Kolam Renang Upperville
 • Dalam Kemajuan
2880

Upperville

 • Kondominium
Kawasan:
1050 kaki² - 1176 kaki²
Katil:
3 - 3
Mandi:
2 - 2
Progres PembinaanTahap 2B
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Upperville

Upperville adalah projek kondominium berkepadatan rendah yang terletak bersebelahan dengan 16 Quartz Melawati, dengan hanya 176 unit kondominium yang ditempatkan di blok 24 tingkat. 16 Quartz adalah pembangunan yang memenangi anugerah yang terletak di Taman Melawati, di sepanjang Klang Gates Quartz Ridge dari Bukit Melawati sepanjang 16km terpanjang di dunia. Pecinta alam sememangnya menghargai hakikat bahawa Gerbang Kuarsa Klang Gates unik kerana mempunyai empat jenis formasi kuarza dan merupakan rumah bagi lima spesies tumbuhan endemik serta Serow, binatang langka. Klang Gates Quartz Ridge adalah Tapak Warisan UNESCO yang dicadangkan dan kini dalam proses untuk diwartakan sebagai Tapak Warisan Nasional. Ini adalah latar belakang yang sangat megah yang terletak di Upperville.

Ciri unik utama Upperville adalah lokasinya di tengah-tengah alam yang subur sambil berada dekat dengan pusat bandar. Upperville juga terletak 126 meter dari aras laut, di salah satu titik tertinggi di daerah Melawati. Penduduk boleh berharap dapat pulang ke udara segar di Bukit Melawati, pemandangan menakjubkan yang merangkumi pemandangan panorama KL Skyline serta kemudahan dan kemudahan moden yang terdapat di Upperville. Dengan anggaran nilai pembangunan kasar sebanyak RM 130 juta, Upperville dijangka siap pada tahun 2022.

Lokasi Upperville

Upperville terletak di Taman Melawati, sebuah bandar makmur di Ulu Klang, Selangor. Perkara yang menarik mengenai Taman Melawati ialah poskod perbandarannya 53100, yang merupakan alamat pos Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. Tetapi Taman Melawati sebenarnya terletak di kawasan Gombak, Selangor dan ditadbir oleh Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ). Kawasan kejiranan Taman Melawati yang matang digelar sebagai 'Hollywood' kerana bilangan selebriti dan ahli politik tempatan yang tinggal di sini.

Dari segi sejarah, Taman Melawati adalah ladang getah pada tahun 1970-an. Pemilik sebelumnya termasuk Hawthornton Estate dan Loke Yew pada awal 1900-an. Taman Melawati hari ini, dengan penduduknya terdiri daripada golongan berpendapatan sederhana dan bahkan individu yang mempunyai nilai bersih, sememangnya jauh dari permulaannya yang sederhana. Sebagai kawasan kejiranan yang matang, penduduk Upperville juga dapat memanfaatkan kemudahan yang ada di Taman Melawati.

Dari segi keselamatan, penduduk Upperville akan gembira mengetahui bahawa Balai Polis Taman Melawati berjarak 3 km. Dari segi demografi, konstituensi Gombak terdiri daripada 62.8% orang Melayu dan kumpulan peribumi lain, 23.5% Cina, 12.2% India dan 1.5% kumpulan lain.

Satu masalah dengan kesesakan lalu lintas di kawasan Taman Melawati adalah di kawasan komersial Melawati. Beberapa jalan sehala yang sempit cenderung sesak pada waktu puncak. Walau bagaimanapun, kawasan komersial Melawati terletak 3 km dari Upperville dan tidak akan mempengaruhi penduduk Upperville secara langsung.

Kesambungan

Penduduk Upperville akan mempunyai akses mudah ke Lebuhraya Duta-Ulu Kelang (DUKE), Lebuhraya Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2), Lebuhraya Bertingkat Ampang-Kuala Lumpur (AKLEH) dan juga Jalan Raya KARAK. Lebuhraya Pantai Setiawangsa (SPE) yang akan datang akan membuka akses kepada pembangunan utama seperti Pusat Bandar Bukit Bintang dan juga Pertukaran Tun Razak.

