Pintu Masuk Hipster
 • Dalam Kemajuan
6171

The Hipster Taman Desa

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
921 kaki² - 1842 kaki persegi
Katil:
3 - 4
Mandi:
2 - 5
Progres PembinaanTahap 2B
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Hipster

Terletak di kawasan Taman Desa yang berkembang pesat adalah pembangunan bertingkat tinggi yang akan datang untuk menarik pembeli rumah dengan penawarannya yang minimalis dan kontemporari. Dibangunkan oleh Aset Kayamas Group, The Hipster direka secara eksklusif untuk warga kota yang ingin memaksimumkan masa yang berkualiti di rumah. Ini adalah kediaman serba boleh yang menawarkan keperluan dan kemewahan yang dicari oleh keluarga moden. The Hipster berhasrat untuk hidup sesuai dengan menjadi "kampung halaman di dalam kota" dengan menyediakan rumah yang ideal untuk penduduk yang ingin menikmati kejiranan berorientasi keluarga sambil mencari nafkah di bandar besar. Sejajar dengan konsep kejiranan untuk generasi baru, pengembangan ini memiliki fasad unik yang mewakili "Langkah-langkah Generasi Baru."

Kondominium ini terdiri daripada dua blok yang menempatkan keseluruhan 900 unit. Setiap blok setinggi 45 tingkat dengan 13 unit terletak di setiap tingkat. Unit-unitnya disediakan untuk memenuhi gaya hidup keluarga muda dan moden malah unit terkecil dilengkapi dengan tiga bilik tidur. Unit-unit tersebut dijual dengan tempoh pegangan pajak 99 tahun dan mempunyai harga bermula dari RM 380,000 hingga RM 450,000. Hipster dijangka siap pada tahun 2022.

Lokasi Hipster

Taman Desa adalah sebuah bandar yang sedang berkembang yang terletak di Lebuhraya Pautan Timur-Barat dan Jalan Klang Lama. Kawasan perumahan terletak secara strategik sejauh 7 km dari Pusat bandar Kuala Lumpur dan berdekatan Pantai Dalam, Mid Valley City, dan Salak South. Perbandaran yang berada di bawah kawasan parlimen Seputeh juga dekat dengan kawasan perumahan dan komersial campuran seperti Bangsar dan Petaling Jaya. Kawasan ini telah mendapat populariti di kalangan pemaju kerana lokasinya yang strategik yang berfungsi sebagai penghubung antara pusat Kuala Lumpur dan kawasan utama di Lembah Klang.

Sebelum pembinaannya pada tahun 1970-an, tanah yang kini diduduki Taman Desa pernah dikelilingi oleh hutan dan kebun getah. Berkat pembandaran yang pesat, kawasan ini kini menjadi kawasan kejiranan yang matang yang mempunyai banyak pembangunan kelas menengah dan atasan, mulai dari harta tanah bertingkat hingga vila dan kondominium. Bagi trend harga di kawasan ini, harta tanah di Taman Desa umumnya dijual dengan harga rata-rata RM 580,000 atau RM 476 per kaki persegi. Walaupun kebanyakannya terdiri daripada kawasan perumahan, Taman Desa masih memiliki beberapa pusat perniagaan seperti Pusat Perniagaan Taman Desa dan Pusat Perniagaan Danau yang menjadikan sektor komersilnya sibuk. Yang perlu disebutkan dalam senarai ini adalah pencakar langit menara berkembar Taman Desa, Faber Towers. Mercu tanda ikonik adalah bangunan komersial yang menempatkan pelbagai kedai runcit dan pejabat perniagaan.

Taman Desa dianggap sebagai kediaman berkepadatan rendah dengan penduduk sekitar 38,000 orang. Keselamatan di sekitarnya bertambah baik setelah langkah-langkah diambil oleh penduduk setempat untuk melaksanakan skim keselamatan kejiranan yang dijaga pada tahun 2011. Akibatnya, kadar jenayah kecil menurun dengan hampir tidak ada kejadian di kawasan yang dijaga. Segala masalah atau masalah kejiranan yang semakin meningkat mengenai keselamatan dan perayaan dikendalikan oleh Persatuan Penduduk Taman Desa.

