Velocity Sunway DUA Pemandangan Udara
 • Dalam Kemajuan
10274

Kelajuan Sunway DUA

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
635 kaki² - 1281 kaki²
Katil:
2 - 4
Mandi:
1 - 3
Progres PembinaanTahap 2A
 
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan DUA Velocity Sunway

Terletak di pinggir kota Kuala Lumpur yang sangat bersemangat, Sunway Velocity TWO adalah salah satu perkembangan terkini untuk menarik minat bakal pemilik rumah di Lembah Klang. Mengikut kejayaan Sunway Velocity Mall yang terletak betul-betul di seberang lokasinya, projek pembangunan kediaman yang sangat dinantikan ini adalah lambang kehidupan praktikal dan hidup.

Dibangunkan oleh Sunway Group, fasa pertama menara kediaman Sunway Velocity TWO dilengkapi dengan 436 unit yang dirancang dengan teliti untuk fungsi optimum untuk memenuhi pelbagai keperluan gaya hidup. Pembangunan ini dilengkapi dengan pelbagai kemudahan dan kemudahan seperti teras langit, rumah pokok, kawasan refleksologi, bilik permainan, taman herba, teras langit dan banyak lagi. Walaupun berada di lokasi yang sangat baik di tengah-tengah pusat membeli-belah dan pelbagai makanan, Sunway Velocity TWO nampaknya mempunyai kemudahan sendiri.

Lokasi pembangunan ini semestinya patut diketengahkan kerana ia dibumbui dengan hampir semua perkara. Kemudahan seperti Sunway Velocity Mall, Market Place, Food Street Food, Commune, Pusat Perubatan Velocity Sunway, Sunway Education, Central Park seluas 2 ekar, dan beberapa yang lain. Selain dari lokasi yang disebutkan di atas, Sunway Velocity TWO menyediakan akses mudah ke pelbagai mod perjalanan, seperti jalan raya utama, serta stesen MRT dan LRT.

Sunway Velocity DUA Lokasi

Berkenaan dengan lokasi, Sunway Velocity TWO dianggap sebagai status utama. Ini kerana ia terletak dengan selesa dari kemacetan lalu lintas jam sibuk menuju dan keluar dari bandar-bandar besar dan wilayah seperti Kuala Lumpur dan Petaling Jaya masing-masing. Ia akan mengambil masa kira-kira 5-10 minit di jalan sebelum tiba di kawasan rawan bumper-to-bumper ini. Secara amnya, pinggiran bandar-bandar besar lebih disukai oleh mereka yang bekerja di tempat kerja kerana tinggal jauh kerana kawasan-kawasan seperti Bangi dan Kajang yang berada di selatan, dan Kepong dan Gombak yang terletak lebih jauh ke utara dari kawasan perniagaan utama.

Sunway Velocity TWO dikelilingi oleh mod pengangkutan utama, yang menyediakan alternatif untuk mengelakkan kesesakan lalu lintas. Stesen MRT terdekat di sekitarnya adalah Cochrane, yang terletak sekitar 400 meter, sementara Maluri (MRT & LRT) terletak sekitar 750 meter - kedua-duanya dapat dicapai dengan berjalan kaki melalui jalan setapak yang terlindung. Bagi mereka yang mengharapkan perjalanan lebih lama di jalan menuju ke destinasi yang lebih jauh, pembangunan ini dikelilingi oleh jalan-jalan utama seperti Jalan Cheras yang menghubungkan terus ke pusat bandar, sementara bandar-bandar seperti Balakong, Sungai Long dan Kajang dapat dicapai melalui arah yang bertentangan . Jalan Peel yang memisahkan Sunway Velocity Mall dari pembangunan di tengah-tengah menghubungkan ke Jalan Cochrane dan menghala ke Jalan Tun Razak dan Jalan Sungai Besi. Untuk hiburan, makanan, dan pesta, Sunway Velocity TWO tidak ketinggalan kerana semuanya boleh diakses dengan berjalan kaki.

