Pemandangan Udara Edusentral Setia Alam
 • Dalam Kemajuan
4311

Edusentral Setia Alam

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
498 kaki² - 836 kaki²
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
Progres PembinaanTahap 2B
Gambaran keseluruhan

Tinjauan Edusentral Setia Alam

Edusentral Setia Alam terletak secara strategik di kawasan perbandaran Setia Alam yang memenangi anugerah. Pembangunan bersepadu terdiri dari suite kediaman, suite pejabat, dan lot kedai runcit dan membina tanah pegangan bebas seluas lebih dari 12 ekar. Inti pembangunan unik ini adalah Peninsula International School Australia yang berprestij yang mempunyai kemudahan sekolah 5 bintang dan ciri keselamatan. Edusentral Setia Alam adalah pembangunan bersepadu pertama dengan pusat pendidikan di Setia Alam.

Terdapat sejumlah 1,783 suite kediaman di Edusentral Setia Alam, terletak di 6 menara indah yang semuanya dinamakan institusi pendidikan terkenal. Di bawah Fasa 2, suite kediaman Stanford dan Yale dijangka siap pada Quarter 3, 2021 manakala di Fasa 3, suite kediaman Cornell / Imperial dijangka siap pada tahun 2022. Saiz unit yang dibina merangkumi 498 kaki persegi hingga 836 kaki persegi. Terdapat juga lebih daripada 40 unit blok runcit empat dan lima tingkat, dengan ukuran binaan antara 4,958 - 8,131 kaki persegi. Penambahan runcit yang akan datang ini pastinya akan memperkaya pengalaman hidup penduduk dan meningkatkan nilai harta tanah di sini.

Edusentral Setia Alam bertujuan untuk menjadi lambang kehidupan kontemporari. Dengan pelbagai kemudahan dan kemudahan bertema gaya hidup di tengah-tengah sebuah kota yang terancang, penduduk dapat yakin akan hal ini. Edusentral Setia Alam adalah pengembangan oleh HCK Capital Group Berhad yang memenangi anugerah.

Edusentral Setia Alam Lokasi

Setia Alam adalah sebuah perbandaran pemenang anugerah, bersepadu, dan serba lengkap yang terletak di Shah Alam, ibu kota negeri Selangor. Ini adalah perbandaran bernilai RM 20 bilion oleh SP Setia Berhad yang pertama kali dilancarkan pada tahun 2004. Dengan pemandangan hijau yang subur dan kemudahan moden, Setia Alam adalah alamat yang diidamkan di Lembah Klang. Sebagai perbandaran yang dirancang dengan baik, Setia Alam adalah pemenang emas dalam Anugerah FIABCI Prix d'Excellence 2013 dalam kategori Pelan Induk.

Setia Alam dikelilingi oleh Bandar Bukit Raja, Klang Sentral dan Alam Nusantara. I-City, pembangunan bandar berasaskan ICT seluas 72 ekar yang dikenali sebagai Segitiga Emas Selangor juga terletak 10 km dari Setia Alam. Ini juga merupakan kawasan yang akan datang di Lembah Klang. Setia Alam terletak di bahagian barat Shah Alam, ibu negeri Selangor. Ia juga berdekatan dengan Klang, bandar diraja dan bekas ibu kota Selangor. Keseluruhan perbandaran dirancang untuk jumlah penduduk 150,000. Demografi Setia Alam terdiri daripada orang Cina (69.6%), Melayu (21%), India (6.8%), bukan warganegara Malaysia (1.95%) dan lain-lain (0.65%).

Dari segi aliran lalu lintas, kesesakan lalu lintas selalu dilaporkan antara jalan keluar Setia Alam menuju plaza tol Shah Alam, terutama pada waktu puncak. Pasukan di Projek Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) Malaysia telah mula melaksanakan inisiatif Smart Lane untuk mengurangkan kesesakan ini. Inisiatif ini merangkumi teknologi ITS yang lengkap yang membolehkan PLUS menguruskan penguatkuasaan lalu lintas dan pengedaran lalu lintas dengan cara yang lebih berkesan.

