Bloomsvale Lihat Mata Burung
 • Dalam Kemajuan
15088

Bloomsvale

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
660 kaki persegi - 1849 kaki persegi
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 3
Progres PembinaanTahap 2A
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Bloomsvale

Bloomsvale, Menara Vista Petaling @ OKR (Old Klang Road), merupakan idea dan projek bangunan yang sangat berani oleh Kumpulan Hartanah Kerjaya Prospek (KPPG). Salah satu daripada banyak projek yang dibuat oleh KPP, mereka, seperti banyak pemaju lain di hadapan mereka, semuanya bersaing untuk mendapatkan pekerjaan dari rumah dan kerja di mana anda menjalani mentaliti zaman dahulu.

Bangunan ini dijangka menjadi satu lagi peralihan yang sedang berlaku oleh Malaysia, iaitu untuk membina banyak kemudahan di satu kawasan besar dan membina unit perumahan di sekitar atau di atas tanah itu sendiri; mewujudkan perpaduan baki kerja-kehidupan dan kerja dari rumah, tepat di depan pintu anda.

Matlamatnya adalah untuk merapatkan jurang antara yang lama dan baru, dengan menyediakan peluang pekerjaan yang sangat diperlukan dan memudahkan akses bagi sesiapa memilih untuk hidup dalam komuniti yang memberikan banyak keperluan asas setiap hari bagi isi rumah bersama untuk bukan sahaja hidup tetapi berkembang maju sebagai keluarga dan masyarakat.

Ia mengandungi pusat membeli-belah dengan bahan makanan yang sangat diperlukan untuk penduduk yang tinggal di sana dan ia juga mempunyai hotel sendiri; sebuah hotel bertaraf dunia yang dipanggil Courtyard by Marriot. Ia dihubungkan dengan banyak tempat makan dan perniagaan lain di luar Bloomsvale dan juga menyediakan keadaan teknologi seni untuk memastikan keselamatan dan keselamatan orang-orang yang bekerja dan tinggal di sekitar bangunan. Trend bangunan bangunan bertingkat tinggi dengan banyak kemudahan dan kemudahan harian tidak baru atau tidak pernah didengar. Ia sebenarnya difahami dari Persidangan Bangsa-Bangsa Bersatu.

Kembali pada tahun 1992, satu pelan persekitaran dan pembangunan yang dipanggil Agenda 21 ditandatangani oleh 178 negara dan Malaysia juga merupakan salah satu daripada mereka. Dengan mengurangkan banyak jejak karbon dan membuat kesinambungan realiti, membina segala sesuatu ke dalam satu tanah dan tempat yang besar adalah salah satu cara yang dikemukakan dari kesimpulan Konvensyen Geneva. Projek Bloomsvale bukan sekadar usaha untuk mematuhi piawaian Agenda 21, tetapi ia juga mempunyai banyak reka bentuk dan gaya yang rumit; dengan jelas bertujuan untuk memperkayakan kedua-dua kumpulan individu lama dan baru yang sama ada dari OKR atau negara-negara yang berbeza.

Lokasi Bloomsvale

Kesambungan

Terletak hanya 10 minit dari NPE {2.0km} (New Pantai Expressway), terdapat lebih dari satu jalan pintas atau tanjakan yang menyambung satu jalan ke jalan yang lain, memberikan orang-orang projek Bloomsvale peluang untuk memandu secara relatif mudah kepada banyak lagi tempat-tempat menarik, keinginan hati mereka.

Lebuh raya ini menghubungkan Subang Jaya ke Bangsar atau ke arah KL-Seremban dekat persimpangan Kuchai Lama melalui Bundar Sunway; yang keluar dari Jalan Klang Lama dari Kg. Medan, Taman Maju Jaya, dan kawasan Pantai Dalam.

Lebuhraya 19.6km terdiri daripada Pautan Utama (14km) serta Salak Link (5.6km). Di sini Pautan Utama menghubungkan Subang Jaya ke Bangsar sementara Salak Link menghubungkan Pantai Dalam ke Salak Selatan. Lebuh raya ini juga dihubungkan ke Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) melalui Salak Link melalui Jalan Kuchai Lama, dengan itu menghapuskan banyak masa perjalanan bagi penduduk untuk berulang-alik ke dan dari tempat kerja mereka.

Ia mempunyai jambatan ke Bangsar dan Jalan Kewajipan dengan jalan dari Jalan Kewajipan ke lebuh raya NPE; ia juga membawa anda berhampiran dengan kompleks membeli-belah kompleks Sunway Pyramid di Bandar Sunway. Lebuhraya ini juga mempunyai banyak persimpangan dan jalan masuk ke banyak tempat lain seperti Persimpangan Kewajipan, Persimpangan PJS 8/1, Persimpangan Templer, Persimpangan Pantai Dalam, Persimpangan Pantai Bahru, Persimpangan Taman Desa, Persimpangan Tujuan, Sg Way Ramp, Angkasapuri Ramp dan sudah tentu Jalan Klang Lama. Lebuhraya lain yang juga berhampiran adalah KESAS (2.2km), MEX (2.5km), FEDERAL (5.0km), LDP (5.5km) dan Lebuhraya KL-Seremban (7.5km).

Kemudahan

Bloomsvale terletak hanya 15 minit dari Mid Valley City Mall dan ia juga dihubungkan dengan banyak pusat membeli-belah lain seperti Scott Garden (3.0 km), Boulevard IOI (6.0km), Puchong IOI Mall (7.0km), Sunway Pyramid (7.0km), Bangsar Village Mall (8.5km) dan juga Empire Subang (10.5km).

