Pelan Induk Botanica 5
 • Selesai
1498

Botanica 5 (Botanica CT)

 • Bungalow
 • Semi-D
Kawasan:
3000 kaki² - 3500 kaki²
Katil:
3 - 4
Mandi:
4 - 5
Progres PembinaanSelesai
Gambaran keseluruhan

Tinjauan Botanica 5

Dari laman pelancongan yang dipenuhi warisan hingga menjadi tempat makan buah dan makanan nasional; Balik Pulau memang permata, yang terletak di wilayah barat daya Pulau Pinang. Mengambil perhatian pelancong dari dalam dan luar negara, Balik Pulau mungkin kelihatan seperti kota lama dari pandangan. Namun, semangatnya membuktikan bahawa ada lebih dari sekadar memenuhi mata. Setanding dengan ketepatan masa dan kekemasan kawasan Balik Pulau terdapat Botanica 5, sebuah projek pembangunan eksklusif oleh MTT Properties and Development Sdn. Bhd. Projek pembangunan ini adalah tambahan terbaru untuk bandar Botanica CT, di mana projek-projek masa lalu MTT Properties and Development Sdn. Bhd. Seperti projek perintis mereka, Botanica 1 dan Botanica Mansion telah mencapai kejayaan besar. Botanica 5 terdiri daripada 2 tingkat rumah berkembar dan rumah banglo yang merangkumi sebahagian daripada kawasan taman seluas 300 ekar. Dari pandangan projek perumahan ini, sangat jelas bahawa mereka memberikan suasana segar dan bersahaja kepada calon pembeli.

Tagline CT Botanica, "The Garden Township" bukan lelucon ketika melihat panorama yang memenuhi mata penduduk. Dikelilingi oleh pemandangan yang memukau dengan kemudahan terbaik di kawasan perbandaran itu sendiri, Botanica 5 akan menjadi tempat yang ideal bagi orang-orang dari pelbagai lapisan masyarakat untuk bersantai dan meneruskan aktiviti harian mereka tanpa gangguan.

Konsep taman dalam kawasan perkampungan pastinya sangat menarik bagi calon penduduk kerana ia menimbulkan keselesaan dan ketenangan. Projek ini pastinya menjadi tarikan utama ke kawasan Balik Pulau itu sendiri kerana memberikan udara yang unik kesegaran di tengah-tengah pandangan klasiknya.

Botanica 5 Lokasi

Terletak di hati dan jiwa Balik Pulau, adalah selamat untuk mengatakan bahawa Botanica 5 bukan sahaja merupakan projek pembangunan yang dirancang dengan baik tetapi juga jalan keluar yang unik bagi penduduk yang lebih suka berpindah dari kehidupan kota ke tempat percutian yang lebih tenang dan lebih selesa. . Bercakap mengenai kawasan Balik Pulau itu sendiri, ia juga merupakan pusat pentadbiran Daerah Pulau Pinang Barat Daya. Kawasan ini umumnya lengang tetapi ia juga merupakan kawasan tarikan pelancong yang terkenal. Ini diakhiri dengan fakta bahawa tempat-tempat menariknya cenderung ke arah pertanian. Selain itu, Balik Pulau adalah rumah bagi produk terkenal di Pulau Pinang yang merangkumi buah pala, durian, dan cengkeh. Proses pembandaran telah berkembang selama bertahun-tahun tetapi tidak secepat yang berlaku di bandar-bandar besar di wilayah Penang. Ini seterusnya menyumbang kepada getaran sederhana yang dimiliki Balik Pulau. Keuntungan melabur di hartanah di Balik Pulau adalah bahawa akses ke pusat membeli-belah utama dan tarikan pelancongan utama lain di Balik Pulau dan di bahagian lain di negeri ini, jelas sekali, George Town cukup tinggi. Ini disebabkan oleh fakta bahawa terdapat banyak pengangkutan awam di sekitarnya walaupun perjalanan minimum 24 menit yang harus ditanggung oleh seseorang. Beberapa contoh pusat membeli-belah yang terletak berdekatan dengan Balik Pulau ialah Giant, TF Value Mart, Sunshine Farlim Shopping Mall, dan Sunshine Square.

