Stellar Suites Facade Tutup Ke Atas
 • Dalam Kemajuan
2266

Stellar Suites

 • Suite Pejabat
Kawasan:
474 kaki² - 1550 kaki persegi
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
Progres PembinaanTingkat 2C
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Stellar Suites

Stellar Suites adalah pengembangan komersial yang terletak di tengah-tengah Puchong, yang merupakan tempat yang ideal untuk memulakan dan mengembangkan perniagaan. Pembangunan ini akan menjadi SoVo yang berorientasikan transit pertama di Puchong, dengan lokasi hanya 50 meter dari stesen LRT terdekat. Profesionalisme sangat tercermin pada harta tanah ini, dengan memasukkan seni bina bergaya dan ciri-ciri kontemporari seperti lobi pintu pagar untuk keselamatan dan pelbagai pelan lantai yang dirancang, siap untuk memenuhi keperluan anda.

Lokasi Stellar Suites

Stellar Suites terletak di Bandar Puteri Puchong, sebuah bandar bebas di Puchong yang dibangunkan oleh IOI Properties Group. Bandar Puteri Puchong terletak di lokasi strategik berhampiran bandar-bandar besar di Lembah Klang seperti Putrajaya, Cyberjaya, Kuala Lumpur, Subang Jaya dan Bandar Sunway. Perbandaran ini terletak di sekeliling segala yang penting, dengan akses segera ke lebuh raya dan pengangkutan awam, kediaman tempatan dan kedai-kedai yang selesa, serta pusat membeli-belah dan restoran yang tidak terkira banyaknya. Bandar Puteri Puchong bersemangat untuk banyak perkembangan yang akan datang, yang kebanyakannya dikembangkan oleh IOI Properties Group yang merangkumi dua pelancaran baru, iaitu IOI Rio City dan The Cruise Residence.

Kawasan timur dan tenggara kota terdiri daripada kediaman bertingkat rendah, yang kebanyakannya telah dibangunkan pada awal tahun 2000-an. Sebelah barat dan utara-barat kawasan perbandaran adalah di mana terletaknya pusat komersial. Keseimbangan sempurna dicapai antara kepadatan penduduk penduduk serta perniagaan dan penghuni komersial. Perbandaran ini terletak dengan selesa di sepanjang "jalan induk" Puchong, iaitu LDP, yang menghubungkan kawasan perbandaran dengan bahagian lain di Puchong dan bandar-bandar yang berdekatan.

Stellar Suites mendapat manfaat daripada berada di kawasan pusat komersial bandar, dan dekat dengan lebuh raya utama yang meningkatkan hubungan dan aksesibilitas. Dikelilingi oleh bangunan bertingkat rendah, Stellar Suites menara tetangganya dan menawarkan tempat menarik kepada penyewa serta mudah dilihat dan dapat dibezakan oleh mereka yang menuju ke tempat penginapan ini. Dengan kedudukannya yang unik dengan akses mudah ke lebuh raya, pengangkutan awam dan pusat komersial, Stellar Suites sangat sesuai untuk pembeli yang mencari ruang pejabat yang strategik dan kondusif untuk mengembangkan perniagaan mereka dengan gaya, keanggunan dan kemudahan.

Kesambungan

Dalam perniagaan, penyambungan adalah komponen penting yang membezakan yang luar biasa dari yang biasa. Stellar Suites berlaku di kawasan ini dengan akses cepat ke lebuh raya utama. Kelebihan menjadi batu jauh dari LDP membolehkan akses mudah ke lebuh raya lain yang berdekatan seperti Lebuhraya Bukit Jalil, Lebuhraya KESAS dan Lebuhraya Pantai Baru (NPE). Dari segi jangka masa di jalan raya, diperlukan sekitar 10 minit untuk sampai ke Subang Jaya dan Bandar Sunway, 20 minit ke Cyberjaya dan Shah Alam dan 30 minit ke Kuala Lumpur dan Putrajaya.

Di sisi lain, aksesibilitas dan hubungan LDP yang mudah datang dengan kelemahan pengguna masuk jalan raya. Jalan LDP di Puchong terkenal kerana sesak pada waktu sibuk bergantung pada arah mana ia datang. Puchong telah menyaksikan pengembangan LDP tahun demi tahun apabila semakin banyak perkembangan mulai berkembang di sampingnya.