Trafik di Taman Desa adalah biasa dengan kawasan kejiranan lain yang terletak berdekatan dengan pusat bandar. Trafik lebat dijangka pada waktu sibuk pagi dan malam kerana penduduk di Taman Desa dan kawasan berdekatannya sering menggunakan lokasi bandar yang selesa antara Kuala Lumpur dan Petaling Jaya sebagai penghubung ke bahagian lain di Lembah Klang.

Kesambungan

Titik penjualan utama The Hipster ialah akses mudah ke lebuh raya utama seperti Lebuhraya Kuala Lumpur-Seremban dan Lebuhraya Timur-Barat ke Kuala Lumpur dan Petaling Jaya. Dengan kemudahan akses ini, calon penduduk yang sering menjadi pengguna lebuh raya akan menghargai hubungan antara kediaman dan tempat kerja seseorang. Hipster juga dihubungkan secara langsung dengan Jalan Klang Lama dan Lebuhraya Persekutuan, oleh itu menjadikan perjalanan harian lebih mudah bagi calon penduduk yang bekerja di mana-mana bahagian Lembah Klang.

Bagi pengangkutan awam, cara termudah dan paling senang untuk pergi ke pusat bandar adalah melalui perkhidmatan kereta api KTM Komuter. Stesen KTM terdekat adalah stesen Pantai Dalam dan Seputeh, kedua-duanya terletak dalam jarak 10 minit pemanduan dari lokasi The Hipster. Calon penduduk boleh menaiki kereta api dengan mudah di mana-mana stesen untuk menuju ke KL Sentral. Selain itu, perjalanan melalui bas juga boleh dilakukan dengan laluan bas RapidKL 650 yang bergerak di seluruh Taman Desa hingga ke Pasar Seni.

Kemudahan

Masa adalah komoditi yang sangat berharga bagi penduduk yang sibuk dengan pekerjaan. Oleh itu, The Hipster bertujuan untuk memberikan gaya hidup kemudahan kepada calon penduduk dengan pelbagai kemudahan di sekitarnya. Hanya lima minit perjalanan untuk mencapai bank dan kedai runcit terdekat. Pusat membeli-belah terdekat, Pearl Point Shopping Mall, terletak sejauh 3 km untuk memenuhi keperluan fesyen dan runcit penduduk. Pembeli yang berminat akan menikmati jarak dekat dengan pusat membeli-belah lain yang terkenal seperti Mid Valley Megamall, The Gardens Mall, dan Suria KLCC. Kompleks membeli-belah lain yang terkenal seperti NU Sentral dan KL Eco City Mall juga boleh dikunjungi.

Kejiranan yang mesra keluarga tidak akan lengkap tanpa banyak institusi pendidikan yang menghuni kawasan ini. Ibu bapa tidak perlu resah untuk pendidikan anak-anak mereka kerana Taman Desa mempunyai pelbagai sekolah awam dan swasta mulai dari tadika hingga pendidikan menengah.

Selain itu, Taman Desa tidak kekurangan kemudahan perubatan kerana terdapat lebih dari empat pusat perubatan dan klinik yang terletak berdekatan dengan pembangunan. Penduduk boleh mendapatkan rawatan perubatan di mana-mana pusat perubatan berdekatan yang boleh dikunjungi dalam masa lima hingga tujuh minit dengan kereta.

Penduduk yang ingin bersenam di luar boleh menuju ke Taman Rekreasi Taman Desa yang berjarak 1.6 km. Taman ini adalah tempat yang popular bagi keluarga untuk menghabiskan masa berkualiti bersama pada hujung minggu. Ia memiliki taman permainan yang pasti menghiburkan anak-anak dengan waktu bermain yang menyeronokkan dan tidak dapat dilupakan. Taman ini juga merupakan tempat yang sangat baik untuk berjoging dan bersenam kerana dilengkapi dengan jalan joging, gelanggang bola keranjang, dan peralatan kecergasan luar. Selain Taman Rekreasi Taman Desa, terdapat juga padang bola awam di sebelah kondominium.

