Fasad Vista Bangi
 • Dalam Kemajuan
4721

Vista Bangi

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
501 kaki² - 1000 kaki²
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Vista Bangi

Dikenal sebagai Bandar Satay 'di kalangan penduduk tempatan, Kajang adalah salah satu kawasan yang paling pesat membangun di negara ini. Wilayah ini menegakkan sejarah, kepelbagaian dan kemodenan dengan sebaik-baiknya dan bertujuan untuk menjadi kota yang lengkap untuk taraf hidup terbaik, seperti yang dinyatakan dalam moto - Kajang Bandar Pilihan Untuk Didiami (Kajang Choice City for Living) oleh Majlis Perbandaran Kajang.

Vista Bangi, sebuah pembangunan kondominium pegangan bebas yang terletak di kawasan itu, berusaha untuk mencapai moto dengan menawarkan faedah yang tidak dapat ditolak oleh seseorang. Lokasi yang strategik, hubungan dengan lebuh raya dan kemudahan kemudahan dan kemudahan berdekatan adalah beberapa tawaran terbaiknya yang harus dipertimbangkan oleh pembeli. mendalam ketika membeli harta tanah. Vista Bangi akan menjadi salah satu projek pembangunan yang paling dinanti-nantikan yang dapat dinantikan oleh penduduk bandar.

Lokasi Vista Bangi

Vista Bangi terletak di Jalan Reko di Kajang di mana ia terletak di pinggir Kajang dan berhampiran dengan Bangi. Kajang berjarak sekitar 21 km dari pusat bandar Kuala Lumpur dengan Cheras, Semenyih, Bangi dan Putrajaya menjadi beberapa jiran terdekat ke bandar. Sebagai salah satu bandar yang agak besar di wilayah timur Selangor dengan jumlah penduduk sekurang-kurangnya 800,000 pada tahun 2010, Kajang telah menjadi tuan rumah kepada pertambahan penduduk bandar yang mencari tempat tinggal yang berpatutan di luar pusat bandar.

Sejarah Kajang bermula dengan penempatan pertama pada tahun 1709 dan ia ditubuhkan pada tahun 1807 setelah Perang Klang. Ia kemudian mendapat reputasi sebagai bandar moden kerana pembukaan ladang kopi pada tahun 1890-an. Perluasan Kajang semakin maju pada tahun 1980-an ketika harga rumah di Kuala Lumpur dan Petaling Jaya mulai meningkat kerana permintaan perumahan yang tinggi. Maju hingga ke hari ini, Kajang telah menjadi tempat yang popular untuk tempat tinggal dan berburu makanan.

Banyak projek pembangunan telah dilaksanakan di Kajang kerana terdapatnya tanah yang luas. Pelbagai hartanah kediaman dari rumah teres hingga rumah berkembar dan pangsapuri kos rendah hingga kondominium premium terdapat di wilayah ini. Beberapa kawasan pembangunan yang tumbuh di wilayah ini termasuk Sungai Chua, Taman Prima Saujana dan Taman Kajang Perdana dan belum lagi beberapa kawasan pembangunan yang lebih tua seperti Taman Bukit Mewah, Taman Jasmin dan Taman Kajang Prima masih mendapat perhatian daripada calon penduduk kerana kemudahan yang ada, harga yang berpatutan dan banyak pilihan tawaran perumahan.

Secara umum, kebanyakan kawasan pembangunan di wilayah Kajang mengalami kenaikan nilai harta tanah kerana hubungan yang sangat baik dengan lebuh raya utama yang ada. Ini ditambah dengan peningkatan sistem pengangkutan awam di rantau ini seperti yang ditunjukkan oleh operasi Laluan MRT Kajang - Sungai Buloh, di mana pembinaannya telah selesai beberapa tahun yang lalu. Kawasan ini sangat sesuai untuk mereka yang mencari perlindungan dari hiruk pikuk pusat bandar.

Kajang mempunyai pelbagai kemudahan dan kemudahan lama dan moden yang tersebar di setiap kawasan pembangunan. Sebagai contoh, bandar Kajang sendiri mempunyai kompleks membeli-belah di Plaza Metro Kajang dan Metro Point Complex serta banyak lot kedai lama yang menyediakan pelbagai jenis perkhidmatan seperti percetakan, gunting rambut / salon, klinik dan banyak lagi. Kawasan pembangunan seperti Sungai Chua, Taman Kajang Baru, Taman Sri Reko dan banyak lagi yang berdekatan dengan bandar mendapat kemudahan dan kemudahan yang ada.

Secara demografi, penduduk Kajang kebanyakannya terdiri dari orang Melayu, diikuti oleh orang Cina dan India. Keselamatan penduduk di wilayah ini dijaga oleh pegawai polis yang berpusat di Balai Polis Kajang walaupun Vista Bangi berdekatan dengan Balai Polis Bandar Baru Bangi.

