Sky Awani 4 Facade
 • Dalam Kemajuan
 • Berpatutan
16133

Sky Awani 4

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
800 kaki persegi
Katil:
3
Mandi:
2
Progres PembinaanTahap 2A
 
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Sky Awani 4

SkyWorld percaya bahawa kualiti pembinaan dan kemudahan lengkap tidak harus dilengkapi dengan tanda harga yang besar. Dengan pengenalan tahap seterusnya Sky Awani, Sky Awani 4, penduduk dapat membeli sebuah apartmen yang dilengkapi dengan kemudahan dan kemudahan dengan harga yang berpatutan. Perkembangan SkyWorld disahkan oleh Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) untuk pematuhannya dengan piawaian QLASSIC.

Tempat tinggal Sky Awani 4 di masa depan dapat mengharapkan "taman depan yang dirancang dengan rimbun yang menarik kehidupan tanpa batas di luar tembok." Pembangunan pegangan pajak ini merupakan sebahagian daripada inisiatif Residensi Wilayah yang memberi tumpuan untuk membantu rakyat Malaysia tinggal di Wilayah Persekutuan. Hanya 5km dari Pusat Bandaraya Kuala Lumpur, projek ini menarik minat keluarga muda yang ingin tinggal dan bekerja di ibu kota.

Sky Awani 4 Lokasi

Sky Awani 4 adalah salah satu bangunan kediaman terbaru di Setapak. Pekan ini terletak timur laut Kuala Lumpur di daerah Gombak dan mempunyai kawasan seluas 160 km2. Hari ini, Setapak terkenal dengan perbandarannya yang bernama Wangsa Maju, dan Jalan Pahang yang terkenal yang menghubungkan beberapa kawasan bandar dan kediaman. Setapak juga merupakan rumah kepada 5,137 haiwan daripada 476 spesies yang berlainan di Zoo Negara Malaysia.

Setapak sebagai pinggiran bandar yang matang di Kuala Lumpur, banyak projek kediaman di kawasan itu memerlukan perbaikan. Rumah di sekitar Setapak biasanya memerlukan pengubahsuaian. Walaupun Setapak menjadi pinggir bandar yang padat penduduknya, kerajaan telah bekerjasama rapat dengan pemaju untuk membina kawasan kediaman untuk menampung peningkatan jumlah penduduk di Kuala Lumpur.

Setapak mempunyai kepadatan populasi pelajar yang tinggi berbanding kawasan lain di sekitarnya. Oleh kerana terdapat kemasukan pelajar yang berterusan, perumahan di Setapak dilengkapi dengan hasil sewa yang stabil dan peningkatan modal. Oleh itu, bakal pelabur boleh mempertimbangkan membeli 4 unit Sky Awani sebagai pendapatan pasif. Walau bagaimanapun, bakal pembeli rumah harus mempertimbangkan bahawa kebanyakan rumah berdekatan antara satu sama lain. Ini boleh menyebabkan ketidakselesaan kepada beberapa pembeli rumah yang lebih suka kawasan kediaman yang lebih jauh.

Kesambungan

Keganasan untuk tinggal di Setapak berpusat pada fakta bahawa ia adalah antara bandar yang paling dekat dengan Kuala Lumpur. Sky Awani 4 mempunyai kemewahan infrastruktur pengangkutan yang sedia ada. Penduduk boleh menggunakan jalan raya seperti Jalan Genting Klang, Jalan Pahang dan Jalan Ayer Jerneh untuk masuk dan keluar dari kawasan kejiranan. Mereka boleh mengakses Jalan Usahawan untuk sampai ke Jalan Genting Klang. Terdapat beberapa lebuh raya utama yang boleh diakses oleh SkyAwani 4 seperti Lebuhraya Duta Ulu-Kelang (DUKE) dan Middle Ring Road 2 (MRR2). Kedua-dua lebuh raya menghubungkan penduduk ke pusat bandar dan KLIA.

