• Dalam Kemajuan
6256

121 Residences

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
450 kaki persegi - 750 kaki persegi
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
Progres PembinaanTahap 2A
 
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Residences

Makanan, penjagaan kesihatan, pendidikan, dan pengangkutan yang cekap; ini adalah prasyarat untuk seseorang bandar menikmati gaya hidup berkualiti pada masa kini. 121 Residences Glomac mencentang semua kotak dan banyak lagi, menarik bagi mereka yang mencari kediaman kemudahan dan kemudahan. Glomac memasarkan tempat itu sebagai "Koleksi Gaya Hidup yang diilhami oleh masyarakat", dan itu sesuai dengan visi: "untuk membantu meningkatkan kualiti hidup dengan menyediakan tempat tinggal atau pekerjaan yang lebih baik".

121 Residences adalah sebuah projek baru yang terdiri daripada pangsapuri perkhidmatan kecil dan selesa dan SoHo. Hanya 1km jauhnya dari Bandar Utama, usul nilai utamanya adalah tidak dapat dinafikan: kemudahan yang baik untuk harga yang berpatutan. 121 Residences adalah sesuai untuk penduduk yang ingin mendiami perumahan yang strategik dan berpatutan.

121 Residences Lokasi

121 Residences adalah salah satu bangunan kediaman yang lebih baru di Kampung Sungai Kayu Ara, yang mendapat namanya dari sungai yang terkenal. Kawasan Kayu Ara merangkumi 1,438 ekar dengan anggaran penduduk 56,942. Di masa lalu, jalan raya tidak dibangunkan sepenuhnya, tetapi telah bertambah baik ketika lalu lintas dijemput di kawasan sekitarnya. Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa masih terdapat beberapa bahagian Kampung Sungai Kayu Ara yang mungkin sesak kerana ini. Hari ini, kawasan ini adalah campuran unik dan unik dari kediaman kampung nostalgia, dan pinggiran bandar yang bersih dan rapi.

Di tengah-tengah Petaling Jaya, 121 Residences terletak di antara kelompok kejiranan Damansara yang berprestij dan wilayah Bandar Utama yang terkenal. Dengan Taman Tun Dr Ismail juga di sekitarnya, kawasan kejiranan yang mapan ini bergema dengan suasana 121 kontemporari yang meriah.

Kesambungan

Sama seperti kawasan sekitarnya, 121 Residences menikmati manfaat infrastruktur pengangkutan yang baik. Bagi pemandu, pangsapuri mudah diakses melalui tiga lebuh raya utama: LDP, NKVE, dan SPRINT. Dikenali sebagai urat Lembah Klang, kemudahan akses ke lebuh raya ini bermakna perjalanan melalui kereta tidak akan lama atau tidak perlu. Perjalanan ke Pusat Beli-belah One Utama yang terkenal mengambil masa hanya 5 minit, manakala perjalanan ke pusat bandar boleh mengambil masa hanya 15-20 minit.

Bagi mereka yang memilih untuk tidak memandu, jangan risau; pengangkutan awam yang cekap terletak sangat dekat! Stesen MRT terdekat, MRT Bandar Utama terletak hanya sejauh 1500 meter, sementara pembangunan laluan LRT3 yang akan datang tidak lama lagi akan menempatkan stesen LRT baru pada jarak kurang dari satu pertiga jarak dari apartmen (400m).

Kemudahan

Penyambungan 121 Residences yang sangat baik juga bermaksud kemudahan yang besar bagi penghuninya; semua yang mungkin diperlukan oleh penduduk bandar dapat dijumpai di sekitarnya atau mudah dicapai. Untuk membeli-belah, banyak pilihan dengan pusat membeli-belah terbaik di Malaysia yang terletak dalam jarak perjalanan singkat. Selain pelbagai kedai berhampiran 121 Residences, Damansara Uptown, tempat lepak yang popular, terletak hanya 10 minit. Bagi keluarga yang mempunyai anak kecil, pusat pendidikan berkualiti untuk semua peringkat umur terletak berhampiran.