Stesen LRT Wangsa Maju dan stesen LRT Sri Rampai berjarak 7 km dari Upperville sementara stesen LRT Taman Melati terletak sejauh 8 km. Taman Melawati juga mempunyai akses ke laluan bas Rapid KL 222 (dari Titiwangsa / Chow Kit / Wangsa Maju), 220 (Masjid Jamek) dan T221 (dari Stesen LRT Sri Rampai).

Kemudahan

Kedua-dua Columbia Asia Hospital Setapak dan Gleneagles Kuala Lumpur masing-masing terletak 9 km dan 10 km dari Upperville.
Untuk pilihan pendidikan, Sekolah Jenis Kebangsaan Taman Melawati dan Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Melawati berjarak 2 km dan 2.2 km dari Upperville, sementara Sekolah Antarabangsa Fairview terletak sejauh 6 km. Dari segi pilihan pendidikan tinggi, Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman berjarak 7 km dari Upperville.

Untuk pilihan membeli-belah, Melawati Mall terletak sejauh 3.5 km sementara Wangsa Walk Mall berjarak 6 km dari Upperville. Untuk tempat membeli barangan runcit dan barang keperluan rumah lain, Giant Ulu Klang berjarak 4 km sementara AEON Big Wangsa Maju berjarak 5 km.

Hospital

 • Hospital Columbia Asia Setapak (9km)
 • Gleneagles Kuala Lumpur (10km)

Pendidikan

 • Sekolah Jenis Kebangsaan Taman Melawati (2km)
 • Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Melawati (2.2km)
 • Sekolah Antarabangsa Fairview (6 km)
 • Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman (7km)

Pusat beli-belah

 • Melawati Mall (3.5km)
 • Giant Ulu Klang (4km)
 • AEON Big Wangsa Maju (5 km)
 • Wangsa Walk Mall (6km)
 • Giant Setiawangsa (8km)
 • AEON Mall AU2 Setiawangsa (8.2km)
 • Setapak Central Mall (8.3km)
 • Pusat Bandar Kuala Lumpur (14km)

Pelan Lantai Upperville

Terdapat tiga susun atur yang berbeza di Upperville. Jenis A mempunyai kawasan binaan terbesar seluas 1,176 kaki persegi. Jenis B1 mempunyai kawasan binaan seluas 1,071 kaki persegi manakala Jenis B mempunyai kawasan binaan seluas 1,050 kaki persegi.

Ketiga-tiga jenis di Upperville mempunyai 3 bilik tidur dengan 2 bilik mandi, dengan 1 bilik mandi terpasang di bilik sementara bilik mandi yang lain akan dikongsi antara dua bilik yang lain. Dari segi tempat letak kenderaan, setiap unit akan diperuntukkan 2 tempat letak kereta yang masing-masing akan sangat membantu kerana kebanyakan keluarga bandar cenderung mempunyai lebih dari satu kenderaan.

Terdapat sejumlah 176 unit di blok 24 tingkat dengan 11 unit di tingkat. Ini menjadikan Upperville sebagai pengembangan kepadatan rendah. Terdapat 3 lif di setiap tingkat yang akan mengurangkan masa menunggu penghuni.

Unit luas ini sesuai untuk diduduki oleh keluarga. Bagi pasangan muda dengan niat untuk mengembangkan keluarga dan mencari rumah pertama, Upperville akan menjadi pilihan yang baik kerana ruang tambahan akan memastikan bahawa keluarga tidak perlu pindah ke tempat yang lebih besar di kemudian hari. Jenis A dengan kawasan terbina terbesar juga sesuai untuk keluarga besar untuk tinggal bersama. Faktor pembezaan utama adalah kenyataan bahawa Upperville adalah pembangunan berkepadatan rendah sehingga akhirnya, Upperville akan sangat sesuai untuk penduduk yang menghargai privasi dan ketenangan.