Walau bagaimanapun, lalu lintas boleh menjadi kejam semasa waktu sibuk di pejabat dan waktu makan tengah hari. Jalan raya di sini kecil, dan kesesakan lalu lintas selalu menjadi dilema bagi mereka yang tinggal di sini. Jalan-jalan sahaja tidak dapat memuatkan jumlah kenderaan yang berlarutan masuk dan keluar dari kawasan ini setiap hari. Juga, jalan-jalan kelihatan tidak menentu dari hari ke hari kerana kenderaan berat bergerak di dalamnya.

Pengangkutan awam mudah diakses. Terdapat tiga stesen LRT iaitu LRT Rampai, LRT Wangsa Maju dan LRT Setiawangsa. Stesen-stesen itu meningkatkan akses pergerakan sekitar Setapak dengan menghubungkan penduduk ke KLCC, AEON Alpha Angle dan Wangsa Walk Shopping Mall. Walau bagaimanapun, alternatif pengangkutan awam lain adalah terhad. Dengan bermulanya perkhidmatan e-hailing seperti Grab, penduduk mempunyai alternatif kepada bas dan teksi. Walau bagaimanapun, ketersediaan perjalanan Grab tidak dapat diramalkan kerana perkhidmatannya sangat bergantung kepada pemandu di kawasan tersebut.

Kemudahan

Sky Awani 4 mempunyai pelbagai pusat perubatan, bank, sekolah, dan kolej di sekitar. Sebagai contoh, Sekolah Antarabangsa Sri Utama terletak kira-kira 300 meter jauhnya dari harta itu sehingga membolehkan ibu bapa berjalan anak-anak mereka ke sekolah setiap hari. Ibu bapa boleh menghantar anak-anak mereka ke sekolah tanpa menghadapi muatan lalu lintas yang buruk. Terdapat juga sekolah-sekolah kerajaan di sekitar kawasan seperti SK Marian Convent Setapak (M) dan SMK Tinggi Setapak.

Bagi pelajar lepasan sekolah, Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR) hanya 10 minit perjalanan, oleh itu, memudahkan pelajar kuliah belajar dekat dengan keselesaan kediaman mereka. Pelajar kreatif yang ingin belajar kursus seni kreatif dan muzik boleh mendaftar di Institut Seni Malaysia, yang berjarak 10 minit pemanduan.

Pusat membeli-belah sentiasa menjadi salah satu daya tarikan utama untuk membeli hartanah untuk tinggal. Penduduk boleh berhenti untuk membeli-belah runcit cepat di AEON Alpha Angle untuk hanya memandu memandu selama 10 hingga 10 minit. Di samping itu, terdapat beberapa kedai 99-Speed Mart dan kedai 7-Eleven dari mana seseorang boleh membeli barangan rumah dan barangan runcit terpilih. Bagi mereka yang tinggal dan bernafas pada hujung minggu di pusat bandar, Suria KLCC, Pavilion dan Berjaya Times Square semuanya kurang dari 20 minit.

Penduduk SkyAwani 4 yang ingin melibatkan diri dalam aktiviti rekreasi boleh melakukannya di Taman Tasik Titiwangsa, yang berjarak 10 minit pemanduan. Sky Awani 4 juga berdekatan dengan beberapa rawatan kesihatan perubatan terbaik. Pusat Perubatan Columbia Asia berjarak hanya 5 minit, sementara KPJ Tawakkal Health Center yang terkenal mungkin berjarak sekitar 10 minit perjalanan. Pusat Perubatan Rampai Puteri juga berjarak hanya 2 kilometer dari rumah.