Kesambungan

Terletak di kawasan separa bandar, Botanica 5 mempunyai banyak kelebihan hubungan untuk calon penduduknya. 3 jalan utama melayani bandar ini iaitu, Jalan Balik Pulau, Jalan Tun Sardon dan Laluan Persekutuan 6. Semua jalan ini bersilang di pusat bandar yang menambah keselesaan penduduk Botanica 5. Secara khusus, Jalan Balik Pulau menghubungkan bandar ini dengan Gertak Sanggul, sebuah perkampungan nelayan; Jalan Tun Sardon menyediakan pautan yang lebih langsung ke Paya Terubong dan Bukit Jambul, dan Jalan Persekutuan 6 menghubungkan Balik Pulau dengan pusat bandar utama lain di pulau itu. Dengan adanya jalan-jalan ini, tidak diragukan lagi bahawa penduduk Botanica 5 akan mengalami kerumitan yang minimum untuk berulang-alik dari satu tempat ke tempat lain.

Seorang yang sering menggunakan pengangkutan awam? Baiklah, jangan risau! 6 laluan bas Rapid Penang merangkumi hentian di Balik Pulau itu sendiri yang merangkumi laluan yang menghubungkan Balik Pulau dengan George Town, Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang, Queensbay Mall, Bayan Baru, dan Teluk Bahang. Pengangkut yang kerap? Nah, Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang hanya berjarak 21 minit perjalanan.

Selain adanya perkhidmatan pengangkutan awam, Rapid Penang melancarkan perkhidmatan transit percuma di Balik Pulau. Jalan-jalan di Balik Pulau agak kurang sibuk dan walaupun terdapat kesesakan lalu lintas, ini biasanya pada waktu puncak. Oleh itu, bagi calon penduduk yang lebih suka bandar yang kurang sibuk, Botanica 5 adalah pilihan mereka.

Kemudahan

Walaupun mempunyai banyak tempat pelancongan di sekitarnya, dapat dilihat dengan jelas, baik secara geografis maupun umum, bahawa Balik Pulau tidak memiliki pusat membeli-belah dan tempat-tempat mewah. Ini sejajar dengan pendekatan hidupnya yang sederhana. Namun, dengan pengangkutan awam yang luas yang disediakan di sekitar dan sekitar kawasan ini, ia akan sangat memudahkan para penduduk. Dengan masa perjalanan minimum 24 minit ke Queensbay Mall, 33 minit ke Gurney Paragon Mall, 36 minit ke Island Plaza dan 39 minit ke Straits Quay Marina Mall, menikmati gaya hidup moden dan damai dapat menjadi kenyataan bagi calon pembeli.

Dalam radius singkat, terdapat juga perniagaan hiper dan perniagaan kecil seperti TF Mart HK Photostat Trading, Save N Shop Enterprise, Ab Farm Enterprise, Dobi Ujong Bagan, Perniagaan Saida Mohamed dan Daily Best bagi penduduk untuk melakukan sesuatu dengan cepat belanja runcit.

Penggemar makanan tempatan, buatan sendiri dan tradisional juga harus bergembira kerana kawasan di Balik Pulau mempunyai banyak kilang dan kedai yang memenuhi keperluan mereka. Orang dapat menemui buah-buahan tropika, pes udang dan banyak lagi di pinggiran Balik Pulau dan di tengah-tengah bandar itu sendiri. Dengan wujudnya banyak kilang seperti KATOLEC Malaysia Sdn. Bhd. Dan Eu Seng Heong Joss Stick Factory, ada banyak peluang pekerjaan juga. Dengan tinggal di Balik Pulau, seseorang juga dapat melindungi diri mereka dari segi kewangan.

Bagi ibu bapa yang prihatin, mencari sekolah yang sempurna boleh menjadi tugas yang menakutkan. Akan tetapi, dengan adanya Prince of Wales International School, sebuah sekolah antarabangsa di kota Botanica CT, mereka seharusnya tidak terlalu risau akan hal itu. Selain itu, terdapat juga banyak sekolah di sekitarnya selain dari Sekolah Antarabangsa Prince of Wales. Ini termasuk Sekolah Kebangsaan Sri Rusa, Sekolah Kebangsaan St. George, Sekolah Jenis Kebangsaan (Cina) Yeok Hua, Sekolah Rendah Sacred Heart, dan Sekolah Menengah Sacred Heart.

Untuk kemudahan kesihatan dan perubatan, Hospital Balik Pulau pada dasarnya adalah tempat untuk semua bentuk rawatan dan memang yang paling dekat dengan Botanica 5 dilengkapi dengan beberapa klinik kecil yang didirikan di bandar.

