Henna Residence Facade
 • Dalam Kemajuan
4425

Henna Residence

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
657 kaki² - 3198 kaki persegi
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 3
Progres PembinaanTahap 2B
Gambaran keseluruhan

Tinjauan Kediaman Henna

Henna Residence adalah sebuah pangsapuri dengan perkhidmatan seni bina yang indah. Nama 'Henna' berasal dari Henckelia Primulina, yang merupakan salah satu daripada lima spesies endemik tumbuhan yang terdapat di Klang Gates Quartz Ridge. Ia menawarkan tempat perlindungan peribadi dan aman di taman rahsia di mana reka bentuk kontemporari yang teliti terkandung di atas lanskap tropika mewah seluas lebih dari 10.000 kaki persegi. Ia terdiri daripada 653 unit kediaman, di 39 tingkat. Ia dirancang dengan pelbagai kemudahan dan kemudahan untuk kediamannya, seperti tempat letak kereta tertutup dan sistem keselamatan 24 jam. Tempat letak kenderaan bertingkat menyediakan tempat yang luas untuk kediaman mereka untuk meletakkan kenderaan mereka. Aktiviti sukan dan santai juga dapat dicapai melalui akses ke kolam renang dan gimnasiumnya. Terdapat juga kawasan barbeku yang luas untuk merancang pesta piknik untuk dihiburkan oleh penghuninya. Henna Residence adalah ruang yang selesa dengan banyak kemudahannya.

Henna Residence dibangunkan oleh Beverly Group Sdn Bhd, anak syarikat kepada Qingdao Investments Pte. Ltd., yang merupakan syarikat berdaftar di Singapura. Beribu pejabat di Malaysia, syarikat pembangunan harta tanah ini ditubuhkan pada tahun 1980 dan sejak itu terlibat dalam sejumlah pembangunan harta tanah kediaman, golf dan kelab negara, serta projek lain yang berlokasi di Malaysia, Singapura, Brunei, dan China. Beverly Group Sdn Bhd berhasrat untuk mengembangkan hartanah yang memancarkan kebahagiaan di kalangan pembeli, baik melalui reka bentuknya yang mewah atau yang menarik dan selesa. Syarikat ini membanggakan dirinya dalam membangun karya-karya yang menonjolkan keunggulan dalam reka bentuk, kualiti dan keselamatannya sambil mengimbangi kreativiti dengan pragmatisme kerana mereka percaya bahawa reka bentuk seperti itu abadi.

Henna Residence dianggap sebagai pilihan yang baik untuk kediaman kerana terletak di kawasan persekitaran yang mapan dengan pelbagai kemudahan yang berdekatan seperti SK Wangsa Maju Zon 10, Sekolah Menengah Taman Seri Rampai dan Q-Dees Setiawangsa. Keselesaan para penghuninya juga dicapai melalui kemudahan pusat membeli-belah dan restoran yang terletak dalam jarak dekat seperti Wangsa Walk Mall, Aeon Big, D'Timer Cafe, Hailam Kopitiam dan NZ Curry House.

Aksesibilitas juga dipermudah melalui beberapa lebuh raya utama seperti Lebuhraya Duta - Lebuhraya Ulu Kelang (Duke), Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2), dan Lebuhraya Bertingkat Ampang - Kuala Lumpur (AKLEH).

Lokasi Kediaman Henna

Henna Residence adalah pangsapuri perkhidmatan pegangan bebas, tanpa sekatan Bumi. Ia terletak di sepanjang The Quartz WM, Jalan 34/26, Wangsa Maju, Setapak Kuala, Lumpur. Ketenangan Henna Residence tercermin melalui tempat perlindungan tropisnya yang moden, di mana keindahan yang dipadamkan dialami di setiap tingkat, dari ruang istirahat di lobi silingnya yang tinggi hingga ke taman podiumnya di atas, hingga ke taman atas bumbung yang indah. Kehijauan mengelilingi setiap tingkat Henna Residence.

