Menara C Aerial Nexus @ Kajang Station
 • Dalam Kemajuan
4513

Stesen Nexus @ Kajang (Menara C)

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
770 kaki² - 1020 kaki²
Katil:
2 - 3
Mandi:
2
Progres PembinaanTahap 2A
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Stesen Nexus @ Kajang (Menara C)

Bandar kecil Kajang yang dulunya dikenali sebagai tempat di kawasan luar bandar Lembah Klang kini menjadi destinasi popular di kalangan pencari rumah. Selama beberapa dekad yang lalu, harta tanah di Kajang telah meroket kerana kemasukan pembeli yang berasal dari daerah paling sibuk di negara ini seperti Kuala Lumpur dan Petaling Jaya. Harta tanah kediaman di bandar ini mempunyai reputasi yang berpatutan dan telah mendorong pembinaan lebuh raya utama dan pengangkutan awam yang menghubungkan ke bahagian penting di Lembah Klang.

Stesen Nexus @ Kajang (Menara C) adalah salah satu daripada beberapa pembangunan kediaman bertingkat tinggi di Kajang yang mendapat keuntungan daripada ledakan ini. Terletak betul-betul di seberang stesen bersama MRT dan KTM Kajang, projek ini menyediakan akses pintu masuk dan perjalanan lancar ke kawasan-kawasan seperti KL Sentral, Subang, Damansara, Kelana Jaya, Taman Tun dan bahkan sejauh Sungai Buloh. Projek ini adalah sebahagian daripada pembangunan Stesen Nexus @ Kajang yang lebih besar yang terdiri dari blok A, B dan C yang memenuhi keperluan berbeza calon penghuni. Di Tower C, pemilik rumah boleh mengharapkan kemudahan dan kemudahan di dalam rumah seperti bilik permainan, taman permainan kanak-kanak, laluan refleksologi, kolam renang dan mengembara, lubang BBQ, gimnasium, taman yoga dan banyak lagi.

Selain dari stesen MRT dan KTM Kajang, Stesen Nexus @ Kajang (Menara C) juga terletak secara strategik berhampiran dengan Lebuhraya SILK. Ia terletak di sepanjang jalan raya utama dari SILK yang disebut Jalan Bukit yang menuju terus ke pusat bandar Kajang. Ketika berada di belakang roda, pemilik rumah menikmati akses cepat ke SILK yang menghubungkan ke bahagian seperti Bangi, Nilai dan Seremban di selatan, sementara bahagian seperti Bukit Jalil, Midvalley dan Petaling Jaya dapat diakses melalui Lebuh Raya Utara-Selatan yang menghubungkan.

Lokasi Stesen Nexus @ Kajang (Menara C)

Bandar Kajang telah melihat perkembangan yang ketara pada masa lalu, terutama dalam 15 tahun terakhir. Kawasan yang menikmati pertumbuhan ini termasuk infrastruktur dan pengangkutan awam. Hasilnya, banyak pelabur hartanah dan penduduk tempatan melabur dalam pelbagai harta tanah kediaman bertingkat dan bertingkat tinggi dengan janji pulangan yang besar. Kajang juga terkenal di kalangan mereka yang lebih suka tinggal di pinggir bandar yang tenang yang terletak di luar bandar-bandar yang sibuk di sekitar Kuala Lumpur. Orang-orang ini menikmati perjalanan yang lancar di dalam dan luar bandar melalui pengangkutan awam tanpa perlu mengharungi trafik jam sibuk yang mempengaruhi setiap lebuh raya keluar. Walaupun bandar yang mengantuk, Kajang dilengkapi dengan beberapa keperluan seperti kolej, sekolah, pusat membeli-belah dan tempat rekreasi, hanya untuk beberapa nama. Stesen Nexus @ Kajang (Menara C) terletak di tengah-tengah semua elemen penting ini bagi pencari rumah dan menonjol sebagai salah satu perkembangan yang lebih menjanjikan di sini.