Nasib baik, stesen LRT yang mudah diakses membolehkan mereka yang melancong ke tempat penginapan untuk menghilangkan pemanduan dan memilih pengangkutan awam. Stesen LRT yang terdekat, iaitu stesen LRT Bandar Puteri terletak hanya 50m dari Stellar Suites, memastikan bahawa kedua-dua pelanggan dan ahli pasukan hanya perlu berjalan kaki sebentar ke pejabat tanpa kembali ke e-hailing atau bas awam. Mereka yang datang dari dalam kediaman Bandar Puteri Puchong, bagaimanapun, mungkin tidak senang menaiki bas awam kerana mereka mungkin masih perlu berjalan kaki selama 15 minit lagi dari perhentian bas terdekat ke tempat penginapan ini.

Kemudahan

Kelebihan mempunyai hubungan yang baik adalah akses yang lebih mudah ke kemudahan dan keperluan gaya hidup yang diperlukan. Menjadi tempat kerja, kehadiran restoran dan kedai makanan menjadi keutamaan. Syukurlah, terdapat banyak kedai makanan dan restoran di kawasan ini dan lebih-lebih lagi bagi mereka yang sanggup memandu kurang dari 5 minit.

Selain itu, pusat membeli-belah dan pusat hiburan tidak kekurangan. Sama ada menonton filem, membeli-belah, mencuba masakan baru atau mencari kehidupan malam yang menarik, mercu tanda berdekatan seperti IOI Mall, SetiaWalk, IOI Boulevard dan PFCC pasti banyak ditawarkan. Kesambungan yang mudah juga membolehkan pilihan yang lebih banyak digunakan selepas waktu pejabat dengan perjalanan melintasi sungai Klang dan ke Subang Jaya dan Bandar Sunway.

Sekiranya calon pembeli mencari lebih banyak, kawasan ini disertai dengan pusat perubatan (Columbia Asia Hospital dan KPMC Puchong Specialist Center), kedai serbaneka (Puteri Mart, Giant Hypermarket dan Tesco Extra), jenama hotel multinasional (Four Points by Sheraton) dan tempatan dan bank antarabangsa. Peminat sukan mendapat manfaat dengan pelbagai kemudahan sukan seperti IM4U Sentral, Taman Bandar Puteri, trekking Bukit Wawasan Puchong dan beberapa francais gim (Celebrity Fitness and Fitness First).

Membeli-belah / runcit

 • Pusat Beli-belah IOI
 • SetiaWalk
 • Giant Hypermarket
 • Puteri Mart
 • Tesco Extra

Hospital

 • Hospital Columbia Asia
 • Pusat Pakar KPMC Puchong

Pendidikan

 • SMK Putra Perdana
 • SJK (C) Kheng Chee
 • SK Pusat Bandar Puchong 2
 • SMK Puchong
 • SK Pusat Bandar Puchong
 • SMK Pusat Bandar Puchong
 • Kolej Bupati
 • Binary University College of Management & Keusahawanan

Taman Perniagaan

 • Pusat Korporat Kewangan Puchong (PFCC)
 • Taman Perniagaan IOI
 • Boulevard IOI

Rekreasi

 • Arena Sukan @ Puchong
 • Sentral IM4U
 • Taman Bandar Puteri
 • Taman Rekreasi Taman Wawasan
 • Trekking Bukit Wawasan Puchong

Pelan Lantai Stellar Suites

Pembangunan Stellar Suites merangkumi menara 31 tingkat yang merangkumi kawasan tanah pegangan bebas seluas 1.42 ekar. Rencana pembangunan disusun berdasarkan dua sisi menara, dengan satu dilabel menghadap ke selatan dan yang lain, menghadap ke utara. Pembangunan ini merangkumi sejumlah 8 unit runcit di tingkat bawah gaya hidup, semuanya terletak dalam satu blok, dan 342 unit SoVo membentang di kedua blok dari tingkat 10 - 31, dengan setiap lantai meliputi hingga 16 unit.