Kesambungan

Dapat dikatakan bahawa calon pembeli Sunway Velocity TWO mungkin menghadapi situasi yang unik kerana mereka boleh dimanjakan untuk memilih ketika memilih pengangkutan awam. Pelancong perlu merancang perjalanan mereka ke depan, bergantung pada bahagian Lembah Klang yang mereka tuju. Sebagai contoh, jika melancong ke tengah-tengah Kuala Lumpur, lebih baik menaiki LRT di sepanjang Laluan Ampang di Stesen Maluri. Ini akan dapat dihubungkan ke stesen seperti Pudu, Masjid Jamek, Sultan Ismail, dan Titiwangsa, untuk beberapa nama. Semua stesen ini bersambung dengan laluan LRT Sri Petaling yang boleh membawa anda ke kawasan seperti Bukit Jalil, Puchong, dan sejauh Putra Heights. Sekiranya seseorang menuju ke kawasan seperti Taman Tun Dr Ismail, Bandar Utama, Kota Damansara dan Sungai Buloh, stesen MRT di Cochrane akan menjadi pilihan terbaik mereka.

Walaupun pengangkutan awam tidak mencukupi, akses ke jalan raya utama di sekitar Sunway Velocity TWO nampaknya sama melengkapi. Terowong SMART, yang menyediakan akses langsung dan cepat ke Jalan Tun Razak dan Jalan Sultan Ismail, adalah pilihan yang wajar sekiranya seseorang bergerak dalam waktu sibuk. Ini akan menanggung satu sebanyak RM3.00 sekali jalan, yang merupakan kos yang kecil untuk menimbangkan masa yang dihabiskan ketika menggunakan Jalan Cheras, yang terkenal dengan lalu lintas yang tidak bergerak semasa waktu puncak. Lebuh raya lain yang dihubungkan ke jalan raya di sekitar Sunway Velocity Two termasuk NPE (Lebuhraya Pantai Utara), KL-Seremban, Lebuhraya Maju (MEX), Persimpangan Jalan Chan Sow Lin, dan Lebuhraya Peluang Timur Besraya (BEE).

Kemudahan

Pemaju Sunway Velocity TWO sudah tentu merancang projek ini dengan mudah sebagai intinya. Dengan pelbagai jambatan tinggi terlindung yang menghubungkan ke Sunway Velocity Mall dan sekitarnya, pengembangan ini adalah definisi buku teks mengenai perancangan pembangunan berpandangan jauh. Hanya dalam jarak 5 minit berjalan kaki, bakal pembeli Sunway Velocity TWO dapat menikmati akses terus ke pelbagai kemudahan di Sunway Velocity Mall seperti Parkson, TGV Cinemas, Marks & Spencer, Harvey Norman, Sushi King, Starbucks, dan Uniqlo, ke sebutkan beberapa. Selain dari pusat membeli-belah, penduduk juga boleh pergi ke Market Place, di mana terdapat makanan tradisional, produk segar dan barang keperluan harian. Juga berdekatan adalah Food Street Food, di mana pelbagai makanan penjaja yang enak menanti mereka yang memilih sesuatu yang sedikit berbeza dari yang biasa. Untuk pusat beli-belah alternatif, penduduk boleh mengunjungi kawasan panas seperti IKEA Cheras, Pusat Beli-belah MyTown dan AEON Big Jalan Peel dengan berjalan kaki.

Sunway Velocity TWO juga sesuai untuk mereka yang ingin melabur di tempat yang tepat untuk membesarkan keluarga sebagai sebahagian daripada rancangan jangka panjang mereka. Sekolah awam seperti SMK Cochrane, SMK Yaakob Latiff, Sekolah Jenis Kebangsaan (Tamil) Cheras, SK Convent Jalan Peel semuanya berada dalam lingkungan 650 meter. Bagi institusi pengajian tinggi, ini boleh menjadi jalan keluar seperti HELP College of Arts & Technology, TMC College, Cybernetics International College of Technology dan YPC International College, yang semuanya sekitar 15-20 minit perjalanan. Bagi rawatan kesihatan, Sunway Medical Center Velocity terletak di kawasan Sunway Velocity Mall dan dalam jarak berjalan kaki.

