Emerald Hills - Pemandangan Udara
 • Dalam Kemajuan
11233

Emerald Hills

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
840 kaki² - 3281 kaki²
Katil:
2 - 6
Mandi:
2 - 6
Progres PembinaanTahap 2B
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Emerald Hills

Alam Damai adalah lokasi di sempadan Kuala Lumpur yang terletak dengan selesa di antara batas Sungai Besi, Taman Connaught, Cheras dan Balakong. Ini adalah daerah yang berpenduduk tinggi dengan pembangunan kediaman yang luas dan bertingkat tinggi yang dilengkapi dengan kemudahan dan kemudahan yang sama banyaknya. Emerald Hills adalah kawasan kediaman berpagar dan berpagar eksklusif yang terletak tepat di tengah-tengah bandar yang sibuk ini dan menawarkan pengalaman tinggal seperti yang lain.

Dibangunkan oleh GuocoLand (Malaysia) Berhad, Emerald Hills terdiri dari gabungan kondominium dan harta tanah teres. Pembangunan ini diatur dengan pemandangan lereng hijau yang subur dan tasik persendirian biru untuk memuncak kehidupan yang tenang di daerah yang subur. Emerald Hills mempunyai pelbagai kemudahan dan kemudahan lain di kawasannya seperti trek joging, amfiteater tempat duduk batu, plaza dan pavilion terapung, rumah kelab penduduk, kolam wading, gym gim, geladak yoga, jambatan gantung, gelanggang berbilang permainan dan banyak lagi .

Memandangkan lokasinya yang strategik, bakal pembeli Emerald Hills akan mendapati bahawa akses ke lebuh raya utama hampir lancar. Lebuh raya yang berdekatan dengan jalan raya termasuk Lebuhraya Cheras-Kajang (Salak), Lebuhraya Jalur Lebar Kajang (SILK), Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2), Lebuhraya Pautan Timur Barat dan Lebuhraya Utara-Selatan. Dengan banyak lagi yang ditawarkan di sekitar kawasan Alam Damai itu sendiri, Emerald Hills pasti menjadi buku.

Lokasi Emerald Hills

Emerald Hills terletak di antara beberapa pembangunan perumahan yang matang termasuk Bandar Tun Hussein Onn, Bandar Tun Razak, Damai Perdana dan Bandar Tasik Selatan. Ini berfungsi sebagai tolok ukur kemampuan Alam Damai untuk memenuhi keperluan daerah kediamannya yang sangat padat. Dalam radius 500 meter, calon pemilik rumah di Emerald Hills akan berkenalan dengan pelbagai perniagaan yang merangkumi makanan dan minuman, runcit, automotif, bekalan rumah dan barang keperluan harian. Pembangunannya juga hampir dengan Pasar Malam Taman Connaught yang terkenal yang terletak di sepanjang Lebuhraya SALAK di utara. Secara amnya, Alam Damai adalah tempat yang popular untuk pencari rumah kerana ia menempatkan apa sahaja dan segala-galanya dalam jarak yang dekat. Ia juga terpencil dari kawasan sibuk Cheras, Sungai Besi dan Taman Connaught, memberikan kehidupan yang tidak terganggu dan selesa dengan cap alamat kediaman utama.

Kesambungan

Jalan utama yang menghubungkan bakal pemilik rumah Emerald Hills dengan sebahagian besar Lembah Klang adalah Lebuhraya SALAK. Akses ke jalan ini membentang sepanjang arah timur dan utara dari kawasan pembangunan. Namun, cara terpantas untuk mengaksesnya adalah melalui Persiaran Alam Damai yang menuju ke utara Emerald Hills dan bergabung dengan Jalan Lingkaran Tengah 2. Dari sini, mereka yang ingin menuju ke selatan boleh menaiki SALAK ke arah terbalik untuk mengakses bahagian seperti Cheras, Balakong, Kajang dan seterusnya. Untuk menuju ke Kuala Lumpur dan Petaling Jaya, pengendara kenderaan dapat menuju ke arah yang diharapkan dari Persiaran Alam Damai ke kawasan seperti Sungai Besi atau Salak South.