Kawasan binaan unit SoVo berkisar antara 474 kaki persegi - 1.550 kaki persegi, memenuhi pilihan yang berbeza di ruang lantai dan denah calon pembeli. Dari 342 unit SoVo yang dikembangkan, 16 daripadanya adalah unit dupleks dengan luas bangunan seluas 1,486 kaki persegi - 1,550 kaki persegi, untuk mereka yang mencari ruang pejabat yang lebih besar. Secara keseluruhan, ada 9 jenis unit untuk dipilih, masing-masing dapat dibezakan dari yang lain dengan kebanyakan unit dilengkapi dengan balkoni.

Boleh dikatakan unit terkecil, Type E & E1 menawarkan ruang pejabat yang sederhana dengan keluasan hanya 474 kaki persegi yang sesuai untuk perniagaan kecil dan syarikat baru. Jenis A menawarkan kira-kira dua kali lebih besar ruang pejabat seperti Jenis E & E1, dengan luas bangunan 958 kaki persegi dan dua tandas dekat dengan pintu masuk. Unit ini tidak dilengkapi dengan balkoni, mirip dengan unit Jenis B1, yang mempunyai denah lantai yang sama tetapi kawasan binaan yang lebih kecil seluas 861 kaki persegi.

Sekiranya balkoni menjadi pilihan bersama dengan tandas dekat dengan pintu masuk, Jenis B1A, B2 dan C1 dengan luas binaan 861 kaki persegi, 1.012 kaki persegi, dan 893 kaki persegi masing-masing mungkin merupakan pilihan yang disukai. . Jenis unit lain yang menawarkan ruang balkoni yang serupa dengan jenis Unit yang disebutkan sebelumnya adalah Jenis F, dengan kawasan binaan seluas 1.055 kaki persegi dan tandas yang sedikit lebih jauh dari pintu masuk. Jenis D menawarkan ruang balkoni yang lebih panjang yang tidak dikongsi oleh langkan A / C dan menawarkan ruang binaan yang serupa seluas 1,001 kaki persegi.

Sekiranya ruang pejabat yang diinginkan lebih besar dicari, ada dua jenis unit dupleks yang dirancang untuk memenuhi keperluan tersebut. Jenis C2 dan Jenis D2 adalah kedua-dua jenis unit dupleks, menawarkan kawasan binaan dua tingkat masing-masing 1,485 kaki persegi dan 1,550 kaki persegi. Pelan lantai Jenis C2 mirip dengan Jenis C1 sementara Jenis D2 hampir sama dengan denah lantai D2, keduanya kecuali sebuah tangga yang menuju ke tingkat dua. Jenis unit dupleks biasanya menarik bagi mereka yang ingin menampung lebih banyak pekerja dan menjadi lebih ramai pelanggan.

Kemudahan dan Kemudahan Stellar Suites

Dalam konteks kemudahan dan kemudahan, Stellar Suites mengikuti standar yang diharapkan dari perkembangan SoVo masa kini. Dengan tujuan mencapai keseimbangan kerja-kehidupan yang sempurna, Stellar Suites menjadikan dirinya sebagai ruang yang berpusatkan kehidupan yang disusun untuk hari kerja yang selesa dan menyeronokkan. Waktu bekerja disertakan dengan bilik-bilik dewan dan bilik-bilik mesyuarat yang dilengkapi dengan baik, menjadikannya kondusif untuk hari kerja yang produktif. Selain itu, kebiasaan biasa pada hari kerja biasa boleh dimuat di gimnasium yang lengkap dan bilik wap yang menyertainya.

Kemudahan

 • Gim gim
 • Bilik wap
 • Bilik mesyuarat
 • Bilik Dewan
 • PAD pelancaran
 • Teras Bergaul

Ruang terbuka juga merupakan ciri penting bagi harta tanah, di mana perhimpunan dan acara masyarakat dapat diadakan. Dengan keselamatan yang tinggi di benak penyewa perniagaan dan pejabat, Stellar Suites memenuhi permintaan itu dengan lobi 6-pintu gerbang putar yang diilhamkan untuk keselamatan yang tinggi dan imej yang terhormat.