Selain itu, Taman Desa mempunyai tempat makan yang meriah dengan pelbagai tempat makan yang terletak di sekitarnya. Dari masakan Timur hingga Barat, kafe dan restoran di sekitar The Hipster memiliki semuanya untuk menghiburkan palet calon penduduk.

Berikut adalah senarai kemudahan yang boleh didapati di sekitar The Hipster:

Membeli-belah

 • Pusat Beli-belah Pearl Point
 • Mid Valley Megamall
 • The Gardens Mall
 • KL Gateway Mall
 • KL Eco City Mall
 • Suria KLCC
 • NU Sentral

Pendidikan

 • SMK Taman Desa
 • SK Taman Desa
 • SMK Desa Perdana
 • Pusat IGCSE Sri Desa
 • Sekolah Antarabangsa Vikas
 • Sekolah Antarabangsa Campus Rangers
 • Akademi Bahasa Inggeris CEA
 • Kinder Academy - Tadika Minda Inovatif
 • Taska Fun D Mental
 • TotalChild Taman Desa

Kemudahan hospital dan perubatan

 • Klinik Mediviron @ Taman Danau Desa
 • Penjagaan Ideal Klinik
 • Klinik Kulit Panjang Dr.
 • Klinik Kip
 • Pusat Perubatan Taman Desa

Sukan dan Rekreasi

 • Taman Rekreasi Taman Desa
 • Padang Bola Sepak Taman Danau Desa

Kedai Makan

 • Await Cafe
 • Kafe Jemi
 • Kafe Gridz
 • Kafe Fat Rock
 • Restoran Jepun Nihon Kai
 • Restoran Jepun AJi-Ya
 • Mengejar Domba Liar
 • Le Bon Cafe

Pelan Lantai Hipster

The Hipster terdiri daripada dua blok yang masing-masing terdiri dari 45 tingkat. Kondominium ini menawarkan 900 unit keseluruhan dengan setiap tingkat hanya 13 unit untuk memberikan privasi optimum bagi penghuninya. Unit ini biasanya terdapat dalam dua jenis susun atur, iaitu Jenis B dan Jenis C.

Jenis B dibahagikan kepada unit cermin Jenis B / B1 dan Jenis B2 / B3. Kedua-dua kategori unit Jenis B mempunyai tiga bilik tidur dan dua bilik mandi dengan luas masing-masing 921 kaki persegi. Setiap unit Jenis B juga sama dari segi pelan lantai dan spesifikasi.

Unit Type C dan C1 sangat sesuai untuk keluarga besar kerana unit ini berukuran 1842 kaki persegi. Setiap unit mempunyai empat bilik tidur dengan bilik atau bilik pembantu rumah tambahan. Ia juga merangkumi lima bilik mandi secara keseluruhan. Unit Type C dan C1 mempunyai spesifikasi yang sama tetapi sedikit berbeza dalam orientasi denah lantai kerana terletak di hujung bertentangan lantai yang sama. Setiap unit juga mempunyai ruang tamu, ruang makan, ruang legar, dapur, halaman, dan balkoni. Berbanding dengan unit Type B yang lebih kecil, unit Type C mempunyai ruang penyimpanan tambahan.

Secara keseluruhan, unit Jenis B lebih sesuai untuk pasangan dan keluarga kecil sedangkan keluarga yang lebih besar dapat memilih keselesaan dari unit Jenis C yang menawarkan ruang tamu yang cukup.