Membeli-belah

 • Queensbay Mall
 • Gurney Paragon Mall
 • Pulau Plaza
 • Straits Quay Marina Mall
 • TF Mart

Pendidikan

 • Sekolah Antarabangsa Prince of Wales
 • Sekolah Kebangsaan Sri Rusa
 • Sekolah Kebangsaan St. George
 • Sekolah Jenis Kebangsaan (Cina) Yeok Hua
 • Sekolah Rendah Sacred Heart
 • Sekolah Menengah Hati Kudus
 • Sekolah Jenis Kebangsaan (Cina) Chong Teik
 • SMK St. George

Hospital dan Kemudahan Perubatan

 • Hospital Balik Pulau
 • Klinik Seri Pulau
 • Klinik Desa Balik Pulau
 • Klinik Desa Sungai Pinang
 • Klinik Desa Sungai Burung
 • Klinik Desa Pondok Upeh
 • Klinik Swaran.

Pelan Tingkat 5 Botanica

Botanica 5 adalah penambahan terbaru untuk Botanica CT Township seluas 300 ekar. Ia terdiri daripada 58 unit berkepadatan rendah, pegangan bebas, kediaman yang terdiri daripada kediaman berkembar dua tingkat dengan kawasan binaan seluas 3,000 hingga 3,300 kaki persegi. Selain itu, terdapat juga unit banglo dua tingkat dengan kawasan binaan seluas 3,200 hingga 3,500 kaki persegi. Julat harga kedua-dua jenis kediaman adalah dari RM 650,000 hingga RM 1,920,000. Setiap unit ini memiliki rasa kecanggihan, kesegaran, dan ketenangan bagi mereka, dihiasi dengan kehijauan yang indah yang mengelilingi kawasan ini.

Semi-D 2 Tingkat

Jenis A

Pelan Lantai Botanica 5 Jenis A

Banglo 2 Tingkat

Taipkan E

Pelan Lantai Botanica 5 Jenis E

Sebagai catatan umum, biasanya, unit yang ideal untuk bujangan adalah unit berkembar. Menyedari hakikat bahawa kedua-dua berkembar dan banglo unit hanya mempunyai sedikit perbezaan mengenai ukuran binaannya, unit semi-terpisah akan menjadi rumah permulaan yang sempurna untuk mereka. Bagi keluarga kecil, unit berkembar akan sangat sesuai untuk mereka. Namun, jika mereka mempunyai pilihan yang kuat untuk rumah yang luas, maka mereka harus memilih unit banglo. Di samping itu, keluarga kecil yang mempunyai rancangan untuk berkembang menjadi yang lebih besar dapat memilih unit banglo juga. Hal yang sama berlaku dengan keluarga besar yang semestinya memerlukan rumah yang luas untuk pengalaman hidup yang selesa. Walaupun begitu, semuanya bergantung kepada keperluan dan kehendak pembeli sendiri untuk memilih rumah yang sesuai.

Botanica 5 Kemudahan dan Kemudahan

Botanica CT, sebagai sebuah bandar yang terancang di tengah-tengah pemandangan yang menakjubkan menempatkan salah satu kemudahan paling menarik di wilayah itu sendiri. Kemudahan-kemudahan ini akan memberikan banyak kemudahan bagi calon penduduk kota tersebut. Keupayaan MTT Properties and Development Sdn. Bhd. Untuk menggabungkan unsur-unsur keramahan dan kemodenan yang terbaik akan sangat menarik bagi bakal penghuni.

Kewujudan Botanica Mansion adalah puncak Botanica CT. Fakta Menyeronokkan; Botanica Mansion sebenarnya sebuah rumah besar Inggeris yang dibina pada awal tahun 1881 dan ia telah dikembalikan kepada kejayaannya oleh para pemaju. Kini menjadi rumah kelab yang mempunyai kemudahan yang dapat menampung orang dari semua lapisan masyarakat. Terdapat gimnasium dan kolam renang untuk penduduk yang cenderung sukan. Di samping itu, terdapat juga restoran yang beroperasi setiap hari dan juga menyediakan acara peribadi.

