Pemandangan Udara Impiria Residensi
 • Selesai
1907

Impiria Residensi

 • Pangsapuri
Kawasan:
1065 kaki² - 1317 kaki persegi
Katil:
3 - 3
Mandi:
2 - 2
Progres PembinaanSelesai
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Residensi Impiria

Kekemasan dan kemodenan berganding bahu di kawasan yang eksklusif seperti Bandar Bukit Tinggi, Klang. Bandar perbandaran mandiri bernilai RM 5 bilion ini mempunyai pelbagai jenis harta tanah yang direka dengan kualiti. Antara jenis harta tanah yang terdapat di kawasan ini termasuk, rumah teres dua tingkat, rumah berkembar, banglo dan pangsapuri mewah dan kos sederhana.

Sejajar dengan kehebatan Bandar Bukit Tinggi muncullah Impiria Residensi, yang memperjuangkan konsep kehidupan kontemporari dalam komuniti lokasi yang bersemangat. Projek pembangunan oleh WCT Holdings Berhad ini terdiri daripada 4 jenis unit yang berbeza, lengkap dengan kemudahan dan kemudahan eksklusif.

Sorotan utama Impiria Residensi ialah kenyataan bahawa terdapat pautan langsung ke AEON Mall dan Stesen LRT. Oleh itu, terbukti bahawa pemaju memberi penekanan untuk menjadi mesra penduduk sepanjang keseluruhan perancangan Impiria Residensi. Para pemaju juga telah menyediakan kabinet dapur lengkap percuma, kompor dan tudung dan skrin pancuran terbina dalam di unit.

Ini akan menyelamatkan penduduk dari segala kerumitan untuk mengubahsuai unit mereka dan memasang perabot di unit masing-masing. Ringkasnya, Impiria Residence adalah pelaburan hebat bagi mereka yang menginginkan gaya hidup yang mudah.

Lokasi Impiria Residensi

Tidak syak lagi, kawasan Bandar Bukit Tinggi sangat indah dan mewah. Kawasan ini terdiri daripada 3 kawasan pembangunan utama iaitu Bukit Tinggi 1, Bukit Tinggi 2 dan Bukit Tinggi 3. Selain itu, yang terletak berdekatan dengan 3 kawasan pembangunan ini terdapat pelbagai kawasan perbandaran moden lain seperti Botanic Klang, Glenmarie Cove, Bandar Puteri Klang , Kota Bayuemas dan Bandar Bestari.

Ini membuktikan lagi bahawa Impiria Residensi terletak di kawasan berprestij yang memberikan pengalaman hidup terbaik bagi penghuninya di masa hadapan. Selain itu, keunikan kawasannya, Bandar Bukit Tinggi pasti akan meningkatkan keseimbangan kerja dan kehidupan yang baik bagi penduduknya. Dari penggemar makanan, hingga penggemar alam, kawasan ini merupakan pusat sehenti bagi orang-orang dari pelbagai minat.

Terdapat banyak kedai makan dan makan di bandar seperti gerai mamak, restoran Barat dan restoran Asia. Ini akan menjadi sangat senang untuk keluarga yang bersenang-senang di malam hari. Selain itu, penduduk yang cenderung atletik dapat berjalan-jalan di Setia City Mall Park, Perdana Botanical Garden, Skytrex, Central Park dan Taman Rimba Kiara.

Sama seperti kawasan perbandarannya yang berdekatan, kawasan ini, dengan semua kemudahannya, juga mempunyai kehidupan malam yang riang. Dari pusat membeli-belah, bar dan santapan, tidak pernah ada masa yang suram di Bandar Bukit Tinggi. Dengan adanya pelbagai gerai yang mesra keluarga juga, tidak diragukan lagi bahawa kawasan ini layak mendapat semua gembar-gembur di kawasan yang kompetitif seperti Kelana Jaya.

Kesambungan

Dengan Bandar Bukit Tinggi terletak di kawasan yang luas dan beragam seperti Kelana Jaya, ini akhirnya bermaksud bandar ini dihubungkan dengan baik. Secara amnya, Bandar Bukit Tinggi terletak secara strategik 50 km di sebelah barat Kuala Lumpur dan 30 km dari Petaling Jaya. Ia boleh diakses melalui lebuh raya utama. Lebuh raya terdekat tentu saja, Lebuhraya KESAS.