Butiran berikut perkhidmatan di kawasan tersebut:

Pendidikan:

 • Anak Terang Wangsa Maju & Sri Rampai
 • Sekolah Antarabangsa Sri Utama
 • Sekolah Rendah Cina Wangsa Maju
 • SK Taman Seri Rampai
 • SK Marian Convent Setapak (M)
 • SMK Tinggi Setapak
 • SMK Taman Seri Rampai
 • SMK (P) Air Panas
 • Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman
 • Institut Seni Malaysia

Bantuan Perubatan:

 • Pusat Perubatan Columbia Asia
 • Pusat Kesihatan KPJ Tawakkal
 • Hospital Pakar KPJ Tawakkal KL
 • Pusat Perubatan Rampai Puteri

Pelan Lantai 4 Awani Sky Awani

Sky Awani 4 disusun menjadi tiga menara 55 tingkat yang menempatkan 1,782 unit rumah keseluruhan. Tanah ini dipajakkan dengan tempoh standard 99 tahun. Pemilik rumah SkyAwani 4 akan mengalami pemandangan panorama yang baik dari KLCC atau Batu Caves bergantung kepada pilihan blok dan unit mereka. Penduduk Sky Awani 4 juga dapat melihat latar langit Setapak yang menakjubkan dari keselesaan rumah mereka.

Sky Awani 4 hanya mempunyai satu susun atur, iaitu Jenis A1. Jenis A1 merangkumi 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi dalam ruang seluas 800 kaki persegi. Susun atur ini sesuai untuk keluarga atau isi rumah sederhana. Pelajar dan orang dewasa yang bekerja tunggal juga boleh mempertimbangkan untuk tinggal di Sky Awani 4.

Pelan Lantai 4 Awani Sky Awani

Kemudahan dan Kemudahan Sky Awani 4

Sky Awani 4 menjanjikan kemudahan dan kemudahan penduduknya sepenuhnya. Ketersediaan kedai yang selesa akan memberi peluang kepada penduduk untuk melibatkan diri dalam perniagaan kecil, kerana Setapak sendiri penuh dengan industri UKM. Penduduk dapat menikmati pemandangan panorama kota Kuala Lumpur dan Setapak Skyline yang menakjubkan dari Viewing Deck, yang berada di tingkat tertinggi bangunan.

Penduduk juga boleh menikmati taman seluas satu ekar dengan trek joging, trek berbasikal dan taman mekar yang menghadap kediaman. Penduduk juga dapat menggunakan kolam renang, gimnasium dan jalan joging di dalam perkarangan sebagai sebahagian daripada rejim kecergasan mereka. Sky Awani 4 juga memiliki keamanan tiga peringkat yang lebih maju untuk memastikan keselamatan penduduk.

Berikut adalah senarai lengkap kemudahan dan kemudahan:

Tingkat bawah

 • Pondok pengawal
 • Taska
 • Kedai yang Mudah
 • Surau
 • Bilik pengebumian

Tahap 10 (Podium Floor)

 • Taman permainan
 • Meditasi Deck Tea Tree Forest
 • Fern Garden
 • Sunken Tree Lounge Golden Meadow
 • Kolam renang
 • Lounge Santai
 • Pancuran luar
 • Kolam Wading
 • Gimnasium
 • Bilik Menukar Perempuan
 • Bilik Menukar Lelaki
 • Pejabat Pengurusan
 • Chit Chat Lounge
 • Laluan Joging
 • Kawasan Landskap
 • Kawasan BBQ
 • Dewan Serbaguna
 • Melihat Dek

Analisis Awani Sky Awani 4

Sky Awani 4, dengan nilai pembangunan kasar keseluruhan melebihi RM534 juta, merangkumi tiga blok kediaman yang berukuran seluas 4.73 ekar. Kerana kejayaan Sky Awani 3 yang terjual habis, SkyWorld telah melancarkan penggantinya, Sky Awani 4 sebagai sebahagian daripada tanggungjawab sosial korporat (CSR) mereka bersama dengan bantuan kerajaan. Bahkan sebelum Sky Awani 3 siap, pembeli bergegas menempah Sky Awani 4 unit pada hari terbuka Galeri SkyWorld. SkyWorld menganggarkan bahawa projek itu akan siap pada tahun 2023.

