• Dalam Kemajuan
8240

Union Suites

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
463 kaki persegi - 1445 kaki persegi
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 3
Progres PembinaanTingkat 2C
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Union Suites

Terletak di kota Sunway Bandar Sunway, Union Suites adalah pembangunan kediaman yang terutama memenuhi gaya hidup dan tuntutan sosial generasi muda. Selain terletak di salah satu lokasi harta tanah paling utama di semua kawasan Lembah Klang, pengembangan ini menampilkan fasad seni yang sesuai dengan kemudahan dan kemudahan hebat di dalam premisnya.

Union Suites dibangunkan oleh Symphony Life Berhad, yang telah memainkan peranan penting dalam membuat projek mewah lain di lembah. Perkembangan ini dibina sesuai dengan konsep Small-office Home-office (SOHO) dan dupleks. Satu blok seluas 626 unit, Union Suites dilengkapi dengan gelanggang futsal dan kedai serbaneka di tingkat bawah, sementara tingkat ketujuh menempatkan cincin tinju dan kolam renang tanpa batas. Bukan itu sahaja kerana ia juga mempunyai geladak yoga dan taman langit di tingkat 42 bangunan. Hanya dengan menggaru permukaan, jelas bahawa pemaju telah banyak memikirkan untuk menyediakan kemudahan untuk aspek-aspek di luar keselesaan di rumah.

Dari segi lokasi, Union Suites telah menemui sebidang tanah yang sempurna untuk menara di atas Bandar Sunway. Dikenal sebagai pusat pendidikan Lembah Klang, Bandar Sunway mempunyai banyak peluang untuk menawarkan calon pembeli yang mencari tempat yang tepat untuk membesarkan keluarga muda atau hanya menikmati tinggal di bandar yang mempunyai segalanya. Oleh kerana itu, harta tanah juga memikat bakal pelabur harta tanah. Selain dari universiti dan sekolah, kota ini merupakan bagian dari Daerah Subang Jaya yang lebih besar, yang dianggap sebagai surga makanan dan hiburan yang telah mendorong aksesibilitas melalui pengangkutan awam dan lebuh raya utama yang terdapat di mana-mana.

Lokasi Union Suites

Ketika datang ke lokasi utama, Bandar Sunway pasti berkongsi tumpuan dengan metropolis tempatan seperti Kuala Lumpur. Menjadi sangat mudah diakses ke ibu kota negara dan daerah lain seperti Petaling Jaya dan Subang Jaya, kota ini telah melihat nilai hartanahnya meningkat dengan pesat selama bertahun-tahun. Selain akses ke kawasan lain di lembah, Bandar Sunway juga merupakan rumah bagi beberapa perusahaan dan perniagaan utama, yang merealisasikan idea untuk tinggal jauh dari tempat kerja. Oleh itu, permintaan harta tanah di kota telah meningkat selama beberapa dekad terakhir, mempengaruhi nilai pembangunan kediaman lama dan baru.

Sebagai kesan kemasukan keusahawanan di bandar, kesesakan lalu lintas nampaknya menjadi perhatian utama bagi bakal pembeli rumah. Perkara ini berlaku terutamanya pada waktu sibuk pagi dan petang di sekitar Plaza Tol Sunway di lebuh raya KESAS (Lebuhraya Shah Alam) dan LDP (Lebuhraya Damansara-Puchong) yang menuju ke bandar. Walau bagaimanapun, kesesakan lalu lintas bukanlah sesuatu yang asing bagi mereka yang tinggal di Bandar Sunway kerana telah terbuka kepada pelbagai jenis pembangunan di dalam dan sekitar bandar selama ini - menyebabkan masalah lalu lintas yang lama.

Walaupun kesesakan lalu lintas, Union Suites terletak di titik strategik yang membolehkan calon penduduk masuk dan keluar dari bandar dengan mudah. Pembangunan ini terletak di antara lebuh raya LDP dan KESAS yang menyediakan akses ke Subang Jaya, Kuala Lumpur, Puchong, Petaling Jaya yang lebih besar dan bahkan sejauh Bangi di selatan. Sekiranya penduduk lebih suka berjalan-jalan, ini dapat dilakukan melalui jalan pejalan kaki dan kanopi yang tinggi yang berpusat di sekitar Sunway Lagoon. Ia menyediakan akses ke destinasi seperti Sunway Geo Avenue, Monash University, Taylor's University, Sunway Medical Center, dan Sunway Pyramid, untuk beberapa nama.