Mereka yang lebih cenderung ke luar rumah juga akan senang, dengan taman yang tenang seperti Central Park, Taman Rekreasi Mutiara Damansara, dan Taman TTDI yang memungkinkan untuk beristirahat ke alam semula jadi. Pegolf akan gembira, kerana 121 Residences terletak dalam jarak dari beberapa lapangan golf terbaik di Malaysia (TPC Kuala Lumpur, Lapangan Golf Bandar Utama, Kelab Golf Seri Selangor). Penjagaan kesihatan tidak akan menjadi perhatian penduduk; pusat kesihatan seperti Pakar KPJ Damansara dan Hospital Thomson boleh diakses atas permintaan.

Membeli-belah:

 • One Utama
 • The Curve
 • Ikea
 • Ikano
 • Centrepoint
 • Glo Damansara
 • Starling Mall

Pendidikan:

 • Kolej Universiti First City
 • Sekolah Antarabangsa British
 • SMK Bandar Utama Damansara 2
 • SMK Bandar Utama Damansara 3
 • SMK Damansara Jaya
 • SJK (C) Puay Chai
 • Pusat Educare Rainbow Garden
 • Tadika Peter & Jane

121 Residences Map

Pelan Lantai 121 Residences

121 Residences disusun menjadi dua menara 33 tingkat, dengan 834 unit (280 unit di mana pangsapuri servis, dan SoHo yang lain). Tanah ini dipajakkan, dengan tempoh standard 99 tahun. Apartmen ini juga dipenuhi dengan pemandangan yang tidak terhalang di rantau Damansara-PJ, tanpa struktur bangunan yang jauh lebih tinggi.

Unit SoHo adalah 450 kaki persegi besar dengan 1 + 1 bilik (bilik tidur utama dan kajian) dan 1 bilik mandi, sesuai untuk isi rumah kecil dan susun atur yang selesa. Setiap unit dilengkapi dengan satu tempat letak kereta.

121 Residences Type A

Pangsapuri perkhidmatan sedikit lebih besar daripada SoHo (750 kaki persegi) dengan 3 bilik dan 2 bilik mandi, yang bagus untuk keluarga atau isi rumah sederhana. Tidak seperti SoHo, apartmen-apartmen yang diservis juga mempunyai ruang bersambung untuk kemudahan. Setiap unit dilengkapi dengan dua tempat letak kereta.

121 Residences Type B

Kedua-dua jenis unit tidak dibina, datang dengan lantai asas (jubin, kecuali bilik tidur utama yang telah melapis lantai kayu).

Kemudahan dan Kemudahan Residences

In terms of facilities and amenities, 121 Residences is above average with a clubhouse and a variety of conveniences for everyone, regardless of age or interest. Fitness facilities include two pools, a jogging track, and two gyms (one outdoor, one indoor). Additionally, children’s play areas, social areas, a tai-chi/yoga area, and a reflexology path are available. Amenities include:

Tahap 1

 • Bilik penjagaan kanak-kanak
 • Launderette
 • Pejabat Pengurusan

Tahap 6

 • Kolam Renang (panjang 80m)
 • Kolam Wading
 • Gazebo
 • Kawasan BBQ
 • Mahkamah Serbaguna
 • Taman Permainan Kanak-kanak
 • Laluan Joging
 • Gim luar
 • Laluan Refleksologi

Club House

 • Dewan Serbaguna
 • Pasar mini
 • Bilik Gim & Studio Kecergasan
 • Lounge
 • Bilik bacaan
 • Kawasan Tai Chi / Yoga
 • Bilik permainan
 • Surau

121 Kediaman juga memberikan keselamatan di atas rata-rata, untuk ketenangan jiwa penduduk. Antara ciri keselamatan yang ditawarkan adalah sistem keselamatan 24 jam, rondaan, dan pengawasan CCTV, dan kad akses untuk setiap pemiliknya.

121 Analisis Hartanah Residences

121 Residences, dengan jumlah nilai pembangunan kasar sebanyak RM321 juta, terdiri daripada dua blok (Blok A dan B) di kawasan tanah seluas 1.25 hektar (12,500 meter persegi). Jualan unit Blok A menggalakkan: kadar pengambilan 90% yang mengagumkan melalui pengundian pada hujung minggu semasa pelancarannya pada 25 Ogos 2019. Kerana permintaan pangsapuri baru, pemajunya, Glomac telah membuka pendaftaran jualan untuk unit Blok B . Glomac mensasarkan siap projek pada suku keempat 2023.