Kesambungan

Untuk pengangkutan awam, calon pemilik rumah Stesen Nexus @ Kajang (Menara C) cenderung. Kajang berfungsi sebagai perhentian terakhir laluan Sungai Buloh-Kajang di Laluan MRT 1 yang siap dibina pada tahun 2017. MRT memberi penduduk jalan masuk cepat ke perhentian seperti Batu 11 Cheras, Taman Connaught, Taman Midah, Tun Razak Exchange, Bukit Bintang, Pasar Seni, Pusat Bandar Damansara, Taman Tun Dr Ismail, Kota Damansara dan Sungai Buloh, antara lain. Di sepanjang laluan ini, pengguna boleh memasuki Laluan LRT Ampang di Maluri yang berjarak 12 hentian dari Kajang. Di sepanjang jalan ini dan menuju ke Ampang, penumpang boleh memasuki stesen yang merangkumi Pandan Indah dan Cempaka. Laluan Sentul Timur akan membawa penumpang melalui stesen seperti Chan Sow Lin, Pudu, Hang Tuah, Masjid Jamek, Sultan Ismail, Titiwangsa dan Sentul. Untuk perjalanan antara Kuala Lumpur, penumpang boleh menaiki Monorel melalui perhentian Bukit Bintang di MRT. Dua hentian di laluan MRT yang sama adalah perhentian Muzium Negara yang berjarak 10 minit berjalan kaki dari KL Sentral. Di sinilah calon pembeli Stesen Nexus @ Kajang (Menara C) boleh transit ke kebanyakan laluan komuter yang menghubungkan ke bahagian lain di Lembah Klang termasuk LRT Kelana Jaya dan ERL KLIA Express dan Transit. KL Sentral juga dapat diakses secara langsung, minus 10-minit berjalan kaki, melalui stesen KTM Kajang yang mana stesen-stesen perkhidmatan seperti Serdang, Bandar Tasik Selatan dan MidValley ke arah yang sama. Ke arah lain dari Kajang, penumpang boleh mengakses stesen seperti Bangi, Nilai, Labu, Seremban, Rembau dan Tampin / Pulau Sebang. Laluan lain yang boleh diakses melalui KL Sentral di laluan KTM termasuk Tanjung Malim, Batu Caves dan Pelabuhan Klang.

Kemudahan

Sebilangan besar restoran dan kedai yang menjual barang keperluan terletak di tengah-tengah bandar Kajang yang terletak di utara Stesen Nexus @ Kajang (Menara C). Calon penduduk pembangunan dapat mengakses bahagian bandar ini dengan mudah melalui Jalan Bukit yang menghubungkan terus dari Lebuhraya SILK. Jarak yang dilalui di sepanjang jalan ini dari pembangunan adalah kira-kira 900 meter dan membuka pelbagai jenis makanan popular. Ini termasuk seperti PappaRich, Texas Chicken, McDonald's dan New Zealand Cake House, untuk beberapa nama. Semasa berada di belakang jalan di Bukit, calon pembeli projek itu boleh ke kiri ke Jalan Tun Abdul Aziz sebelum tiba di Plaza Metro Kajang. Pusat membeli-belah ini telah beroperasi sejak tahun 90-an dan mempunyai gerai yang terdiri dari peruncitan, pakaian, perawatan rambut dan kulit, barang kemas dan banyak lagi. Pusat membeli-belah lain yang popular di Kajang adalah Metro Point Complex yang terletak tidak jauh dari kawasan tersebut. Penduduk Stesen Nexus @ Kajang (Menara C) boleh memasuki pusat membeli-belah melalui Jalan Changkat dari Jalan Bukit. Pusat membeli-belah ini agak baru dan menempatkan pelbagai rantai popular seperti Starbucks, Baskin-Robbins, Sushi King, Tealive, Kenny Rogers, Subway dan Old Town White Coffee. Di mana bahan makanan, pembeli projek ini dapat menikmati ikan segar, ayam, makanan laut dan sayur-sayuran di Pasar Kajang yang juga di sepanjang Jalan Changkat. Barang keperluan harian lain boleh didapati dari Mydin Mart di sepanjang Jalan Jelok 6 dan 99 Speedmart di Jalan Tun Abdul Aziz.