Kesambungan

Dari segi kesalinghubungan pada roda, Bandar Sunway duduk di sana dengan beberapa bandar terbaik di sekitarnya. Melalui lebuh raya KESAS dan LDP yang mengapit Union Suites, bakal pemilik rumah dihubungkan ke lokasi yang lebih besar. Lebuh raya ini memberikan akses mudah ke lebuh raya utama lain seperti NPE (Lebuhraya Pantai Baru) dan Lebuhraya Persekutuan. Perlu diketahui bahawa lebuh raya di sekitar kawasan diketahui mengenakan bayaran tol curam untuk perjalanan jarak jauh yang agak singkat. Sebaliknya, Lebuhraya Persekutuan menyediakan titik permulaan yang menjimatkan untuk perjalanan ke bahagian yang lebih besar dari Petaling Jaya dan Kuala Lumpur dan berjarak sekitar 7 minit pemanduan dari Union Suites melalui LDP. Destinasi popular lain di sekitar kawasan ini seperti Sunway Lagoon, Sunway Pyramid, Pusat Perubatan Sunway dan pelbagai kedai makanan boleh dicapai dengan berjalan kaki kurang dari 10 minit.

Bandar Sunway terkenal kerana mempunyai lorong bas bertingkat pertama di Asia Tenggara, yang disebut BRT (bas transit cepat). Ia adalah sebahagian dari Sistem Transit Bersepadu Lembah Klang yang melayani pinggir bandar Petaling Jaya (Subang Jaya). Diperkenalkan pada tahun 2015, sistem ini bertujuan untuk mengurangkan kesesakan perjalanan di kawasan berkepadatan tinggi Sunway dan Subang Jaya, di sepanjang laluan sejauh 5.4km antara terminal Setia Jaya dan USJ17. Stesen lain di sepanjang jalan termasuk Mentari, Sunway Lagoon, SunMed, SunU-Monash, dan South Quay-USJ1. Pertukaran antara BRT dan laluan lain seperti LRT (transit aliran ringan), KTM (Keretapi Tanah Melayu) dan pejalan kaki bertingkat tinggi boleh dicapai sepanjang perjalanan. Stesen SunMed adalah yang paling dekat dari semua laluan awam, hanya sejauh 600 meter dengan berjalan kaki. Pilihan ini pastinya merupakan pemandangan selamat datang bagi mereka yang lebih suka berkeliling tanpa terperangkap dalam lalu lintas yang tidak bergerak semasa waktu sibuk.

Kemudahan

Union Suites dianggap sebagai pusat banyak perkara, bahkan makanan yang menghantui. Sama seperti calon penduduk yang keluar dari lobi, mereka diperkenalkan dengan pelbagai masakan yang enak seperti Melayu, Cina, India dan Barat. Sekiranya anda memutuskan untuk melompat ke dalam kenderaan anda, ada banyak pilihan yang ada di Sunway Geo Avenue yang menjadi pilihan alternatif seperti makanan Thai, Jepun, Korea dan juga makanan Mediterranean. Syurga makanan ini terletak bersebelahan dengan stesen SunMed BRT yang terletak kira-kira 5 minit pemanduan dari Union Suites. Bagi mereka yang ingin meluangkan masa berjalan-jalan selepas makan, Sunway Pyramid pasti memukau dengan aktiviti riadah seperti meluncur ais, arked, memanah, karaoke, filem dan membeli-belah tanpa henti.

Dalam hal institusi pendidikan tinggi, Bandar Sunway boleh dikatakan tidak ada duanya. Monash dan Taylor's University duduk di kedua-dua belah Union Suites dan masing-masing berjarak 7 dan 8 minit dengan roda. Institusi pengajian tinggi lain di sekitar kawasan ini termasuk Sunway University (5 minit) serta SEGi College dan INTI College yang terletak sekitar 10-15 minit. Bandar Sunway juga tidak kekurangan kemudahan penjagaan kesihatan yang berkualiti kerana menempatkan dua hospital swasta yang paling terkenal di sekitarnya. Pusat Perubatan Sunway berjarak sekitar 550 meter dari Union Suites, sementara Pusat Perubatan Sime Darby di SS12 Subang Jaya berjarak sekitar 4.7 km. Seluruh daerah Subang Jaya dipenuhi dengan sekolah rendah dan menengah yang dinamai sempena kawasan tempat mereka tinggal.

