Fasad Aetas Damansara
 • Dalam Kemajuan
3717

Aetas Damansara

 • Kondominium
Kawasan:
2098 kaki² - 3638 kaki²
Katil:
3 - 4
Mandi:
4 - 5
Progres PembinaanTahap 2A
Gambaran keseluruhan

Tinjauan Aetas Damansara

Aetas Damansara adalah pembangunan kediaman mewah yang terletak di Tropicana Damansara, Damansara, Selangor. Pengembangan ini mensasarkan khalayak khusus, kelas atas Malaysia, dengan susun atur yang lebih besar daripada biasa. Aetas Damansara adalah pembangunan yang dilakukan oleh One Residence, anak syarikat MCT Berhad.

Aetas Damansara sedang dikembangkan di tanah seluas 1.765 ekar di sepanjang Persiaran Tropicana, di sekitar Tropicana Golf & Country Club. Dianggap sebagai pinggir kota utama Petaling Jaya, pembangunan ini terletak di antara bangunan tinggi dan tanah yang lain. Pembangunan ini terletak 12km dari Subang Jaya, 16km dari Pusat Bandaraya Kuala Lumpur dan beberapa minit dari Petaling Jaya dan Damansara.

Aetas Damansara terdiri dari 2 menara, Menara A dengan 47 tingkat dan Menara B dengan 48 tingkat. Tower A menawarkan 149 unit di 38 tingkat, dengan hanya 4 unit di tingkat. Tower B menawarkan 77 unit di 40 tingkat, dengan hanya 2 unit di setiap tingkat. Sebanyak 226 unit ditawarkan di Aetas Damansara, mengekalkan kepadatan rendah sepanjang pembangunan. Selebihnya tingkat memperuntukkan 742 tempat letak kereta untuk penghuninya yang akan datang.

Pembangunan ini menawarkan 12 susun atur yang berbeza, mulai dari 2,098 kaki persegi hingga 3,638 kaki persegi. Sebagai pembangunan kediaman mewah, Aetas Damansara mempunyai banyak kemudahan dan kemudahan seperti kolam renang tanpa batas, kolam wading, gimnasium, ruang serbaguna dan taman permainan. Setiap unit dilekatkan dengan kaca keselamatan berlapis, mengurangkan bunyi dan akustik yang dihasilkan di dalam dan di luar unit.

Lebih-lebih lagi, setiap unit mempunyai sistem penyaman udara, penyelesaian penyimpanan air panas, penapis ultra-ungu terpusat, dan penutup pelindung suria bermotor untuk menyekat cahaya ultra-ungu. Selain itu, unit menghadap ke barat akan dilengkapi dengan tingkap kaca E rendah yang dapat mengurangkan penghantaran haba.

Penduduk Aetas Damansara yang akan datang dapat mengakses kediaman mereka melalui lobi lif peribadi yang berventilasi secara semula jadi. Aetas Damansara mementingkan pergerakan dengan setiap unit yang dirancang untuk akses universal yang mudah. Unit mempunyai tanjakan mini, pintu ekstra lebar dan jubin lantai yang dinaikkan mewujudkan balkoni tanpa jatuhan.

Terletak di sepanjang Persiaran Tropicana, penduduk Aetas Damansara yang akan datang tidak akan menghadapi masalah berhubung. Persiaran Tropicana menuju ke Lebuhraya Lembah Klang Baru (NKVE), yang menghubungkan ke lebuh raya lain seperti Lebuhraya PLUS, Lebuhraya Guthrie Corridor (GCE), ELITE dan Lebuhraya Persekutuan. NKVE juga bergabung dengan Damansara Link, yang menyediakan akses ke Bangsar, Kuala Lumpur, Subang Jaya, dan bahagian Damansara. Aetas Damansara mempunyai harga bermula RM1.97M dan siap pada 2023.

