Fasad Netizen
 • Dalam Kemajuan
7472

The Netizen

 • Pangsapuri
 • SOHO
Kawasan:
547 kaki² - 1,328 kaki²
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 2
Progres PembinaanTahap 2B
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Netizen

The Netizen adalah pembangunan kediaman yang terletak di Bandar Tun Hussein Onn, Cheras, Selangor. Pembangunan ini mensasarkan generasi moden untuk mewujudkan masyarakat yang lebih terhubung dan canggih. The Netizen adalah projek yang dilakukan oleh Kumpulan Syarikat KEB (Kumpulan KEB), yang terkenal dengan kejayaan pembangunan komersialnya di Cheras, Kajang, dan Semenyih.

Netizen adalah sebahagian daripada projek pembangunan campuran yang dibina oleh KEB dengan 2 tingkat lot kedai dan 1 tingkat ruang pejabat. Pembangunan ini dilakukan di sebidang tanah seluas lebih dari 5 ekar di sepanjang Lebuh Utama Tun Hussein Onn. Dilancarkan pada tahun 2015, harta tanah kediaman bertingkat tinggi ini dikelilingi oleh projek kediaman bertingkat dan bertingkat tinggi. Terletak kurang dari 20km dari Pusat Bandar Kuala Lumpur, tempat penginapan ini menawarkan tempat percutian dari kesibukan di Kuala Lumpur dengan banyak kemudahan dan kemudahan berdekatan The Netizen.

Netizen terdiri daripada 2 menara dengan masing-masing 38 tingkat, dihubungkan melalui jambatan langit. Tempat penginapan ini mempunyai 1,196 unit, 536 SoHo, dan 660 pangsapuri, mulai dari 547 kaki persegi hingga 1,328 kaki persegi. Projek ini dilengkapi dengan pelbagai kemudahan dan kemudahan seperti kolam pusingan, jalur refleksologi, sudut barbeque, yoga paviliun, gimnasium luar, trek joging, dan gelanggang badminton dalaman, untuk beberapa nama. Selain dari kemudahan ini, The Netizen juga mempunyai kemudahan di atas bumbung yang terdiri dari taman, gimnasium, ruang santai, dan simulator golf maya.

Terletak di Lebuh Utama Tun Hussein Onn, penduduk Netizen masa depan tidak akan menghadapi masalah hubungan. Tempat penginapan ini terletak di sebelah Lebuhraya Cheras-Kajang (CKE), yang berakhir di Taman Connaught di sebelah utara dan bersambung dengan Lebuhraya Penyebaran Kajang Dispersal (SILK) di selatan. Lebuh Utama Tun Hussein Onn juga menghubungkan dengan jalan raya lain di Cheras, seperti Persiaran Mahkota Cheras 1, Jalan Suakasih, dan Jalan Cheras Perdana.

Stesen MRT Bandar Tun Hussein Onn berjarak hanya 200 meter dari The Netizen dan boleh dikunjungi melalui jalan pejalan kaki yang tertutup. Gabungan jalan raya utama dan sistem pengangkutan awam ini membuat perjalanan bebas dari dan ke The Netizen. Netizen mempunyai harga bermula sekitar RM398,000 untuk unit SoHo dan RM600,000 untuk pangsapuri. Projek ini akan siap pada tahun 2022.

Lokasi Netizen

Bandar Bandar Tun Hussein Onn ditubuhkan pada tahun 90-an setelah UDA Holdings memperoleh tanah seluas 752 ekar di Cheras. Ia adalah bandar terbesar di wilayah Cheras Selatan. Setelah siap pada tahun 1995, Bandar Tun Hussein Onn menerima anugerah Distinction for Residential Property dari Persekutuan Harta Tanah Antarabangsa (FIABCI).

Anggaran penduduk 2013 Bandar Tun Hussein Onn adalah antara 20,000 hingga 35,000, dengan kepadatan penduduk 6,571 hingga 11,500 per km persegi. Walaupun nampaknya Bandar Tun Hussein Onn adalah tempat yang padat penduduknya, tempat serupa seperti USJ, Pandan, dan Bandar Kinrara mempunyai kepadatan penduduk yang lebih tinggi. Lebih-lebih lagi, apabila mempertimbangkan kepadatan penduduk Cheras secara keseluruhan, jumlahnya lebih rendah daripada Petaling, Batu, Ampang, dan Setapak. Oleh kerana Bandar Tun Hussein Onn adalah bandar kediaman, penduduk Netizen akan terhindar dari pencemaran udara dan bunyi yang dihasilkan dari kawasan perindustrian tersebut.