Kampung Sungai Kayu Ara pernah dipenuhi dengan rumah setinggan kecil dan rumah 'kampung'. Kawasan yang sebelumnya diabaikan dan kurang dikembangkan, kawasan ini dengan cepat menarik perhatian pemaju harta tanah dan pembeli rumah. Tanah pembangunan semakin langka di Petaling Jaya, dan Kampung Sungai Kayu Ara, memandangkan lokasinya yang strategis di antara Bandar Utama dan Damansara, kelihatan semakin menarik sebagai potensi berlian yang tidak potensial. Ini, ditambah dengan keseluruhan perkampungan harta tanah yang meningkat baru-baru ini di Lembah Klang, menerangkan trend yang diperhatikan selama 6 tahun terakhir; kadar pembangunan eksponensial dan pertambahan harta tanah moden secara tiba-tiba di kawasan yang sebelumnya sunyi dan tidak lancar.

Perhatian baru ini membolehkan penilaian yang menarik; harga tanah telah merosot dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Tanah yang belum dibangunkan di Kampung Sungai Kayu Ara pada tahun 2007 memperoleh kurang daripada RM70 satu kaki persegi; hari ini, tanah purata RM220 ++ bagi satu kaki persegi (kenaikan 200%!).
Perkembangan pesat di Kampung Sungai Kayu Ara telah menyebabkan kesesakan lalu lintas apabila kepadatan penduduk meningkat. Juga, pemandu menggunakan jalan raya sebagai jalan pintas antara Bandar Utama, Damansara Utama dan jalan raya Lebuhraya SPRINT. Perkembangannya juga sporadis; banyak kantung rumah kampung dan setinggan lama masih berdekatan dengan perkembangan yang lebih baru.

Projek-projek perumahan di Kampung Sungai Kayu Ara kebanyakannya kecil kerana kesukaran mendapatkan tanah bilah yang bersebelahan. Tanah di kawasan ini terdiri daripada kebanyakan plot kecil yang dimiliki oleh individu, peninggalan perjanjian tanah sejarah. Akibatnya, pemaju perlu mendapatkan persetujuan daripada semua pemilik tanah sebelum memperoleh dan membangunkan sebidang tanah di sini.

Pasaran sasaran

Keluarga kecil atau individu yang lebih suka kediaman yang lebih kecil untuk keselesaan dan keselesaan yang selesa akan mendapati 121 Residences merupakan projek yang menarik. Walau bagaimanapun, keluarga atau isi rumah yang lebih besar mungkin mempunyai perasaan bercampur-campur mengenai saiz unit yang lebih kecil. Walaupun harga harga yang rendah mungkin sesuai untuk menargetkan pembeli pada hujung spektrum pendapatan yang lebih rendah, perhatikan bahawa harga satu kaki persegi (lihat seksyen berikutnya) mungkin dianggap paling tinggi oleh kebanyakannya. Yuran penyelenggaraan sebanyak RM0.38 setiap kaki persegi bukanlah yang paling rendah tetapi adalah berpatutan memandangkan saiz unit.

Lokasi strategik 121 Residences akan merayu kepada mereka yang tidak mempunyai pengangkutan sendiri dan generasi muda (kerana berdekatan dengan pusat-pusat kontemporari dan kejiranan moden). Walau bagaimanapun, mereka yang mencari kejiranan kelas atas mungkin mendapati projek itu tidak menguntungkan memandangkan kawasan sekitarnya masih sebahagian besarnya perumahan kos rendah atau rumah kampung.

Secara keseluruhannya, 121 Residences mensasarkan segmen pelanggan tertentu: isi rumah berpendapatan rendah dan sederhana yang mencari kemudahan dan kemudahan.