Analisis Harta Stellar Suites

Stellar Suites adalah menara korporat yang dirancang untuk menarik minat banyak pembeli dan pelabur melalui titik penjualan kritikalnya. Menjadi pembangunan yang agak segar dan SoVo yang berorientasikan transit pertama di kawasan ini, Stellar Suites menonjol dari yang lain dengan menjadi yang pertama seumpamanya di pasar Puchong. Selain itu, harga masuk RM 567,000 untuk unit SoVo agak berpatutan memandangkan ia terletak di kawasan yang mempunyai kemudahan perhubungan dan kemudahan.

Permintaan dijangka tinggi, terutama untuk unit runcit kerana hanya ada 8 unit yang tersedia, melayani masyarakat pengguna yang sihat. Selain itu, susun atur pelan terbuka yang fleksibel dan minimalis akan terbukti baik bagi ruang kerja untuk dijadikan gaya. Titik jualan utama Stellar Suites adalah sangat dekat dengan stesen LRT terdekat. Banyak pencari perniagaan dan pejabat menginginkan kemudahan akses ke pengangkutan awam dan Stellar Suites sangat berkesan. Walaupun banyak lalu lintas yang dijangka di sepanjang LDP pada waktu sibuk, kehadiran LRT akan mengurangkan kerugian komersial ini.

Pasaran sasaran

Stellar Suites dengan jelas mensasarkan PKS dan perniagaan kecil kerana tertumpu pada penyampaian ruang pejabat dengan ukuran lantai sederhana yang disatukan dengan keanggunan dan kesederhanaan. UKM dan perniagaan kecil diharapkan dapat menggunakan sebidang harta tanah memandangkan lokasinya, harga yang berpatutan dan sesuai dengan pelbagai ruang pejabat. Pemilik perniagaan yang tinggal di Puchong ingin menempatkan diri mereka di ruang pejabat baru ini dalam keadaan selesa di kawasan persekitaran mereka sendiri.

Mereka yang tinggal di luar Puchong, bagaimanapun, mungkin tidak memiliki daya tarik yang sama dengan kemunduran seperti lalu lintas dan kesesakan jalan raya terbukti menjadi sombong. Selain itu, pekerja dan pengguna ruang pejabat yang tinggal di Kuala Lumpur tidak semestinya menganggap lokasi tempat penginapan ini menarik, memandangkan masa perjalanan yang panjang untuk dilahirkan dengan memandu atau menaiki LRT.

Analisis pesaing

Terdapat beberapa pemaju hartanah di kawasan Puchong yang merangkumi Kumpulan IOI Properties, LBS Bina Group, Titijaya Land Berhad, Bandar Raya Developments Berhad dan Bukit Hitam Developments Sdn Bhd. Selain daripada IOI Properties Group, sebahagian besar pemaju lain ini terutama menumpukan pada pembangunan kediaman bertingkat tinggi dan rendah. Dari segi perkembangan pejabat, satu pengembangan suite pejabat yang terkenal di Puchong yang dapat dibandingkan dengan Stellar Suites adalah 3 Elements oleh Titijaya Land Berhad.

Dari segi perkembangan SoVo, tidak ada yang ada di kawasan Puchong untuk digunakan untuk perbandingan dengan Stellar Suites. Perkembangan SoVo terdekat ke Stellar Suites terletak di Bukit Jalil, iaitu Aurora SoVo. Ruang pejabat lain yang serupa yang berdekatan dengan Stellar Suites tidak bersifat SoVo dan termasuk yang juga dibangunkan oleh IOI Properties Group seperti PFCC, IOI Business Park dan IOI Boulevard.

Berbanding dengan 3 Elements oleh Titijaya Land Berhad, Stellar Suites menawarkan lebih banyak pilihan dari segi jenis pejabat dan denah lantai kerana kawasan bangunan suite pejabat di 3 Elements berkisar antara 504 kaki persegi - 761 kaki persegi. dari segi kemudahan dan kemudahan, 3 Elemen merangkumi lebih banyak ruang runcit dengan pusat membeli-belah 4 tingkat berbanding dengan 8 unit runcit di tingkat bawah Stellar Suites. Harga jualan unit yang tersedia di 3 Elements adalah antara RM 199,000 - RM 480,000.

Bagi Aurora SoVo, jenis pejabat meliputi kawasan binaan mulai dari 602 kaki persegi - 1,305 kaki persegi dan berharga antara RM 385,000 - RM 980,000. Aurora SoVo menyediakan kemudahan dan kemudahan yang hampir sama dengan Stellar Suites tetapi dengan memasukkan kolam renang, kawasan barbeque dan balai raya.