Sejauh pengangkutan awam berjalan, calon penduduk Emerald Hills menikmati akses jauh ke hentian bas feeder MRT di sepanjang Jalan 6 / 154d. Perhentian bas ini terletak kira-kira 250 meter dari pintu masuk Emerald Hills dan akan membawa penumpang melalui beberapa daerah perumahan sebelum tiba di stesen MRT Taman Connaught yang berjarak 5.9km atau 10 minit lagi. Sebilangan daerah perumahan terkenal termasuk Taman Len Seng dan Taman Orkid Desa. Di laluan MRT menuju Kajang, penumpang mempunyai pilihan untuk turun ke stesen seperti Taman Suntex, Sri Raya, Bandar Tun Hussein Onn, Batu 11 Cheras, Bukit Dukung, Sungai Jernih dan Stadium Kajang. Di arah Sungai Buloh, penumpang boleh turun di stesen seperti Taman Mutiara, Cochrane, Tun Razak Exchange, Pusat Bandar Damansara, Kota Damansara dan Kampung Selamat. Transit ke Laluan LRT Ampang boleh didapati di stesen MRT Maluri yang berjarak empat hentian dari MRT Taman Connaught. Di seberang jalan yang sama terdapat stesen seperti Bukit Bintang, yang memberikan pilihan untuk transit ke KL Monorail Line, dan Muzium Negara yang berjarak 10 minit berjalan kaki dari KL Sentral. Di sini, penumpang boleh melompat ke laluan yang merangkumi LRT Kelana Jaya, KTM Seremban, KTM Pelabuhan Klang serta ERL KLIA Express dan Transit.

Kemudahan

Sebagai kawasan yang berpenduduk tinggi, Alam Damai mempunyai beberapa tempat penting yang sesuai untuk seisi keluarga. Calon penghuni Emerald Hills dapat menuju ke arah timur menuju Taman Delima untuk berbagai jenis makanan yang enak. Di sepanjang Persiaran Bestari, beberapa makanan menghantui jalan-jalan dan merangkumi gerai seperti Nasi Ayam Kak Sham, Medan Selera 118KK, Otak Boy dan banyak lagi. Kumpulan gerai makanan ini terletak kira-kira 600 meter dari pembangunan Emerald Hills. Lebih jauh 200 meter di sebelah timur lokasi ini adalah pusat makan Alam Damai. Restoran di kawasan ini merangkumi masakan tempatan dan barat dan merangkumi gerai seperti Minang Tom Yam, Sushi Mentai, Restoran Ninety Nine (Thai), Mixiang Kitchen dan Leisure Tea Cafe. Hanya beberapa blok di sebelah timur terdapat kedai-kedai perdagangan runcit seperti 99 Speedmart dan KK Mart. Untuk daging segar, makanan laut dan sayur-sayuran, penduduk Emerald Hills boleh memilih untuk mengunjungi Pasar Pagi Alam Damai yang juga berada di kawasan yang sama.

Dari segi institusi pendidikan, Alam Damai pasti mencentang semua kotak penting. Sekolah awam yang paling dekat dengan Emerald Hills adalah SK Alam Damai yang terletak kira-kira 400 meter di timur tapak projek. Sekolah lain yang tidak lebih dari 600 meter dari Emerald Hills termasuk Madrasah Mudzafar Shah, Sekolah Rendah Agama Al Mubarakah, Sekolah Islam Integrasi Tahfiz As Syakirin dan Sekolah Rendah Agama Al-Mukhlisin. Kira-kira 1.2km ke timur pembangunan adalah SMK Bandar Tun Hussein Onn 2 di sepanjang Jalan Suadamai, sementara Sekolah Jenis Kebangsaan (C) Taman Connaught 2 terletak hampir sama dengan arah selatan, di sepanjang Persiaran Damai Perdana. Bagi institusi pengajian tinggi, penduduk Emerald Hills boleh memilih untuk mendaftarkan anak-anak mereka di Universiti UCSI yang terletak di sepanjang Lebuhraya SALAK di utara kawasan pembangunan. Ia berjarak kira-kira 4.5km dari Emerald Hills dan memerlukan penduduk melintasi arah utara Persiaran Alam Damai. Dua hospital terdekat dengan pembangunan adalah Hospital Pantai Cheras yang terletak kira-kira 10km ke utara di Taman Midah, sementara Columbia Asia Hospital Cheras terletak di sekitar jarak yang sama di tenggara Cheras Perdana.