Dari segi keselamatan, balai polis terdekat adalah Balai Polis Meru, yang terletak sejauh 3.7 km. Walau bagaimanapun, terdapat cadangan balai polis di dalam bandar yang akan terletak berhampiran dengan Edusentral Setia Alam. Edusentral Setia Alam mempunyai akses keselamatan tiga peringkat, di mana kad akses diperlukan untuk memasuki pintu masuk utama, lif, dan kawasan tempat letak kereta.

Kesambungan

Dari segi pengangkutan awam, laluan bas Rapid KL 753 menghubungkan Setia Alam ke Shah Alam. Stesen bas Klang Sentral terletak 3.8 km dari Edusentral Setia Alam. Namun, stesen keretapi terdekat adalah Stesen KTM Klang, yang terletak kira-kira 10 km dari Edusentral Setia Alam. Tetapi, Stesen Transit Aliran Ringan Jalan Meru (LRT), yang merupakan sebahagian daripada laluan LRT3 Bandar Utama-Klang akan siap pada tahun 2024 dan akan meningkatkan hubungan di kawasan ini.

Setia Alam boleh diakses melalui lebuh raya utama seperti Lebuhraya Lembah Klang Utara (NKVE) - pautan Setia Alam, Lebuhraya Persekutuan, Lebuhraya Lebuh Selat Klang Utara Baru (NNKSB) atau Lebuhraya Shapadu dan Lebuhraya Shah Alam (KESAS).

Kemudahan

Dari segi penjagaan kesihatan yang berkualiti, Columbia Asia Hospital Klang terletak 4.5 km dari Edusentral Setia Alam. Ini adalah hospital swasta dan salah satu syarikat penjagaan kesihatan terbesar dan berkembang pesat di Asia Tenggara. Hospital lain seperti KPJ Klang Specialist Hospital dan Hospital Shah Alam masing-masing terletak 10.2 km dan 10.6 km. Institut Kesihatan Nasional (1NIH) terletak 750 meter dari Edusentral Setia Alam. The 1NIH adalah pembangunan institusi kesihatan dan penyelidikan yang dibiayai oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Edusentral Setia Alam mempunyai beberapa sekolah antarabangsa dan kerajaan yang terkenal. The Peninsula International School Australia berada tidak jauh dari Edusentral. Sekolah ini dikendalikan oleh Kumpulan HCK, bekerjasama dengan Sekolah Tatabahasa Semenanjung yang berprestij di Australia. Sekolah ini juga mengaku sebagai sekolah pertama di Malaysia yang menawarkan Sijil Pelajaran Victoria (VCE), kelayakan pra-universiti yang diiktiraf oleh universiti terkemuka di Amerika Syarikat, United Kingdom dan Australia. The Peninsula International School Australia juga mempunyai kemudahan dan keselamatan 5 bintang.

Pilihan pendidikan sekolah antarabangsa yang lain adalah Idrissi International School yang terletak sejauh 2.5 km dan Tenby Schools Setia Eco Park yang terletak sejauh 4.3 km. Untuk pilihan pendidikan kerajaan, Sekolah Jenis Kebangsaan (Cina) Pin Hwa, sebuah sekolah Cina terletak sejauh 400 meter. Sekolah Jenis Kebangsaan (Tamil) Ladang North Hummock, sebuah sekolah Tamil terletak 2.7 km jauhnya. Sekolah menengah, Sekolah Menengah Kebangsaan Setia Alam terletak sejauh 3.5 km. Dengan gabungan sekolah-sekolah antarabangsa dan kerajaan di sekitarnya, ibu bapa dengan anak-anak yang bersekolah pasti akan mempunyai kemewahan untuk memilih sekolah mana yang paling sesuai untuk anak-anak mereka. Setia Badminton Academy, pusat latihan untuk pemain badminton muda, terletak hanya 250 meter dari Edusentral Setia Alam. Ini akan menjadi tempat yang bagus untuk anak-anak kecil yang mempunyai kebolehan untuk bersukan dan dilatih.