Kemudahan dan Kemudahan Hipster

The Hipster menawarkan pelbagai kemudahan dan kemudahan termasuk yang biasa di tingkat tinggi kontemporari seperti gimnasium, kolam renang, dan dewan serbaguna. Namun, apa yang membezakan The Hipster sebagai kediaman yang mesra keluarga adalah kemudahannya yang diperuntukkan untuk masa lapang dan kesejahteraan seisi keluarga. Tingkat bawah merangkumi ruang untuk tadika dan tadika beroperasi. Oleh itu, keluarga dengan kanak-kanak kecil mungkin mendapati kemudahan penginapan yang berpusatkan kanak-kanak sesuai untuk keperluan kanak-kanak. Lebih-lebih lagi, Tingkat 10 dan Tingkat 11 mengandungi kemudahan riadah yang boleh menampung orang dewasa dan kanak-kanak. Di antara kemudahan ini termasuk jalan refleksologi, geladak yoga, dan gimnasium untuk orang dewasa, sementara anak-anak dapat meluangkan masa di sudut membaca di luar, taman permainan anak-anak, dan anak-anak memanjat. Keluarga juga dapat meluangkan masa bersama-sama sambil mengadakan barbeku dengan lubang barbeku di Tingkat 10. Penduduk The Hipster boleh yakin bahawa keselamatan kawasan ini dijaga dengan baik dengan sistem keselamatan 3 tingkat. Terdapat juga rumah pengawal yang terletak di tingkat bawah untuk memantau pintu masuk dan keluar individu dan untuk memastikan hanya penduduk dan pelawat berdaftar yang dibenarkan masuk ke dalam harta tanah.

Senarai kemudahan dan kemudahan The Hipster:

Tingkat bawah

 • Pondok pengawal
 • Ruang menunggu lobi angkat
 • Pertandingan putus sekolah
 • Bilik surat
 • Nursery (hanya ruang)
 • Tadika (ruang sahaja)

Tingkat 10

 • Gimnasium
 • Kolam renang
 • Pejabat pengurusan
 • Kolam renang
 • Dewan serbaguna (ruang sahaja)
 • Tandas
 • Lubang barbeque
 • Ruang solat (ruang sahaja)
 • Sudut membaca di luar
 • Taman permainan kanak-kanak
 • Kedai (ruang sahaja)

Tingkat 11

 • Laluan refleksologi
 • Dek Yoga
 • Buka rumput
 • Kanak-kanak memanjat blok

Analisis Harta Hipster

Seperti namanya, The Hipster adalah kediaman yang bercita-cita menjadi kediaman impian bagi penduduk bandar muda dan bergaya dan penduduk bandar yang berpengaruh. Kumpulan Aset Kayamas merancang The Hipster sebagai pembangunan berkepadatan rendah kontemporari yang sesuai untuk pembeli rumah yang mencari komuniti intim dan yang ingin hidup dengan rasa privasi. Sebagai perkembangan yang muncul di kawasan perbandaran Taman Desa yang berkembang pesat, The Hipster juga memberikan banyak tawaran kepada pelabur hartanah terutama dengan harta tanah Taman Desa yang mengalami kenaikan tahunan dalam harga rata-rata pada suku pertama 2020. Ditambah dengan hubungan yang sangat baik ke pusat bandar, The Hipster akan memberikan penghargaan modal yang baik kepada para pelabur.

Pasaran sasaran

Dengan harga pelancaran RM 417 per kaki persegi, tanda harga The Hipster berkisar antara RM 380,000 hingga RM 450,000, meletakkannya di bawah harga rata-rata RM580,000 harta tanah di sekitarnya. Oleh itu, The Hipster adalah tawaran yang baik untuk golongan berpendapatan sederhana memandangkan pelbagai kemudahan yang ditawarkan oleh pembangunan. Lokasinya yang strategik yang menawarkan kemudahan akses dan sambungan ke beberapa lebuh raya dan kawasan utama di Lembah Klang adalah titik menarik bagi individu yang bekerja yang menginginkan pilihan perjalanan yang mudah ke dan dari tempat kerja. Tambahan pula, kawasan kejiranan Taman Desa memberikan gaya hidup yang kurang sibuk berbanding dengan hiruk pikuk pusat bandar, sehingga menjadikan The Hipster pilihan yang tepat untuk calon penduduk yang ingin membesarkan keluarga.