Lokasi Aetas Damansara

Damansara sering bergema dengan kemewahan dan kekayaan kerana telah menjadi salah satu kawasan paling mewah di Lembah Klang. Kawasan ini berdekatan dengan kawasan utama lain di Lembah Klang seperti Sungai Buloh, Segambut, Bukit Kiara, Petaling Jaya, Shah Alam dan Bangsar. Kedekatan ini menjadikan Damansara strategik dan wajar dan menyebabkan kenaikan harga harta tanah. Walaupun harga harta tanah di Damansara lebih tinggi daripada kebanyakan kawasan di Lembah Klang, harganya masih lebih rendah daripada kawasan seperti Hartamas, Bukit Kiara, Mont Kiara dan bahagian Bangsar.

Pada tahun 2017, Damansara Heights telah disenaraikan dalam 10 Kejiranan Paling Keren di Dunia untuk Dilawat Sekarang oleh Lonely Planet. Kini, lebih daripada 17 kawasan kejiranan di Lembah Klang mempunyai nama 'Damansara' dan merupakan salah satu kawasan yang paling dicari di Lembah Klang.

Damansara meluas ke banyak kecamatan (mukim) seperti Sungai Buloh, Damansara dan Kuala Lumpur. Aetas Damansara, khususnya, berada di bawah kecamatan Sungai Buloh. Anggaran penduduk tahun 2010 untuk kecamatan Sungai Buloh adalah sekitar 271,000 dengan kepadatan penduduk 3,628 orang per km persegi.

Ketumpatan tinggi ini menjadikan Sungai Buloh salah satu tempat berpenduduk paling padat di Malaysia tetapi lebih rendah daripada kecamatan lain seperti Damansara, Bandar Petaling Jaya, Petaling dan Kuala Lumpur. Walaupun terletak di kecamatan Sungai Buloh, Aetas Damansara dikelilingi oleh banyak kawasan perumahan. Penduduk masa depan akan terhindar dari pencemaran bunyi dan bunyi yang dihasilkan dari kawasan industri.

Kesambungan

Kedekatan Aetas Damansara dengan NKVE mengatasi sebarang masalah hubungan. Lebuh raya boleh diakses dengan memandu ke Persiaran Surian dan kemudian berubah menjadi Persiaran Kenanga, menuju ke persimpangan Kota Damansara. Dari sana, penduduk masa depan dapat melakukan perjalanan ke utara dan berhubung dengan Lebuhraya PLUS di persimpangan Bukit Lanjan. Lebuh raya bergerak ke selatan melalui Petaling Jaya, Subang Jaya dan Shah Alam. Berhampiran Shah Alam, lebuh raya menghubungkan terus ke lebuh raya GCE dan ELITE sementara persimpangan Damansara menuju ke Lebuhraya SPRINT.

Keluar dari lebuh raya di Subang, penduduk boleh memasuki Lebuhraya Persekutuan melalui Jalan Lapangan Terbang Subang. Penduduk boleh menggunakan Lebuhraya Persekutuan dan pergi ke barat menuju Subang Jaya, Shah Alam dan Klang. Lebuhraya Persekutuan juga memberikan akses ke Kuala Lumpur, Bangsar, Bandar Sunway dan Petaling Jaya ketika melakukan perjalanan ke timur.

Jalan raya berhampiran Midvalley Megamall menghala ke Lebuhraya Salak, menawarkan akses ke Lebuhraya KL-Seremban dan Lebuhraya Utara-Selatan. Lebuhraya Bertingkat Damansara – Shah Alam yang akan datang (DASH) akan memberikan akses lebih mudah dari Penchala, melalui Subang dan Pinggiran Subang sebelum berhenti di Puncak Perdana.

Sebagai beberapa lebuh raya utama di Lembah Klang, NKVE dan lebuh raya sekitarnya mengalami kesesakan lalu lintas setiap hari. Untuk mengatasi masalah ini, penduduk masa depan dapat menggunakan banyak jalan raya di sepanjang Persiaran Tropicana. Jalan raya licin ini berfungsi sebagai jalan alternatif untuk sampai ke kawasan berdekatan tanpa melalui kesesakan lalu lintas dan tol yang tidak perlu.

Penduduk Aetas Damansara akan datang hanya perlu menggunakan lebuh raya di sekitarnya untuk perjalanan jarak jauh dan antara negeri. Perjalanan harian dipermudah dengan banyak jalan raya di sepanjang Persiaran Tropicana yang memberi peluang kepada penduduk masa depan untuk melakukan perjalanan ke seluruh Lembah Klang.