Penduduk tidak perlu melakukan perjalanan jauh untuk pilihan membeli-belah kerana Setia City Mall terletak di dalam bandar, pada jarak 1.5 km dari Edusentral Setia Alam. Terdapat lebih daripada 240 peruncit di pusat membeli-belah 4 tingkat, termasuk Parkson, Zara, Fitness First dan Golden Screen Cinemas. Ini juga akan menjadi tempat yang tepat untuk seisi keluarga menghabiskan masa kerana pusat membeli-belah ini juga mempunyai taman seluas 10.5 hektar, plaza waterjet dan kemudahan permainan kanak-kanak. Setia City Mall adalah pusat membeli-belah pertama di Malaysia yang menerima Anugerah Emas Hijau dan Lembaga Pembinaan (BCA) Singapura.

Untuk barangan runcit dan barangan rumah, Giant Hypermarket Setia Alam dan Tesco Setia Alam masing-masing terletak sejauh 3.8km dan 3.9km. Pasar basah Taman Eng Ann yang terletak sejauh 8.3 km, serupa dengan pasar tani di mana terdapat makanan laut segar, daging, sayur-sayuran, buah-buahan, dan makanan tempatan. Komponen runcit Edusentral Setia Alam yang akan datang akan merangkumi lebih daripada 40 unit blok runcit 4 dan 5 tingkat yang akan memberi lebih banyak pilihan kepada penduduk ketika datang ke membeli-belah atau makan.

Hospital

 • Hospital Columbia Asia Klang (4.5 km)
 • Hospital Pakar KPJ Klang (10.2 km)
 • Hospital Shah Alam (10.6 km)
 • Institut Kesihatan Nasional Malaysia (1NIH) (750 meter)

Pendidikan

 • Sekolah Antarabangsa Semenanjung Australia (93 meter)
 • Sekolah Jenis Kebangsaan (Cina) Pin Hwa (400 meter)
 • Sekolah Antarabangsa Idrissi (2.5 km)
 • Sekolah Jenis Kebangsaan (Tamil) Ladang Hummock Utara (2.7 km)
 • Sekolah Menengah Kebangsaan Setia Alam (3.5 km)
 • Tenby Schools Setia Eco Park (4.3 km)
 • Akademi Badminton Setia (250 meter)

Pusat beli-belah

 • Setia City Mall (1.5 km)
 • Forum Sunsuria (2.5 km)
 • Pasar Raya Giant Shah Alam (3.8 km)
 • Tesco Setia Alam (3.9 km)
 • Pasar Basah Taman Eng Ann (8.3 km)
 • AEON Bandar Baru Klang (10.6 km)
 • Pusat I-City Pusat (12 km)

Pelan Lantai Edusentral Setia Alam

Terdapat kira-kira 1,783 unit suite kediaman yang terletak di 6 menara kediaman yang elegan. Suite kediaman dikategorikan ke dalam Stanford Suites, Yale Suites, Imperial / Cornell Suites, Princeton Suites, dan Harvard Suites. Semua suite dinamai universiti berprestij, sesuai dengan fokus Edusentral Setia Alam terhadap pendidikan.

Stanford Suites dan Yale Suites, di bawah Tahap 2 pembangunan, dijangka siap pada Suku Tahap 3, 2021 sementara suite Imperial / Cornell yang berada di bawah Fasa 3, dijangka siap pada tahun 2022. Saiz binaan unit berkisar antara 498 kaki persegi hingga 836 kaki persegi.