Henna Residence adalah pangsapuri bertema resort yang memberikan peluang untuk menikmati pemandangan matahari terbit dan terbenam. Ia memiliki landskap yang dirancang, dibuat oleh arkitek landskap terkenal, Carson Design, yang merupakan arkitek yang sama untuk KLCC's Luxury Condominium, Marc Residence. Ia terletak di sebelah utara Pusat Bandaraya Kuala Lumpur, dan bandar-bandar berdekatannya adalah Sentul, Bandar Tun Razak, Damansara dan Bukit Jalil, yang mudah dicapai melalui lebuh raya yang banyak di kawasan ini.

Kesambungan

Akses ke Henna Residence agak selesa kerana terdapat empat lebuh raya utama yang mengelilingi hartanah ini, seperti Lebuhraya Duta-Ulu Kelang Highway (Duke), Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2), Ampang - Kuala Lumpur Elevated Lebuhraya (AKLEH) dan Duke 2.

Duke 1 dan Duke 3 (Setiawangsa Pantai Expressway) terletak hanya dua minit dari Henna Residence. Sebagai sebahagian daripada Pelan Induk DUKE, Duke 3 telah digabungkan dengan Duke 1 dan Lebuhraya Sprint, merupakan sebahagian daripada jalan lingkar berkapasiti baru yang disebut KL City Bypass yang merupakan alternatif kepada MRR1 dan MRR2 yang ada. Dengan menuju ke selatan melintasi Jalan Jelatek, Jalan Ampang atau AKLEH Highway juga boleh diakses dengan mudah yang menghubungkan ke KLCC atau kawasan panas yang lain. Dengan menuju ke timur melalui DUKE 1, MRR2 dapat diakses yang menghubungkan lebih jauh ke daerah Cheras atau Kepong. Sebagai gantinya menuju ke barat, Duke 1 dapat menuju ke Petaling Jaya, Damansara, Bangsar South dan Mont Kiara. Ia juga boleh menghubungkan ke beberapa lebuh raya utama lain di Lembah Klang seperti NKVE, Lebuhraya Sprint, Lebuhraya Kerinchi dan Lebuhraya LDP. Duke 3 mempunyai tujuh pertukaran untuk bersambung ke Taman Melati, Genting Klang, Setiawangsa (persimpangan DUKE 1 dan DUKE 3), Ampang, Pandan (TRX), Salak (Bandar Malaysia), dan Kerinchi (Bangsar Selatan). Hanya ada satu persimpangan untuk Duke 1 dan Duke 3 yang terletak di Setiawangsa. Oleh itu, penduduk akan mendapat kemudahan dalam memilih lebuh raya DUKE pilihan mereka untuk berulang alik ke kawasan lain di Kuala Lumpur.

Terdapat beberapa stesen LRT yang dihubungkan untuk memudahkan akses masuk ke Henna Residence. Antaranya ialah LRT Sri Rampai, LRT Setiawangsa, LRT Jelatak, LRT Damai, LRT Dato Keramat, LRT Ampang Park dan LRT KLCC. Oleh itu, dari Henna Residence untuk ke Ampang dengan pengangkutan awam, ia hanya akan mengambil lima hentian LRT, ke KLCC ia akan mengambil enam hentian LRT, dan ke KL Sentral ia akan mengambil lapan perhentian LRT.

Beberapa jalan yang boleh dilalui sedang dalam proses pembinaan dan apabila siap, aksesibilitas di sekitar Henna Residence akan sangat selesa. Kerja-kerja pembinaan tersebut adalah pelebaran jalan, persimpangan terowong, pembinaan sambungan baru ke lebuh raya DUKE, dan sambungan baru ke Jalan Genting Klang.

Kemudahan

Lokasi Henna Residence berada di tempat yang ideal, berdekatan dengan pelbagai kemudahan. Beberapa institusi pendidikan boleh didapati dalam jarak dekat. Ini pasti akan menjadi nilai tambah terutamanya bagi keluarga atau keluarga baru, kerana kebanyakan ibu bapa lebih suka menghantar anak mereka ke sekolah yang berdekatan dengan rumah. Institusi pendidikan yang berdekatan adalah SK Wangsa Maju Zon 10, Sekolah Menengah Taman Seri Rampai, Q-Dees Setiawangsa, Sekolah Antarabangsa Fairview dan SMK Sri Utama. Beberapa universiti berprestij seperti Kolej TAR dan Universiti Teknologi Malaysia juga berada dalam jarak yang dekat.