Bersamaan dengan itu, rumah besar ini mempunyai 4 suite berkonsep yang berbeza untuk tetamu yang berkunjung. Bagi penduduk yang lebih suka ruang yang tenang dan santai untuk membaca, jangan risau! Taman yang luas di sekitar rumah itu sangat sesuai untuk bersantai di tempat terbuka sambil dinaungi oleh pokok berusia 100 tahun.

Dengan keselamatan dan keselamatan menjadi perhatian, para pemaju telah terlibat dengan pasukan polis pembantu mereka sendiri dengan kereta peronda dan basikal peronda yang disediakan oleh mereka untuk memastikan keselamatan semua penduduk. Terdapat juga rondaan rutin di seluruh bandar. Selain itu, setiap unit kediaman mempunyai empat atau lima bilik tidur yang luas dan separa lengkap dengan dapur terpasang lengkap dengan ketuhar, sistem keselamatan, gerbang automatik dan unit penyaman udara.

Analisis Harta Botanica 5

Botanica CT oleh MTT Properties and Development Sdn. Bhd. Dengan nilai pembangunan kasar keseluruhan (GDV) kira-kira RM1 bilion terdiri daripada 58 unit unit berkembar dan unit banglo secara keseluruhan. Unit berkembar dan unit banglo mempunyai kawasan binaan masing-masing seluas 3,000 hingga 3,300 kaki persegi 3,200 hingga 3,500 kaki persegi. Pemaju benar-benar mengharapkan untuk melihat kadar pengambilan yang baik mengingat fakta bahawa unit berada pada julat harga yang berpatutan berbanding dengan pemandangan yang menakjubkan.

Kawasan Balik Pulau, tidak dapat disangkal lagi adalah tempat yang tenang yang sesuai untuk penduduk kota yang mempunyai keinginan yang kuat untuk percutian ke kota yang kurang sibuk tanpa terlalu jauh dari kemudahan asas seperti kemudahan perubatan, sekolah dan kedai runcit. Selain itu, dengan adanya sebahagian besar kemudahan asas yang hanya 30 minit perjalanan jauhnya dari kawasan perumahan, calon penduduk tidak perlu risau tentang kesulitan dalam perjalanan ke sana kemari. Salah satu jalan utama di Balik Pulau tentu saja, kenyataan bahawa kesesakan lalu lintas hanya berlaku pada waktu puncak dan kesesakan lalu lintas ini jarang berpanjangan tidak seperti yang berlaku di bandar-bandar besar. Ini akan mengurangkan beban penduduk sebanyak sepuluh kali ganda. Namun, jika penduduk agak lelah dengan memandu, mereka selalu dapat memilih pengangkutan awam. Tahap pencemaran juga berada pada tahap minimum disebabkan oleh fakta bahawa terdapat kurang projek pembangunan di sekitarnya. Ini akan menjadi persekitaran yang sangat sihat untuk didiami terutama bagi semua pencinta alam di luar sana.

Terdapat juga kemunduran di kawasan ini, iaitu kekurangan tempat hiburan mega yang akan memberi banyak manfaat kepada penduduk bandar yang tidak mampu kehilangan akses ke pusat membeli-belah premium. Walaupun begitu, kenyataan bahawa George Town mempunyai pusat membeli-belah boleh melegakan mereka. Hanya 29 minit perjalanan melalui Jalan Tun Sardon untuk sampai ke George Town dengan memandu. Pada tahun-tahun yang akan datang, diharapkan Balik Pulau akan berkembang menjadi hab metropolitan utama pada tahun-tahun yang akan datang sambil mengekalkan keaslian kawasan tersebut.

Pasaran sasaran

Sekiranya terdapat satu percutian besar di Botanica 5, adalah hakikat bahawa bandar ini merupakan pusat sehenti untuk keperluan penduduk. Ini pasti akan menarik calon pelabur yang ingin menyelamatkan diri dari kesulitan bergerak dari satu tempat ke tempat lain untuk menikmati santapan atau bahkan untuk mendapatkan tempat yang baik untuk berehat. Dengan masuknya Botanica Mansion, penduduk yang ingin berehat setelah seharian dari keselesaan bandar, akhirnya akan dapat melakukannya. Selain itu, Botanica 5 juga akan menarik minat pencinta alam. Di banyak bandar utama di negara ini, terdapat juga pencemaran yang teruk kerana pembandaran yang berlebihan. Botanica CT adalah tambahan baru untuk pertembungan sempurna antara pemodenan dan aktiviti luar. Berjalan-jalan cepat di sekitar bandar tidak akan sesak nafas. Oleh itu, ini akan memberikan tempat yang selamat dan bahagia bagi penduduk.