Kawasan sekitar Stesen Nexus @ Kajang (Menara C) tentunya tidak kekurangan sekolah awam dan institusi pengajian tinggi. SK (2) Jalan Bukit dan SMK Jalan Bukit kedua-duanya duduk di sepanjang Jalan Bukit dan berada sekitar 3 minit berjalan kaki dari kawasan pembangunan dengan berjalan kaki. Di sebelah utara di sepanjang jalan yang sama adalah New Era University College yang terletak kira-kira 600 meter dari projek ini. Lebih dekat ke pusat bandar Kajang adalah SK Convent dan SMK Convent Kajang, yang berjarak sekitar 800 meter atau 3 minit perjalanan dengan roda. Di sebelah utara sepanjang Jalan Bukit, penduduk juga mempunyai pilihan untuk mendaftarkan anak-anak mereka di sekolah seperti Sekolah Menengah Kajang, Sekolah Kebangsaan Jalan Semenyih dan SJK (T) Kajang yang berada di sebelah timur Jalan Semenyih. SJK (C) Yu Hua, sebaliknya, ke arah barat di sepanjang jalan yang sama dan bertengger di Jalan Low Ti Kok. Dari segi kemudahan penjagaan kesihatan, Kajang menempatkan beberapa hospital terkemuka di seluruh kawasannya. Hospital Kajang terletak tepat di hujung utara Jalan Bukit dan di sepanjang Jalan Semenyih, sementara Hospital Pakar KPJ Kajang terletak lebih jauh di sebelah utara bandar, di sepanjang Jalan Cheras.

Berikut adalah senarai kemudahan dan kemudahan lengkap di sekitar Stesen Nexus @ Kajang (Menara C):

Membeli-belah

 • Plaza Metro Kajang
 • Kompleks Titik Metro
 • Pusat Beli-belah Digital DirectD
 • Kompleks Ostia Kajang
 • Pusat Beli-belah IOI City

Pendidikan

 • SK (2) Jalan Bukit
 • SMK Jalan Bukit
 • Kolej Universiti Era Baru
 • SK Convent
 • SMK Convent Kajang
 • Sekolah Menengah Kajang
 • Sekolah Kebangsaan Jalan Semenyih
 • SJK (T) Kajang
 • SJK (C) Yu Hua
 • SMJK Yu Hua
 • Sekolah Vokasional Kajang
 • SMK Kajang Utama
 • Sekolah Rendah Islam (SRI) Al-Islah Islamiah Bukit Mewah
 • SMK Taman Jasmin

Kemudahan hospital dan perubatan

 • Hospital Kajang
 • Hospital Pakar KPJ Kajang
 • Klinik Dr Ko Kajang
 • Klinik Mediviron
 • Klinik Mewah

Pelan Lantai Stesen Nexus @ Kajang (Menara C)

Unit Stesen Nexus @ Kajang (Menara C) yang dirancang dengan teliti berkisar antara 770-1,020 kaki persegi dalam ukuran binaan. Unit C1 berkeluasan 770 kaki persegi dan dilengkapi dengan 2 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Sebaliknya, unit C2 berkeluasan 870 kaki persegi dan dilengkapi dengan 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Unit C3 juga dilengkapi dengan 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi tetapi lebih besar dalam ukuran binaan seluas 1,020 kaki persegi.

Berikut adalah dimensi untuk semua jenis unit yang terdapat di Stesen Nexus @ Kajang (Menara C):

Stesen Lantai Nexus @ Kajang (Menara C) Jenis C1

Pelan Lantai Nexus @ Kajang (Menara C) Jenis Pelan C2

Stesen Lantai Nexus @ Kajang (Menara C) Jenis C3

Memandangkan semua unit yang ada di Stesen Nexus @ Kajang (Menara C) menawarkan 2 atau 3 bilik tidur, ia akan lebih sesuai untuk pelbagai penghuni. Pelbagai penghuni ini merangkumi unit keluarga yang lebih kecil yang terdiri daripada 3-4 ahli atau pelajar universiti yang memilih untuk tinggal di sini dan bukannya membayar sewa kampus yang terlalu tinggi. Projek ini juga dapat menampung orang dewasa muda yang bekerja yang ingin mengekalkan sewa mereka rendah dan mempunyai akses mudah ke stesen MRT atau KTM Kajang.