Tata letak The Hipster dimaksudkan untuk memenuhi pasar keluarga bahkan unit terkecil (Jenis B) cukup besar untuk menampung keluarga empat dengan tiga bilik tidur dan dua bilik mandi. Walaupun begitu, pasangan muda mungkin mempertimbangkan untuk melihat unit ini kerana penginapan yang mesra keluarga dan berkepadatan rendah adalah pelaburan yang menarik. Sebaliknya, unit yang lebih besar (Jenis C) adalah peningkatan besar dari segi ruang kerana boleh memuat hingga lima bilik tidur dan lima bilik mandi. Keluarga besar atau isi rumah pelbagai generasi pasti menghargai unit yang lebih komoditi.

Analisis pesaing

Terdapat banyak perkembangan di sekitar The Hipster dengan majoriti harta tanah yang telah siap dibina pada akhir 1990-an dan awal 2000-an. Oleh itu, projek yang lebih baru yang berada dalam julat harga Hipster telah dipilih untuk perbandingan dan analisis.

Desarina Condominium, Desa Green Serviced Apartments, dan Tiara Faber adalah semua pembangunan bertingkat yang berkongsi aksesibilitas dan hubungan yang dimiliki oleh The Hipster dari segi lokasinya yang strategik di Taman Desa. Persamaan lain yang dikongsi oleh perkembangan tersebut adalah kemudahan dan kemudahan khas kondominium dan pangsapuri metropolitan. Semua pesaing juga dijual berdasarkan pegangan pegangan bebas, berbanding dengan The Hipster yang merupakan pangsapuri pegangan pajak.

Dari segi titik harga, Tiara Faber adalah yang termurah dengan harga bermula RM 342 per kaki persegi. Namun, kemampuannya mungkin disebabkan oleh pembangunan yang sudah tua yang diselesaikan dua dekad yang lalu. Pembeli rumah yang lebih suka pembangunan baru yang dilengkapi dengan kemudahan terkini mungkin lebih suka The Hipster. Tiara Faber terdiri daripada 320 unit yang dijual pada ukuran standar 1233 kaki persegi, menjadikannya sebanding dengan The Hipster dari segi kepadatan dan ukuran unit rata-rata.

Desa Green Serviced Apartments menawarkan harga tertinggi dalam senarai pesaing dengan harga RM 692 per kaki persegi. Ia memiliki harga yang jauh lebih curam dibandingkan dengan The Hipster, kemungkinan besar kerana ia adalah harta pegangan bebas yang dilengkapi dengan unit lengkap. Ia juga merupakan perkembangan yang lebih baru berbanding pesaing lain. Walaupun begitu, The Hipster mempunyai nilai yang lebih tinggi walaupun harganya lebih rendah kerana penawaran dan unit baru yang mempunyai kawasan binaan yang lebih besar. Desa Green Serviced Apartments juga mungkin tidak sesuai untuk keluarga yang mengutamakan ruang tamu yang intim dan peribadi kerana ini adalah pembangunan berkepadatan tinggi dengan 1388 unit dan menawarkan ukuran unit yang lebih kecil hanya hingga 945 kaki persegi.

Desarina Condominium mempunyai nilai harga RM 557 per kaki persegi untuk unit kediaman pegangan bebasnya. Projek yang disiapkan pada tahun 2011 adalah kondominium berkepadatan rendah yang lain kerana ia hanya menempatkan 100 unit. Walaupun Desarina Condominium menawarkan unit berukuran lebih besar hingga 2500 kaki persegi, The Hipster mungkin merupakan pilihan yang lebih menarik bagi keluarga dengan ukuran unitnya yang baik kerana ini adalah pembangunan baru yang dilengkapi dengan kemudahan terkini. Tambahan pula, harga unit Desarina Condominium yang lebih besar akan berjumlah harga yang terlalu tinggi setelah agregat harga per kaki persegi dan jumlah kawasan binaan telah diperhitungkan. Oleh itu, The Hipster berdiri sebagai pilihan yang lebih ekonomik untuk bakal pembeli rumah.