Untuk membolehkan lebih banyak pengguna kenderaan bermotor menggunakan lebuh raya secara bebas dari tekanan, Lebuhraya Pantai Barat juga akan dibina di sebelah bandar. Selain itu, Bandar Bukit Tinggi adalah perkhidmatan oleh penyedia perkhidmatan bas awam dengan laluan terus ke pusat bandar Klang, Kuala Lumpur, Banting dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Dengan peningkatan perkhidmatan e-hailing seperti Grab dan GOJO, tidak diragukan lagi bahawa penduduk Bandar Bukit Tinggi dapat melakukan perjalanan ke sana kemari dengan mudah. Menjelang Ogos 2020, Bandar Bukit Tinggi juga akan dihubungkan dengan LRT bernilai RM 9 bilion 3 landasan kereta api dengan 2 stesen LRT bertingkat iaitu stesen Tesco Bukit Tinggi dan stesen AEON Bukit Tinggi.

Ini akan terletak di kawasan perbandaran, selanjutnya, berfungsi sebagai komponen utama Sistem Pengangkutan Awam Lembah Klang. Selain dari jalan raya, kesambungan internet juga memainkan peranan penting untuk memilih lokasi yang sempurna untuk tempat tinggal seseorang. Dalam kes ini, perbandaran Bandar Bukit Tinggi dihubungkan sepenuhnya ke grid jalur lebar berkelajuan tinggi nasional (HSBB) pada talian gentian optik.

Kemudahan

Bandar Bukit Tinggi, yang terletak di kawasan yang maju akan menjadi salah satu tarikan utama pelaburan dalam harta tanah seperti Impiria Residensi. Dari pusat membeli-belah hingga tempat hiburan, tidak pernah ada ruang untuk kebosanan sebagai penduduk di sini. Kewujudan pusat membeli-belah ini akan membolehkan penduduk mengalami keseimbangan kerja-kehidupan dengan baik tanpa perlu menempuh perjalanan jauh.

Ketika datang ke waktu bersenang-senang dengan ahli keluarga seseorang atau, perjalanan membeli-belah dengan cepat, pelbagai pilihan pusat membeli-belah di sekitarnya akan membuat mana-mana penduduk dimanjakan dengan pilihan.

Antara pilihan terdekat adalah Tesco, Giant Hypermarket dan Pusat Beli-belah AEON Bukit Tinggi. Pusat membeli-belah ini terletak hanya 5 hingga 11 minit dari Impiria Residensi. Fakta yang menyeronokkan; Pusat Beli-belah AEON Bukit Tinggi adalah outlet AEON terbesar di Asia Tenggara. Ini juga bermaksud bahawa kedai AEON ini pasti akan menempatkan pelbagai kedai dalaman juga.

Bagi institusi pendidikan di sekitarnya, anda tidak perlu risau kerana kawasan ini terletak berdekatan dengan banyak sekolah dan universiti yang berprestij. Institusi-institusi ini termasuk Regent International School, SJK (T) Ladang Highlands, Hin Hua High School, Zenith Private Schools Klang, Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Tinggi Klang, Sekolah Kebangsaan Bukit Tinggi Klang, dan, Kolej Vokasional Klang.

Kemudahan penjagaan kesihatan juga boleh didapati dengan mudah di kawasan Bandar Bukit Tinggi. Antara hospital utama dan kemudahan perubatan yang ada ialah, Manipal Hospitals Klang, Klinik KT, Klinik Shan dan Pusat Bersalin, Pantai Pantai Klang dan Hospital Tengku Ampuan Rahimah.

Membeli-belah

 • Tesco
 • Giant Hypermarket
 • Pusat Beli-belah AEON Bukit Tinggi

Pendidikan

 • Sekolah Antarabangsa Regent
 • SJK (T) Ladang Highlands
 • Sekolah Menengah Hin Hua
 • Sekolah Swasta Zenith Klang
 • Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Tinggi Klang
 • Sekolah Kebangsaan Bukit Tinggi Klang
 • Kolej Vokasional Klang

Hospital dan Kemudahan Perubatan

 • Manipal Hospitals Klang
 • Klinik KT
 • Klinik Shan dan Pusat Bersalin
 • Hospital Pantai Klang
 • Hospital Tengku Ampuan Rahimah

Pelan Lantai Impiria Residensi

Impiria Residensi terdiri daripada 403 unit yang dirancang dengan menarik dalam 2 blok. Selain itu, Blok A terdiri daripada 22 tingkat dan Blok B terdiri daripada 25 tingkat. Calon penghuni boleh memilih dari 2 konfigurasi iaitu Jenis A dan Jenis B. Jenis A, yang meliputi 1317 kaki persegi dilengkapi dengan 3 bilik tidur, 3 bilik mandi dan 1 bilik utiliti.