Berikut adalah senarai kemudahan dan kemudahan lengkap di sekitar Sunway Velocity DUA:

Membeli-belah

 • Pusat Beli-belah Sunway Velocity
 • IKEA Cheras
 • Pusat Beli-Belah MyTown
 • Jalan Besar Peel AEON
 • Pusat Beli-Belah VIVA

Pendidikan

 • SMK Cochrane
 • SMK Yaakob Latiff
 • SJK (T) Cheras
 • SK Convent Jalan Peel
 • MEMBANTU Kolej Kesenian & Teknologi
 • Kolej TMC
 • Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetics
 • Kolej Antarabangsa YPC

Hospital dan kemudahan perubatan

 • Kelajuan Pusat Perubatan Sunway
 • Keharmonian Klinik

Pelan Lantai Sunway Velocity DUA

Dibangun di atas tanah seluas 3.89 ekar, Sunway Velocity TWO mempunyai tiga jenis unit yang memenuhi keperluan calon pembeli yang berbeza-beza, masing-masing berkisar antara 635 - 1,281 kaki persegi. Unit Jenis A berukuran 635 kaki persegi dan dilengkapi dengan 2 bilik dan 1 tab mandi. Unit Jenis B, yang dibina untuk memenuhi konsep dwi-kunci, berukuran 840 kaki persegi dengan 2 bilik dan 2 tempat mandi. Unit Type C mirip dengan julat Type B tetapi dilengkapi dengan bilik tambahan yang sesuai untuk bayi atau utiliti - dengan ukuran 883 kaki persegi yang sejuk. Unit Type D, sebaliknya, berukuran 969 kaki persegi dan dilengkapi dengan 3 bilik dan 2 bilik mandi. Unit Type E juga serupa dengan julat Type D, kecuali dilengkapi dengan ruang kecil tambahan, dengan ukuran total 1,044 kaki persegi. Unit Type F adalah unit terbesar yang tersedia pada pengembangan dengan ukuran 1,281 kaki persegi, disertai oleh 4 + 1 bilik dan 3 tempat mandi. Berikut adalah gambaran keseluruhan semua unit yang ada:

 • Jenis A - 635 kaki persegi (2 bilik, 1 tempat mandi)
 • Jenis B - 840 kaki persegi (2 bilik, 2 bilik mandi, dua kunci)
 • Jenis C - 883 kaki persegi (2 + 1 bilik, 2 tempat mandi, dwi-kunci)
 • Jenis D - 969 kaki persegi (3 bilik, 2 bilik mandi, dua kunci)
 • Jenis E - 1,044 kaki persegi (3 + 1 bilik, 2 tempat mandi, dwi-kunci)
 • Jenis F - 1,281 kaki persegi (4 + 1 bilik, 3 bilik mandi, dua kunci)
 • Jenis G - 1,119 kaki persegi (3 + 1 bilik, 2 tempat mandi, dwi-kunci)

Berikut adalah dimensi untuk semua jenis unit di Sunway Velocity TWO:

Pelan Lantai Sunway Velocity DUA Jenis A

Pelan Lantai Sunway Velocity DUA Jenis B

Pelan Lantai Sunway Velocity DUA Jenis C

Pelan Lantai Sunway Velocity DUA Jenis D

Pelan Lantai Sunway Velocity DUA Jenis E

Pelan Lantai Sunway Velocity DUA Jenis F

Pelan Lantai Sunway Velocity DUA Jenis G

Sunway Velocity DUA nampaknya mempunyai unit untuk setiap jenis penduduk. Walau bagaimanapun, sementara kebanyakan pembangunan kediaman memenuhi spektrum ukuran unit yang lebih luas, projek ini nampaknya lebih menumpukan pada julat median. Jelas bahawa pemaju mempunyai kejelasan yang sangat tinggi mengenai siapa mereka ingin memikat, dan seterusnya mewujudkan persekitaran tempat tinggal yang ideal untuk penonton tersebut.