Selain itu, kediaman yang tinggal di Henna Residence sangat senang untuk diperhatikan bahawa kebanyakan pusat membeli-belah ikonik terletak berdekatan, seperti Melawati Mall, Festival City Mall, AEON Alpha Angle, Wangsa Walk Mall, dan KLCC. Selain pusat membeli-belah, keluarga dengan anak-anak kadang-kadang suka membawa anak-anak mereka mengunjungi tempat-tempat rekreasi pendidikan lain dan mereka boleh melakukannya dengan mengunjungi Zoo Negara yang juga berada dalam jarak dekat. Peminat Royal Selangor Pewter juga dapat mengunjungi Royal Selangor Pewter, yang terletak dekat dengan Henna Residence, untuk melihat sekilas bagaimana timah dibuat. Kemudahan penjagaan kesihatan, Gleneagles Hospital, juga ditempatkan di lokasi yang nyaman untuk meringankan segala bantuan perubatan yang diperlukan oleh penduduk.

Berikut adalah senarai kemudahan dan kemudahan yang ada di sekitar Henna Residence:

Pendidikan

 • SK Wangsa Maju Zon 10
 • Sekolah Menengah Taman Seri Rampai
 • Q-Dees Setiawangsa,
 •  Sekolah Antarabangsa Fairview
 • SMK Sri Utama
 • Kolej TAR
 • Universiti Teknologi Malaysia

Pusat membeli-belah

 • Melawati Mall
 • Festival City Mall
 • Sudut Alpha AEON
 • Wangsa Walk Mall
 • KLCC

Pusat Perubatan

 • Hospital Gleneagles
 • Laman Menarik Lain
 • Zoo Negara
 • Royal Selangor Pewter

Pelan Lantai Kediaman Henna

Pangsapuri perkhidmatan Henna Residence mempunyai 653 unit kediaman di 39 tingkat. Pembeli yang berpotensi boleh memilih dari tiga jenis unit berbeza; Jenis A, B atau C. Ukuran binaan untuk ketiga unit ini bervariasi dari 657 kaki persegi hingga 1.099 kaki persegi. Unit ukuran binaan ini memenuhi keperluan dari pemilik tunggal hingga pasangan untuk keluarga dan keluarga yang lebih besar dengan keluarga besar ahli. Jenis A 1 atau 2 bilik tidur flexi uni akan memenuhi keperluan lebih sesuai untuk pemilik tunggal dan pasangan, sementara Jenis B, C dan D dari 2, 3 dan 4 bilik tidur, masing-masing akan memenuhi keperluan keluarga yang lebih sesuai. Sebilangan besar unit Henna Residence yang dilengkapi sepenuhnya adalah unit flexi. Ini bermaksud bahawa mereka mempunyai dinding yang dapat ditanggalkan, juga dikenal sebagai lempengan rata yang merupakan papak konkrit bertetulang yang disokong tiang konkrit tanpa penggunaan balok. Reka bentuknya sedemikian rupa sehingga dinding tertentu di dalam unit mudah dilepaskan. Dinding yang mudah dilepaskan membolehkan pembeli memutuskan apakah mereka ingin melepas tembok tersebut, untuk membuat ruang tamu yang lebih besar. Selain itu, dinding ini juga kalis bunyi.

Terdapat empat jenis susun atur, termasuk 33 unit dwi-kunci dengan ukuran binaan 657 hingga 1.099 kaki persegi, dan empat vila eksklusif 2 tingkat dengan ukuran binaan 2.400 hingga 3.198 kaki persegi. Empat unit akan berada di tahap kemudahan dan taman bertingkat akan dirancang untuk mereka. Unit terhad ini dipanggil unit Ruang Tertutup Swasta (PES) yang akan dilengkapi dengan balkoni yang lebih besar. Berikut disenaraikan pelbagai jenis unit yang ada:

Ringkasan Jenis Unit:

Unit Flexi 1/2 Bilik Tidur

 • Jenis A (657 kaki persegi)
 • Jenis A (657 kaki persegi), dengan dinding partisi
 • Jenis A2 (670 kaki persegi)
 • Jenis A2 (670 kaki persegi), dengan dinding partisi