Berikut adalah senarai kemudahan dan kemudahan lengkap di sekitar Emerald Hills:

Membeli-belah

 • Cheras Sentral Mall
 • IKON Connaught
 • South City Plaza
 • IKEA Cheras
 • EkoCheras Mall
 • Pusat Beli-belah Suntex
 • Medan Connaught

Pendidikan

 • 山力花园小学
 • Madrasah Mudzafar Shah
 • Sekolah Rendah Agama Al Mubarakah
 • Sekolah Islam Integrasi Tahfiz Sebagai Syakirin
 • Sekolah Rendah Agama Al-Mukhlisin
 • SMK Bandar Tun Hussein Onn 2
 • Sekolah Jenis Kebangsaan (C) Taman Connaught 2
 • Universiti UCSI

Kemudahan hospital dan perubatan

 • Hospital Pantai Cheras
 • Hospital Columbia Asia Cheras
 • Klinik Alam Damai
 • Klinik Mediviron
 • Rakan Kesihatan Klinik

Pelan Lantai Emerald Hills

Keseluruhan projek Emerald Hills dilengkapi dengan dua menara kondominium dan rumah teres yang mendarat. Menara Selatan merangkumi keseluruhan bangunan 840-1,195 kaki persegi, sementara unit teres taman berada pada ketinggian 2,484-3,281 kaki persegi. Unit Jenis A di Menara Selatan adalah lot terbesar di kawasan seluas 1,195 kaki persegi di kawasan binaan saiz lebih besar dengan 3 + 1 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Unit Jenis B adalah median berkeluasan 893 kaki persegi dengan 2 + 1 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Unit Jenis C serupa dengan Jenis B dari segi spesifikasi, namun, unitnya sedikit lebih kecil pada 840 kaki persegi dan dilengkapi tanpa kawasan kajian. Untuk teres taman, unit Jenis A berkeluasan 2,484 kaki persegi dan dilengkapi dengan 4 bilik tidur dan 4 bilik mandi. Unit Jenis B, sebaliknya, berkeluasan 3,281 kaki persegi dan dilengkapi dengan 5 + 1 bilik tidur dan 6 bilik mandi. Kedua-dua unit yang disebutkan di atas untuk teras taman setinggi 2 atau 3 tingkat dan berada dalam lingkungan antara.

Berikut adalah dimensi untuk Menara Selatan dan unit teres taman di Emerald Hills:

Jenis A

Pelan Lantai Emerald Hills Jenis A

Jenis B

Pelan Lantai Emerald Hills Jenis B

Jenis C

Pelan Lantai Emerald Hills Jenis C

Teres Taman Jenis A

Teres Pelan Lantai Emerald Hills Jenis A

Teres Taman Jenis B

Teres Pelan Lantai Emerald Hills Jenis B

Jelas bahawa Emerald Hills ingin memikat spektrum khalayak sasaran yang lebih besar berdasarkan spesifikasi unit di atas. Mereka yang mempunyai unit keluarga yang lebih kecil atau lebih suka berkongsi dengan orang lain dapat memilih unit di Menara Selatannya, sementara keluarga yang terdiri daripada 7-9 ahli dapat masuk dengan selesa di unit teres hijau.