Sunway Velocity DUA Kemudahan dan Kemudahan

Mengingat penonton pasaran tertentu, Sunway Velocity TWO menempatkan kaleidoskop kemudahan dan kemudahan yang unik. Tingkat bawah projek ini mempunyai kawasan refleksologi, gimnasium luar dan kawasan permainan lalu lintas kanak-kanak. Di tingkat 8, ia mempunyai kolam renang tanpa batas, ruang santai, ruang permainan, dek BBQ, dan rumah pokok, untuk beberapa nama. Di bahagian yang berlainan di tingkat yang sama, terdapat kemudahan seperti ruang baca, dewan serbaguna, dapur eksklusif, taman herba dan dek yoga. Bumbung bangunan menempatkan paviliun langit, teres langit, BBQ di atas bumbung, taman langit dan kerusi gantung. Berikut adalah senarai kemudahan dan kemudahan lengkap di Sunway Velocity TWO:

 • Pondok pengawal
 • Turunkan
 • Gim luar
 • Kawasan refleksologi
 • Trafik kanak-kanak bermain
 • Kolam infiniti
 • Kanak-kanak bermain air
 • Rumah pokok
 • Kawasan permainan kanak-kanak
 • Kerusi gantung
 • Dek BBQ
 • Ruang santai luaran
 • Ruang rehat dalaman
 • Dek pelbagai guna
 • Bilik permainan
 • Karaoke
 • Kanak-kanak dalaman bermain
 • Ruang membaca
 • Dek luaran
 • Dapur eksklusif
 • Taman herba
 • Dewan serbaguna
 • Slaid kanak-kanak
 • Gim
 • Dek Yoga
 • Paviliun langit
 • Teres langit
 • BBQ atas bumbung
 • Taman langit
 • Kerusi gantung

Sunway Velocity Analisis Harta DUA

Pasaran sasaran

Melihat Sunway Velocity DUA memenuhi unit ukuran julat median, dapat dikatakan bahawa mereka cukup yakin dengan sasaran pasaran mereka. Kumpulan ini dikenal sebagai keluarga kecil dan berkembang yang mempunyai akses kepada hampir semua perkara di sekitar mereka - semuanya berjalan kaki. Kemudahan ini merangkumi pendidikan, pengajian tinggi, dan penjagaan kesihatan, hanya untuk beberapa.

Unit-unit ini juga akan menarik minat calon pembeli pelaburan kerana lokasinya sangat sesuai untuk penyewa yang lebih suka menggunakan pengangkutan awam dan berjalan kaki. Penyewaan juga dianggap sangat berpatutan untuk calon penyewa, sementara pemilik dapat menikmati hasil jangka panjang yang selamat. Ada juga kemungkinan calon pembeli menyewa ruang mereka di Airbnb kerana ini merupakan amalan yang popular dengan unit kediaman lain di sekitarnya. Dengan akses ke hampir di mana saja di Lembah Klang melalui pengangkutan awam, ini kelihatan seperti pilihan yang sangat menguntungkan.

Analisis pesaing

Dengan peningkatan antara 635 dan 1.281 kaki persegi, Sunway Velocity TWO akan berharga sekitar RM850 per kaki persegi dan dijangka siap pada tahun 2022, dengan harga unit bermula dari RM570,000. Keseluruhan pembangunan dibagi menjadi tiga petak, dengan Plot A memiliki dua blok kediaman, menara pejabat dan unit peruncitan, Plot B terdiri dari dua blok kediaman dan unit peruncitan, sementara Plot C terdiri dari menara pejabat.

Memandangkan lokasinya di pinggiran Segitiga Emas ibu kota, seseorang akan menjangkakan harga akan melambung tinggi daripada yang berpatutan. Walau bagaimanapun, pembangunan kediaman ini lebih murah berbanding pembangunan saudaranya, V Residence Suites, kerana yang pertama adalah harta pegangan pajak, sementara yang terakhir adalah pegangan bebas. Oleh itu, unit Sunway Velocity TWO adalah lebih murah 22.7% daripada saudara kandungnya yang lebih tua.