2 Bilik Tidur

 • Jenis B (689 kaki persegi)
 • Jenis B1 (722 kaki persegi)
 • Jenis B2 (830 kaki persegi)

3 Bilik Tidur

 • Jenis C (808 kaki persegi)
 • Jenis C1 (841 kaki persegi)
 • Jenis C2 (894 kaki persegi)
 • Jenis C3 (905 kaki persegi)
 • Jenis C4 (894 kaki persegi)

4 Bilik Tidur

 • Jenis D (948 kaki persegi)
 • Jenis D1 (970 kaki persegi)
 • Jenis D2 (1,034 kaki persegi)
 • Jenis D3 (1,099 kaki persegi)

Vila:

 • 4 Bilik Tidur (2.400 –3.198 kaki persegi)

Pangsapuri Taman:

 • 3 Bilik Tidur (916 –992 kaki persegi)
 • 4 Bilik Tidur (1,078 –1,304 kaki persegi)

Kemudahan dan Kemudahan Henna Residence

Kediaman akan disambut dengan ciri air yang tenang yang diletakkan di belakang pintu pagar. Dinding batu menggambarkan konsep seni, yang dimaksudkan untuk penghuninya. Oleh itu, tingkat bawah Henna Residence digambarkan sebagai The Secret Garden. Tingkat 9 menempatkan kemudahan rekreasi, serta vila dan pangsapuri taman. Vila-vila ini dihuni oleh empat kamar tidur, yang semuanya memiliki ukuran bangunan 2.400 hingga 3.198 kaki persegi, sementara Garden Apartment dihuni oleh tiga dan empat bilik tidur dengan ukuran binaan 916 hingga 992 kaki persegi dan 1.078 hingga 1.304 kaki persegi, masing-masing. Tingkat 40 menempatkan taman langit, di atas Henna Residence. Ini adalah urusan peribadi, di mana kediaman dapat menikmati kerahsiaan acara yang mereka adakan di tengah angin yang sejuk dan pemandangan pergunungan yang indah seperti Bukit Dinding dan Bukit Tabur.

Henna Residence akan mempunyai tiga menara masing-masing 23, 30 dan 39 tingkat, dengan jumlah keseluruhan 653 unit. Tempat penginapan ini juga dilengkapi dengan lapan tingkat tempat letak kenderaan.

In addition to the rigid security system, the residents at Henna Residence are ensured of their safety. 24/7 security guards are on duty. Deliveries and pick ups of parcels are also taking care of in an organized manner, such that electronic lockers are set up for deliveries, and parcels can be picked up when no one is at home to receive them.

Kemudahan dan Kemudahan:

Kemudahan Rekreasi Tingkat 9:

 • Kolam tanpa had 50 meter
 • Kolam renang
 • Geladak matahari dengan kerusi santai
 • Dek basah dengan kerusi santai
 • Pusaran Air
 • Bilik kecergasan & kecergasan
 • Gim luar
 • Bilik pelbagai guna
 • Teres luaran
 • Dek terbenam
 • Kolam teratai
 • Paviliun
 • Laluan berlandskap dan laluan pejalan kaki yang tertutup

Taman Langit Tingkat 40:

 • Bilik serba guna yang sesuai
 • Teres luaran
 • Teres langit
 • Pavilion berbentuk Quatz

Analisis Kediaman Henna

Henna Residence memegang gelaran 'The Secret Garden of Quartz WM'. Tema 'The Secret Garden' merangkumi tiga konsep, seperti Modern, Tropical dan Resort, di mana penduduk dapat menikmati konsep gaya hidup resort Bali. Ia terletak di plot 3, kawasan indah Quartz WM yang memberikan hak istimewa untuk menikmati pemandangan matahari terbit dan terbenam. Landskap itu sendiri dirancang oleh arkitek landskap terkenal, Carson Design. Ini adalah arkitek yang sama yang merancang KLCC's Luxury Condominium, Marc Residence. Henna Residence merangkumi 653 unit, semuanya adalah pegangan bebas. Quartz @ Wangsa Maju merangkumi konsep penjenamaan komuniti. Ia berfungsi untuk menyatukan ruang awam yang dirancang dengan baik dan pilihan campuran penyewa yang mencukupi untuk lot kedai komersial mereka untuk membolehkan penghuni hidup dalam keselesaan di tengah-tengah persekitaran tempat tinggal yang indah. Quartz @ Wangsa Maju dianggap sebagai 'Trofi' dan memegang identiti eksklusif untuk pemilik.