Kemudahan dan Kemudahan Stesen Nexus @ Kajang (Menara C)

Bandar Kajang berfungsi sebagai percutian yang sempurna dari kehidupan bandar yang sibuk kerana ia santai dan sesuai untuk mereka yang lebih suka gaya hidup kuno. Penghuni Stesen Nexus @ Kajang (Menara C) boleh pulang dari hari yang panjang di tempat kerja dan menikmati beberapa kemudahan dan kemudahan di perkarangannya. Beberapa ciri ini termasuk bilik permainan, jalur refleksologi, tempat duduk taman, lubang BBQ, kolam wading dan kolam renang, gimnasium, taman yoga, ruang perbincangan, bilik permainan kanak-kanak dan gelanggang bola keranjang dalaman. Berikut adalah senarai kemudahan dan kemudahan lengkap di Nexus @ Kajang Station (Menara C):

Kemudahan dan kemudahan

 • Bilik perbincangan
 • Bilik permainan
 • Bilik permainan kanak-kanak
 • Taman permainan
 • Laluan refleksologi
 • Tempat duduk taman
 • Surau
 • Tandas
 • Bilik pengemasan
 • Lubang BBQ
 • Pancuran luaran
 • Kolam renang
 • Kolam renang
 • Gimnasium
 • Bilik kawalan keselamatan
 • Pejabat pengurusan
 • Gelanggang serbaguna / gelanggang bola keranjang dalaman
 • Taman yoga

Analisis Harta Tanah Stesen Nexus @ Kajang (Menara C)

Pasaran sasaran

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, Kajang adalah lokasi yang akan datang dengan pelbagai pembangunan kediaman menjamur di semua sudut. Hartanah di sekitar kawasan ini diketahui sangat berpatutan dan dapat meningkat secara eksponensial dari masa ke masa. Stesen Nexus @ Kajang (Menara C) pastinya akan menarik minat pelabur harta tanah kerana ia mempunyai akses masuk ke stesen MRT dan KTM Kajang yang menyediakan akses kepada penyewa mereka ke setiap jangkauan Lembah Klang. Kajang juga terkenal dengan harta tanah yang agak berpatutan, tetapi projek ini pasti akan berada di radar mereka yang lebih gemar tinggal di bandar yang tenang. Mereka yang menjumpai kondominium yang lebih dekat dengan ibukota negara semestinya dapat melayan idea untuk berpindah ke Stesen Nexus @ Kajang (Menara C). Idea keluarga yang tinggal di sini juga direalisasikan melalui ketersediaan beberapa institusi pendidikan dan tempat makan. Calon pembeli yang termasuk dalam golongan kelas menengah ke bawah mampu membeli unit dengan selesa di Stesen Nexus @ Kajang (Menara C).

Analisis pesaing

wdt_ID Pembangunan Membina Harga jualan Harga per kaki persegi Pemilikan tanah Tahun tamat
1 Stesen Nexus @ Kajang (Menara C) 770-1,020 kaki persegi Dari RM359,100 RM466 Freehold 2022
2 MKH Boulevard, Jalan Changkat 575-1,094 kaki persegi Dari RM310,000 RM539 Pajakan 2016
3 Tiara Park Homes, Jalan Bukit Ria 934-1,677 kaki persegi Dari RM251,000 RM269 Freehold 2013

Calon pembeli Stesen Nexus @ Kajang (Menara C) dijangka akan dilunaskan sekitar RM466 per kaki persegi untuk setiap unit. Memandangkan akses utama pintu masuk ke pengangkutan awam seperti MRT dan KTM, tidak banyak kondominium di sekitar kawasan ini yang dapat menjadi tumpuan pembangunan ini. Contohnya, ambil MKH Boulevard yang terletak lebih dekat ke tengah-tengah bandar Kajang, lebih jauh ke utara di sepanjang Jalan Bukit. Walaupun tinggal di tanah pegangan pajak, pembangunan ini menelan belanja RM539 sekaki persegi. Penduduk di sini mungkin menikmati akses cepat ke beberapa kawasan di jantung Kajang dengan berjalan kaki tetapi dapat terdedah pada elemen tanpa jalan setapak yang terlindung. Stesen MRT dan KTM Kajang juga berjarak sekitar 900 meter dan boleh menjadi sukar bagi mereka yang ingin berulang-alik bekerja setiap hari. Sebaliknya, Tiara Park Homes adalah sebuah projek yang terletak di bukit Kajang. Ia jauh lebih murah daripada Stesen Nexus @ Kajang (Menara C), tetapi tidak mempunyai akses mudah ke pelbagai kemudahan dan kemudahan berjalan kaki. Ia mengambil masa lebih kurang 10 minit untuk sampai ke Jalan Bukit melalui jalan perumahan yang lebih kecil dengan roda. Secara keseluruhan, Stesen Nexus @ Kajang (Menara C) adalah perkembangan yang menonjol di bandar Kajang yang tenang.