Kemudahan dan Kemudahan Emerald Hills

Dengan ruang terbuka seluas 21 ekar, Emerald Hills adalah rumah bagi banyak kemudahan yang melayani mereka yang tinggal di kondominiumnya dan juga unit teres yang mendarat. Seolah-olah penduduk tidak perlu melihat ke luar dari tempat perlindungan mereka sendiri. Beberapa kemudahan dan kemudahan yang disediakan oleh pembangunan termasuk amfiteater tempat duduk batu, plaza dan pavilion terapung, paviliun taman, gimnasium langit, geladak yoga, kolam renang dan berjalan kaki, jambatan gantung dan gelanggang berbilang permainan. Tarikan utama pembangunan adalah tasik tengahnya, tasik rekreasi dan trek joging sepanjang 1.7 km yang pasti dapat menghiburkan semua penduduk dari generasi mana pun. Berikut adalah senarai kemudahan dan kemudahan lengkap di Emerald Hills:

 • Tasik tengah
 • Tasik rekreasi
 • Trek joging
 • Amfiteater tempat duduk batu
 • Plaza dan pavilion terapung
 • Pavilion taman
 • Swing garden
 • Taman halaman
 • Taman permainan
 • Kursus par
 • Taman linear
 • Rumah kelab penduduk
 • Dewan serbaguna
 • Gimnasium
 • Kolam renang
 • Kolam renang
 • Sauna
 • Teres menonton langit
 • Gim gim
 • Kaunter langit
 • Dek meditasi
 • Dek Yoga
 • Trellis
 • Taman dermaga
 • Cerun pantai
 • Slaid raksasa
 • Bermain bersih
 • Bongkahan yang menyenangkan
 • Mendaki yang menyeronokkan
 • Jambatan gantung
 • Ayunan donat
 • Mahkamah pelbagai permainan
 • Jejak hutan

Analisis Harta Tanah Emerald Hills

Pasaran sasaran

Emerald Hills adalah projek terpadu yang melayani khalayak sasaran yang sangat luas, memandangkan ia menawarkan kondo dan unit pendaratan. Dengan kemudahan dan kemudahan hebat di kawasannya, projek ini akan menarik minat mereka yang ingin tinggal di kawasan bandar yang tenang sementara berada dekat dengan bahagian-bahagian utama lembah. Walaupun pilihan landasan Emerald Hills memberikan nilai hingga RM1.5 juta dan ke atas, unit kondominiumnya lebih banyak dalam lingkungan pendapatan berpendapatan sederhana. Mampu menampung 4-6 orang penyewa dengan selesa, unit-unit South Tower pasti menarik bagi unit keluarga yang lebih kecil yang mencari kediaman jangka panjang. Ini juga dimungkinkan melalui adanya banyak sekolah awam, universiti dan kemudahan rekreasi, antara lain. Pelabur harta tanah juga akan melihat ini sebagai peluang menguntungkan untuk memperoleh hasil bulanan yang stabil daripada mereka yang lebih suka menyewa dan bukannya membeli. Kumpulan khalayak sasaran ini boleh merangkumi pelajar dari USCI dan profesional muda yang bekerja di bandar-bandar besar tetapi lebih suka menjaga sewa mereka dengan harga yang rendah.

Analisis pesaing

Satu unit di Menara Selatan Emerald Hills berharga RM675 per kaki persegi untuk unit asas dengan binaan 840 kaki persegi. Berbanding dengan harta tanah yang serupa di wilayah Cheras, Emerald Hills nampaknya mempunyai kelebihan tambahan dari segi harga dan dimensi unit. Mari kita perhatikan The Locus @ KLCV dan Sunway Velocity Two yang saling bertentangan di sepanjang Jalan Cheras. Walaupun kedua-dua hartanah ini sangat dekat dengan pusat bandar, mereka tidak mempunyai privasi kerana Jalan Cheras dianggap jalan utama yang menghubungkan selatan Lembah Klang dengan bahagian utama Kuala Lumpur. Ini boleh menjadi masalah bagi mereka yang mencari tempat yang jauh dari jalan raya yang sibuk. Keduanya juga sangat tinggi harga dan duduk di tanah pegangan pajak, sementara Emerald Hills duduk di tanah pegangan bebas dengan tanda harga yang sangat berpatutan. Ia juga menawarkan unit-unit asas yang lebih besar dan memiliki kemudahan dan kemudahan yang hampir tidak tersedia di The Locus @ KLCV dan Sunway Velocity Two. Ini tentunya berfungsi sebagai pemecah perjanjian bagi mereka yang mempertimbangkan harta kediaman yang lengkap di wilayah Cheras.