Setapak telah muncul sebagai salah satu pinggir bandar penting yang mengiringi Kuala Lumpur. Kawasan ini menarik lebih banyak pemaju hartanah dan pembeli rumah kerana telah menjadi penting dalam memodenkan pinggiran Kuala Lumpur. Oleh kerana semakin banyak rakyat Malaysia berpindah ke Kuala Lumpur untuk mendapatkan peluang kerjaya, pemaju berusaha untuk memberikan penyelesaian terhadap keperluan perumahan dengan membekalkan lebih banyak alternatif perumahan. Setapak adalah pedesaan dan dipenuhi dengan bangunan dan infrastruktur yang telah wujud selama beberapa dekad. Hasilnya, kediaman moden menjadi lebih penting dalam memperbaiki landskap Setapak. Ini menjelaskan pembinaan kediaman menjulang tinggi yang berdekatan.

Meskipun visi memodenkan Setapak sangat menggembirakan, perkembangan pesat seperti ini telah meningkatkan jumlah penduduk. Akibatnya, kesesakan lalu lintas meningkat apabila orang menggunakan jalan utama untuk bergerak masuk dan keluar dari pinggir bandar. Lebih banyak jalan diperlukan sebagai penyelesaian untuk masalah yang disebutkan di atas. Sekiranya jalan raya tidak dibina, orang ramai bergantung kepada pengangkutan awam untuk bergerak.

Pasaran sasaran

Keluarga atau rakan baru dan muda yang tinggal bersama akan menganggap Sky Awani 4 sebuah projek yang menarik. Walau bagaimanapun, keluarga besar atau isi rumah mungkin mendapati ruang seluas 800 kaki persegi tidak mencukupi. Bagi keluarga muda yang baru memulakan kehidupan baru, harga mampu milik dapat mengatasi ukuran unit. Walaupun terdapat harga yang rendah, harga per kaki persegi (RM375) masih sedikit lebih tinggi daripada harga purata RM337.

Lokasi strategik Sky Awani 4 menarik kepada keluarga yang lebih suka mempunyai pelbagai kemudahan di sekitar dan kehidupan bandar. Selain itu, Setapak mempunyai kemasukan pelajar setiap tahun. Oleh itu, Sky Awani 4 juga boleh menjadi peluang pelaburan bagi mereka yang berusaha mendapatkan pendapatan pasif yang konsisten.

Sky Awani 4 mempunyai pelbagai kemudahan dan kemudahan yang menjadi sasaran pelajar kolej seperti gimnasium, trek joging, dan kolam renang. Namun, bagi mereka yang mencari kawasan kejiranan kelas atas, mereka mungkin menganggap projek itu tidak menguntungkan memandangkan kawasan sekitarnya masih membangun. Juga, projek perumahan yang dibina di kawasan ini dibina berdekatan satu sama lain.

Secara keseluruhannya, Sky Awani 4 adalah berpatutan untuk isi rumah berpendapatan sederhana dan rendah untuk mencari kemudahan dan kemudahan moden.

Analisis pesaing

Pemaju hartanah utama di kawasan itu Platinum Victory Sdn. Bhd. Walaupun terdapat beberapa hartanah yang dibina oleh Platinum Victory di Sentul dan Setapak, SkyWorld Development Group masih mempunyai reputasi sebagai pemaju yang boleh berdiri dengan pesaingnya di pasaran Setapak.

Residensi Platinum Teratai, kediaman 29 tingkat yang dibina di atas tanah seluas 8 ekar di sepanjang Jalan Langkawi telah siap pada akhir tahun 2019. Unitnya lebih besar berbanding Sky Awani 4 tetapi harganya sedikit lebih tinggi pada harga RM382,000. Beberapa unit dilengkapi sebahagian dengan almari pakaian, lampu, kipas siling, peti sejuk dan penghawa dingin. Kawasan utama seperti dapur, ruang tamu dan ruang makan, bilik tidur utama dan bilik tamu juga dilengkapi. Faedah tersebut menyebabkan harta tanah berharga RM457 setiap kaki persegi.