Kesambungan

Kedekatan Netizen dengan CKE mengatasi sebarang masalah penyambungan dan boleh diakses melalui pusingan U berdekatan di Lebuh Utama Tun Hussein Onn. Di terminal utara, penduduk masa depan dapat menghubungkan ke Jalan Cheras, yang menuju ke kawasan terkenal seperti Taman Connaught, Taman Midah, Taman Maluri, dan Taman Cochrane. Dengan jalan licin di Taman Connaught, jalan tersebut bergabung dengan Lebuhraya Salak, yang menuju ke lebuh raya lain, iaitu Lebuhraya Besraya, Lebuhraya Maju, Lebuhraya Kuala Lumpur-Seremban, dan Lebuhraya Persekutuan. Selain itu, jalan utama lain seperti Jalan Syed Putra, Jalan Klang Lama, dan Jalan Lingkaran Tengah 2 juga dapat diakses menggunakan Lebuhraya Salak.

Mengembara ke selatan dengan CKE akan membolehkan penduduk melakukan perjalanan ke Kajang, Bandar Sungai Long, Saujana Impian, dan Semenyih. Penduduk The Netizen masa depan juga boleh melakukan perjalanan ke arah selatan di CKE untuk membuat hubungan dengan Lebuhraya SILK dan Lebuhraya Kajang-Seremban (LEKAS). Lebuhraya Sungai Besi-Ulu Kelang (SUKE) yang akan datang akan mempunyai persimpangan di Taman Connaught, yang menyediakan perjalanan lancar ke Bukit Antarabangsa. SUKE juga bergabung dengan Lebuhraya Shah-Alam (KESAS), memberi peluang kepada calon penduduk jalan mudah ke Shah Alam, Puchong, Setia Alam, dan Klang.

Sebagai salah satu lebuh raya utama di Lembah Klang, CKE dan jalan sekitarnya setiap hari mengalami kesesakan lalu lintas. Tol yang kerap menjadikan lebuh raya ini tidak begitu diminati oleh pelancong seharian. Penduduk The Netizen dapat mengatasi masalah ini dengan banyak jalan yang boleh dilalui melalui Lebuh Utama Tun Hussein Onn. Jalan ini memberi akses kepada penduduk masa depan ke jalan raya lain seperti Persiaran Mahkota Cheras 1, Jalan Suakasih, dan Jalan Cheras Perdana. Jalan-jalan ini mempunyai banyak jalan tergelincir yang dapat digunakan untuk menjangkau hampir semua bahagian Lembah Klang, melewati kesesakan lalu lintas dan mengelakkan tol yang mahal sepanjang jalan.

Pengangkutan awam juga tidak menjadi masalah di The Netizen. Stesen MRT Bandar Tun Hussein Onn terletak hanya 200 meter dari projek dengan jalan pejalan kaki yang tertutup dan merupakan sebahagian dari Laluan Sungai Buloh-Kajang. Stesen MRT Pavilion-Bukit Bintang terletak hanya 8 stesen dari stesen MRT Bandar Tun Hussein Onn. Stesen MRT Tun Razak Exchange berjarak 7 stesen dan akan berfungsi sebagai stesen pertukaran untuk Laluan MRT Putrajaya yang akan datang. Penduduk boleh memilih stesen MRT Sri Raya dan Batu 11 Cheras sebagai alternatif. Perkhidmatan bas juga banyak tersedia, dengan perhentian terdekat berada tepat di luar The Netizen.

Kemudahan

Oleh kerana lokasinya yang strategik, bakal penduduk Netizen menikmati banyak kemudahan dan kemudahan di Bandar Tun Hussein Onn dan kawasan sekitarnya. Untuk satu, pelan induk Netizen terdiri dari 2 tingkat lot-lot kedai yang akan menampung kedai serbaneka, mini-mart, dan mesin cuci pada masa akan datang. Penduduk tidak perlu meninggalkan bangunan untuk melakukan tugas-tugas asas dan mendapatkan keperluan asas.