Tidak ada banyak pembangunan kediaman baru di daerah ini yang dapat dibandingkan, tetapi yang paling dekat dengan naratif ini adalah Kediaman Servis Amaya Maluri yang dibina pada tahun 2013 dan terletak kira-kira 1.2 km di kawasan Maluri. Ia adalah harta pegangan sewa dengan keluasan 719-2,784 kaki persegi dengan harga jualan rata-rata RM480,000. Secara perbandingan, Amaya Maluri akan menjadi pilihan yang lebih murah bagi mereka yang mencari unit yang lebih besar. Walau bagaimanapun, akses ke kemudahan dan kemudahan yang berpusat di sekitar Sunway Velocity Mall mungkin agak jauh, tetapi LRT Maluri lebih dekat.

Sunway Velocity TWO pasti dapat memikat calon pembeli di kawasan itu memandangkan ini adalah pengembangan baru, di mana harganya berada dalam julat rata-rata untuk ketiga-tiga projek.

wdt_ID Pembangunan Membina Harga jualan Harga PSF Pemilikan tanah Tahun tamat
1 Kelajuan Sunway Dua 635-1,281 kaki persegi Dari RM570,000 RM850 Pajakan 2022
2 V Residence Suites 624-888 kaki persegi Dari RM805,000 RM1,200 Freehold 2018
3 Kediaman Servis Amaya Maluri 719-2,784 kaki persegi Dari RM420,000 RM584 Pajakan 2013

Sunway Velocity DUA Pembangun: Sunway Group

Sunway Velocity TWO adalah pengembangan khas oleh Master Community Developer, Harta Sunway, bahagian harta tanah Sunway Group. Kumpulan ini telah menyampaikan banyak projek di luar negara termasuk negara-negara seperti China, India, Vietnam, Kemboja dan Singapura.

Secara tempatan, Kumpulan Sunway telah mengembangkan Kiara Hills, Sunway Pallazio, Sunway Vivaldi, dan banyak lagi. Projeknya yang seterusnya akan menjadi yang terbesar, sebuah bandar bersepadu yang tersebar di seluas 1.800 ekar di Sunway Iskandar.

Ringkasan

Sebagai sebahagian daripada pengembangan Sunway yang lebih besar, Sunway Velocity TWO pasti menjadi permata di mahkota. Hotel ini berjarak sangat dekat dengan kota besar, dengan berbagai jalan raya utama bersebelahan dan rangkaian kemudahan pengangkutan awam yang menuju ke lingkaran luar Lembah Klang. Di samping itu, ia juga berdekatan dengan beberapa tempat komersial dan hiburan yang menjanjikan - menjanjikan pengalaman hidup yang meriah.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Komersial
Tempoh:
Pajakan
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
1 - 3
Harga:
RM570,000
Pemaju:
Harta Sunway
Bilangan Tingkat:
53
Jumlah Unit:
436
Tahun Penyiapan:
2022
Kawasan Terbina (BUA):
635 kaki² - 1281 kaki²
Yuran penyelenggaraan:
RM0.35 平方英尺
Kemudahan
 • Sistem sekuriti
 • Kawasan Barbeque
 • Bilik Fungsi
 • Gimnasium
 • Taman berlandskap
 • Bilik Muzik / Studio
 • Kolam renang
 • Bilik Yoga / Deck

Lokasi

Wilayah
 • Kuala Lumpur,
 • Maluri
Kejiranan

Pelan lantai

Jelajah 3d

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM450,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2 - 3
732 kaki² - 1227 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
Dari RM570,000

Cadangan Jual Unik

 
 1. Kejiranan yang matang
  Pautan terus ke 3 stesen MRT dan 2 LRT
 2. Kehidupan bandar bersepadu
  Pusat membeli-belah, pusat perubatan, hotel, pendidikan dan alam ada di satu tempat
 3. Unit yang dibuat dengan baik
  Susun atur praktikal dari 678 hingga 915 kaki persegi pilihan kunci

Garis masa

2018

Disember 2018

Pelancaran DUA Sunway Velocity

Sunway Bhd melancarkan Sunway Velocity TWO dengan GDV sebanyak RM2 bilion pada 13 Disember 2018

 

Pemandu Keputusan

Kesambungan
8
Kemudahan
9
Keselamatan
9
Konsep
9
Kemudahan
8
Nilai wang
8
Penilaian Pustaka48 Undi
7.3
8.5

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM570,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!