Harga Sky Awani 4 per kaki adalah kompetitif berbanding pembangunan projek lain di kawasan ini. Saiz unitnya yang kecil membezakannya dengan pilihan lain yang ada, menjadikannya pilihan yang tepat untuk keluarga kecil dan baru. Kemudahan dan kemudahan Sky Awani 4 mendorong dirinya ke tangga teratas senarai pembeli. Walau bagaimanapun, banyak yang masih boleh berubah sebelum 2023 tiba bergantung kepada keadaan ekonomi kita.

Pembangun Sky Awani 4: SkyWorld

SkyWorld bertujuan untuk menjadi pemaju bandar terbaik dengan memberikan pengalaman Sky Living yang terbaik dalam persekitaran yang lestari - konsep yang memberi tumpuan untuk meningkatkan pengalaman hidup komuniti bandar. SkyWorld adalah merapatkan keselesaan bandar dan kehidupan yang memanjakan tinggi melalui projek SkyMeridien di Sentul. Lebih daripada 32 kemudahan direka untuk memanjakan badan dan jiwa kediaman kondominium bertingkat tinggi moden ini.

Sementara itu, SkyWorld juga menamatkan Skyluxe di Park, yang merupakan tempat perlindungan yang indah yang merentasi keindahan resort golf di Bukit Jalil. Tidak lama lagi, SkyWorld akan memperkenalkan SkyVogue yang sangat dijangka di Taman Desa. SkyVogue menjanjikan ruang yang mencukupi dan praktikal dengan binaan dari 1,050 kaki persegi hingga 3,190 kaki persegi dan yang lebih penting, mudah diakses melalui 8 lebuh raya utama dan Mid Valley Megamall yang popular.

Ringkasan

SkyWorld 4 mempunyai gabungan kebaikan dan keburukan. Daya tarikan utamanya adalah harga harga RM300,000, yang pasti menarik keluarga muda dan profesional. Walau bagaimanapun, kesesakan kawasan mungkin membuktikan tidak baik bagi individu yang mencari kediaman yang lebih eksklusif.

In any case, the attractive price tag that comes with an array of facilities and amenities may outweigh those concerns, since Kuala Lumpur is notorious for its traffic congestion. The trend indicates that homebuyers would be interested in the project despite the cons, given the developer’s continued success with the project, which led to the development of Phase 4.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Kediaman
Tempoh:
Pajakan
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
3
Mandi:
2
Status harta benda:
 • Berpatutan
Harga:
RM300,000
Pemaju:
SkyWorld Development Sdn Bhd
Bilangan Tingkat:
55
Jumlah Unit:
1782
Tahun Penyiapan:
10
Kawasan Terbina (BUA):
800 kaki persegi
Kemudahan
 • Kolam renang
 • Kawasan Barbeque
 • Bilik Fungsi
 • Gimnasium
 • Trek joging
 • Taman berlandskap

Lokasi

Wilayah
 • Kuala Lumpur,
 • Setapak
Kejiranan

Video

Pelan lantai

Jelajah 3d

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
Dari RM300,000

Cadangan Jual Unik

Developed Township
A residential development located in a mature part of Setapak.
Accessibility For Everyone
Accessible via several highways & 3 LRT stations.
Affordable Price
One of the most affordable properties in Setapak.

Garis masa

Pemandu Keputusan

Kesambungan
6
Kemudahan
8.5
Keselamatan
7.5
Konsep
5
Kemudahan
6.5
Nilai wang
7
Penilaian Pustaka41 Undi
7
6.8

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM300,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!