Mengembara di Lebuh Utama Tun Hussein Onn memberi akses kepada penduduk ke banyak kedai di Jalan Cheras Perdana, yang mempunyai kedai serbaneka seperti 7-Eleven dan 99 Speedmart, farmasi, dan klinik. Kawasan ini juga terdiri daripada kedai makan 24 jam, kedai roti, kedai optik, dan kedai penyelenggaraan kenderaan. Dua stesen minyak, Petronas dan Shell dengan outlet Costa Coffee, juga terletak di Jalan Cheras Perdana.
Memandu lebih jauh ke arah barat daya di Jalan Cheras Perdana, penduduk boleh sampai ke Cheras Trader's Square yang terkenal juga dikenali sebagai C180. Ruang niaga ini menempatkan banyak masakan tempatan dan antarabangsa, bar, kafe, tempat barbeque, dan kedai teh buih. C180 juga dilengkapi FamilyMart, 7-Eleven, 99 Speedmart, KK Mart, dan myNEWS.

Penduduk juga boleh pergi ke kawasan komersial yang agak baru di Jalan Suarasa. Terdapat pelbagai tempat makan, kedai makanan segera, kedai mini, kedai serbaneka, kedai perkakasan dan salun rambut di sini. Penduduk boleh memanfaatkan kemudahan dan kemudahan berdekatan ini untuk mengurangkan masa perjalanan apabila memenuhi keperluan dan kehendak harian mereka. Banyak bank seperti CIMB, Maybank, Public Bank, HSBC Bank, Hong Leong Bank dan AmBank terletak hanya beberapa minit perjalanan dengan kereta dari The Netizen.

Pusat membeli-belah juga terdapat di sekitar The Netizen. Pusat membeli-belah yang terdekat, AEON BiG Bandar Tun Hussein Onn, terletak kurang dari 5 minit dari projek ini. Pusat membeli-belah ini mempunyai Pasaraya Besar AEON bersama dengan kedai-kedai lain. Pilihan yang lebih baik ialah AEON Mall Cheras Selatan, yang terletak berhampiran C180. Banyak jenama tempatan dan antarabangsa mengekalkan kehadiran mereka di sini, termasuk pawagam 8 dewan.

Di seberang jalan dari AEON Cheras Selatan adalah Econsave Balakong, satu lagi pilihan popular untuk membeli bahan makanan dan barang keperluan. Pilihan membeli-belah ke-3 adalah Amerin Mall di Persiaran Impian dengan lebih banyak pilihan runcit. Calon penduduk boleh menaiki MRT ke pusat membeli-belah lain seperti Cheras Sentral Mall, Cheras Leisure Mall, Sunway Velocity Mall, AEON Maluri, MyTOWN Shopping Centre, IKEA Cheras, dan pusat membeli-belah di Bukit Bintang.

Penduduk masa depan tidak akan menghadapi masalah untuk menghantar anak-anak mereka ke sekolah kerana kedua-dua sekolah rendah dan menengah terletak kurang dari 10 minit perjalanan dari The Netizen. Sekolah yang berdekatan termasuk SK Bandar Tun Hussein Onn, SK Bandar Tun Hussein Onn 2, SJKC Batu 11 Cheras, dan SMK Cheras Perdana. Pendidikan tinggi didapati dalam bentuk Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR). Institut pendidikan tinggi lain di Lembah Klang mudah diakses melalui bas atau kereta api.

Tepat di seberang Econsave Balakong adalah Columbia Asia Hospital, yang berjarak kurang dari 4 km dari The Netizen, memastikan calon pembeli dapat menerima kemudahan perubatan kelas atas. Klinik boleh didapati di sekitar projek, seperti Klinik Medithika, Klinik Kita, Klinik Zainaiti, dan Klinik Shaifuddin, semuanya terletak kurang dari 5 minit dari The Netizen dengan kereta.

Berikut adalah senarai kemudahan dan kemudahan di sekitar The Netizen: -

Membeli-belah

 • AEON BiG Bandar Tun Hussein Onn
 • AEON Mall Cheras Selatan
 • Econsave Balakong
 • Amerin Mall
 • Giant Hypermarket Batu 9 Cheras
 • Cheras Sentral Mall
 • Pemeriksa Pasaraya
 • Pusat Membeli-Belah Mines

Pendidikan

 • SK Bandar Tun Hussein Onn
 • SK Bandar Tun Hussein Onn 2
 • SK Desa Baiduri
 • SK Taman Puteri
 • SK Taman Rakan
 • SK Cheras Jaya
 • SK Taming Jaya
 • SK Saujana Impian
 • SK Saujana Impian 2
 • SJKC Batu 11 Cheras
 • SJKC Taman Connaught 2
 • SJKT Bandar Mahkota Cheras
 • SMK Cheras Perdana
 • SMK Alam Damai
 • SMK Bandar Baru Sungai Long
 • Sekolah Antarabangsa Sequoia
 • Sekolah Kebangsaan Beaconhouse Sri Murni
 • Sekolah Antarabangsa Beaconhouse Newlands
 • Sekolah Antarabangsa Columbia
 • Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR)