Henna Residence, menampilkan reka bentuk yang halus dan kontemporari di tengah-tengah lanskap tropika, dengan gaya Beverly Group yang khas, di mana seni dinyatakan dengan kesederhanaan dan kefungsian. Tingkat bawah diilhamkan oleh habitat tropika semula jadi dan berukuran kira-kira 10.000 kaki persegi, menempati ruang dalaman dan luaran yang bekerjasama, yang telah dirancang untuk membuat ruang santai dan sudut membaca yang tenang, di tengah-tengah kehijauan yang subur. Henna Residence mempunyai anggaran nilai pembangunan kasar (GDV) sebanyak RM 350 juta.

Pasaran sasaran

Henna Residence adalah sebuah pangsapuri servis yang direka dengan konsep moden, tropis dan seperti resort, memenuhi tema 'taman tropika rahsia'. Oleh itu, pembeli akan disambut dengan pemandangan kehijauan yang subur, ketika mereka memasuki tingkat bawah kediaman.

Sasaran pasar yang ditujukan adalah untuk semua segmen pelanggan, baik kelompok tunggal atau keluarga. Malah pelabur dicari, untuk melabur dalam harta tanah seperti Henna Residence. Kawasan di sekitar Henna Residence juga menarik minat keluarga dengan anak kecil, mencari harga jualan yang menawarkan nilai yang baik dan berpatutan. Jenis A berukuran antara 657 kaki persegi dan 670 kaki persegi, dan dilengkapi dengan antara 1 dan 2 bilik tidur. Ini sangat sesuai untuk pemilik tunggal atau pasangan muda yang mencari kediaman baru. Jenis B berukuran antara 689 kaki persegi dan 830 kaki persegi, dan dilengkapi dengan 2 bilik tidur. Ini sesuai untuk keluarga tiga atau empat. Jenis C berukuran antara 808 kaki persegi dan 894 kaki persegi, dan dilengkapi dengan 3 bilik tidur atau 3 + 1 bilik tidur. Ini sesuai untuk keluarga besar. Terakhir, Jenis D berukuran antara 948 kaki persegi dan 1.099 kaki persegi, dan dilengkapi dengan 4 bilik tidur. Ini juga sesuai untuk keluarga besar dengan ahli keluarga besar yang ingin berpindah bersama. Oleh itu, ini menjelaskan mengapa semua segmen pelanggan mencari tempat tinggal di harta tanah seperti Henna Residence akan menjadi rumah yang ideal untuk didiami.

Analisis pesaing

Henna Residence terletak di tanah pegangan bebas seluas 2.47 hektar yang terletak dalam WM Quartz seluas 16.5 hektar di Wangsa Maju, dengan anggaran nilai pembangunan kasar (GDV) sebanyak RM 350 juta. Terdapat keseluruhan tiga menara masing-masing 23, 30 dan 39 tingkat, dengan jumlah 653 unit dilengkapi dengan lapan tingkat tempat letak kereta.

Pembangun Henna Residence adalah Beverly Group Sdn Bhd. Projek ini akan siap pada tahun 2021. Harga pasaran semasa bagi unit kediaman adalah antara RM 310,000 hingga RM 2,100,000, dengan itu, menelan belanja antara RM 376 hingga RM 791 setiap kaki persegi Henna Residence adalah salah satu perkembangan baru yang paling munasabah di Wangsa Maju, berbanding dengan pembangunan lain di kawasan tersebut seperti Fera Residence dan Irama Wangsa.

wdt_ID Pembangunan Saiz terbina dalam Harga jualan Harga per kaki persegi Tempoh Tanah Tahun Penyiapan
1 Kediaman Henna 657 kaki persegi - 992 kaki persegi RM 310, 000 - RM 2,100,000 RM 376 - RM 791 Freehold 2021
2 Kediaman Fera 662 kaki persegi - 1,589 kaki persegi RM 330,000 - RM 359,000 RM 506 - RM 522 Freehold 2020
3 Irama Wangsa 991 kaki persegi - 1.637 kaki persegi RM 620,000 - RM 1,800,000 RM 560 Freehold 2018