Analisis pesaing

Pemaju harta tanah utama di kawasan ini adalah Metro Kajang Holdings Sdn. Bhd., Briswood Sdn. Bhd., Dan Ong Chong Realty Sdn. Bhd. Walau bagaimanapun, tidak ada pemaju yang mempunyai monopoli di rantau ini; projek di Kampung Sungai Kayu Ara cenderung ceruk dan terpencil. Syarikat Glomac Sdn. Keseluruhan reputasi Bhd sebagai pemaju hartanah dapat bertahan daripada pesaingnya di pasar Kampung Sungai Kayu Ara.

Briswood's Se'terra, sebuah kondominium bertingkat tinggi 46 unit di sebuah tapak seluas 1.5 ekar di Kayu Ara di Bandar Utama yang dilancarkan pada separuh kedua tahun 2011. Unitnya lebih besar berbanding dengan 121 Residences '(1.813 hingga 5,683 kaki persegi) dan berharga dari RM1.2 juta. Walaupun tidak bersaing dalam segmen sasaran pelanggan yang sama seperti 121 Residences, julat harga Se'terra yang lebih tinggi (di atas RM600 per kaki persegi) menjadi pemangkin kepada peralihan ke projek yang lebih "berharga tinggi" di Kampung Sungai Kayu Ara. Kini, tanda harga RM600 hingga RM650 per kaki persegi secara beransur-ansur menjadi kebiasaan dan dapat diterima di pasaran.

Boulevard Residence Ong Chong Realty Sdn Bhd terletak di bahagian selatan Kampung Sungai Kayu Ara dan nampaknya merupakan saingan terdekat dengan pasaran sasaran 121 Residences. Mereka juga telah mengembangkan banyak projek lain di daerah ini: Westwood Terrace dan Chestwood Terrace (rumah bandar) dan D'Residency (rumah teres), yang semuanya habis terjual.

Namun, tawaran 121 Residences Glomac nampaknya kompetitif di pasar yang disasarkannya, berdasarkan latihan penanda aras rakan sebayanya.

wdt_ID Jenis Unit Bilik-bilik Tempoh Saiz (kaki persegi) Harga Harga / persegi. ft. Yuran penyelenggaraan / persegi. ft.
1 121 Residences (SoHo) 1+1 Pajakan 450 ~ RM290,000 ~ RM644.44 RM0.38
2 121 Residences (Serviced Apartments) 3 Pajakan 750 ~ RM500,000 ~ RM666.67 RM 0.38
3 Se'Terra (Kondo) 3+1 Pajakan 1,813 ~ RM1,280,000 ~ RM671.00 RM0.30
4 Glomac Centro V (Serviced Apartments) 1 Pajakan 560 ~ RM589,680 ~ RM1,053.00 RM0.35
5 Sri Araville (Townhouse) 3 Pajakan 1,200 ~ RM500,000 ~ RM416.67 RM210.00
6 Pelangi Utama (Condo) 3 Pajakan 920 ~ RM500,000 ~ RM543.48 N / A
7 Kediaman Boulevard (Kondo) 3 Pajakan 850 ~ RM580,000 ~ RM682.35 RM0.25

121 Residences’ price per square foot is on par with other properties in the area. The small unit sizes of 121 Residences make it a clear choice for small families or individuals. In comparison with other properties in the area, 121 Residences stands out for its superior amenities and facilities. Its newer features, including the outdoor gym and a reflexology path, give it an advantage over the older properties nearby. In comparison to other condos, the maintenance fees for 121 Residences are fairly steep. This may be attributed to the higher cost of maintaining the large facilities and amenities.

Selain itu, Glomac mempunyai beberapa cara pemasaran yang lain. Bersempena dengan Kempen Ganjaran Ulang Tahun ke-30 Glomac, pemaju menawarkan pakej khas untuk 121 Residences dengan hadiah dan hadiah yang menarik (termasuk peluang untuk memenangi Proton X70, antara hadiah lain). Pembeli 121 unit Kediaman juga dapat menikmati faedah dari Kempen Pemilikan Rumah (HOC) 2019. HOC 2019 adalah inisiatif kerajaan untuk mempromosikan kepemilikan rumah untuk semua dan menawarkan insentif menarik untuk pembelian harta tanah yang disenaraikan di bawah skimnya (iaitu potongan 10% harga pembelian harta tanah dan pengecualian duti setem). Kedua-dua titik tambah ini adalah kelebihan bukan remeh yang dapat memacu permintaan yang lebih besar.