Kemudahan perubatan

 • Hospital Columbia Asia Cheras
 • Hospital KPJ Kajang
 • Hospital Kajang
 • Klinik Medithika
 • Klinik Zainaiti
 • Klinik Kita
 • Klinik Shaiffudin
 • Klinik Mediviron
 • Poliklinik Perdana
 • Megaklinik Zahran

Rekreasi

 • Arena Sukan Mahkota Cheras
 • Laluan Mendaki Tasik Biru
 • Bukit Wangsa
 • Air Terjun Bukit Saga
 • Tasik Lembah Tasik

Pelan Lantai Netizen

Netizen menawarkan 4 unit berbeza, Jenis A hingga Jenis C, mulai dari 547 kaki persegi hingga 1,328 kaki persegi dalam ukuran bawaan. Jenis A adalah unit studio / SoHo dengan kawasan binaan seluas 547 kaki persegi, yang menampilkan 1 bilik tidur dan 1 tab mandi. Jenis B adalah sebuah pangsapuri yang mempunyai 3 bilik tidur, 2 tempat mandi, dan halaman, dengan luas bangunan 969 kaki persegi. Jenis ke-3, Jenis A4, mempunyai susun atur yang serupa dengan Jenis B tetapi dengan luas bangunan yang lebih besar 1,094 kaki persegi Unit terbesar yang ditawarkan di The Netizen adalah Jenis C dengan 4 bilik tidur, 2 tempat mandi, dan halaman, semuanya dalam kawasan binaan seluas 1,328 kaki persegi. Setiap unit dilengkapi dengan balkoni sendiri, dengan balkon Jenis A4 lebih besar daripada unit lain.

Berikut adalah dimensi semua jenis unit dalam The Netizen: -

Jenis A: 547 kaki persegi, 1 bilik tidur, 1 bilik mandi
Jenis B: 969 kaki persegi, 3 bilik tidur, 2 bilik mandi, 1 halaman
Jenis A4: 1,094 kaki persegi, 3 bilik tidur, 2 bilik mandi, 1 halaman
Jenis C: 1,328 kaki persegi, 4 bilik tidur, 2 bilik mandi, 1 halaman

Kemudahan dan Kemudahan Netizen

The Netizen akan mempunyai banyak kemudahan dan kemudahan yang diharapkan dari kediaman moden. Projek ini dilengkapi dengan senarai kemudahan dan kemudahan yang panjang, terbahagi kepada 2 tingkat. Di Tingkat 9, penduduk dapat menikmati kolam pusingan 50 meter, kolam rendam, sudut barbeque, gimnasium terapung dan luaran, taman permainan kanak-kanak dalaman, dan trek joging.

Juga terdapat di Tingkat 9 adalah pelbagai kemudahan dalaman seperti gelanggang bola keranjang setengah, dewan serbaguna, gelanggang badminton, yang berfungsi sebagai ruang majlis. Kelebihan Netizen daripada pesaingnya ialah kemudahan sukannya di dalam rumah, terutamanya gelanggang bola keranjang separuh. Penduduk boleh menikmati aksi sukan pada bila-bila masa, tanpa mengira cuaca di luar. Kelebihan lain ialah dewan serbaguna tertutup dilekatkan di halaman terbuka separa tertutup, yang menawarkan tempat yang sempurna untuk mengadakan acara kepada penduduk.

Netizen juga mempunyai beberapa kemudahan di atas bumbung. Kemudahan termasuk sky bar, sky lounge, sky garden, dan sky villa untuk penghuni. Walaupun kemudahan di atas bumbung semakin umum sekarang ini, The Netizen juga mempunyai cincin tinju langit, dewan langit serbaguna, dan simulator golf maya, yang menempatkan The Netizen di kedudukan lain yang serupa.