Bagi harganya, walaupun pada harga yang lebih mahal, ia masih berpatutan kerana harganya agak murah jika dibandingkan dengan projek di bandar-bandar besar dengan kualiti kemudahan yang sama. Melihat harganya, ia dapat menarik calon pelabur dari spektrum ekonomi yang lebih tinggi dan yang berada dalam spektrum ekonomi rata-rata.

Analisis pesaing

Pemaju hartanah utama di kawasan Balik Pulau dan tentunya, bandar-bandar yang berdekatan adalah MTT Properties and Development Sdn. Bhd., IJM Land dan Hunza Properties Sdn. Bhd. Di antara 3 syarikat pembangunan ini, jelas bahawa IJM Land menduduki tempat teratas dari segi popularitinya, kerana ia merupakan entiti terkenal dalam bidang pembangunan harta tanah. Namun, sebagai syarikat yang kurang dikenali, MTT Properties and Development Sdn. Bhd. Pasti tahu bagaimana menyatukan elemen yang berbeza ke dalam projek perumahan yang ideal. Ini adalah faktor utama syarikat pembangunan itu sendiri. Sebagai pakar dalam bidang logistik, MTT Properties and Development Sdn. Bhd masih memegang tempat teratas kerana mereka mempunyai lebih banyak pengalaman dalam menghasilkan projek berkualiti.

As one examines the specifics of each housing project, specifically Botanica 5 and Sanctuary Ridge, in terms of the facilities and amenities, Botanica 5 clearly has an advantage in this regard. Due to the presence of their exclusive Botanica Mansion and The Prince of Wales International School, this is the case. Botanica CT’s township is highlighted by these two projects.

Namun, jika dibandingkan dengan Alila2, Botanica CT redup kerana Alila2 mempunyai kemudahan seperti sistem keselamatan 3 tingkat dan unit-unitnya juga telah dirancang untuk memenuhi standard Sijil Emas Indeks Bangunan Hijau (GBI) dengan penyertaan menggunakan kaca khas yang membolehkan cahaya siang menjadi satuan tetapi menyekat panas antara banyak yang lain. Walaupun begitu, dari segi kepraktisan, Botanica CT masih merupakan tempat tinggal yang ideal kerana tidak seperti Alila2 yang merupakan kondominium mewah, Botanica 5 adalah sebuah bandar. Sangat sukar untuk memasukkan elemen seperti itu ke dalam harta tanah. Perbandaran akan terbukti jauh lebih senang, dengan mempertimbangkan fakta bahawa ia mempunyai banyak kemudahan yang tidak dapat disediakan oleh kondominium.

Dari segi harga, Botanica 5 rata-rata harga dibandingkan dengan Alila2, dan Sanctuary Ridge of Permatang Sanctuary. Botanica 5, kebanyakannya menampung orang dari spektrum ekonomi rata-rata dan tinggi. Namun, dengan mempertimbangkan fakta bahwa Botanica 5 juga memberikan pengalaman perumahan yang memuaskan dengan banyak kemudahan keluarga walaupun ada harganya, tidak diragukan lagi ia masih unggul. Dengan adanya pinjaman perumahan, pastinya lebih banyak pelabur berminat untuk melabur di Botanica 5.

Berikut adalah jadual untuk menegaskan lagi tanggapan bahawa Botanica 5 masih mendahului tempat di kawasan yang kompetitif seperti Pulau Pinang secara keseluruhan:

wdt_ID Nama Saiz Built-Up (kaki persegi) Harga jualan Harga PSF Hakmilik Tanah Jenis hartanah
1 Botanica CT 5 (MTT Properties and Development Sdn. Bhd.) 3,000 hingga 3,300 kaki persegi RM 1,101,000 dan seterusnya RM 367 Freehold Semi-D
2 Botanica CT 5 (MTT Properties and Development Sdn. Bhd.) 3,200 hingga 3,500 kaki persegi RM1,863,000 dan seterusnya RM 582.19 Freehold Bungalow
3 Sanctuary Ridge of Permatang Sanctuary, Bukit Mertajam (IJM Land) 1,983 kaki persegi RM 758,000 dan seterusnya RM 382.25 Freehold Semi-D
4 Sanctuary Ridge of Permatang Sanctuary, Bukit Mertajam (IJM Land) 1,898 kaki persegi RM 758,000 dan seterusnya RM 399.37 Freehold Separa Berpaut
5 Alila2, Tanjung Bungah (Hunza Properties Sdn. Bhd.) 1,905 - 4,782 kaki persegi RM1.6 juta dan seterusnya RM 838.90 Freehold Kondominium Mewah

Botanica 5’s Developer: MTT Properties and Development Sdn. Bhd.