Perkhidmatan bas disediakan berhampiran Aetas Damansara dengan hentian terdekat di seberang pembangunan di Menara Lien Hoe. Di sebelah Aetas Damansara, berhampiran Tropicana Casa Grande, bas feeder MRT menyediakan perkhidmatan tetap ke Stesen MRT Surian. Pengangkutan kereta api terdekat berhampiran Aetas Damansara adalah LRT Lembah Subang, hanya 2.4km jauhnya dan dilayan oleh Laluan Kelana Jaya.

Sebagai alternatif, penduduk boleh memilih Stesen MRT Surian, sekitar 3.3 km dan dilayan oleh Laluan Sungai Buloh-Kajang. Jalur ini adalah pilihan yang lebih baik ketika melakukan perjalanan ke KL Sentral dan Pusat Bandar Kuala Lumpur. Serentak dengan itu, garis Kelana Jaya lebih sesuai ketika melakukan perjalanan ke Petaling Jaya, Subang Jaya dan USJ. Manfaat Aetas Damansara yang jarang berlaku adalah kedekatannya dengan Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah (Lapangan Terbang Subang), yang terletak hanya 6km dari pembangunan.

Kemudahan

Terletak di kawasan utama, penduduk masa depan Aetas Damansara mempunyai akses ke banyak kemudahan dan kemudahan di sekitar Damansara dan kawasan sekitarnya. Mengembara di sepanjang Persiaran Tropicana dan kemudian di sepanjang Persiaran Damansara Indah, penduduk boleh sampai ke Dataran Sunway yang terkenal di Kota Damansara. Kawasan ini mengandungi banyak kedai serbaneka, restoran, rumah fesyen, tempat barbeque, bank, farmasi, kedai roti dan tempat makan.

Tepat di seberang jalan adalah The Strand, yang menyediakan lebih banyak pilihan tempat makan, restoran dan hiburan untuk masa depan penduduk Aetas Damansara, semuanya berjarak kurang dari 10 minit dari pembangunan. Pilihan yang lebih dekat adalah Tropicana Avenue. Tempat membeli-belah ini, sebahagian daripada Tropicana Avenue Residence, mempunyai restoran, kedai makanan segera, restoran, kedai serbaneka, kafe, rumah fesyen dan pasar raya. Audi, Mercedes-Benz, BMW, Porsche, Mazda, dan Lexus mengekalkan kehadirannya di sekitar Aetas Damansara.

Berkenaan dengan pusat membeli-belah, Aetas Damansara terletak di lokasi strategik untuk banyak pilihan membeli-belah. Pilihan membeli-belah yang berdekatan termasuk The Strand Mall, Sunway Giza, The Curve, e @ Curve, IPC Shopping Center, IKEA Damansara, Tropicana Gardens Mall, dan 1Utama semuanya terletak kurang dari 10km dari Aetas Damansara.

Penduduk juga dapat menggunakan pengangkutan kereta api terdekat untuk sampai ke pusat membeli-belah di Bukit Bintang, Petaling Jaya, Subang Jaya dan Shah Alam. Selamat untuk mengatakan bahawa masa depan penduduk Aetas Damansara dimanjakan dengan pilihan membeli-belah dengan semua jenis kedai dan perkhidmatan yang ada. Aetas Damansara juga berdekatan dengan KidZania Kuala Lumpur.

Penduduk masa depan tidak akan menghadapi masalah menghantar anak mereka ke sekolah kerana sekolah rendah dan menengah terletak sekitar 10 minit dari Aetas Damansara. Sekolah yang berdekatan termasuk SK Bandar Utama, SK Bandar Utama 2, SK Bandar Utama 4, SMK Bandar Utama 3, SMK Sri Angsana 2, dan SMK Seksyen 4 Kota Damansara.