Kesambungan

Vista Bangi dihubungkan ke kawasan sekitarnya melalui rangkaian lebuh raya seperti Kajang Dispersal Link Expressway (SILK), Kajang-Seremban Expressway (LEKAS), PLUS Expressway dan Maju Expressway (MEX). Hasilnya, selain pusat bandar, ia mudah diakses ke Kajang, Sri Petaling, Cheras dan Seremban.

Bagi pengangkutan awam, Vista Bangi berjarak hanya 800 m (4 minit perjalanan) dari Stesen Komuter UKM Bangi. Selain itu, seseorang mengambil masa 10 minit perjalanan (5.4 km) untuk pergi ke Stesen MRT Kajang dari tempat kediaman. Oleh itu, penduduk boleh menurunkan kenderaan mereka di stesen-stesen ini dan berulang-alik ke tempat kerja tanpa perlu mengalami kesesakan lalu lintas di jalan pada waktu puncak.

Selain itu, Vista Bangi dilayan dengan laluan bas KJ04 (MPKJ / Kompleks Perhentian Kajang - Dataran Gemiliang, Putrajaya), KJ05 (MPKJ / Kompleks Perhentian Kajang - Seksyen 8 Bandar Baru Bangi), T451 (Stadium MRT Kajang - UKM) dan T464 (Bus Feeder Stesen MRT Kajang), di mana perhentian bas terletak sejauh 800 m (8 minit berjalan kaki) dari tempat kediaman. Laluan bas berguna untuk penumpang untuk berkeliling di Bandar Kajang dan juga Bandar Baru Bangi.

Kemudahan

Vista Bangi dikelilingi oleh banyak sekolah dari sekolah rendah hingga pendidikan tinggi. Sekolah rendah dan menengah dapat dicapai dengan kereta dalam masa 7 - 11 minit (3.4 - 5.8 km) dari kawasan pembangunan. Perlu dinyatakan bahawa New Era University College dan UKM, dua institusi pengajian tinggi terkenal di rantau ini, masing-masing dapat dikunjungi dengan kereta dalam 14 dan 6 minit perjalanan (7 dan 2.5 km). Ini tentunya sesuai untuk pelajar yang memilih untuk menginap di Vista Bangi.

Pembeli yang tinggal di Vista Bangi tidak akan menghadapi masalah untuk membeli barang runcit dan berbelanja kerana terdapat empat pusat membeli-belah / pasar raya utama di sekitar kawasan pembangunan. Pasar raya terdekat ke Vista Bangi adalah Econsave Bangi (9 minit pemanduan atau 3.7 km) sedangkan perjalanan mengambil masa 20 minit (14.1 km) untuk pergi ke IOI City Mall di Putrajaya, pusat membeli-belah paling jauh dari kediaman ini.

Dua hospital besar, iaitu Hospital Kajang dan KPJ Kajang Specialist Hospital yang terletak di bandar Kajang, dapat dicapai dengan kereta dalam 17 minit (7.4 km) dari Vista Bangi.

Kemudahan seperti stesen minyak, kedai makan, klinik, pasar mini dan banyak lagi terdapat di sekitar kediaman ini, yang menyediakan pelbagai perkhidmatan untuk penduduk.

Pengangkutan

 • Stesen Komuter UKM Bangi
 • Stesen MRT Kajang

Pendidikan

 • SK Jalan 3
 • SK Jalan Empat
 • SR Sri Al-Amin Bangi
 • SR Agama Integrasi Bangi
 • SMK Jalan Reko
 • SMK Jalan Tiga
 • Kolej Universiti Era Baru
 • Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)

Membeli-belah / runcit

 • Econsave Bangi
 • Pusat Beli Belah Billion
 • Evo Mall
 • Pusat Beli-belah IOI City
 • Hospital
 • Hospital Kajang
 • Hospital Pakar KPJ Kajang

Pelan Lantai Vista Bangi

Vista Bangi adalah harta tanah kondominium bebas yang merangkumi 1018 unit di dua menara setinggi 39 tingkat. Ia mempunyai sifat kepadatan sederhana (19 unit per lantai) dengan setiap menara dilayan oleh lima lif. Vista Bangi menawarkan tiga susun atur, iaitu Jenis A, B dan C, berkisar antara 501 - 1000 kaki persegi yang dapat dipilih oleh pembeli. Selain dari unit Jenis C, unit Jenis A dan B mempunyai tiga bilik tidur dan dua bilik mandi. Sebaliknya, semua jenis unit dilekatkan dengan balkoni sebagai sebahagian daripada susun atur reka bentuk standard. Penduduk di Vista Bangi dapat menikmati pemandangan pemandangan yang tidak terhalang di dekatnya kerana ketiadaan bangunan tinggi di sekitar kediaman.