Susun atur adalah seperti di bawah:

Stanford Suites

 • Jenis 1 (657 Kaki Persegi, 2 Bilik Tidur Dan 2 Bilik Mandi)
 • Jenis 2 (498 Kaki Persegi, Studio)
 • Jenis 2A (499 Kaki Persegi, Studio)

Yale Suites

 • Jenis 1 (502 Kaki Persegi, Studio)
 • Jenis 2 (728 Kaki Persegi, 2 Bilik Tidur Dan 2 Bilik Mandi, Dual Key)
 • Jenis 3 (836 Kaki Persegi, 2 Bilik Tidur Dan 2 Bilik Mandi, Dual Key)

Suite Imperial / Cornell

 • Jenis 1 (502 Kaki Persegi, Studio)
 • Jenis 2 (728 Kaki Persegi, Kunci Dual 2-bilik tidur)
 • Jenis 3 (836 Kaki Persegi, Kunci Dual 2 Bilik Tidur)

Terdapat tiga saiz binaan berbeza di bawah Stanford Suites. Jenis 1 mempunyai ukuran binaan terbesar seluas 657 kaki persegi, dengan 2 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Ini sangat sesuai untuk keluarga kecil, pasangan suami isteri muda, atau sarang kosong. Type 2 adalah unit studio dengan ukuran binaan 498 kaki persegi sementara Type 2A juga merupakan unit studio dengan ukuran binaan 499 kaki persegi. Ini sangat sesuai untuk seorang penghuni, terutamanya penduduk bandar muda yang ingin membeli harta tanah pertama. Susun atur untuk Jenis 2 dan Jenis 2A berbeza, dengan susun atur untuk Jenis 2A menjadi gambar cermin Jenis 2.

Di bawah suite Yale Suites dan Imperial / Cornell, terdapat juga tiga jenis saiz binaan yang berbeza antara 502 kaki persegi hingga 836 kaki persegi. Type 1 adalah unit studio dengan ukuran binaan seluas 502 kaki persegi, menjadikannya sesuai untuk seorang penghuni. Type 2 mempunyai 2 bilik tidur dan 2 bilik mandi dengan fungsi kunci dua dan ukuran binaan seluas 728 kaki persegi. Ini sangat sesuai untuk keluarga yang sedang berkembang. Jenis 3 mempunyai kawasan binaan yang sedikit lebih besar seluas 836 kaki persegi, dengan 2 bilik tidur dan 2 bilik mandi serta fungsi dwi-kunci. Fungsi dwi-kunci juga menjadikannya ideal sebagai harta pelaburan.

Kedua-dua Suite Yale dan Stanford berada di bawah Fasa 2 pembangunan dan dijangka selesai pada Suku Tahap 3, 2021. Sementara itu, Imperial / Cornell Suites berada di bawah Fasa 3 yang akan siap pada tahun 2022.

Kemudahan dan Kemudahan Edusentral Setia Alam

Terdapat banyak kemudahan dan kemudahan hebat untuk penduduk Yale, Stanford dan Cornell / Imperial Suites, semuanya terletak di geladak rekreasi.

Penduduk di suite Yale dan Stanford dapat bersenam dengan baik di gelanggang serbaguna, kolam renang, gimnasium di luar, dan gelanggang bola keranjang. Kanak-kanak akan menikmati berenang di kolam renang anak-anak, bermain di kawasan taman permainan, atau menghabiskan masa di bilik permainan dalaman. Bagi penduduk yang mencari masa yang tenang, taman aroma dan taman terapung akan memberikan pengalaman yang menggembirakan. Setelah seharian yang panjang dan sukar di tempat kerja, penduduk dapat meluangkan masa untuk berendam di jakuzi atau berjalan perlahan di jalan refleksologi. Kawasan BBQ, kawasan piknik, ruang makan di luar, dan kawasan serbaguna akan menjadi tempat yang bagus untuk menjadi tuan rumah pertemuan. The Yale dan Stanford Suites berada di bawah Fasa 2 pembangunan dan akan siap pada Quarter 3 tahun 2021.

In addition to the great amenities and facilities available to residents of the Cornell Imperial suites, there is a fantastic list of facilities. On days when rest and relaxation are needed, the cabana and meditation deck would be ideal spots. You can take a break from your busy schedule by visiting the Aroma Garden, Linear Garden, Maze Garden, and Rose Garden.