Kemudahan dan Kemudahan Upperville

Oleh kerana keluarga adalah segmen sasaran utama Upperville, terdapat beberapa kemudahan dan kemudahan yang mesra kanak-kanak seperti taman permainan kanak-kanak dan kolam renang anak-anak. Anak-anak pasti akan senang menghabiskan masa di sini.

Bilik permainan, ruang istirahat di luar, serta BBQ dan Party Corner akan menjadi tempat yang tepat untuk meluangkan masa bersama-sama seisi keluarga atau bahkan mengadakan malam bersama rakan-rakan. Apa cara yang lebih baik untuk menjalin hubungan dengan barbeque, minuman, dan malam hujung minggu yang enak?

Bagi peminat kecergasan, kolam renang, gimnasium dan juga Jakuzi Kesihatan akan menjadi tempat yang sesuai untuk bersenam dan menyegarkan jiwa. Kolam renang yang terletak di tingkat atas adalah tempat utama untuk bersenam sambil menikmati pemandangan yang indah.

Penduduk di Upperville dapat memiliki ketenangan hati ketika menyangkut keselamatan akan ada sistem keselamatan tiga tingkat. Terdapat pintu pengawal di pintu masuk. Kad akses diperlukan untuk masuk ke lobi dan juga lif. Keselamatan yang ketat pasti dihargai oleh ibu bapa dengan anak kecil.

Senarai lengkap Kemudahan dan Kemudahan

 • Kolam renang
 • Kolam Renang Anak-Anak
 • Deck kolam
 • Jakuzi Kesihatan
 • Gimnasium
 • Lounge Luar
 • Taman Permainan Kanak-kanak
 • BBQ dan Sudut Pesta
 • Bilik permainan
 • Dewan Serbaguna

Analisis Harta Tanah Upperville

Upperville terletak di atas tanah seluas 2.75 ekar dengan 176 unit di blok 24 tingkat. Upperville akan siap pada tahun 2022 dan mempunyai nilai pembangunan kasar sebanyak RM 130 juta. Salah satu tujuan Mitraland Group, pemaju Upperville, adalah untuk mengekalkan jadual penyampaian awal projeknya yang dapat dihayati oleh penduduk untuk mengelakkan daripada perlu bimbang sekiranya projek itu akan siap tepat pada waktunya. Mitraland Group juga telah memenangi banyak penghargaan, baik di dalam dan luar negara dan ini dapat dibuktikan melalui kualiti kerja Upperville.

Upperville juga terletak di sebelah 16 Quartz, sebuah pembangunan kediaman yang memenangi anugerah oleh pemaju yang sama, Mitraland Group. 16 Quartz telah menerima banyak anugerah seperti:

 • Anugerah Emas Dunia FIABCI World Prix D'Excellence 2018 (Pemenang Kategori Rise Low Rise)
 • Anugerah Hartanah Asia Pasifik 2013-2014 (Pelbagai Pembangunan Terbaik Asia Pasifik)
 • Anugerah Hartanah Asia Pasifik 2013-2014 (Pelbagai Pembangunan Terbaik 5 Bintang Malaysia)
 • Anugerah Harta Antarabangsa 2013-2014 (Pelbagai Pembangunan Terbaik Antarabangsa)
 • Anugerah Seni Bina Landskap Malaysia (MLAA) 2016-2017 (Merit Award Property Developer Award Category Developer).
 • Nilai masa depan unit Upperville, dari segi kenaikan harga, pasti akan mendapat keuntungan dari lokasinya yang berdekatan dengan 16 Quartz yang berprestij.