Jenis B, sebaliknya, seluas 1065 kaki persegi, dilengkapi dengan 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Selain itu, Jenis A berharga dari RM755,000 dan Jenis B berharga dari RM616,000. Ini bermaksud bahawa unit ini berharga dari RM 610 per kaki persegi.

Walaupun hanya terdiri dari 2 jenis unit, pemaju Impiria Residensi tetap memastikan unitnya memuaskan bagi semua penghuninya. Kedua-dua unit ini sangat sesuai untuk penduduk dari pelbagai lapisan masyarakat. Namun, Jenis B akan menjadi pilihan yang baik untuk keluarga kecil kerana kekurangan bilik utiliti. Keluarga yang lebih kecil biasanya memerlukan ruang tempat tinggal yang lebih sedikit.

Berbeza dengan ini, keluarga yang lebih besar harus memilih unit dari Jenis A kerana ukuran binaan yang sedikit lebih besar dan kehadiran bilik utiliti yang diperlukan untuk penggunaan keluarga seperti itu.

Kemudahan dan Kemudahan Impiria Residensi

Kemudahan di Impiria Residensi sangat identik dengan kemudahan yang disediakan di harta tanah utama yang lain di sekitarnya. Ini kebanyakannya kemudahan asas yang menjadi keperluan bagi sebahagian besar penduduk. Ini termasuk kolam renang untuk orang dewasa dan anak-anak, kawasan barbeque, trek joging dan gimnasium.

Kemudahan ini pastinya dapat mempromosikan gaya hidup sihat di kalangan penduduk kerana penekanan pada kemudahan sukan seperti gim. Selain itu, terdapat juga taman atap yang dapat memberi manfaat kepada penduduk yang ingin merasakan keindahan alam di kawasan kediaman mereka.

Bagi keselamatan penduduk, Impiria Residensi dijaga oleh keamanan 24 jam dan pengawasan CCTV. Selain itu, terdapat juga akses pengunjung yang dipantau dan akses kenderaan dan tempat letak kenderaan yang terpisah.

Senarai Kemudahan dan Kemudahan Lengkap

 • Kawasan Fungsi
 • Kawasan Barbeku
 • Taman Bumbung
 • Pemandangan Kolam Renang & Gim Kanak-kanak Dari Teres Terbuka
 • Pemandangan Kolam Renang Dari Teres Terbuka
 • Kolam renang
 • Kolam Kanak-kanak
 • Taman Permainan Kanak-Kanak
 • Trek joging
 • Gim

Analisis Harta Impiria Residensi

Impiria Residensi merangkumi 2 jenis unit yang direka secara unik untuk memenuhi harapan bakal penghuni rumah yang selesa dan moden.

Harta tanah pegangan bebas ini mempunyai 403 unit secara keseluruhan merangkumi 2 blok. Perbezaan antara 2 jenis unit adalah Jenis A Impiria Residensi dilengkapi dengan 3 bilik tidur, 3 bilik mandi dan 1 bilik utiliti yang boleh ditukar menjadi bilik tidur yang lain sementara Jenis B tidak mempunyai bilik utiliti.

Selain itu, Jenis A mempunyai ukuran seluas 1317 kaki persegi dan harganya dari RM 755,000. Berbeza dengan itu, Jenis B mempunyai ukuran binaan 1065 kaki persegi dan harganya dari RM 616,000. Dengan mengambil kira semua ini, setiap unit berharga dari RM 610 setiap kaki persegi.

Kawasan Bandar Bukit Tinggi adalah lokasi yang sangat eksklusif dengan kemudahan dan kemudahan akses ke lebuh raya utama dan pengangkutan awam. Perbandaran ini pada amnya, mempunyai fokus utama untuk memberikan pengalaman hidup yang selesa bagi penduduknya sekarang dan masa depan.