Berikut adalah senarai kemudahan dan kemudahan lengkap di sekitar Union Suites:

Membeli-belah

 • Sunway Pyramid
 • Syopz Mall (Kampus Taylor's Lakeside)
 • Sidang Kemuncak USJ
 • Da Men Mall USJ
 • Parade Subang
 • Galeri Beli-belah Empire

Pendidikan

 • Sekolah Antarabangsa Sunway
 • Sekolah Sri UCSI, Subang
 • Universiti Taylor
 • Universiti Monash
 • Kolej INTI
 • Kolej SEGi
 • Universiti Sunway
 • SMK Subang Utama
 • Sri Kuala Lumpur
 • SJK (C) Chee Wen

Hospital dan kemudahan perubatan

 • Pusat Perubatan Subang Jaya
 • Pusat Perubatan Sunway

Pelan Lantai Union Suites

Pembangunan kediaman Union Suites merangkumi kawasan seluas 2.62 ekar dan merangkumi pelbagai jenis unit yang memenuhi keperluan calon pembeli yang berbeza-beza dari 463 kaki persegi hingga 1.445 kaki persegi. Unit Jenis A adalah 469 kaki persegi dengan 2 bilik dan 1 mandian, sementara unit jenis A1 sedikit lebih padat pada 463 kaki persegi dengan 1 bilik dan 1 tab mandi. Kedua-dua unit jenis B (B dan B1) masing-masing dilengkapi dengan 2 bilik dan 1 bilik mandi dengan ukuran 675 dan 692 kaki persegi. Namun, yang pertama hanya dilengkapi dengan 1 tempat letak kenderaan, sementara yang kedua mempunyai 2. Unit Jenis C dianggap sebagai yang terbesar dari 2-bilik berkisar 835 kaki persegi, dan mereka dilengkapi dengan 2 tempat mandi. Unit Jenis D jauh lebih besar seluas 1,309 kaki persegi dengan 4 bilik dan 2 tempat mandi, tetapi hanya mempunyai 2 tempat letak kereta. Unit Type E sedikit lebih kecil pada ketinggian 1,170 kaki persegi dan dilengkapi dengan 3 bilik dan 2 bilik mandi. Unit Jenis F (F dan F1) adalah yang terbesar dalam pembangunan Union Suites masing-masing di 1,381 dan 1,445 kaki persegi dengan 4 bilik, 3 tempat mandi dan 3 tempat letak kenderaan. Julat unit F juga berbeza dari yang lain kerana unit dua kunci. Berikut adalah gambaran keseluruhan semua unit:

 • Jenis A - 469 kaki persegi (2 bilik, 1 tempat mandi)
 • Jenis A1 - 463 kaki persegi (1 bilik, 1 tempat mandi)
 • Jenis B - 675 kaki persegi (2 bilik, 1 tempat mandi)
 • Jenis B1 - 692 kaki persegi (2 bilik, 1 tempat mandi)
 • Jenis C - 835 kaki persegi (2 bilik, 2 tempat mandi)
 • Jenis D - 1,309 kaki persegi (4 bilik, 2 tempat mandi)
 • Jenis E - 1,170 kaki persegi (3 bilik, 2 tempat mandi)
 • Jenis F - 1,381 kaki persegi (4 bilik, 3 tempat mandi)
 • Jenis F1 - 1.445 kaki persegi (4 bilik, 3 tempat mandi)

Berikut adalah dimensi untuk semua jenis unit yang terdapat di Union Suites:

Union Suites Jenis A1

Union Suites Jenis B

Union Suites Jenis B1

Union Suites Jenis C

Union Suites Jenis D

Union Suites Jenis E

Union Suites Jenis F

Union Suites Jenis F1

Union Suites adalah salah satu dari sedikit pembangunan kediaman di mana faktor pelbagai saiz penghunian. Ini memenuhi sebilangan besar calon penghuni seperti keluarga muda, kumpulan keluarga atau rakan yang lebih besar, dan juga mereka yang memilih untuk tinggal sendirian. Rangkaian unit A, B dan C nampaknya lebih sesuai untuk pasangan atau tujuan bersama, sementara D dan seterusnya akan sesuai dengan unit keluarga yang sedang berkembang atau bahkan pelajar yang mendaftar di institusi pengajian tinggi berdekatan. Memandangkan julat harga unit dan kemudahan tingkat bawah yang terdapat di premis, Union Suites juga sesuai dengan golongan muda yang bekerja dari golongan kelas menengah ke atas.