Menghabiskan masa dengan keluarga dan rakan akan menjadi lebih menyenangkan di ruang makan Al Fresco / Outdoor, dewan serbaguna dan juga lubang BBQ. Peminat kecergasan dan kesihatan pasti akan menikmati gimnasium dan kolam renang. Setelah bersenam dengan baik, ruang rehat di kolam renang dan tab pusaran air akan menjadi tempat yang menarik untuk bersantai. Gelanggang sukan serbaguna juga merupakan kaedah terbaik untuk melakukan senaman luar. Bagi kanak-kanak, kolam renang kanak-kanak dan kawasan permainan adalah tempat yang bagus untuk bersenam dan bersenang-senang di luar rumah. Cornell / Imperial Suites berada di bawah Fasa 3 pembangunan dan akan siap pada tahun 2022.

Dek Rekreasi Untuk Stanford And Yale Suites (Fasa 2)

 • Kawasan Bersantai di Kolam Renang
 • Baca dan Tenang Sudut
 • Dek Meditasi
 • Kawasan Plaza
 • Mahkamah Serbaguna
 • Kawasan Permainan Dalaman
 • Jakuzi
 • Kolam renang
 • Taman Terapung
 • Kolam Wading Kanak-kanak
 • Kawasan Tempat Makan Luar
 • Kawasan Taman Permainan
 • Gim luar
 • Kawasan Serbaguna
 • Kawasan BBQ
 • Kawasan berkelah
 • Laluan Terapung
 • Laluan Refleksologi
 • Hentian Rehat Kecergasan
 • Gelanggang bola keranjang
 • Taman Aromaterapi

Dek Rekreasi Untuk Cornell And Imperial Suites (Fasa 3)

 • Dek Meditasi
 • Ruang Dobi
 • Kawasan Permainan Dalaman
 • Ruang Kafe
 • Al Fresco / Tempat Makan Luar
 • Kawasan Tempat Duduk / Rehat yang Berlorek
 • Gelanggang Sukan Serbaguna
 • Floating Planter + Bangku Berbayang
 • Dek Meditasi
 • Tempat Berkumpul / Bertemu
 • Tempat menukar pakaian
 • Gimnasium
 • Kolam Renang + Kolam Renang
 • Cabana
 • Laluan Refleksologi
 • Taman Aroma
 • Taman Linear
 • Sun Lounge di kolam renang
 • Taman Maze + Tempat Duduk
 • Taman Bunga Ros
 • Kawasan Taman Permainan
 • Kolam Wading Kanak-kanak
 • Dewan Serbaguna
 • Tab Pusaran Air
 • Al Fresco / Tempat Makan Luar
 • Pit BBQ
 • Kawasan Membaca
 • Kawasan Gim Luar

Analisis Harta Edusentral Setia Alam

Edusentral Setia Alam adalah pembangunan bersepadu yang unik di bandar Setia Alam yang akan datang. Pembangunan ini terletak di kawasan seluas lebih dari 12 ekar dengan sejumlah 1,783 suite kediaman, suite SOLO, dan juga blok runcit. Semua suite kediaman terletak di 6 menara kediaman yang elegan. Suite kediaman Stanford dan Yale di bawah Fasa 2 dijangka siap pada Quarter 3, 2021. Suite kediaman Cornell / Imperial dijangka siap pada tahun 2022. Ukuran unit yang dibina berkisar antara 498 kaki persegi hingga 836 kaki persegi. Keunikan pembangunan bersepadu ini didorong oleh lokasinya yang strategik di bandar Setia Alam yang memenangi anugerah. Setia Alam adalah pemenang emas Anugerah Pelan Induk FIABCI d'Excellence 2013 yang berprestij.