Pembangun Stesen Nexus @ Kajang (Menara C): MKH Berhad

MKH Berhad adalah jenama industri pelbagai aspek yang mempunyai perniagaan dalam pembangunan harta tanah, perkebunan kelapa sawit, pelaburan harta tanah, perdagangan bahan binaan dan pembuatan perabot. Diiktiraf sebagai salah satu daripada 30 pemaju hartanah teratas di negara ini, MKH Berhad telah mengabadikan lebih dari 40 projek di Lembah Klang mulai dari bangunan tinggi, perbandaran, pusat runcit dan projek kediaman berskala kecil bersepadu. Senarai projek mereka yang sedang dijalankan merangkumi TR Residences 1 @ Jalan Tun Razak, MKH Boulevard II @ Jalan Bukit Kajang, Stesen Nexus @ Kajang (Menara B) dan Mirai @ Kajang 2.

Ringkasan

Bandar Kajang memiliki daya tarikan yang unik dalam bentuk kehidupan pelik dan tenang. Dengan senarai kemudahan dan kemudahan lengkap di dalam premisnya, bakal pembeli Stesen Nexus @ Kajang (Menara C) pasti mendapat manfaat daripada semua yang ditawarkan lokasi ini. Ia adalah lokasi yang tepat untuk dihubungi apabila keamatan bandar-bandar besar seperti Kuala Lumpur menjadi luar biasa.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Freehold
Tempoh:
Kediaman
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 3
Mandi:
2
Harga:
RM359,100
Pemaju:
MKH Berhad
Bilangan Tingkat:
22
Jumlah Unit:
416
Tahun Penyiapan:
2022
Kawasan Terbina (BUA):
770 kaki² - 1020 kaki²
Yuran penyelenggaraan:
RM0.28 平方英尺
Kemudahan
 • Bilik mesyuarat
 • Kawasan Barbeque
 • Gimnasium
 • Taman berlandskap
 • Kolam renang
 • Sistem sekuriti
 • Surau
 • Lihat
 • Bilik Yoga / Deck

Lokasi

Wilayah
 • Selangor,
 • Kajang
Kejiranan

Pelan lantai

Jelajah 3d

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM450,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2 - 3
732 kaki² - 1227 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
Dari RM359,100

Cadangan Jual Unik

 1. Freehold
  Pelaburan untuk generasi akan datang
 2. Bersambung ke 2 stesen keretapi
  Terletak 80m di seberang stesen pertukaran MRT- KTM Kajang
 3. Kemudahan di depan pintu rumah anda
  2 tingkat unit runcit untuk memenuhi keperluan gaya hidup asas seperti F&B dan isi rumah

Garis masa

2016

21hb Nov 2016

MKH dan PR1MA untuk membangunkan projek di Kajang dengan GDV RM 464 juta

MKH Bhd dan PR1MA Corp Bhd mengumumkan bahawa mereka akan melaksanakan projek pembangunan campuran dengan GDV berjumlah RM 464 juta di Kajang di atas tanah seluas 8.22 ekar. Projek ini dijangka selesai dalam 36 bulan dan akan menampilkan 1202 unit berstrata. 

 

2018

Ogos 2018

Pendaftaran Stesen Nexus @ Kajang Dibuka

Pembangunan Stesen Nexus @ Kajang terdiri dari 3 menara - Menara A, B, dan C. Blok pertama telah menyaksikan kadar pengambilan 58%.

 

2019

30 Mac 2019

MKH Melancarkan Stesen Nexus @ Kajang

MKH Berhad melancarkan Stesen Nexus @ Kajang mereka yang menempati tanah seluas 8.06 ekar. Projek ini menyaksikan kadar pengambilan yang baik untuk Menara A pertamanya, yang sedang dalam pembangunan PRIMA. Menara B dan Menara C, sebaliknya, terbuka untuk orang awam untuk pembelian dan telah mendapat minat yang besar memandangkan titik penjualan yang kuat.

 

Pemandu Keputusan

Kesambungan
10
Kemudahan
8.5
Keselamatan
8
Konsep
6
Kemudahan
7.5
Nilai wang
10
Penilaian Pustaka18 Undi
8
8.3

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM359,100

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!