Sekolah antarabangsa seperti St. Joseph's Institution International School Malaysia, Sri KDU School, dan The British International School of Kuala Lumpur juga terletak berhampiran dengan Aetas Damansara. Pendidikan tinggi terdapat dalam bentuk SEGi University di Kota Damansara, Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (MUST) di Dataran Sunway, dan 1st City University College di Bandar Utama.

Hospital terdekat, Hospital Thomson Kota Damansara (sebelumnya dikenali sebagai Pusat Perubatan Tropicana), berjarak 6 minit perjalanan dengan kereta dari Aetas Damansara, memastikan calon pembeli dapat mendapat kemudahan perubatan kelas atas. Klinik boleh didapati di sekitar kawasan pembangunan, seperti Klinik Medicka, Klinik San & Surgeri, Klinik Mediviron Kota Damansara dan Poliklinik Kota Damansara semuanya terletak kurang dari 10 minit dari Aetas Damansara.

Berikut adalah senarai kemudahan dan kemudahan di sekitar Aetas Damansara: -

Membeli-belah

 • 1Utama
 • 3 Damansara
 • Atria Shopping Gallery
 • Citta Mall
 • e @ Keluk
 • Pusat Beli-belah Empire City
 • Evolve Concept Mall
 • Giant Hypermarket Kota Damansara
 • Giant Kelana Jaya
 • Pusat Beli-belah IPC
 • NSK Trade City Kota Damansara
 • Paradigm Mall
 • Pusat Beli Belah SS2
 • Starling Mall
 • Pusat Beli-belah Sunway Giza
 • Tesco Extra Mutiara Damansara
 • The Curve
 • The Strand Mall
 • Tropicana Gardens Mall

Pendidikan

 • SK Bandar Utama
 • SK Bandar Utama 2
 • SK Bandar Utama 4
 • SK Damansara Jaya 1
 • SK Damansara Utama
 • SK Seksyen 6 Kota Damansara
 • SK Taman Desa
 • SK Taman Megah
 • SK Taman Laut
 • SK Tropicana
 • SK TTDI 2
 • SJKC Damansara
 • SJKC Puay Chai 2
 • SJKT Effingham
 • SMK Bandar Utama
 • SMK Bandar Utama 3
 • SMK Seksyen 4 Kota Damansara
 • SMK Sri Angsana 2
 • SMK Tropicana
 • SMK TTDI
 • Sekolah Asia Pasifik
 • Sekolah Antarabangsa Sri Inai Beaconhouse
 • Sekolah Sri KDU
 • Sekolah Antarabangsa St Joseph's Institution Malaysia
 • Sekolah Antarabangsa British Kuala Lumpur
 • Kolej Universiti Bandar Raya ke-1
 • Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (WAJIB)
 • Universiti SEGi

Kemudahan perubatan

 • Pusat Perubatan Kelana Jaya
 • KPJ Damansara
 • Hospital Thomson Kota Damansara
 • Klinik Dr Bob
 • Klinik Bahari
 • Klinik Lim
 • Klinik Medicka
 • Klinik Mediviron Bandar Utama
 • Klinik Mediviron Cova Damansara
 • Klinik Mediviron Kota Damansara
 • Klinik San & Surgeri
 • Klinik Shong
 • Klinik Siti
 • Poliklinik Kota Damansara
 • Poliklinik Noriha

Rekreasi

 • Taman Rimba Kiara
 • Denai Puteri Hiking Trail

Pelan Lantai Aetas Damansara

Aetas Damansara menawarkan 12 unit berbeza dari 2,098 kaki persegi hingga 3,638 kaki persegi di kawasan binaan. Unit yang dilambangkan A terletak di Menara A, sementara unit yang ditentukan dengan B terdapat di Menara B. Setiap bilik tidur di Aetas Damansara mempunyai bilik mandi en suite. Mandi utama di setiap unit dilengkapi dengan tab mandi. Setiap unit dilengkapi dengan balkoni sendiri manakala Jenis A1, Jenis B1 dan Jenis B3 mempunyai 2 balkoni.

There are 4 bedrooms, 5 bathrooms, 3 utility rooms, 1 powder room, and 1 yard in Type A1. It is possible to convert the largest utility room in Type A1 into a maid’s room. With a built-up area of 2,325 square feet, Type A2 has 3 bedrooms, 4 baths, 2 utility rooms, 1 powder room, and a yard. This unit also has a large utility room that may be converted into a maid’s quarters.

