaupun harganya kelihatan terlalu tinggi, seseorang harus memusatkan perhatian pada harga PSF untuk analisis yang lebih objektif. Dengan harga PSF RM 356, Amverton Hills adalah pilihan termurah di antara semua projek lain yang rata-rata berharga sekitar RM 460. Harga kedua terendah PSF adalah Norton Gardens pada harga RM376. Perbezaan RM20 mungkin kelihatan remeh tetapi ketika seseorang menaikannya ke ukuran bawaan, perbezaannya dapat dilihat. Berbanding dengan Sierra Mas, perbezaannya adalah RM166 yang mengejutkan.

Namun, seseorang mungkin berpendapat bahawa Amverton Hills siap pada tahun 2018 sementara projek seperti Sierra Mas, Norton Garden, Hampton Residences, dan Gamuda Gardens masih dijalankan. Walaupun kenaikan harga terbukti untuk sebidang tanah, kita masih boleh membuat perbandingan yang adil dengan melihat Hemingway yang juga disiapkan pada tahun 2018. Walaupun Hemingway mempunyai harga permulaan yang lebih rendah iaitu RM1,170,000, ketika seseorang merenungkan harga PSF , Amverton Hills adalah pilihan yang jauh lebih murah. Amverton Hills adalah pilihan yang baik untuk pembeli yang ingin menetap di rumah baru setelah dibeli kerana ia sudah siap berbanding projek lain yang sedang dijalankan.

Dari segi hak milik tanah, kebanyakan projek adalah pegangan bebas kecuali Taman Norton dan Taman Gamuda. Memandangkan harga PSF agak serupa, pembeli berpotensi perlu mempertimbangkan aspek nilai untuk wang. Di antara semua projek pegangan bebas, Amverton Hills membolehkan pembeli memiliki unit pada harga terendah RM 356 PSF.

wdt_ID Nama Projek Kawasan Terbina (kaki persegi) Harga jualan Harga PSF Tahun Siap Tempoh Tanah
1 Amverton Hills 3370 - 3668 Dari RM1,200,000 RM356 2018 Freehold
2 Sierra Mas 3466 RM1,800,000 RM519 2020/21 Freehold
3 Taman Gamuda 2566- 3222 Dari RM1,230,000 RM479 2021 Pajakan
4 Bandar Seri Coalfields - Hemingway 2464 - 2925 Dari RM1,170,000 RM475 2018 Freehold
5 Dari Hampton Residences Fasa 1 2870 - 2903 Dari RM1,300,000 RM453 2021 Freehold
6 Eco Grandeur - Taman Norton 2447 RM920,000 RM376 2021 Pajakan

Amverton Hills Pembangun: A&M Realty Berhad

A&M Realty Berhad ditubuhkan pada 23 Disember 1978, oleh ketua dan penganjurnya yang berwawasan Tan Sri Dato 'IR Ng Thian Hock. Organisasi ini direkodkan dalam badan utama prinsip Bursa Malaysia pada 20 Januari 1995.

A&M Realty Berhad adalah organisasi yang direkodkan terbuka dengan portfolio yang dipertingkatkan, meliputi Pembangunan Harta Tanah, Pengurusan Harta Tanah, resort dan resort golf, ladang, peredaran bahagian dan segmen kereta, makanan, dan minuman. Dari bangunan tinggi hingga hartanah yang didaratkan, syarikat telah memusatkan perhatiannya ke Semenanjung Malaysia dengan banyak perkembangannya di Lembah Klang. Syarikat ini berdiri di atas empat tonggak misi: nilai untuk wang, kepuasan pelanggan, produk berkualiti, dan idea inovatif.

A&M Realty pakar dalam resort, restoran, dan kepakaran mereka dalam penginapan kediaman ditunjukkan melalui Amverton Hills. A&M realty kini sedang berusaha untuk mengembangkan francais Amverton seperti Amverton Greens, Amverton Links, Amverton Kiara, Amverton Park, dan lain-lain. Mereka mengawasi sejumlah hotel, resort, lapangan golf, dan proyek taman air seperti resort Golf dan Country Bukit Kemuning dan Garden Business Center juga.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Kediaman
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Banglo,
 • Semi-D
Katil:
5 - 6
Mandi:
6
Harga:
RM1,200,000 - RM5,158,800
Pemaju:
A&M Realty Berhad
Bilangan Tingkat:
2
Jumlah Unit:
77
Tahun Penyiapan:
2018
Kawasan Terbina (BUA):
3,370 m² - 5,355 m²
Kemudahan
 • Rumah kelab
 • Gimnasium
 • Trek joging
 • Kolam renang
 • Bilik bacaan
 • Sauna
 • Sistem sekuriti

Lokasi

Wilayah
 • Selangor,
 • Sungai Buloh
Kejiranan

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM450,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2 - 3
732 kaki² - 1227 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
Dari RM1,200,000

Cadangan Jual Unik

 1. Kehidupan yang tenang
  Kediaman bertema resort berkepadatan rendah yang sangat sesuai untuk keluarga yang sedang berkembang.
 2. Pembangunan pegangan bebas
  Pembangunan hak milik bebas di tanah seluas 120 ekar.
 3. Rumah kelab peribadi seluas 12000 kaki persegi
  Rumah kelab persendirian khusus untuk penduduk untuk melengkapkan gaya hidup mereka.
 4. Keahlian gaya hidup A&M percuma
  Pemilik Amverton Hills berhak mendapat tawaran istimewa di semua hotel, resort dan kedai makanan dan minuman A&M.

Garis masa

Pemandu Keputusan

Kesambungan
7
Kemudahan
7.5
Keselamatan
7
Konsep
7
Kemudahan
7
Nilai wang
10
Penilaian Pustaka27 Undi
7.5
7.6

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM1,200,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!