wdt_ID Pembangunan Membina Harga jualan Harga per kaki persegi Pemilikan tanah Tahun tamat
1 Emerald Hills, Alam Damai 840-1,195 kaki persegi Dari RM567,000 RM675 Freehold 2021
2 The Locus @ KLCV, Jalan Cheras 550-1,000 kaki persegi Dari RM590,000 RM1,073 Pajakan 2019
3 Sunway Velocity Two, Jalan Peel 635-1,281 kaki persegi Dari RM570,000 RM850 Pajakan 2022

Emerald Hills Pembangun: GuocoLand (Malaysia) Berhad

GuocoLand (Malaysia) Berhad adalah cabang harta tanah Hong Leong Group yang mapan yang memfokuskan pembangunan bandar perbandaran yang berpusatkan masyarakat di Malaysia. Memiliki bank tanah yang cukup besar untuk pembangunan kediaman, komersial dan perindustrian, ia telah menghidupkan beberapa projek terkenal seperti Damansara City. Ini adalah pembangunan mewah bersepadu pertama yang memenangi anugerah yang terletak di tengah-tengah Damansara Heights. Projek lain dari GuocoLand (Malaysia) Berhad baru-baru ini termasuk Emerald 9 (pangsapuri servis) di Cheras dan Emerald Rawang (semi-D bersambung dua tingkat) di Rawang.

Ringkasan

Emerald Hills is an ideal haven for those who wish to escape the hectic pace of city life. Located on a lush green hilly terrain with azure bodies of water, it provides an exclusivity that is beyond compare. Its residents are sure to discover the serenity that they have been longing for.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Kediaman
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan,
Katil:
2 - 6
Mandi:
2 - 6
Harga:
RM566,000
Pemaju:
Guocoland (M) Bhd
Bilangan Tingkat:
30
Jumlah Unit:
1559
Tahun Penyiapan:
2021
Kawasan Terbina (BUA):
840 kaki² - 3281 kaki²
Yuran penyelenggaraan:
RM0.35 平方英尺
Kemudahan
 • Lihat
 • Mahkamah Badminton
 • Gelanggang bola keranjang
 • Rumah kelab
 • Bilik Fungsi
 • Gimnasium
 • Trek joging
 • Taman berlandskap
 • Kolam renang
 • Sauna
 • Gelanggang tenis
 • Bilik Yoga / Deck

Lokasi

Wilayah
 • Kuala Lumpur,
 • Alam Damai
Kejiranan

Video

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM400,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
653 kaki² - 1232 kaki²
Dari RM566,000

Cadangan Jual Unik

 1. Freehold
  Perkembangan baru pegangan bebas yang jarang berlaku di tengah-tengah Cheras, Kuala Lumpur.
 2. Ketumpatan rendah
  Persekitaran hidup dengan ketumpatan rendah lebih kurang. 33 unit satu ekar.

Garis masa

2017

31 Ogos 2017

Emerald Hills Diunjurkan Akan Dilancarkan pada Q4 2017

2018

1 Mac 2018

GuocoLand melancarkan Emerald Hills, mensasarkan kadar pengambilan 50% untuk fasa pertama menjelang akhir tahun

Setelah ketinggalan, GuocoLand (M) Bhd bersiap untuk melancarkan lebih banyak tahun ini, bermula dengan Emerald Hills @ Alam Damai, Cheras, dan menargetkan kadar pengambilan 50% untuk fasa pertama pada akhir tahun.

 

17 Mac 2018

Emerald Hills merangkul Anugerah Kecemerlangan Mesra Keluarga (dari RM350,000) di acara gala StarProperty.my Awards 2018

Pemandu Keputusan

Kesambungan
6
Kemudahan
4.5
Keselamatan
7.5
Konsep
8
Kemudahan
7
Nilai wang
10
Penilaian Pustaka56 Undi
7
7.2

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM566,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!