As with Type A2, Type A2a has a smaller built-up area of 2,120 square feet but no utility room. The Type A2b, on the other hand, is similar to the Type A2a, but with a smaller yard and a built-up area of 2,098 sq ft. Type GA2, on the other hand, is identical to Type A2, but with two terraces of 247 sq ft each. There are 2,626 sq ft of built-up space in Type GA2.

Jenis A3 mempunyai 3 bilik tidur, 4 bilik mandi, 3 bilik utiliti, 1 bilik serbuk, dan 1 halaman. Seperti Jenis A1 dan A2, bilik utiliti terbesar dalam jenis ini boleh diubah menjadi bilik pembantu rumah. Luas binaan Jenis A3 ialah 2,583 kaki persegi. Jenis GA3 serupa dengan Jenis A3 tetapi dengan 2 teres peribadi berukuran 1,020 kaki persegi. Unit ini merupakan unit terbesar yang ditawarkan di Aetas Damansara dengan kawasan binaan 3,683 kaki persegi .

Jenis A3a serupa dalam susun atur dengan Jenis A3 tetapi dengan luas binaan yang lebih kecil dari 2.572 kaki persegi. Jenis GA3a sama dengan Jenis A3a tetapi dengan teras peribadi 764 kaki persegi, menjadikan keseluruhan kawasan binaan menjadi 3,433 kaki persegi.

Di Menara B, Jenis B1 mempunyai 4 bilik tidur, 5 bilik mandi, 3 bilik utiliti, 1 bilik serbuk, dan 1 halaman. Bilik utiliti terbesar juga berfungsi sebagai bilik pembantu rumah, dan kawasan binaan unitnya adalah 3,110 kaki persegi. Jenis B2 mempunyai susun atur yang serupa dengan Jenis B2 tetapi penyediaan yang berbeza dan kawasan binaan yang lebih kecil dari 3,078 kaki persegi Jenis B2a serupa dengan Jenis B2 tetapi dengan hanya 1 bilik utiliti dan kawasan binaan yang lebih kecil seluas 2,670 kaki persegi.

Berikut adalah dimensi semua jenis unit di Aetas Damansara: -

 • Jenis A1: 3,273 kaki persegi, 4 bilik tidur, 5 bilik mandi, 3 bilik utiliti, 1 bilik serbuk, 1 halaman
 • Jenis A2: 2,325 kaki persegi, 3 bilik tidur, 4 bilik mandi, 2 bilik utiliti, 1 bilik serbuk, 1 halaman
 • Jenis A2a: 2,120 kaki persegi, 3 bilik tidur, 4 bilik mandi, 1 bilik utiliti, 1 bilik serbuk, 1 halaman
 • Jenis A2b: 2,098 kaki persegi, 3 bilik tidur, 4 bilik mandi, 1 bilik utiliti, 1 bilik serbuk, 1 halaman
 • Jenis GA2: 2,626 kaki persegi, 3 bilik tidur, 4 bilik mandi, 2 teres peribadi, 2 bilik utiliti, 1 bilik serbuk, 1 halaman
 • Jenis A3: 2,583 kaki persegi, 3 bilik tidur, 4 bilik mandi, 3 bilik utiliti, 1 bilik serbuk, 1 halaman
 • Jenis GA3: 3,683 kaki persegi, 3 bilik tidur, 4 bilik mandi, 3 bilik utiliti, 2 teres peribadi, 1 bilik serbuk, 1 halaman
 • Jenis A3a: 2,572 kaki persegi, 3 bilik tidur, 4 bilik mandi, 3 bilik utiliti, 1 bilik serbuk, 1 halaman
 • Jenis GA3a: 3,433 kaki persegi, 3 bilik tidur, 4 bilik mandi, 3 bilik utiliti, 1 bilik serbuk, 1 halaman
 • Jenis B1: 3,110 kaki persegi, 4 bilik tidur, 5 bilik mandi, 3 bilik utiliti, 1 bilik serbuk, dan 1 halaman
 • Jenis B2: 3,078 kaki persegi, 4 bilik tidur, 5 bilik mandi, 3 bilik utiliti, 1 bilik serbuk, dan 1 halaman
 • Jenis B2a: 2,670 kaki persegi, 4 bilik tidur, 5 bilik mandi, 1 bilik utiliti, 1 bilik serbuk, dan 1 halaman