Dengan rekod prestasi selama ini, MTT Properties and Development Sdn. Bhd. bermula dari awal yang sangat rendah hati pada tahun 1963, dengan penubuhan Malaysia Trade & Transport Co Sdn. Bhd. Mereka memulai sebagai salah satu perintis lokal dalam tongkang, penyimpanan barang dan pengiriman. Maju cepat, 48 tahun kemudian, pada tahun 2011, syarikat pengembangan ini menjumpai Sekolah Antarabangsa Pulau Prince of Wales. Ini sejalan dengan misinya untuk memperbaiki kehidupan rakyat di negara ini. Itu seterusnya menyebabkan pembangunan unit kediaman atas nama Botanica CT, tanpa melupakan sumber logistiknya. Secara keseluruhannya, MTT Properties and Development Sdn. Bhd bertujuan mewujudkan masa depan yang lebih baik dan lestari bagi seluruh umat manusia.

Ringkasan

Secara umum, Botanica 5 oleh MTT Properties and Development Sdn. Bhd. Adalah pelaburan yang luar biasa memandangkan kadar kemampuan mampu milik dan semestinya terdapat pada senarai calon pembeli untuk membeli. Ini jelas merupakan wajah revolusi di Balik Pulau, menjadi projek pembangunan moden yang masih mengekalkan kekemasan kawasan itu sendiri. Walaupun kekurangan tempat hiburan dan ciri-ciri premium di kawasan Balik Pulau itu sendiri, kita juga harus ingat hakikat bahawa pelarian dari kesibukan kehidupan kota sangat diperlukan dalam kehidupan seharian kita. Selain itu, Botanica 5 dan kotanya dapat menjamin jaminan percutian yang sempurna untuk setiap calon penduduk.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Kediaman
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Banglo,
 • Semi-D
Katil:
3 - 4
Mandi:
4 - 5
Harga:
RM1,686,000 - RM2,825,000
Pemaju:
MTT Properties and Development Sdn. Bhd.
Bilangan Tingkat:
2
Jumlah Unit:
58
Tahun Penyiapan:
2017
Kawasan Terbina (BUA):
3000 kaki² - 3500 kaki²
Kawasan Lot:
3000 kaki² - 7000 kaki²
Kemudahan
 • Penyaman udara
 • Sistem sekuriti

Lokasi

Wilayah
 • Penang,
 • Balik Pulau
Kejiranan

Video

Pelan lantai

Jelajah 3d

Jenis A

 
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM450,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2 - 3
732 kaki² - 1227 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM590,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2 - 3
788 kaki² - 1337 kaki²
Dari RM1,686,000

Cadangan Jual Unik

Garis masa

2017

2 Disember 2017

Botanica CT Melancarkan Unit Polis Bantuan MTT mereka

2018

12 Julai 2018

MTT Properties Mendapat Anugerah Pemaju Cemerlang di Anugerah Perniagaan Cemerlang Ulang Tahun ke-95 Nanyang Siang Pau

2019

8 Januari 2019

Majlis Pecah Tanah Pusat Botanica CT

Majlis pecah tanah Pusat Botanica CT telah disempurnakan oleh Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, YB. Dato 'Ir Haji Ahmad Zakiyuddin Abdul Rahman.

 

2020

9 Januari 2020

Botanica CT Meraikan Pelancaran Pasar Raya Pertama Balik Pulau

Botanica CT melampaui pencapaian lain dengan pelancaran TF Value-Mart, pasar raya pertama di Balik Pulau, Pulau Pinang. Pelancaran pasar raya besar akan meningkatkan lagi komersialiti Botanica CT Township.

 

Pemandu Keputusan

Kesambungan
6
Kemudahan
7.5
Keselamatan
8
Konsep
8
Kemudahan
6
Nilai wang
9
Penilaian Pustaka9 Undi
8.9
7.4

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM1,686,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!