Dasar Privasi

X-idea adalah pengendali https://properly.com.my ("Laman Web") dan kami komited untuk melindungi maklumat peribadi anda.

Dasar Privasi ini (bersama-sama dengan Syarat Perkhidmatan kami https://properly.com.my/terms-and-conditions/ dan apa-apa dokumen lain yang dirujuk di dalamnya) menyatakan bagaimana maklumat peribadi yang kami kumpulkan dari anda, atau yang anda berikan kepada kami, akan digunakan, diproses atau diturunkan oleh kami, yang terdiri daripada bagaimana butiran khusus akan digunakan untuk menyesuaikan pengiklanan yang diarahkan kepada anda. Dasar Privasi ini menetapkan jenis maklumat individu yang kami kumpulkan, bagaimana kami menyimpannya dengan selamat dan selamat, serta bagaimana anda boleh mengakses atau mengubah data peribadi anda yang disimpan oleh kami. Dasar Privasi ini merangkumi penggunaan Laman Web dan cara lain yang anda boleh menghubungkan atau berkomunikasi dengan kami melalui penggunaan perkhidmatan dan produk kami.

Sila baca dengan teliti untuk memahami dasar dan amalan kami mengenai maklumat peribadi anda dan bagaimana kami akan mengurusnya.

Melainkan jika disekat oleh undang-undang yang terpakai, anda bersetuju bahawa mana-mana dan semua data peribadi yang bersekutu dengan anda yang dikumpulkan oleh kami atau dibekalkan oleh anda dari semasa ke semasa boleh digunakan, diproses dan didedahkan untuk tujuan sedemikian dan kepada individu-individu seperti yang ditetapkan dalam Dasar Privasi ini .

Kami boleh mengubah Dasar Privasi ini pada bila-bila masa dengan menerbitkan variasi yang disemak di Laman Web. Semasa kami berusaha untuk menghantar pemberitahuan tertentu setiap kali dasar dipinda, anda akan dianggap telah mengakui dan bersetuju dengan Dasar Privasi yang dipinda jika anda terus menggunakan Laman Web atau perkhidmatan kami selepas modifikasi dilaksanakan dan diwujudkan. Anda dinasihatkan untuk memeriksa laman web ini dari semasa ke semasa untuk maklumat terkini mengenai Dasar Privasi ini.

1. Pengumpulan Data Peribadi

Anda boleh memilih untuk melayari laman web tanpa mendedahkan data peribadi anda. Anda tidak perlu memberikan data peribadi sebagai syarat menggunakan Laman Web, kecuali yang diperlukan untuk kami menyediakan produk atau perkhidmatan yang anda ingin beli atau mengakses melalui Laman Web kami, bertindak balas kepada pertanyaan anda dalam kes di mana anda menghubungi kami secara langsung.

Apabila anda menggunakan perkhidmatan kami, kami mengumpulkan pelbagai maklumat dari dan mengenai anda, peranti anda, dan interaksi anda dengan Perkhidmatan. Sesetengah maklumat ini mengenal pasti anda secara langsung atau boleh digunakan untuk mengenali anda dengan mudah apabila digabungkan dengan maklumat lain.

Maklumat yang anda berikan secara sukarela: Apabila menggunakan Perkhidmatan kami, anda mungkin diminta untuk memberikan maklumat peribadi mengenai diri anda, seperti nama anda, maklumat hubungan, maklumat pembayaran, maklumat mengenai rumah atau harta benda yang anda berminat, maklumat kewangan. Ini mungkin berlaku, contohnya:

  • Apabila anda melakukan transaksi dengan kami pada atau berkaitan dengan Laman Web;
  • Apabila anda mendaftar untuk akaun dengan kami di Laman Web;
  • Apabila anda menghubungi khidmat pelanggan atau jurujual kami melalui e-mel, telefon, atau bersemuka, untuk menangani sebarang isu yang mungkin anda hadapi atau dengan permintaan atau pertanyaan;
  • Apabila anda mendaftar untuk perkhidmatan yang kami tawarkan di Laman Web, atau untuk pemberitahuan e-mel kami, dan / atau surat berita.
  • Apabila anda merujuk profesional harta tanah (seperti wakil atau broker harta tanah, pengurus harta tanah, pemberi pinjaman gadai janji atau pegawai pinjaman, pelabur, pembangun rumah atau yang lain)
  • Apabila anda melengkapkan bentuk atau tawaran lain, seperti permintaan untuk maklumat pinjaman atau hartanah sewa dan permohonan semakan latar belakang.
  • Anda juga boleh memberi maklumat tentang pihak ketiga melalui Perkhidmatan, contohnya, jika anda berkongsi penyenaraian hartanah dengan penerima melalui e-mel atau SMS. Beberapa butiran yang anda berikan melalui Perkhidmatan kami dikumpulkan dan diproses oleh pihak ketiga (seperti Google Analytics) bagi pihak kami.

Kuki, Piksel, dan sistem penjejakan yang lain. Kami dan rakan kongsi kami menggunakan inovasi yang berbeza untuk mengumpulkan maklumat dengan serta-merta apabila anda mendapat akses dan menggunakan Perkhidmatan kami, termasuk kuki, dan teknologi lain yang setanding. Cookies adalah maklumat elektronik yang dapat dipindahkan ke komputer atau peranti elektronik lain untuk mengiktiraf pelayar web anda secara unik. Apabila anda menggunakan Perkhidmatan kami, kami dan rakan kongsi kami mungkin meletakkan beberapa kuki pada komputer anda atau peranti elektronik lain atau menggunakan teknologi lain yang menawarkan prestasi yang serupa. Sebagai contoh:

  • Kami dan rakan kongsi kami mungkin menggunakan kuki untuk memautkan aktiviti anda di Perkhidmatan dengan maklumat lain yang kami simpan di profil akaun anda atau interaksi sebelumnya pada Perkhidmatan kami, misalnya, menyimpan pilihan anda. Penggunaan cookies membantu kami untuk meningkatkan kualiti Perkhidmatan kami kepada anda, dengan mengenal pasti maklumat yang lebih sesuai untuk anda, pola pelacakan, menentukan keberkesanan pemasaran, atau menyimpan maklumat yang mungkin ingin anda pulihkan secara teratur, seperti senarai yang disenarai pendek sifat atau carian pilihan. Pada bila-bila masa, anda boleh mengubah tetapan pada pelayar internet anda untuk menolak kuki mengikut arahan yang berkaitan dengan penyemak imbas web anda. Walau bagaimanapun, jika anda memilih untuk melumpuhkan kuki, banyak fungsi percuma Perkhidmatan mungkin tidak berfungsi dengan sempurna.
  • Sebilangan halaman mungkin termasuk piksel, yang merupakan fail elektronik untuk menghitung pengguna yang telah mengunjungi halaman, untuk melacak aktiviti dari masa ke masa dan merentasi pelbagai Laman web, untuk menentukan interaksi pengguna dengan e-mel yang kami kirim, untuk menentukan kuki tertentu di komputer atau alat elektronik lain yang mengakses halaman tersebut, atau untuk mengumpulkan butiran lain yang berkaitan, dan butiran ini mungkin disambungkan dengan penyemak imbas internet, pengecam peranti, atau alamat IP anda. Sebagai contoh, kami mungkin melaksanakan piksel pada Perkhidmatan tertentu di mana anda melihat penyenaraian tertentu sehingga kami dapat mengesan apakah penyenaraian itu relevan dengan anda ketika menawarkan cadangan di masa depan. Melalui piksel dan kuki ini, kami mengumpulkan maklumat mengenai penggunaan Perkhidmatan kami oleh anda, yang terdiri daripada jenis penyemak imbas web yang anda gunakan, masa akses, halaman yang dilihat, alamat IP anda dan halaman yang anda lawati sebelum melayari ke Perkhidmatan kami.
  • Kami mengumpul maklumat dari sistem komputer atau telefon bimbit yang anda gunakan untuk mengakses Perkhidmatan kami, seperti model perkakasan, sistem operasi dan variasi, pengecam peranti unik, maklumat rangkaian mudah alih dan tingkah laku carian.
  • Kami membenarkan pihak ketiga tertentu untuk mengumpulkan maklumat mengenai aktiviti dalam talian anda melalui kuki dan teknologi lain apabila anda menggunakan Laman Web. Pihak ketiga ini terdiri daripada (a) rakan perkhidmatan, yang mengumpul data apabila anda melihat atau terlibat dengan iklan mereka di Laman Web, dan (b) Rangkaian pengiklanan, yang mengumpul maklumat kepentingan anda apabila anda melihat atau melibatkan diri dengan salah satu iklan yang mereka letakkan di Laman Web di Internet. Maklumat yang dikumpulkan oleh pihak ketiga ini adalah butiran yang tidak dapat dikenali secara peribadi yang digunakan untuk membuat ramalan mengenai ciri, minat atau pilihan anda dan untuk memaparkan iklan di Laman Web dan di seluruh Web yang disesuaikan dengan minat anda.
  • Terakhir, anda boleh mengendalikan jenis kuki yang dibenarkan melalui tetapan penyemak imbas web anda, termasuk menyekat semua kuki sekiranya anda inginkan. Untuk mendapatkan maklumat tentang cara mengurus kuki pada penyemak imbas anda, sila lihat bahagian bantuan penyemak imbas internet yang anda gunakan.