Pasaran sasaran

Upperville, dengan kemudahan dan reka bentuknya yang moden, cenderung kepada penduduk kota yang lebih muda dan terutama dengan keluarga, memandangkan jumlah bilik tidur dan bilik mandi di dalam susun atur. Penduduk bandar kelas muda ini sering bekerja di pusat bandar atau sekitarnya dan memandangkan lokasinya yang strategik yang berdekatan dengan pusat bandar sambil mengekalkan persekitaran hijau yang subur akan sangat menarik bagi kumpulan ini. Hal ini terutama berlaku bagi pasangan dengan anak kecil yang mencari suasana yang kondusif untuk anak kecil berbanding pusat bandar yang sibuk dengan kadar jenayah yang lebih tinggi. Kehadiran pilihan pendidikan berkualiti di sekitarnya juga merupakan keuntungan tambahan.

Ketumpatan rendah Upperville juga akan menjadi ciri menarik bagi mereka yang mencari tempat yang lebih tenang dan eksklusif. Tempat bersarang kosong juga mungkin menganggap Upperville sebagai pilihan, dengan bilik tidur tambahan dalam keadaan siap sedia ketika anak dan cucu berkunjung.

Analisis pesaing

wdt_ID Nama Projek Saiz Built-Up (kaki persegi) Harga jualan Harga (PSF) Tempoh Tahun Siap
1 Upperville 1,050 - 1,176 kaki persegi Dari RM 707,000 RM 673 Pajakan 2022
2 Nadayu 62 Kondominium 950–2,015 kaki persegi Dari RM 675,000 RM 710 Pajakan 2017
3 Kediaman PV9 850 - 1,300 kaki persegi Dari RM 455,000 RM 535 Pajakan 2022
4 The Veo 745 - 3.245 kaki persegi Dari RM 620,000 RM 832 Freehold 2016

Dalam perbandingan ini, tiga pembangunan telah dipilih kerana perkembangan ini berada dalam jarak 8km dari Upperville. Dari segi harga per kaki persegi, Upperville lebih rendah daripada kedua-dua Kondominium The Veo dan Nadayu 62 walaupun kedua-dua perkembangan ini lebih tua daripada Upperville. Sebagai perbandingan dengan kediaman PV9, terdapat perbezaan RM 138 per kaki persegi. Walau bagaimanapun, perlu dipertimbangkan bahawa Upperville adalah pembangunan berkepadatan rendah dengan hanya 176 unit sementara PV9 mempunyai sejumlah 1,391 unit yang ditempatkan lebih dari 3 blok. Bagi penduduk yang mencari privasi dan eksklusif, ini adalah harga premium tambahan yang perlu dibayar.

There is a broader range of built-up sizes for Upperville, but it must be kept in mind that Upperville is a low-density development focused on a specific target market. Therefore, Upperville markets itself as exclusive and luxurious, and this differentiation factor may be important to some. Compared to the rest of the developments in this comparison, Upperville has a more spacious starting size.

Kecuali Veo yang memiliki pegangan pegangan bebas, ketiga-tiga perkembangan lain mempunyai tempoh pegangan pajak. Walau bagaimanapun, VEO hadir dengan harga yang lebih tinggi per kaki persegi. VEO juga merupakan perkembangan tertua dalam perbandingan ini. . Walaupun ini berpotensi menjadi perhatian bagi beberapa orang, penduduk bandar yang lebih muda yang menjadi sasaran pasar untuk Upperville dapat mengurangi masalah ini dibandingkan dengan generasi tua yang berpendapat bahawa harta tanah adalah satu-satunya cara untuk pergi.

Pembangun Upperville: Mitraland Group

Pembangun Upperville adalah Kumpulan Mitraland (Mitraland). Setelah ditubuhkan sejak 1998, Mitraland bertujuan untuk memastikan jadual penghantaran awal serta kualiti dalam projeknya. Projek Kiara 1888 oleh Mitraland memenangi anugerah Pertubuhan Akitek Malaysia atau Institut Arkitek Malaysia (PAM). Ini adalah karya tahunan yang diberikan kepada projek berdasarkan kualiti reka bentuk dan persekitaran binaan. Projek lain seperti Cascades dan 16 Quartz juga telah memenangi anugerah antarabangsa.