Irama Wangsa agak mahal. Apatah lagi dengan penyelesaiannya yang ditetapkan pada tahun 2018, kadar ini dijangka meningkat lagi pada tahun-tahun berikutnya. Fera Residence, sebaliknya, mungkin lebih baru dibandingkan dengan Irama Wangsa dan ia juga mempunyai kepadatan yang lebih rendah, tetapi harganya lebih kompetitif berbanding dengan Irama Wangsa. Ini dapat memenuhi keperluan keluarga sebagai segmen pelanggan sasaran mereka, namun mencari pelabur harta tanah menghadapi kesukaran untuk menyewa unit setelah selesai kerana kawasan itu dipenuhi dengan pilihan rumah untuk disewa.

Oleh itu, ini menjelaskan mengapa Henna Residence dianggap sebagai pilihan yang lebih baik. Pertama sekali, ia mempunyai konsep pelan induk yang merangkumi 2.47 ekar tanah. Ini adalah pembangunan bercampur antara runcit dan kediaman. Ia juga merupakan hak milik bebas yang mempunyai empat jenis unit yang berlainan, mulai dari 657 kaki persegi hingga 1.099 kaki persegi. Unit kebunnya sendiri berkisar antara 916 kaki persegi hingga 1.304 kaki persegi. Henna Residence juga dilengkapi dengan vila dengan binaan dari 2,400 kaki persegi hingga 3,198 kaki persegi. Hartanah itu sendiri dilengkapi dengan tiga menara pangsapuri servis, yang menempati 653 unit, yang direka bentuk dengan reka bentuk kontemporari moden, dengan lobi dan concierge peribadi sendiri. Pembeli akan mempunyai pilihan untuk membeli unit dengan ukuran binaan yang sama dalam konfigurasi satu atau dua bilik tidur, dengan harga yang sama. Jenis A berukuran antara 657 kaki persegi dan 670 kaki persegi, dan dilengkapi dengan antara 1 dan 2 bilik tidur menjadikannya sesuai untuk pemilik tunggal atau pasangan. Jenis B, di sisi lain, berukuran antara 689 kaki persegi dan 830 kaki persegi, dan dilengkapi dengan 2 bilik tidur sehingga menjadikannya sesuai untuk keluarga. Jenis C berukuran antara 808 kaki persegi dan 894 kaki persegi, dan dilengkapi dengan 3 bilik tidur atau 3 + 1 kamar tidur dan Jenis D berukuran antara 948 kaki persegi dan 1.099 kaki persegi, dan ia dilengkapi dengan 4 bilik tidur, keduanya membuatnya sesuai untuk keluarga yang lebih besar.

Selain itu, ia adalah pangsapuri perkhidmatan pegangan bebas yang tanpa sekatan Bumi. Dengan sekatan Bumi, ia berlaku untuk penjualan atau pajakan hanya untuk Bumiputera. Sekiranya hak milik tanah berubah dari lot Bumi menjadi lot bukan Bumi, diperlukan banyak masa, bersama dengan prosedur yang diperlukan untuk mendapatkan persetujuan daripada pemerintah. Walaupun begitu, Henna Residence yang memperoleh hak milik tanah hak milik tanpa sekatan Bumi bermaksud Bumi dan bukan Bumi dapat memperoleh harta tanah. Hak milik tanah pegangan bebas juga menjadikannya harta yang lebih baik dan berharga untuk dimiliki berbanding dengan Leasehold. Itu menjelaskan mengapa hartanah pegangan bebas dilengkapi dengan tanda harga yang lebih tinggi, tetapi ia mempunyai nilai penjualan semula yang lebih tinggi, penghargaan yang lebih cepat dan hasil sewa yang lebih tinggi.