Kemudahan dan Kemudahan Aetas Damansara

Aetas Damansara akan menawarkan banyak kemudahan dan kemudahan yang diharapkan dari kediaman moden. Penduduk boleh menggunakan kemudahan ini untuk bersantai dan meremajakan setelah seharian bekerja atau hanya meluangkan masa bersendirian atau bersama keluarga. Kemudahan akan terletak di Tingkat 9 dan mempunyai kolam renang tanpa batas, kolam spa luaran, kolam wading, gimnasium, taman permainan kanak-kanak, gelanggang berkelah dan ruang majlis.

Senarai kemudahan dan kemudahan:

 • Dek aktiviti
 • Paviliun Alfresco
 • Dewan fungsi
 • Gimnasium
 • Kolam infiniti
 • Dapur
 • Undang-undang terbuka
 • Pancuran luaran
 • Kolam spa luaran
 • Dek berkelah dengan tempat duduk
 • Taman permainan
 • Dek kolam
 • Ruang rehat kolam renang
 • Ruang solat (surau)
 • Kawasan tempat duduk
 • Ruang rehat matahari terbenam
 • Kolam renang

Analisis Harta Tanah Aetas Damansara

Pasaran sasaran

Berdasarkan denah lantai, Aetas Damansara disediakan untuk keluarga dan tidak sesuai untuk satu orang. Kawasan binaan yang besar diperuntukkan untuk hidup dan kurang disewakan kerana harga sewa akan jauh tinggi dan tidak ekonomik bagi kebanyakan orang. Titik harga yang tinggi membuktikan bahawa Aetas Damansara ditujukan kepada mereka yang mempunyai poket dalam dan hanya akan menarik minat kumpulan T20. Oleh kerana Damansara adalah salah satu kawasan yang paling dicari di Lembah Klang, Aetas Damansara akan menjadi pelaburan yang baik bagi para pembelinya kerana pasaran harta tanah Malaysia diprediksi akan berkembang pada tahun-tahun mendatang.

Analisis pesaing

Aetas Damansara akan menetapkan pembeli sekitar RM940 per kaki persegi. Titik harga permintaan tinggi dibenarkan oleh lokasinya dan eksklusif 226 unit. Pemerhatian terhadap harta tanah yang serupa menunjukkan bahawa Aetas Damansara mempunyai titik harga yang berpatutan dan pilihan yang sangat baik untuk bakal pembeli.

Pertimbangkan Lumi Tropicana oleh Thriven Sdn Bhd, terletak hanya 300m dari Aetas Damansara, dan dijadualkan siap sepenuhnya pada tahun 2021. Unit terkecil yang ditawarkan di Lumi Tropicana adalah pangsapuri 2 bilik tidur dan 2 bilik mandi, dengan kawasan seluas 862 kaki persegi. Dengan harga mulai RM1.14M, pengembangan ini menuntut harga permintaan RM1,322 per kaki persegi. Harga ini jauh lebih tinggi jika dibandingkan dengan Aetas Damansara dengan kawasan binaan yang lebih kecil.

Unit terbesar yang ditawarkan di Lumi Tropicana mempunyai keluasan 2,218 kaki persegi, sedikit lebih besar daripada Jenis A2a di Aetas Damansara, salah satu unit terkecil yang ditawarkan di Aetas Damansara. Harga permintaan Lumi Tropicana yang curam untuk unit yang lebih kecil menjadikan Aetas Damansara pilihan yang lebih baik.