Kemudahan dan Kemudahan Union Suites

Union Suites terdiri daripada gabungan eklektik dari kemudahan dan kemudahan luar biasa yang dapat diharapkan oleh bakal penduduk. Pelbagai jenis ini meliputi kolam renang dan berjalan kaki, par par, area BBQ, gelanggang tinju, gelanggang futsal, gimnasium, dan bilik arked, untuk beberapa nama. Ini memberikan peluang terbaik bagi unit keluarga untuk mengeratkan hubungan antara satu sama lain, atau orang dewasa yang bekerja untuk mereda setelah bekerja seharian yang panjang dan sukar. Berikut senarai kemudahan dan kemudahan lengkap di Union Suites:

 • Gelanggang futsal
 • Runcit Quad
 • Dek Yoga
 • Jakuzi
 • Kolam renang
 • Kolam renang
 • Kedai runcit
 • Kursus par
 • Gelanggang badminton dalaman / dewan serbaguna
 • Rumput
 • Kawasan BBQ
 • Bilik sembahyang
 • Cincin tinju
 • Sky Container & Lounge
 • Taman Langit
 • Bilik arked
 • Gimnasium langit

Analisis Hartanah Union Suites

Pasaran sasaran

Sebilangan besar kemudahan dan kemudahan di Union Suites nampaknya menarik bagi segmen muda pasar. Pemaju telah membayangkan bangunan kediaman sehenti yang memenuhi semua keperluan terutama pelajar dan dewasa muda yang bekerja, terutama dengan gelanggang futsal dan gelanggang tinju. Ini juga membuka kemungkinan kepada pelabur yang mencari hasil bulanan dari sewa kepada pelajar, mengingat jumlah institusi pengajian tinggi yang tersedia dalam jarak yang dekat. Perkembangan ini juga nampaknya dapat dilakukan oleh keluarga berpendapatan tinggi yang lebih suka tinggal di sebuah bandar yang mempunyai apa-apa sahaja.

Analisis pesaing

Dengan keluasan 463-1,445 kaki persegi, Union Suites akan menarik calon pembeli sebanyak RM933 per kaki persegi. Pembangunan ini dijangka selesai pada tahun 2021 dan pasti akan menarik pemilik rumah dan pelabur. Harga pelancaran untuk semua jenis unit dijangka antara RM432,000 dan RM1,100,000.

wdt_ID Pembangunan Harga jualan Membina Harga per kaki persegi Pemilikan tanah Tahun tamat
1 Union Suites, Bandar Sunway Dari RM432,000 463 - 1.445 kaki persegi RM933 Pajakan 2,021
2 Lot 15, Subang Dari RM593,888 624 - 1,001 kaki persegi RM977 Freehold 2,021
3 The Edge Residence, USJ1 Dari RM400,000 647 - 1,008 kaki persegi RM640 Pajakan 2,018