121 Residences’ Developer: Glomac

Pada masa ini, Datuk Seri FD Iskandar, Glomac Berhad terdiri daripada lebih daripada 55 syarikat subsidiari yang terlibat dalam pelbagai aktiviti seperti hartanah, pelaburan hartanah, pembinaan, pengurusan hartanah, dan pengurusan tempat letak kereta. Setakat ini, Glomac telah menyiapkan projek bernilai lebih RM8.8 bilion daripada jumlah nilai jualan dan melancarkan lebih daripada RM900 juta hartanah.

Selain daripada 121 Residences, Glomac adalah memasarkan projek lain seperti Saujana Residen, Rumah SelangorKu - Seri Kenari, dan Perumahan Komuniti Johor Amaryllis. Ini berikutan kejayaan besar Plaza @ Kelana Jaya Residences, yang menyaksikan pengambilan 85% setakat ini. 445 unit ditawarkan untuk dijual, tanda peningkatan permintaan untuk projek pangsapuri baru. Glomac Centro juga dikembangkan oleh Glomac dan telah mendapat sambutan yang baik untuk projek ini.

Ringkasan

121 Residences mempunyai campuran kebaikan dan keburukan, dengan tiada pemecahan masalah yang ketara. Walaupun penilaian berpotensi meletus ke atas disebabkan lokasi menarik tanah, banyak lagi yang perlu dilakukan untuk memperbaiki persekitaran umum. Harta itu tidak murah dalam istilah yang relatif tetapi mampu dibeli dengan mengorbankan kediaman yang jauh lebih kecil. Pengangkutan awam yang baik dan kemudahan menarik mengimbangi kesesakan lalu lintas yang semakin meningkat dan kos penyelenggaraan yang lebih tinggi. Secara keseluruhan, harta itu akan menarik perhatian ramai, tetapi mungkin bukan sarang yang tepat untuk kebanyakan orang lain.

[1] Harga adalah petunjuk, kerana mereka mempertimbangkan nilai jualan semula pasaran, dan bukan hanya harga pelancaran.
[2] Jumlah sebulan, bukan setiap kaki persegi.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Komersial
Tempoh:
Pajakan
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
Harga:
RM310,000
Pemaju:
Glomac (M) Bhd
Bilangan Tingkat:
33
Jumlah Unit:
834
Tahun Penyiapan:
2023
Kawasan Terbina (BUA):
450 kaki persegi - 750 kaki persegi
Yuran penyelenggaraan:
RM0.38 平方英尺
Kemudahan
 • Kolam renang
 • Mahkamah Badminton
 • Kawasan Barbeque
 • Gelanggang bola keranjang
 • Rumah kelab
 • Bilik Fungsi
 • Gimnasium
 • Trek joging
 • Bilik bacaan
 • Surau
 • Gelanggang tenis
 • Bilik Yoga / Deck

Lokasi

Wilayah
 • Selangor,
 • Petaling Jaya
Kejiranan

Video

Pelan lantai

Jelajah 3d

Jenis A

   

Jenis B

   
 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM450,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2 - 3
732 kaki² - 1227 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
Dari RM310,000

Cadangan Jual Unik

Exclusive Studio Units
A studio unit that is suitable for young working adults.
Connectivity At Its Finest
400m away from LRT station Kayu Ara.
All-around Convenience
Excellent connectivity and convenience; 1km to 1 Utama, 1 km to TTDI and 1.5 km to IKEA.

Garis masa

2027

February 2027

Selesai

Estimated completion date.

2023

February 2023

Opening

Aster Hill is open for preview.

2022

Disember 2022

Launched

Aster Hill is launched.

Pemandu Keputusan

Kesambungan
6.5
Kemudahan
8.5
Keselamatan
7.5
Konsep
6
Kemudahan
7.5
Nilai wang
6
Penilaian Pustaka36 Undi
7.1
7

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM310,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!