Pasaran sasaran

Pasaran sasaran utama bagi Edusentral Setia Alam ialah golongan muda bandar, yang masih bujang dan sudah berkahwin. Penduduk bandar muda ini yang bekerja di tempat-tempat seperti Shah Alam, Petaling Jaya, dan juga Kuala Lumpur dan mencari harta tanah yang jauh dari bandar namun mudah dikunjungi akan menjadikan Edusentral Setia Alam sangat sesuai kerana akses mudah ke lebuh raya utama. Pembeli yang disasarkan untuk Edusentral Setia Alam akan termasuk dalam kategori golongan berpendapatan sederhana (M40) di Malaysia untuk memastikan bahawa ansuran pinjaman perumahan bulanan termasuk dalam satu pertiga daripada jumlah pendapatan. Sehingga tahun 2020, golongan berpendapatan M40 diklasifikasikan mempunyai jumlah pendapatan minimum RM 4,850 sebulan.

Ibu bapa dengan anak-anak yang bersekolah akan menghargai jumlah institusi pendidikan ternama di sekitarnya. Untuk perseorangan, Setia City Mall yang berdekatan akan menyediakan banyak perkara untuk dilakukan pada hujung minggu. Dengan lokasi yang strategik di kawasan perbandaran Setia Alam yang dirancang dengan baik, penduduk akan menikmati akses ke banyak kemudahan serta taman-taman yang indah untuk aktiviti rekreasi.

Unit studio akan menjadi harta pertama yang baik untuk golongan muda bandar sementara yang lebih besar akan menjadi pilihan yang baik untuk keluarga kecil dengan anak-anak. Dengan lokasinya antara bandar-bandar yang lebih besar seperti Petaling Jaya dan Klang, penduduk bandar muda dengan ibu bapa yang tinggal di bandar-bandar besar akan mendapati Edusentral Setia Alam sangat sesuai kerana ia akan membolehkan mereka hidup berdikari ketika masih jauh dari rumah keluarga. Bahkan sarang kosong dari bandar-bandar besar dan ingin tinggal di harta tanah yang lebih kecil akan menjadikan Edusentral Setia Alam pilihan yang sesuai.

Ciri dua kunci juga menjadikan unit ini sangat sesuai untuk pelabur. Selain itu, terdapat juga potensi peningkatan modal yang tinggi setelah menyelesaikan semua fasa pembangunan di Edusentral Setia Alam.

Analisis pesaing

wdt_ID Pembangunan Saiz Built-Up (kaki persegi) Harga jualan Harga PSF Tempoh Tanah Tahun Siap
1 Edusentral Setia Alam 498 - 836 Dari RM 368,000 RM 739 Freehold Stanford and Yale Suites (Fasa 2) - Q3 2021
Cornell / Imperial Suites - 2022
2 Setia City Residences 858 - 1,207 Dari RM 557,700 RM 650 Freehold 2019
3 Trefoil Setia Alam 485 - 791 Dari RM 272,000 RM 561 Freehold 2015
4 Suria Residence, Bukit Jelutong 600 - 1,200 Daripada RM 428,000 RM 713 Freehold 2017

Trefoil Setia Alam adalah pembangunan yang lebih menumpukan pada unit Small Office, Flexible Office (SOFO). Oleh itu, walaupun julat saiz Trefoil Setia Alam yang dibina serupa dengan Edusentral Setia Alam, namun, untuk pasaran sasaran Edusentral Setia Alam yang terutama bandar muda dan keluarga yang mempunyai anak, keluarga SOFO tidak akan sesuai dengan kehidupan pilihan.

Jika dibandingkan dengan Setia Residence dan Suria Residence Bukit Jelutong, hanya ada sedikit perbezaan dari segi harga per kaki persegi. Tambahan pula, Edusentral Setia Alam adalah perkembangan terbaru berbanding dua yang lain. Edusentral Setia Alam juga mempunyai potensi yang baik untuk kenaikan harga setelah menyelesaikan semua fasa pengembangan Edusentral.