Selain itu, Henna Residence terletak di Wangsa Maju, dan Wangsa Maju terkenal sebagai kawasan pertumbuhan perumahan yang tinggi di bawah Pelan Struktur Kuala Lumpur 2020, kerana kawasan itu (Seksyen 10) dekat dengan pusat bandar dan harganya unit-unit di kawasan ini umumnya 60% hingga 70% lebih berpatutan berbanding unit-unit di pusat bandar. Seksyen 10 di Wangsa Maju diduduki oleh pembeli kelas pertengahan hingga kelas atas, yang kebanyakannya adalah Bumiputera. Oleh itu, harga jualan unit berperabot sebahagian yang ditawarkan oleh Henna Residence menjadikannya wajar untuk dicapai. Harga yang ditawarkan bagi setiap kaki persegi untuk unit-unit yang dilengkapi sepenuhnya di Henna Residence setanding dengan harga pembangunan lain di Wangsa Maju.

Henna Residence’s Developer: Beverly Group

Henna Residence mewakili Beverly Group Sdn Bhdprojek ketiga di Kuarza WM masyarakat. Dua projek pertama pemaju dalam komuniti tidak lain adalah Lexa Residence dan Fera Residence, dengan nilai pembangunan kasar gabungan (GDV) sebanyak RM 450 juta yang telah habis dijual. Lexa Residence dijangka siap pada Q4 2019, sementara Fera Residence akan siap pada Q2 2020.

Beverly Group mengembangkan Henna Residence bekerjasama dengan Mapletree Investments Pte Ltd dan Lai Sun Development Co Ltd. Mapletree adalah syarikat pengurusan harta tanah, pelaburan, modal dan harta tanah yang berpusat di Singapura, sementara Lai Sun Development adalah syarikat tersenarai awam yang berpusat di Hong Kong yang mensasarkan pelaburan harta tanah, pengembangan, pelaburan dan operasi hotel dan restoran, serta pegangan pelaburan. Satu lagi projek yang akan datang oleh Beverly Group adalah Equine Residence, terletak di tengah-tengah Taman Equine, Seri Kembangan, Selangor. Projek yang disiapkan adalah 28 BLVD di Jalan Perdana, Pandan Perdana, Kuala Lumpur.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Kediaman
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 3
Harga:
RM370,000
Pemaju:
Kumpulan Beverly
Bilangan Tingkat:
39
Jumlah Unit:
653
Tahun Penyiapan:
2021
Kawasan Terbina (BUA):
657 kaki² - 3198 kaki persegi
Yuran penyelenggaraan:
RM0.35 平方英尺
Kemudahan
 • Taman berlandskap
 • Kawasan Barbeque
 • Bilik Fungsi
 • Gimnasium
 • Kolam renang
 • Deck kolam
 • Bilik bacaan

Lokasi

Wilayah
 • Kuala Lumpur,
 • Wangsa Maju
Kejiranan

Video

Pelan lantai

Jelajah 3d

 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM400,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
653 kaki² - 1232 kaki²
Dari RM370,000

Cadangan Jual Unik

 
 1. Ruang Flexi
  Luas dan banyak pilihan unit untuk dipilih
 2. Freehold
  Memiliki rumah untuk generasi yang akan datang
 3. Pramutamu moden
  Loker elektronik untuk penghantaran dan koleksi bungkusan ketika tiada orang di rumah

Garis masa

2018

25 Julai 2018

Beverly Group Melancarkan Henna Residence

Beverly Group memperkenalkan penambahan seterusnya ke bandar Quartz WM, Henna Residence. Pembeli yang berpotensi dijemput dengan ramah ke acara pratonton projek pada 28 Julai 2018 bermula jam 10 pagi. 

 

2019

12 Julai 2019

500 Unit Dilancarkan Pra dengan Kadar Pengambilan 80%

Beverly Group melihat permintaan luar biasa untuk pelancaran projek terbarunya, Henna Residence, di Wangsa Maju. Dengan 80% unit sudah habis, projek Beverly Group yang permintaannya akan menguntungkan Henna Residence.

 

21 Disember 2019

Henna Residence di Wangsa Maju 90% Dijual

Pemandu Keputusan

Kesambungan
8
Kemudahan
8.5
Keselamatan
8
Konsep
8
Kemudahan
7.5
Nilai wang
8
Penilaian Pustaka32 Votes
7.5
8

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM370,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!