Maklumat pelayar internet mudah alih dan mudah alih. Anda boleh menyesuaikan tetapan pada peranti mudah alih dan penyemak imbas mudah alih anda mengenai kuki dan perkongsian butiran khusus, seperti model peranti mudah alih anda atau bahasa peranti mudah alih anda menggunakan, dengan menetapkan tetapan privasi dan keselamatan pada peranti mudah alih anda. Sila rujuk arahan yang disediakan oleh syarikat mudah alih atau pengeluar telefon bimbit anda.

Data Lokasi. Jika anda membenarkan perkhidmatan lokasi pada peranti mudah alih anda, NewPropLaunch dengan kebenaran anda boleh mengumpul lokasi alat anda, yang kami gunakan untuk menawarkan anda maklumat dan pengiklanan berasaskan lokasi. Jika anda ingin menyahaktifkan fungsi ini, anda boleh melumpuhkan perkhidmatan lokasi pada alat mudah alih anda.

Pengurusan E-mel. Anda mungkin menerima e-mel dari NewPropLaunch untuk pelbagai sebab - contohnya, jika anda mengambil tindakan melalui perkhidmatan, anda mendaftar untuk laporan biasa, atau ketika anda berurusan dengan jurujual mengenai projek harta tanah. Sekiranya anda mempunyai akaun dengan NewPropLaunch, anda boleh mengubah pilihan anda melalui tetapan akaun anda. Begitu juga, anda dapat menangani penerimaan beberapa jenis komunikasi anda kerana arahan yang disertakan dalam e-mel yang kami kirimkan kepada anda. Harap maklum bahawa, walaupun anda berhenti berlangganan surat-menyurat e-mel kami, kami mungkin masih perlu menghantar e-mel kepada anda dengan maklumat transaksi atau pentadbiran yang penting.

2. Tujuan Kegunaan

Data peribadi yang anda sediakan boleh digunakan dan diproses oleh kami dalam agregat atau secara individu dan boleh diintegrasikan dengan butiran lain untuk tujuan mengurus dan menjalankan Laman Web, skop yang termasuk, tetapi tidak terhad kepada yang berikut:

  • Menguruskan Laman Web;
  • Meningkatkan pengalaman penyemakan imbas anda dengan menyesuaikan Laman Web;
  • Mengaktifkan penggunaan perkhidmatan yang ditawarkan di Laman Web;
  • Menawarkan kepada anda perkhidmatan dan produk yang anda telah diminta terutamanya;
  • Menjawab pertanyaan atau permintaan anda menurut e-mel anda dan / atau penyerahan borang di Laman Web;
  • Menanggapi dan mengambil tindakan susulan terhadap masalah mengenai penggunaan Laman Web atau sebarang perkhidmatan atau produk yang kami sediakan;
  • Menghantar komunikasi komersil umum (bukan pemasaran);
  • Melaksanakan perkara-perkara pentadbiran pejabat dan operasi;
  • Menyediakan pihak ke-3 dengan butiran statistik mengenai pengguna kami. Maklumat statistik sedemikian boleh digunakan untuk memperibadikan pengiklanan di Laman Web, bagaimanapun, tidak dapat digunakan untuk mengenalpasti pengguna tertentu. Untuk butiran mengenai cara menarik pengiklanan yang diperibadikan, sila rujuk bahagian 6 Dasar Privasi ini.

Kami tidak akan, tanpa persetujuan anda, mendedahkan maklumat peribadi anda kepada pihak ketiga untuk tujuan pemasaran langsung. Persetujuan untuk pendedahan data peribadi kepada pihak ketiga, untuk tujuan mendapatkan komunikasi pemasaran, ditawarkan melalui borang pendaftaran kami, sama ada dalam talian atau di atas kertas. Anda boleh menarik balik persetujuan anda dengan menghubungi perkhidmatan pelanggan kami: https://properly.com.my/contact/. Sekiranya anda telah memberi kebenaran semasa mendaftar sebagai ahli di Laman Web, anda juga boleh menarik balik kebenaran anda dengan menyemak borang pendaftaran dalam talian: https://properly.com.my/user-profile, dan mencentang kotak persetujuan.

3. Keselamatan

Kami akan mengambil langkah pencegahan teknikal dan organisasi yang munasabah untuk mengelakkan kehilangan, penyalahgunaan atau pengubahan data peribadi anda.

Kami akan menyimpan semua maklumat peribadi yang anda berikan pada pelayan selamat dan terjamin dalam format yang disulitkan.

Anda masih memahami bahawa penyimpanan maklumat melalui internet tidak sepenuhnya selamat. Walaupun kami akan melakukan yang terbaik untuk melindungi maklumat peribadi anda, kami tidak dapat memastikan keselamatan data peribadi anda yang dihantar ke Laman Web; sebarang penghantaran adalah risiko anda sendiri.

Di mana kami telah memberikan anda (atau di mana anda telah memilih) kata laluan yang membolehkan anda mengakses bahagian tertentu Laman Web, anda bertanggungjawab untuk menyimpan kata laluan ini secara sulit. Kami meminta anda untuk tidak berkongsi kata laluan dengan sesiapa pun. Kami TIDAK akan meminta anda kata laluan anda selain daripada ketika anda melog masuk ke Laman Web, mengikut mana yang berkenaan.

Kami menasihati anda untuk mengambil langkah-langkah untuk memastikan maklumat peribadi anda selamat, seperti memilih kata laluan yang kuat dan menyimpannya secara peribadi, sebagai tambahan untuk log keluar dari akaun pengguna anda, dan menutup penyemak imbas internet web anda selepas selesai menggunakan perkhidmatan kami di kongsi atau tidak bercagar peranti.

4. Pendedahan Data Peribadi

Untuk mengendalikan dan mengendalikan Laman Web, kami mungkin mendedahkan data peribadi anda kepada mana-mana ahli kumpulan kami, yang bermaksud sekutu dan anak syarikat kami. Kami mungkin juga mendedahkan data peribadi anda kepada pihak ketiga seperti pembekal kami dan perunding profesional untuk fungsi berikut:

  • Untuk mematuhi sebarang keperluan undang-undang; untuk mengenakan atau menggunakan Syarat Perkhidmatan kami https://properly.com.my/terms-and-conditions/ dan perjanjian lain;
  • Untuk menjamin hak, harta dan keselamatan kami, dan hak, harta atau harta komersil dan keselamatan afiliasi dan anak syarikat kami, pengguna lain Laman Web dan lain-lain;
  • Berhubung dengan sebarang prosedur undang-undang atau prosiding undang-undang yang berpotensi; dan
  • Berhubung dengan transaksi harta syarikat (iaitu pembelian, penjualan, pajakan, penggabungan atau penggabungan atau pengambilalihan, pelupusan atau pembiayaan lain organisasi atau sebahagian organisasi atau mana-mana perniagaan atau sifat organisasi) yang mana kita adalah pihak atau pihak yang berpotensi.

5. Pemindahan Data Antarabangsa

Kami beroperasi di banyak negara dan mungkin seketika menyimpan, memproses atau memindahkan maklumat peribadi anda di antara mana-mana negara yang kami jalankan untuk membolehkan kami menggunakan data peribadi anda menurut Dasar Privasi ini dan Syarat Perkhidmatan kami https://properly.com.my/terms-and-conditions/.

Kami akan mengambil semua langkah yang perlu untuk menjamin bahawa maklumat peribadi anda dirawat dengan selamat dan mengikut Dasar Privasi ini.

6. Laman Web Pihak Ketiga

Laman Web boleh, dari semasa ke semasa, terdiri daripada pautan ke dan dari laman web rangkaian rakan kongsi dan vendor kami. Sekiranya anda mengikuti pautan ke mana-mana laman web ini, sila ambil perhatian bahawa laman web ini mempunyai dasar peribadi peribadi mereka dan kami menolak sebarang kewajipan atau liabiliti untuk dasar-dasar ini. Sila semak dasar ini sebelum anda menyerahkan sebarang maklumat peribadi ke laman web ini.

7. Akses & Pembetulan

Pegawai Perlindungan Data kami bertanggungjawab untuk menjamin permintaan akses kepada maklumat peribadi dan pindaan data peribadi telah sewajarnya sesuai dengan rawatan yang dinyatakan di sini.

Semua permintaan untuk butiran atau permintaan untuk pengubahsuaian butir-butir yang dipegang oleh kami akan dibuat dengan mengisi borang Permintaan Maklumat / Pindaan Maklumat asas kami (PDF tersedia di https://properly.com.my/privacy-request-form) , dan menghantar satu salinan borang yang telah lengkap kepada kami melalui pos atau faks pada:

X-Ideas Sdn.Bhd.
ATRIA DAMANSARA,
B-10-2A, Jalan SS 22/23,
Damansara Utama,
47400 Petaling Jaya, Selangor

Nombor Telefon: (+603) 7494 4600

Sila ambil perhatian bahawa kami hanya akan menerima dan bertindak atas permintaan dalam bahasa Inggeris yang mematuhi Dasar Privasi ini, Sebarang permintaan yang tidak mematuhi perkara di atas akan ditolak, dan kami tidak akan mengambil sebarang tindakan berhubung dengan permintaan yang ditolak itu.

Kami berhak untuk menolak untuk mendedahkan atau meminda sebarang maklumat peribadi atas sebab-sebab yang dinyatakan dalam Akta Perlindungan Data Peribadi 2012.

Setakat yang munasabah, kami akan membalas permintaan anda dalam tempoh sepuluh (10) hari bekerja dari tarikh penerimaan permintaan. Jika itu tidak mungkin, anda akan dimaklumkan dalam masa 10 (10) hari bekerja dari tarikh penerimaan permintaan.

8. Penafian

Kami tidak akan bertanggungjawab untuk sebarang pendedahan sukarela data peribadi oleh anda kepada pengguna lain berhubung dengan menggunakan Laman Web, mengikut mana-mana yang berkenaan.

9. Hubungi Kami

Sekiranya anda memerlukan lebih banyak maklumat tentang rawatan maklumat peribadi anda oleh kami, jangan ragu untuk menghubungi Pegawai Privasi kami di: letsnetwork@x-ideas.co

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!