Edusentral Setia Alam Pembangun: HCK Capital Group Berhad

Pembangun Edusentral Setia Alam adalah HCK Capital Group Berhad, cabang Kumpulan HCK yang tersenarai. HCK Capital Group Berhad, yang disenaraikan di Bursa Malaysia pada 21 Ogos 2020, bermula dengan perniagaan utama di sektor kejuruteraan industri dan perdagangan produk berkaitan getah. Sejak itu HCK Capital Group Berhad mempelbagaikan bidang lain dengan fokus utama dalam bidang pembangunan harta tanah dan pendidikan K12. Selain dua bidang utama ini, HCK Capital Group Berhad juga mempunyai pelaburan dalam bidang teknologi, media, F&B, ekuiti swasta, dan pendidikan.

HCK Capital Group Berhad telah mengukir nama dalam industri pembangunan harta tanah untuk mewujudkan bandar pendidikan khusus di seluruh negara. HCK Capital Group Berhad telah menerima banyak penghargaan seperti Prestigious Developer Awards 2019 for Best Smart Living Development (Edusphere @ Cyberjaya), iProperty Development Excellence Awards (IDEA) 2018 for Best Mixed Development (Edusphere @ Cyberjaya), iProperty Development Excellence Awards ( IDEA) 2018 untuk Pembangun Baru Paling Berinspirasi, Anugerah Pembangun Berprestij 2018 untuk Pembangun Baru Paling Berinspirasi, Anugerah Kecemerlangan Perniagaan Sin Chew 2018 untuk Anugerah Kecemerlangan Harta, dan Anugerah Hartanah ASEAN Malaysia untuk Pembangun Inovatif.

Antara perkembangan berterusan dan akan datang HCK Capital Group Berhad adalah Edusphere Cyberjaya (Selangor), Edumetro Subang (Selangor), Eduhills Ipoh (Perak), Edudamansara Subang 2 (Selangor), Hiijauan Broga (Semenyih, Selangor).

Ringkasan

Sebagai pembangunan bersepadu dalam perbandaran pemenang anugerah, Edusentral Setia Alam tentunya memiliki alamat yang strategis. Dengan kemudahan dan kemudahan yang luar biasa dalam pembangunan untuk memberikan pengalaman yang unik dan menggembirakan bagi penduduk serta hubungan baik dengan bandar-bandar besar di Lembah Klang, penduduk di Edusentral Setia Alam pasti akan mendapat ketenangan, kesenangan, dan suasana yang sempurna untuk kediaman.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Komersial
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
Harga:
RM368,000
Pemaju:
HCK Capital Group Berhad
Bilangan Tingkat:
33
Jumlah Unit:
1783
Tahun Penyiapan:
2022
Kawasan Terbina (BUA):
498 kaki² - 836 kaki²
Yuran penyelenggaraan:
RM0.33 平方英尺
Kemudahan
 • Mahkamah Badminton
 • Kawasan Barbeque
 • Gelanggang bola keranjang
 • Gimnasium
 • Jakuzi
 • Taman berlandskap
 • Taman permainan
 • Kolam renang
 • Bilik Yoga / Deck

Lokasi

Wilayah
 • Shah Alam,
 • Selangor
Kejiranan

Video

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM400,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
653 kaki² - 1232 kaki²
Dari RM368,000

Cadangan Jual Unik

 1. Pembangunan bersepadu
  Pembangunan bersepadu pertama dengan hab pendidikan di Shah Alam.
 2. Freehold
  Harta untuk generasi yang akan datang.
 3. Berkelengkapan penuh
  Selangkah lebih dekat untuk menjadikan kediaman anda selesa.

Garis masa

2017

11 Jun 2017

Edusentral Setia Alam Dilancarkan

Edusentral Setia Alam melancarkan fasa pertama pembangunan bersepadu hari ini. Kesemua 505 unit fasa 1 telah dipesan dengan cepat selepas pelancaran. Pembangun mengumumkan bahawa fasa seterusnya yang merangkumi 307 unit akan dibuka untuk pendaftaran tidak lama lagi.

 

 

Pemandu Keputusan

Kesambungan
6.5
Kemudahan
7
Keselamatan
8
Konsep
8
Kemudahan
7.5
Nilai wang
7
Penilaian Pustaka28 Undi
7.6
7.3

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM368,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!