Berikut adalah senarai lengkap kemudahan dan kemudahan yang terdapat di The Netizen: -

Tingkat 9

 • Kolam lap 50 meter
 • Sudut barbeque
 • Berjalan kanopi
 • Kawasan bermain catur
 • Tempat letak kereta bertutup
 • Pusat jagaan kanak-kanak
 • Gimnasium terapung
 • Paviliun terapung
 • Taman Hammock
 • Taman gantung
 • Gelanggang badminton dalaman
 • Taman permainan kanak-kanak dalaman
 • Gelanggang bola keranjang separuh dalaman
 • Dewan dewan serbaguna dalaman dengan rumput separa tertutup
 • Trek joging
 • Tadika
 • Taman labirin
 • Kafe luaran
 • Gimnasium luar
 • Laluan refleksologi
 • Tempat duduk yang santai
 • Meja pingpong
 • Main trampolin
 • Melihat dek
 • Kolam renang
 • Ciri air
 • Paviliun yoga

Bumbung

 • Bar langit
 • Cincin tinju langit
 • Taman langit
 • Gimnasium langit
 • Ruang santai langit
 • Dewan serbaguna Sky
 • Vila langit
 • Simulator golf maya langit

Analisis Harta Netizen

Pasaran sasaran

Berdasarkan denah lantai, sangat jelas bahawa Netizen akan memenuhi spektrum khalayak yang luas. Jenis A akan sesuai untuk satu orang bekerja dan tinggal, sementara Jenis B, A4, dan C akan sesuai untuk keluarga. Pengubahsuaian dapat menukar Jenis C menjadi unit dua kunci. Oleh kerana Cheras adalah salah satu tempat yang paling dicari untuk harta tanah yang disewa, unit-unit ini juga akan menjadi peluang pelaburan yang baik dengan hasil sewa yang berterusan. Oleh kerana pasaran hartanah Malaysia diramalkan akan melonjak dalam beberapa tahun mendatang, The Netizen adalah pelaburan yang bermanfaat. Netizen akan lebih sesuai dengan klasifikasi T20 dan M3 dan M4 di bawah kumpulan pendapatan M40 kerana harganya.

Menurut siaran akhbar oleh pemaju, KEB Group, The Netizen bertujuan untuk memperkenalkan gaya hidup penduduknya. Janji untuk menjalani gaya hidup pasti akan menarik generasi muda untuk membeli harta pertama mereka di The Netizen. Berbanding dengan projek serupa yang menawarkan gaya hidup, harga yang lebih rendah pasti akan menarik semua jenis pembeli rumah masa depan untuk membeli unit di The Netizen. Jumlah kemudahan dan kemudahan yang terdapat di The Netizen dan kawasan sekitarnya pasti akan memenuhi setiap keperluan penduduk masa depan, mewujudkan pengalaman gaya hidup yang lengkap.

Analisis pesaing

Netizen akan menetapkan pembeli rata-rata RM619 per kaki persegi untuk unit apartmennya, sementara unit studio / SoHo berharga RM728 per kaki persegi. Harga permintaan lebih rendah daripada yang diharapkan dari projek kediaman moden di Cheras. Harga ini dilengkapi dengan jarak dekat The Netizen dengan pengangkutan awam dan kemudahan yang banyak di dekatnya, dipadankan dengan pengalaman hidup gaya hidup. Pemerhatian terhadap harta benda serupa menunjukkan bahawa The Netizen adalah pilihan yang lebih baik untuk bakal pembeli rumah.

Salah satu projek serupa adalah You City 3 oleh OSK Land, yang terletak sekitar 6km dari The Netizen dan dijadualkan siap pada tahun 2023. Unit terkecil yang ditawarkan di You City 3 adalah sebuah apartmen yang terdiri daripada 2 bilik tidur dan 2 bilik mandi dengan harga mulai RM438, 000. Dengan keluasan 678 kaki persegi, projek ini menuntut RM646 per kaki persegi, sedikit lebih mahal daripada The Netizen. Walaupun harga permintaannya lebih rendah, unit pangsapuri terkecil di The Netizen mempunyai keluasan hampir 300 kaki persegi dan bilik tidur tambahan berbanding dengan You City 3. Lebih-lebih lagi, You City 3 tidak mempunyai banyak kemudahan dan kemudahan seperti Netizen, menjadikan The Netizen sebagai pilihan utama.