Jenis A adalah unit terbesar dengan ukuran binaan 1000 kaki persegi sedangkan Jenis B adalah unit standard 850 kaki persegi. Salah satu dari dua bilik mandi terletak di bilik tidur utama sementara yang lain adalah bilik mandi bersama untuk kedua-dua jenis unit. Kedua-dua jenis unit ini menggunakan konsep dapur terbuka di mana dapur, ruang makan dan ruang tamu dihubungkan tanpa partition. Perbezaan utama antara susunan unit Jenis A dan B terletak pada lokasi bilik tidur ketiga di mana ia terletak jauh dari bilik tidur lain di Jenis B, berbanding dengan semua bilik tidur bersebelahan di Jenis A. Kedua-dua jenis unit sangat sesuai dengan kecil keluarga dan juga pelajar kolej / universiti yang merancang untuk tinggal bersama dalam satu unit semasa mereka belajar.

Jenis C mempunyai susun atur unit studio. Dengan ukuran binaan 501 kaki persegi, ia adalah unit yang paling padat di antara semua jenis unit yang ditawarkan oleh Vista Bangi. Unit studio sesuai untuk profesional yang bekerja dan juga pelajar UKM yang lebih mengutamakan privasi daripada mereka yang tinggal di unit Jenis A dan B.

Kemudahan dan Kemudahan Vista Bangi

Vista Bangi menawarkan pelbagai kemudahan dan kemudahan yang harus dimiliki kondominium kontemporari. Di kediaman, ibu bapa boleh berenang pada waktu pagi atau petang sementara anak-anak mereka boleh bermain di kolam renang kanak-kanak. Selalu ada sesuatu yang dapat dilakukan oleh penghuni di kediaman tersebut. Perlu diingat bahawa Vista Bangi mempunyai dua tingkat lot kedai komersial yang menyediakan akses mudah ke makanan dan hiburan. Contohnya, kafeteria di kediaman ini sesuai bagi mereka yang terlalu letih untuk memasak setelah seharian bekerja.
Selain itu, Vista Bangi juga dilengkapi dengan sistem keselamatan 3 tingkat yang kaku untuk menjamin keselamatan penghuninya. Keselamatan tahap 1 terdiri daripada rumah pengawal di Tingkat 3 dengan pengawal keselamatan 24 jam. Tingkatan 2 dan 3 meliputi kawasan lobi lif dengan kawalan kad akses dan akses lif untuk lantai yang ditentukan.

Kemudahan dan kemudahan (terletak di Tingkat 11):

 • Kolam renang
 • Kolam kanak-kanak
 • Trek joging
 • Gim Aqua
 • Zon yoga
 • Dewan pelbagai guna
 • Taman permainan kanak-kanak
 • Kawasan BBQ
 • Kafeteria

Analisis Harta Vista Bangi

Pembinaan Vista Bangi dijadualkan selesai pada tahun 2021 dengan Cheras Hong Soon Development Sdn Bhd menjadi pemaju. Terdapat tiga titik penjualan utama Vista Bangi yang menarik minat pembeli. Pertama, ia mudah diakses melalui jalan raya dan lebuh raya utama dan pada masa yang sama membolehkan seseorang melakukan perjalanan ke kawasan lain yang berdekatan tanpa banyak kesukaran dengan menggunakan sistem pengangkutan awam yang luas di kawasan ini. Kedua, Vista Bangi dikelilingi oleh pelbagai kemudahan dan kemudahan yang memberi kemudahan kepada calon penduduk tanpa perlu menempuh perjalanan jauh. Ketiga, harganya yang berpatutan dengan kemudahan dan kemudahan yang ditawarkan adalah harga yang tidak boleh dilewatkan. Sebagai tambahan, lokasinya dan sifat kepadatan sederhana mungkin tidak sesuai untuk pembeli yang ingin tinggal di pembangunan eksklusif yang terletak di kawasan kejiranan yang lebih mewah.

Pasaran sasaran

Jelaslah bahawa Vista Bangi bertujuan untuk menarik perhatian pasangan pasangan dan keluarga kecil dari spektrum berpendapatan rendah hingga sederhana kerana harga jual yang berpatutan. Lokasinya, berhampiran dengan institusi pengajian tinggi, sangat sesuai dengan pelajar yang ingin mengelakkan kerumitan dalam perjalanan ke kampus. Selain itu, pilihan susun atur unit menampung pelajar dan juga orang dewasa yang bekerja. Akhir sekali, Vista Bangi menarik bagi bakal pelabur yang mempertimbangkan untuk menyewa harta tanah mereka kepada para pelajar sambil menikmati peningkatan modal pada tahun-tahun mendatang.