Dari segi harga per kaki persegi, Stellar Suites mempunyai harga yang lebih tinggi iaitu sekitar RM 1,200. Aurora SoVo sebaliknya adalah harta tanah yang telah siap (iaitu siap pada tahun 2017) dengan harga per kaki persegi antara RM 708 - RM 1,003. 3 Elements adalah yang tertua dari tiga hartanah ini kerana ia siap pada tahun 2014 dan disatukan dengan harga per kaki persegi antara RM 293 - RM 611. Tanda harga yang lebih tinggi untuk Stellar Suites boleh dikaitkan dengan kenaikan tanah, memandangkan tahun siap kemudian , dan status pegangan bebasnya.

Berikut adalah jadual untuk memberikan perbandingan faktor demi baris antara Stellar Suites, Aurora SoVo dan 3 Elements:

wdt_ID Pembangunan Saiz Built-Up (kaki persegi) Harga jualan Harga PSF Tahun Siap Tempoh Tanah
1 Stellar Suites (Kumpulan Properti IOI) 474 - 1,550 Dari RM 567,000 RM 1200 2022 Freehold
2 Aurora SoVo (Ho Hup Construction Company Berhad) 602 - 1,305 RM 385,000 - RM 980,000 RM 708 - RM 1,003 2017 Freehold
3 3 Elemen (Titijaya Land Berhad) 504 - 761 RM 199,000 - RM 480,000 RM 293 - RM 611 2014 Pajakan

Stellar Suites’ Developer: IOI Properties Group

Kumpulan IOI Properties adalah salah satu pemaju hartanah terkemuka di Malaysia dengan perkembangan terkenal dan berjaya yang tersebar di seluruh negara. IOI Properties Group bertanggung jawab atas banyak kejayaan pembangunan perkampungan pinggir bandar tempatan yang serba lengkap di sepanjang koridor dengan pertumbuhan tinggi di Lembah Klang, Pulau Pulau Pinang dan Johor Selatan.

Antara projek yang berjaya dibangunkan oleh IOI Properties Group ialah IOI Resort City di kawasan seluas 788 ekar di Putrajaya, Bandar Puteri Wawasan, sebuah kawasan perumahan bebas tanah seluas 202 ekar di Sepang dan Bandar Puteri Bangi, sebuah bandar bebas milik seluas 370 ekar di Bangi. Setelah memenangi banyak anugerah berprestij sejak awal abad ini, jelas mengapa mereka menjadi nama rumah tangga dalam pembangunan harta tanah di Malaysia.

Ringkasan

The Stellar Suites is a top-notch property in the eyes of both buyers and investors, given its prime location that offers connectivity and convenience, as well as top-notch facilities and amenities. In many new working spaces at Stellar Suites, tenants can anticipate enjoying many enjoyable and productive workdays.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Komersial
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Suite Pejabat
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
Harga:
RM567,000
Pemaju:
Kumpulan IOI Properties
Bilangan Tingkat:
31
Jumlah Unit:
342
Tahun Penyiapan:
2022
Kawasan Terbina (BUA):
474 kaki² - 1550 kaki persegi
Yuran penyelenggaraan:
RM0.35 平方英尺
Kemudahan
 • Gimnasium
 • Bilik mesyuarat
 • Sauna

Lokasi

Wilayah
 • Puchong,
 • Selangor
Kejiranan

Pelan lantai

Jelajah 3d

Jenis A

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM450,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2 - 3
732 kaki² - 1227 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
Dari RM567,000

Cadangan Jual Unik

 1. SoVo Berorientasikan Transit Pertama di Puchong
  50 m dari stesen LRT terdekat.
 2. Reka Bentuk Pejabat Moden
  Peralihan dari bilik biasa ke ruang pejabat yang berpusatkan gaya hidup.
 3. Freehold
  Keselamatan perniagaan jangka panjang.

Garis masa

Pemandu Keputusan

Kesambungan
9
Kemudahan
7.5
Keselamatan
8
Konsep
6
Kemudahan
7
Nilai wang
6
Penilaian Pustaka23 Undi
8.2
7.3

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM567,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!