Pembangunan lain yang setanding adalah Tropicana Grande oleh Tropicana Corp, yang terletak tepat di sebelah Aetas Damansara dan siap pada tahun 2013. Pembangunan ini mempunyai harga permintaan awal RM657 per kaki persegi untuk unit terkecilnya berukuran 2,283 kaki persegi. Walaupun harga permintaan lebih rendah daripada Aetas Damansara, titik harga adalah dari tahun 2013, dan harga harta tanah Malaysia sejak itu meningkat dengan pesat.

Hari ini, harga sub-penjualan di Tropicana Grande bermula pada harga RM2.5M secara purata, dengan harga permintaan RM1,095 per kaki persegi, lebih tinggi daripada Aetas Damansara. Oleh kerana Aetas Damansara adalah pengembangan yang akan datang, ini adalah pilihan yang baik untuk pembeli masa depannya.

wdt_ID Pembangunan Saiz terbina dalam (kaki persegi) Harga jualan Harga PSF Tempoh Tanah Tahun Siap
1 Aetas Damansara 2,098 - 3,683 Dari RM1.97M Dari RM940 Pajakan 2023
2 Lumi Tropicana 862 - 2,218 Dari RM1.14M Dari RM1,332 Pajakan 2021
3 Tropicana Grande 2,283 - 6,602 Dari RM1.5M Dari RM657 Pajakan 2013

Aetas Damansara Pembangun: MCT Berhad

MCT Berhad ditubuhkan pada tahun 1999 dan telah terlibat dalam pembangunan bersepadu di Lembah Klang. Perkembangannya dapat ditemui di Cyberjaya, Cybersouth, Petaling Jaya dan Subang Jaya. MCT Berhad adalah otak di sebalik One City @ USJ 25, Cybersouth, dan Sky Park Cyberjaya. Ia juga telah menyelesaikan perkembangan terkenal lain seperti 1 Avenue @ USJ dan The Place Cyberjaya.

Pada tahun 2018, syarikat itu menjadi anak syarikat Ayala Land, pemaju harta tanah terbesar di Filipina. Pembangunan banglo bertema di Cyberjaya, Lakefront Villa di Lakefront Cyberjaya, dinobatkan sebagai Pembangunan Berorientasi Keluarga Terbaik di Anugerah Harta Orang Propsosial 2019 untuk konsep modennya yang dirancang dengan baik, bertema taman dan keluarga. Perkembangan semasa MCT Berhad merangkumi Lakefront Cyberjaya, Casa Bayu di Cybersouth dan Park Place 1 di Cybersouth.

Ringkasan

Aetas Damansara disediakan untuk kelas atas Malaysia dengan nilai harga yang tinggi. Pembangunan ini ditujukan kepada keluarga dan mereka yang mencari tempat tinggal mewah yang mewah di bandar. Banyak kemudahan dan kemudahan di sekitar Aetas Damansara akan menjadi daya tarikan besar bagi bakal pembeli dan menarik banyak pembeli rumah masa depan.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Kediaman
Tempoh:
Pajakan
Jenis:
 • Kondominium
Katil:
3 - 4
Mandi:
4 - 5
Harga:
RM1,967,800 - RM2,797,800
Pemaju:
MCT Berhad
Bilangan Tingkat:
40
Jumlah Unit:
226
Tahun Penyiapan:
2023
Kawasan Terbina (BUA):
2098 kaki² - 3638 kaki²
Yuran penyelenggaraan:
RM0.45 平方英尺

Lokasi

Wilayah
 • Selangor,
 • Petaling Jaya
Kejiranan

Video

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM400,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
653 kaki² - 1232 kaki²
Dari RM1,967,800

Cadangan Jual Unik

 1.  Ketumpatan rendah
  Hanya 226 unit yang ditempatkan di dua menara.
 2. Tempat tinggal premium
  Lobi lif peribadi, ruang dapur berfungsi sepenuhnya dan 3-4 tempat letak kenderaan disediakan.
 3. Pemandangan indah
  Pemandangan padang golf penuh dikelilingi oleh tanaman hijau dan pokok.

Garis masa

Pemandu Keputusan

Kesambungan
8
Kemudahan
7.5
Keselamatan
9
Konsep
7
Kemudahan
9.5
Nilai wang
7
Penilaian Pustaka12 Undian
6.8
8

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM1,967,800

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!