Satu lagi harta tanah untuk perbandingan adalah Saville @ Cheras oleh MKH Bhd dan siap pada tahun 2015. Harga pelancaran awal projek ini adalah RM650,000, dengan harga permintaan RM575 per kaki persegi. Walaupun harga permintaan ini lebih rendah daripada The Netizen, Saville @ Cheras berada dalam keadaan yang tidak baik berbanding dengan The Netizen. Pertama, Saville @ Cheras mempunyai kemudahan yang jauh lebih sedikit, yang serupa dengan skim perumahan mampu milik. Kelemahan lain adalah bahawa sementara The Netizen menawarkan 1,196 unit untuk dijual, Saville @ Cheras hanya menyediakan 352 unit. Secara selamat, harga di Saville @ Cheras akan meningkat secara mendadak selama ini. Tambahan pula, beberapa unit di Saville @ Cheras telah ditukar menjadi homestay dan Airbnb, di mana penduduk perlu menanggung tetamu yang tidak baik. Dengan mengambil kira masalah ini, The Netizen adalah pilihan yang lebih bijak untuk pembeli masa depan.

wdt_ID Pembangunan Kawasan Terbina (kaki persegi) Harga jualan Harga PSF Tempoh Tanah Tahun Siap
1 The Netizen 547 - 1,328 Dari RM398,000 RM619 - RM 728 Freehold 2022
2 Bandar Anda 3 678 - 1,776 Dari 438,000 Dari RM646 Freehold 2023
3 Saville @ Cheras 1,141 - 4,670 Dari 650,000 Dari 575 Freehold 2015

Pembangun Netizen: Kumpulan KEB

Kumpulan KEB ditubuhkan pada tahun 1994 dan terutama memberi tumpuan kepada pembinaan infrastruktur. Syarikat kemudian menceburi bidang minyak dan gas melalui anak syarikatnya, KEB Oil & Gas Sdn. Bhd. Pada tahun-tahun awalnya, syarikat ini berdedikasi untuk pengembangan industri. Beberapa projek terkenal syarikat terletak di Bandar Teknologi Kajang, Semenyih, Meru, dan Cheras Jaya.

Kumpulan KEB kemudian memasuki pasaran pembangunan bertingkat tinggi dengan melengkapkan Residensi Palm Hill dan Suria Mewah Residensi. Selain daripada pembangunan bertingkat tinggi, syarikat itu menyelesaikan 26 harta tanah di 16 Residency, Semenyih. Netizen adalah projek syarikat yang paling bercita-cita tinggi sehingga kini. KEB Group juga menjalankan projek lain, Palm Hill Residency 2 di Sungai Long.

Ringkasan

It is anticipated that the Netizen will appeal to a wide range of buyers, whether they wish to live or rent. The modest price of the project will not cause financial hardship for its future residents. The numerous amenities and facilities available at The Netizen are sure to appeal to prospective buyers.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Komersial
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Pangsapuri,
 • SOHO
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 2
Harga:
RM398,000 - RM600,000
Pemaju:
Kumpulan KEB
Bilangan Tingkat:
38
Jumlah Unit:
1196
Tahun Penyiapan:
2022
Kawasan Terbina (BUA):
547 kaki² - 1,328 kaki²
Yuran penyelenggaraan:
RM0.33 平方英尺
Kemudahan
 • Kawasan Barbeque
 • Mahkamah Badminton
 • Gelanggang bola keranjang
 • Tempat Letak Kereta
 • Gimnasium
 • Trek joging
 • Tadika
 • Taman berlandskap
 • Dewan Serbaguna
 • Park
 • Taman permainan
 • Kolam renang
 • Deck kolam
 • Gelanggang tenis
 • Bilik Yoga / Deck

Lokasi

Wilayah
 • Selangor,
 • Cheras
Kejiranan

Video

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM450,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2 - 3
732 kaki² - 1227 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
Dari RM398,000

Cadangan Jual Unik

 1. Freehold
  Pelaburan besar untuk generasi akan datang.
 2. Pengangkutan sebelah
  200m berjalan kaki ke Stesen MRT Bandar Tun Hussein Onn.
 3. Harga yang kompetitif
  Dapatkan faedah membeli unit dengan PSF yang lebih rendah.

Garis masa

2015

12 September 2015

Netizen akan dilancarkan pada bulan November

KEB Group telah keluar dari perkembangan perindustriannya untuk membina projeknya yang paling mewah; The Netizen di Bandar Tun Hussein Onn, Cheras. Netizen mempunyai nilai pembangunan kasar RM750 juta dan akan dilancarkan pada bulan November.

 

Pemandu Keputusan

Kesambungan
8
Kemudahan
8.5
Keselamatan
8
Konsep
6
Kemudahan
9
Nilai wang
7
Penilaian Pustaka2 Undian
9
7.8

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM398,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!