Analisis pesaing

Dua projek pembangunan kediaman yang relevan, yaitu Hijauan Heights dan Green Villa Apartment, telah dipilih untuk dibandingkan dengan Vista Bangi. Hijauan Heights dan Green Villa Apartment berjarak 7 minit pemanduan (2.3 km) dari Vista Bangi sementara jarak antara Hijauan Heights dan Green Villa Apartment hanya 1.2 km (5 minit perjalanan). Vista Bangi memiliki kelebihan atas dua sifat lain dari segi lokasi kerana terletak di Jalan Reko, salah satu jalan utama yang menghubungkan Kajang dan Bangi, berbanding Hijauan Heights dan Green Villa Apartment, yang agak tersembunyi di kawasan kejiranan mereka . Unit yang ditawarkan di Vista Bangi adalah yang paling berpatutan walaupun harga PSF adalah yang tertinggi di antara ketiga-tiga hartanah. Ini disebabkan oleh kenyataan bahawa Vista Bangi menawarkan unit studio selain unit kondominium berbanding yang lain, yang menawarkan unit pangsapuri standard. Kelebihan lain yang dimiliki Vista Bangi ialah ia adalah harta kediaman terbaru di kawasan ini. Reka bentuk dan pembinaan Hijauan Heights dan Green Villa Apartment bertarikh sebagai pembinaannya masing-masing selesai pada tahun 2016 dan 2010.

wdt_ID Pembangunan Membina Harga jualan Harga PSF Tempoh Tanah Tahun Penyiapan
1 Vista Bangi (Cheras Hong Soon Development Sdn Bhd) 501 - 1000 kaki persegi Dari RM 230,000 Dari RM 459 Freehold 2021
2 Hijauan Heights (Ever Land & Development Sdn Bhd) 1019 - 1127 kaki persegi Dari RM 290,000 Dari RM 285 Freehold 2016
3 Pangsapuri Green Villa (B&G Property) 895 - 987 kaki persegi Dari RM 280,000 Dari RM 313 Freehold 2010

Vista Bangi Pembangun: Cheras Hong Soon Development Sdn Bhd

Ditubuhkan pada tahun 1993, Cheras Hong Soon Development Sdn Bhd bertanggungjawab untuk pembinaan Vista Bangi sebagai pemaju. Syarikat ini berpusat di Cheras seperti yang disimpulkan dari namanya. Cheras Hong Soon Development Sdn Bhd memberi tumpuan terutamanya kepada pembangunan harta tanah kediaman di tenggara Lembah Klang termasuk Cheras, Balakong dan Kajang. Setakat ini, pemaju telah mengambil bahagian dalam pembangunan harta tanah kediaman seperti pangsapuri, kondominium, rumah bandar dan banyak lagi. Beberapa projek yang disiapkan di bawah pemaju adalah Symphony Tower, Silk Sky, Landmark Residence dan Mahkota Residence.

Ringkasan

As a whole, Vista Bangi is a viable choice for prospective buyers after taking into account the benefits it offers in terms of its location, convenience, and pricing. There is no doubt that it will be one of the most attractive development projects for upgraders who wish to reside in the Kajang/Bangi region.

Baca lebih lanjut

 

Butiran
Tajuk Tanah:
Komersial
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
Harga:
RM281,000 - RM418,000
Pemaju:
Cheras Hong Soon Development Sdn Bhd
Bilangan Tingkat:
40
Jumlah Unit:
1018
Tahun Penyiapan:
2021
Kawasan Terbina (BUA):
501 kaki² - 1000 kaki²
Yuran penyelenggaraan:
RM0.25 平方英尺
Kemudahan
 • Kolam renang
 • Kawasan Barbeque
 • Cafeterias / Eateries
 • Gimnasium
 • Trek joging
 • Dewan Serbaguna
 • Taman permainan
 • Bilik Yoga / Deck

Lokasi

Wilayah
 • Selangor,
 • Bangi
Kejiranan

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
Dari RM281,000

Cadangan Jual Unik

 1. Pengangkutan sebelah
  700m berjalan kaki ke Stesen Komuter UKM.
 2. Harga yang kompetitif
  Pangsapuri mesra bajet dengan susun atur yang indah untuk dipilih.
 3. Hab pendidikan
  Berdekatan dengan Univeristi Kebangsaan Malaysia, Institut Malaysia Jerman dan Sekolah Antarabangsa Rafflesia.

Garis masa

Pemandu Keputusan

Kesambungan
7
Kemudahan
7.5
Keselamatan
8
Konsep
6
Kemudahan
7
Nilai wang
6
Penilaian Pustaka28 Undi
7.6
6.9

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM281,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!