Harga unit adalah pada RM 610 setiap kaki persegi. Harga ini, walaupun mahal, benar-benar normal di kawasan yang berprestij seperti Bandar Bukit Tinggi. Dengan mengambil kira kemudahan yang disediakan oleh pemaju, harga boleh dianggap wajar bagi banyak calon penduduk terutamanya dari spektrum ekonomi rata-rata dan tinggi. Ia juga dibina di atas tanah pegangan bebas, ini akan menjadikan pelaburan sepanjang hayat yang baik untuk generasi akan datang.

Satu-satunya tangkapan ke kawasan ini adalah kesesakan lalu lintas terutama pada waktu puncak. Namun, ini dapat diselesaikan dengan mudah dengan penggunaan perkhidmatan pengangkutan awam di sekitarnya. Ini akan menyelamatkan penduduk dari kesulitan untuk mengalami kesesakan lalu lintas yang panjang dan melelahkan.

Pasaran sasaran

Terdapat jelas 2 kumpulan sasaran utama untuk Impiria Residensi. Yang pertama adalah calon penduduk dari spektrum ekonomi rata-rata dan tinggi. Bagi orang-orang ini, harga unit nampaknya berpatutan dan akan sangat menarik bagi mereka kerana unit tersebut berharga RM 601 per kaki persegi. Kumpulan sasaran kedua adalah mereka yang mempunyai keluarga besar.

Keluarga seperti ini pasti akan memilih unit dari Jenis A secara khusus. Ini disebabkan oleh fakta bahawa Jenis A memiliki ruang utiliti tambahan yang dapat ditukar menjadi kamar tidur. Keluarga besar akan mendapat banyak manfaat daripada ciri tambahan ini kerana akan memberi keselesaan lebih lanjut kepada ahli keluarga.

Analisis pesaing

Pemaju harta tanah utama di sekitarnya adalah WCT Land Sdn.Bhd., SP Setia dan JAG Land Berhad. Ketiga-tiga pemaju ini telah mengukir nama mereka sendiri di tempat pembangunan harta tanah di Klang.

Memiliki reputasi yang sama profesional dan berprestij di hati banyak penduduk di seluruh negara, ketiga-tiga pemaju ini selalu menjadi trend untuk kehidupan moden. Namun, ada beberapa faktor yang menjadikan Impiria Residensi by WCT Land Sdn.Bhd. lebih diinginkan daripada projek lain.

Trio by SP Setia adalah pangsapuri servis pegangan bebas yang menempatkan 914 unit yang terdiri daripada 9 jenis unit. Unit-unit ini juga ditempatkan di 3 blok yang berbeza. Trio pasti mengatasi Impiria Residensi dari segi kemudahan dan pelbagai jenis unit. Walau bagaimanapun, Impiria Residensi masih berada di kedudukan teratas kerana memenuhi keperluan calon penduduk.

Ini disebabkan oleh 2 faktor. Yang pertama adalah jumlah bilik yang disediakan. Trio mempunyai maksimum 3 bilik di unitnya. Ini berbeza dengan Impiria Residensi yang menawarkan 3 bilik dengan bilik utiliti yang boleh ditukar menjadi bilik tidur. Ini akan menampung mereka yang memerlukan ruang yang lebih besar.

Faktor kedua ialah harga unit. Unit Trio berharga RM 630 per kaki persegi manakala unit Impiria Residensi berharga RM 610 per kaki persegi. Perbezaan ini boleh menjadi sebab mengapa ramai calon penduduk yang mencari unit yang berpatutan akan memilih Impiria Residensi.

Sebaliknya, Arca oleh JAG Land Sdn. Bhd. Mempunyai 238 unit dalam 2 blok. Terdapat 3 jenis unit yang masing-masing berbeza dari segi saiz binaannya. Unit terbesar berukuran 1018 kaki persegi dan unit terkecil berukuran 913 kaki persegi. Ini berbeza dengan Impiria Residensi di mana unit terkecil berukuran 1065 kaki persegi sementara unit terbesar berukuran 1317 kaki persegi.

Ini adalah salah satu faktor utama dalam memilih Impiria Residensi. Walau bagaimanapun, unit di Arca berharga RM 588 setiap kaki persegi. Ini lebih murah jika dibandingkan dengan Impiria Residensi.