Antara projek yang disiapkan Mitraland termasuk Gravit8 Fasa 1 Klang (Selangor) yang disiapkan pada tahun 2017, VINA Versatile Homes Cheras (Kuala Lumpur) yang siap pada tahun 2016, 16 Quartz Melawati (Selangor) yang siap pada tahun 2015, Cascades Kota Damansara (Selangor) yang siap pada tahun 2014, dan C80 Cheras Selatan (Kuala Lumpur) yang siap pada tahun 2012.
Projek-projek semasa termasuk Gravit8 Fasa 2 Klang (Selangor), dan Esque South Yarra (Australia). Mitraland juga akan melancarkan Gravit8 Fasa 3 dan 4 pada masa akan datang.

Mitraland telah menerima banyak anugerah seperti Anugerah Pembangun Harta Inovatif 2019 di ASEAN Property Awards Malaysia 2019, Anugerah Emas Dunia-FIABCI World Prix D'Excellence 2018 untuk Kategori Kediaman (Rise Rise), Anugerah Hartanah Malaysia 2017 untuk Kediaman (Low Rise ) Kategori, Anugerah Hartanah Asia Malaysia 2017 (Pembangunan Rekabentuk Sejagat Terbaik yang Sangat Dipuji), Anugerah Hartanah Asia Tenggara 2016 (Pembangun Butik Terbaik) dan Anugerah Harta Antarabangsa 2013-2014 (Pelbagai Unit Pembangunan Antarabangsa Terbaik).

Ringkasan

Upperville dilahirkan di tengah-tengah pemaju pemenang anugerah yang berusaha untuk mendorong batasan dari apa yang ada sekarang untuk mencapai yang mustahil dan menandakan tonggak kejayaan. Konsep berwawasan ini kemudiannya diterjemahkan menjadi kenyataan dan dengannya, memberi peluang kepada penduduk untuk menggabungkan kedua-dua konsep moden dan alam di sebuah kediaman. Terletak di lokasi yang menakjubkan, dalam pembangunan berkepadatan rendah yang dilengkapi dengan kemudahan moden, kedamaian dan ketenangan tentunya akan menandakan dinding rumah Upperville.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Kediaman
Tempoh:
Pajakan
Jenis:
 • Kondominium
Katil:
3 - 3
Mandi:
2 - 2
Harga:
RM707,000
Pemaju:
Kumpulan Mitraland
Bilangan Tingkat:
24
Jumlah Unit:
176
Tahun Penyiapan:
2022
Kawasan Terbina (BUA):
1050 kaki² - 1176 kaki²
Yuran penyelenggaraan:
RM0.35 平方英尺

Lokasi

Wilayah
 • Selangor,
 • Taman Melawati
Kejiranan

Video

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
Dari RM707,000

Cadangan Jual Unik

 1. Erville Highest Point in Melawati
  Terletak 126 meter dari permukaan laut dikelilingi oleh alam hijau yang subur
 2. Komuniti berketumpatan rendah
  176 unit yang dibuat dengan baik tersebar di 24 tingkat
 3. Susun atur yang luas
  Sesuai untuk keluarga yang sedang berkembang

Garis masa

2019

25 Januari 2019

Upperville akan dilancarkan pada awal Mac

Upperville by Mitraland akan dilancarkan pada awal Mac tahun ini. Memiliki 176 unit di kawasan seluas 2.75 ekar, pemaju menjamin kehidupan berkepadatan rendah untuk bakal pembeli rumah.

 

29 Jun 2019

Mitraland Melancarkan Upperville

Upperville, pengembangan kedua oleh Mitraland setelah 16 Quartz, akan menarik pemilik rumah yang menikmati tinggal di salah satu tempat tertinggi di Melawati.

 

Pemandu Keputusan

Kesambungan
5
Kemudahan
6.5
Keselamatan
8
Konsep
6
Kemudahan
7
Nilai wang
7
Penilaian Pustaka33 Undi
7.5
6.6

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM707,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!