Memandangkan lokasi utamanya, tanda harga ini tidak mengejutkan bagi kebanyakan orang. Walau bagaimanapun, julat unit yang lebih rendah cukup berpatutan dan berbaloi. Ini sebahagian besarnya disebabkan oleh ketersediaan pengangkutan awam dan akses ke lebuh raya utama yang menuju ke bahagian lain di Lembah Klang dan dapat membantu pembeli berpotensi Union Suites untuk mengurangkan kos perjalanan. Aspek penting lain dalam pembangunan ini adalah aksesibilitasnya ke Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah (Subang Airport / Subang Skypark) yang menyediakan beberapa destinasi pelancongan di rantau Asia Tenggara, dengan masa menunggu lebih sedikit berbanding dengan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Berbanding dengan perkembangan lain yang berdekatan, banyak yang menganggap Union Suites berada dalam jangkauan tinggi, berharga RM933 per kaki persegi di tanah pegangan pajak. Projek lain seperti Lot 15, yang terletak di pusat SS15 dan terletak di tanah pegangan bebas, berharga RM977 per kaki persegi. Ia juga dibina di sekitar pelbagai kemudahan seperti AEON BiG Subang Jaya, Subang Parade, dan institusi pengajian tinggi . The Edge Residence, sebaliknya, terletak lebih jauh dari Bandar Sunway di USJ1, dan harganya paling sedikit dari segi harga per kaki persegi (RM640), tetapi dibina di atas tanah pegangan pajak. Kosnya berkemungkinan besar disebabkan oleh sifat kawasan sekitarnya dan kemudahan akses ke pengangkutan awam, kemudahan dan lebuh raya utama.

Walaupun mempunyai beberapa pilihan lain di kawasan ini, Union Suites tetap menonjol dengan kemudahan canggih dan konsep yang benar-benar asli. Ini pasti akan menjadi faktor penarik utama bagi calon pembeli di sekitar Subang Jaya.

Pembangun Union Suites: Symphony Life Berhad

Symphony Life Berhad (dahulunya dikenali sebagai Bolton Berhad) adalah antara pemaju hartanah tertua di Malaysia. Ia mula mengembangkan harta tanah sebagai Bolton Properties Limited pada tahun 1964 dan sejak itu mencipta beberapa perkembangan yang menakjubkan.

Selama beberapa tahun akan datang, Simfoni diharapkan dapat menyelesaikan pelbagai projek seperti ILLi @ Kuala Lumpur (kediaman), The Wharf Kuala Lumpur (pusat runcit), dan Signal Hill di Kota Kinabalu (kediaman mewah). Pada tahun 2019, Symphony memenangi Properti Insight Prestigious Developer Award dan Best Investment Centric Development untuk Union Suites.

Ringkasan

When compared to other residential properties in the same area, Union Suites certainly stands out as a highly recommended residential property. The main reasons for this are its strategic location in Bandar Sunway, an ever-growing township, and its high accessibility to major Klang Valley areas.

Berdekatan dengan Subang Jaya dan menempatkan kemudahan dan kemudahan tersendiri, Union Suites adalah tempat yang sesuai untuk pelajar dan keluarga untuk menikmati pengalaman hidup yang menyeluruh.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Komersial
Tempoh:
Pajakan
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 3
Status harta benda:
Harga:
RM432,000 - RM1,100,000
Pemaju:
Symphony Life Berhad
Bilangan Tingkat:
42
Jumlah Unit:
626
Tahun Penyiapan:
2021
Kawasan Terbina (BUA):
463 kaki persegi - 1445 kaki persegi
Yuran penyelenggaraan:
RM0.37 平方英尺
Kemudahan
 • Mahkamah Badminton
 • Kawasan Barbeque
 • Bilik Fungsi
 • Gimnasium
 • Jakuzi
 • Taman berlandskap
 • Park
 • Kolam renang
 • Surau
 • Bilik Yoga / Deck

Lokasi

Wilayah
 • Selangor,
 • Petaling Jaya
Kejiranan

Video

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM400,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
653 kaki² - 1232 kaki²
Dari RM432,000

Cadangan Jual Unik

An Enviable Township
Strategically located in a mature township of Sunway, only 5-8 minutes walk from education hubs, hospitals, and shopping malls.
Your Door To Connectivity
Easy access to LDP, Federal Highway, NPE, KESAS, NKVE & ELITE.
BRT Line
Walking distance to BRT line, the 1st elevated Bus Lane in South East Asia that links you to MRT and LRT.

Garis masa

2017

22hb April 2017

Pelancaran Union Suites

Symphony Life Bhd melancarkan pengembangan Small-office Home-office (SoHo) pada 22 April yang disebut Union Suites @ Bandar Sunway yang menyasarkan profesional muda dan juga pelabur harta tanah. 

 

Pemandu Keputusan

Kesambungan
8
Kemudahan
9
Keselamatan
9
Konsep
7
Kemudahan
8.5
Nilai wang
6
Penilaian Pustaka36 Undi
8.2
7.9

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM432,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!