Di bawah ini adalah jadual untuk menguatkan lagi tanggapan bahawa Impiria Residensi masih mendahului:

wdt_ID Pembangunan Saiz Built-Up (kaki persegi) Harga jualan Harga PSF Tempoh Tahun Siap
1 Impiria Residensi oleh WCT Land Sdn. Bhd. 1065 - 1317 Dari RM 616,000 RM 610 Freehold 2018
2 Trio oleh SP Setia 656 - 1011 RM 412,000 - RM 919,200 RM 630 Freehold 2021
3 Arca oleh JAG Land Sdn. Bhd. 913 - 1018 RM 537,000- RM 642,000 RM 588 Freehold 2021

Impiria Residensi’s Developer: WCT Land Sdn.Bhd.

Sebagai salah satu nama syarikat terkenal di Malaysia, WCT Holdings Berhad memerlukan sedikit pengenalan, berdiri tegak untuk rekod prestasi cemerlang dalam industri kejuruteraan dan pembinaan serta pembangunan harta tanah. Skop kepakarannya merangkumi litar perlumbaan F1, lapangan terbang, empangan dan skim bekalan air, lebuh raya dan lebuh raya, kerja sivil, kerja dan bangunan dalaman.

Ditubuhkan pada tahun 1986, WCT Land Sdn. Bhd. Adalah cabang pembangunan harta tanah WCT Holdings Berhad. Sejak dimulakan, WCT Land telah berkembang menjadi pemaju anugerah di seluruh negara dengan projek-projek penting, mulai dari bandar seperti projek sulungnya - Klang South hingga rumah mewah, kediaman tinggi dan juga pusat membeli-belah premium.

WCT telah memberikan beberapa pusat membeli-belah paling popular di Malaysia termasuk Pusat Beli-belah Bukit Tinggi dan Paradigm Mall. Ia juga telah mengembangkan percutian kompleks yang ikonik di KLIA2.

Setakat ini, WCT telah menyampaikan lebih daripada 14,000 harta tanah kediaman dan komersial berjumlah Nilai Pembangunan Kasar (GDV) sebanyak RM3.45 bilion. Ia kini mempunyai tanah seluas 850 ekar di Malaysia.

Di Johor, syarikat ini mempunyai kehadiran yang signifikan di wilayah Iskandar dan telah menetapkan penanda aras mewah baru dengan kejayaan pelancaran 1 Medini Residence. Menunggang kejayaan 1 Medini, akan datang adalah 1 Medini Garden Villas dan pangsapuri mewah 456 unit, Medini Signature (GDV 400 juta).

Melangkah ke hadapan, syarikat ini terus mencari peluang baru - mengembangkan bank tanahnya ke seluruh negara dan luar negeri (Vietnam) serta mengembangkan jenama Paradigm Mall dan Premiere Hotel.

Ringkasan

In summary, Impiria Residensi is a worthwhile investment which caters to the needs and wants of potential purchasers. In view of both the pricing and the size of the units, this development should be added to one’s must-buy list. In the near future, it is expected to be one of the top property choices in the country.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Komersial
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Pangsapuri
Katil:
3 - 3
Mandi:
2 - 2
Harga:
RM616,000
Pemaju:
WCT Land Sdn Bhd
Bilangan Tingkat:
25
Jumlah Unit:
403
Tahun Penyiapan:
2018
Kawasan Terbina (BUA):
1065 kaki² - 1317 kaki persegi
Yuran penyelenggaraan:
RM0.35 平方英尺
Kemudahan
 • Kawasan Barbeque
 • Gimnasium
 • Trek joging
 • Taman permainan
 • Kolam renang

Lokasi

Wilayah
 • Klang,
 • Selangor
Kejiranan

Video

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
Dari RM616,000

Cadangan Jual Unik

 1. Freehold
  Keselamatan perniagaan jangka panjang.
 2. Pembangunan Berorientasikan Transit (TOD)
  Sambungan segera ke LRT3 masa depan.
 3. Kemudahan yang lancar
  Jambatan pautan khas ke Aeon Mall Klang.

Garis masa

Pemandu Keputusan

Kesambungan
0
Kemudahan
0
Keselamatan
0
Konsep
0
Kemudahan
0
Nilai wang
0
Penilaian Pustaka0 Undian
0
0

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM616,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!