In summary, The Hipster offers a reasonable value proposition as an upcoming development targeted at young urbanites looking for a low-density neighbourhood to call home. Even though it is not the most expensive property on the list, it offers a higher value for money.

wdt_ID Nama Projek Saiz Built-Up (kaki persegi) Harga jualan Harga PSF Tempoh Tanah Tahun Siap
1 The Hipster 921 - 1842 Dari RM 380,000 Dari RM 417 Pajakan 2022
2 Desarina Condominium 466 - 2500 Dari RM 260,000 Dari RM 557 Freehold 2011
3 Pangsapuri Servis Desa Green 578 - 945 Dari RM 400,000 Dari RM 692 Freehold 2016
4 Tiara Faber 1244 Daripada RM 428,000 Dari RM 342 Freehold 2000

Pembangun The Hipster: Kumpulan Aset Kayamas

Kumpulan Syarikat Aset Kayamas diasaskan dengan misi untuk mewujudkan rumah berkualiti dan mampu milik yang memenuhi kehidupan dan gaya hidup masyarakat. Didorong oleh semangat untuk pembangunan harta tanah, Tan Sri Datuk Chai Kin Kong menubuhkan Aset Kayamas Group pada tahun 2011 dengan keyakinan bahawa setiap individu harus memiliki rumah yang mencerminkan gaya hidup dan taraf hidup yang mereka inginkan.

Sejak penubuhannya, Kumpulan telah berkembang menjadi pemaju harta tanah terkemuka di negara ini. Beberapa projek di bawah Aset Kayamasportfolio yang berkembang termasuk kediaman mewah seperti ParkHill di Bukit Jalil, The Henge di Kepong, dan The Holmes di Bandar Tun Razak. Kumpulan ini juga bekerjasama dengan Kerajaan untuk pembangunan beberapa projek perumahan mampu milik di Lembah Klang, iaitu Perumahan Penjawat Awam 1Malaysia (PPA1M) dan Rumah Mampu Milik Wilayah Persekutuan (RUMAWIP). Beberapa projek yang akan datang termasuk Residensi Razakmas 2 dan Antara Genting Highlands.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Kediaman
Tempoh:
Pajakan
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
3 - 4
Mandi:
2 - 5
Harga:
RM388,000 - RM450,000
Pemaju:
Aset Kayamas Sdn Bhd
Bilangan Tingkat:
45
Jumlah Unit:
900
Tahun Penyiapan:
2022
Kawasan Terbina (BUA):
921 kaki² - 1842 kaki persegi
Yuran penyelenggaraan:
RM0.30 平方英尺
Kemudahan
 • Nursery
 • Kawasan Barbeque
 • Gimnasium
 • Tadika
 • Dewan Serbaguna
 • Kolam renang
 • Surau
 • Lihat
 • Bilik Yoga / Deck

Lokasi

Wilayah
 • Kuala Lumpur,
 • Taman Desa
Kejiranan

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
Dari RM388,000

Cadangan Jual Unik

 1. Harga yang kompetitif
  Dapatkan faedah membeli unit dengan harga PSF yang lebih rendah.
 2. Jiran yang berorientasikan keluarga
  Susun atur bilik yang luas sesuai untuk keluarga besar dengan anak-anak.
 3. Pembangunan berketumpatan rendah
  Untuk setiap tingkat, hanya terdapat 13 unit kediaman.

Garis masa

Pemandu Keputusan

Kesambungan
8
Kemudahan
7.5
Keselamatan
8
Konsep
6
Kemudahan
7.5
Nilai wang
7
Penilaian Pustaka39 Votes
7.3
7.3

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM388,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!