Jangan bimbang tentang aspek pendidikan tempat ini kerana ia juga sangat dekat dengan Kolej Megatech, hanya beberapa minit berjalan kaki dari kawasan Bloomsvale; kira-kira 100 meter atau lebih tepat.

Sekiranya anda mencari sekolah sendiri dan bukan kolej, maka terdapat juga Sekolah Antarabangsa Vikas yang terletak kira-kira 4.1 km, memudahkan penduduk berulang-alik sambil memastikan pendidikan yang baik dari standard sekolah antarabangsa . Terdapat juga dua Universiti lain seperti Universiti KL Gateway dan Universiti Sunway, yang tidak jauh antara satu sama lain.

Tidak jauh dari kawasan kecil OKR kerana sekurang-kurangnya ada dua tempat yang berbeza untuk mendapatkan barang keperluan harian dan perkakas rumah anda dari JAYA Grocer di Pearl Shopping Gallery serta GIANT Bandar Kinrara ... belum lagi banyak yang kecil hingga kedai sederhana dibuka di Bloomsvale Mall Bloomsvale yang akan datang apabila bangunan itu siap dibina pada tahun 2023.

Malah aspek kesihatan dalam kehidupan manusia dilindungi dan difikirkan sebelum membina projek ini. Taman Desa Medical adalah yang paling dekat sekitar 3.5 km dari Bloomsvale, tersedia untuk rawatan cepat dan sederhana untuk penyakit terkecil, sementara Hospital ASSUNTA (6.0km), Hospital Pantai KL (6.9km), dengan Hospital Pantai Bangsar (7.5km)

Ketumpatan kawasan Kuchai Lama agak padat kerana jalan-jalan sangat dekat dengan kawasan perumahan dengan masalah lalu lintas yang kerap sangat dekat dengan mereka. Walaupun banyak perkembangan telah berlaku di dalam usaha untuk meningkatkan garis kemiskinan dan taraf hidup, banyak tempat dan jalan masih padat dan menimbulkan masalah kepada penduduk tempatan kerana jalan yang lebih kecil yang mengandungi kebanyakan perniagaan PKS terletak, tidak dapat menampung sejumlah besar kereta yang memandu di jalan raya.

Kawasan kejiranan masih mempertahankan banyak dari dulu selama beberapa dekad lama, tetap setia pada senibina dan gayanya, sementara banyak kedai baru mulai menceroboh daerah ini. Keselamatan dan keselamatan Kuchai Lama sebenarnya baik dan memuaskan kerana tidak banyak kejahatan yang dilakukan atau dilakukan selama bertahun-tahun sejak penubuhan pertama daerah itu. Harapkan banyak yang lama dan baru, berbaur satu sama lain kerana terdapat banyak tempat menarik yang terdapat di sekitar Bloomsvale.

Membeli-belah:

 • 3.0km Scott Garden
 • 6.0km Boulevard IOI
 • 7.0km Puchong IOI Mall
 • 7.0km Mid Valley City Mall
 • 8.0km Sunway Pyramid
 • 8.5km Bangsar Village Mall
 • 10.5km Empire Subang
 • 2.0km JAYA Grocer di Pearl Shopping Gallery
 • 5.0km GIANT Bandar Kinrara

Pendidikan:

 • 100m Kolej Megatech
 • 4.1km Sekolah Antarabangsa Vikas
 • Universiti Gateway Gateway 6.3km
 • 8.5km Universiti Sunway

Perkhidmatan Perubatan:

 • 3.5km Taman Desa Medical
 • 6.0km Hospital ASSUNTA
 • 6.9km Hospital Pantai KL
 • 7.5km Pantai Hospital Bangsar

Pengangkutan awam:

 • Hentian Bas 100m
 • 1.5km KTM Petaling
 • 2.5km KTM Templer
 • 4.5km LRT BK2
 • 5.2km LRT BK5
 • 6.5km LRT IOI Puchong

Masa lapang:

 • 1.4km Sport Arena Sentosa
 • 4.2km Taman Hutan Bukit Gasing
 • 8.5km Sunway Lagoon

Pelan Lantai Bloomsvale

Berdasarkan imej yang dilampirkan di bawah bahagian pelan lantai penyenaraian hartanah ini, bakal pembeli mempunyai pelbagai pilihan untuk dipilih. Susun atur masih agak besar untuk kompleks apartmen, yang menyarankan kepada para penonton bahawa ini dimaksudkan untuk memberi penyewa merasa keselesaan mewah dan hidup kualitatif.

Ia adalah sebuah kompleks apartmen bertingkat tinggi, dengan memberi tumpuan kepada kemudahan akses dan membina tinggi dan bukannya meluaskan luas, dengan sebanyak 66 unit spesifikasi loteng yang berbeza-beza dan keperluan individu untuk hidup tunggal kepada kehidupan keluarga; antara 661 SQ. FT. sepanjang perjalanan ke 1,606 SQ. FT.

Di bawah adalah jadual yang menggariskan saiz terbina dan anggaran harga permulaan masing-masing:

wdt_ID Taipkan Terbina (Sq.ft.) Memulakan Harga
1 1 Bilik tidur - 1Bed + 1Bath 660 539,000
2 2 Bilik tidur - 2Beds + 2Baths 660 537,000
3 2 Bilik tidur - 2Beds + 2Baths 730 561,000
4 3 Bilik tidur - 3Beds + 2Baths 822 648,000
5 3 Bilik tidur - 3Beds + 3Baths 1,422 1,166,000
6 4 Bilik tidur - 4Beds + 3Baths 1,483 1,198,000
7 3 Bilik tidur - 3Beds + 3Baths 1,849 1,466,000

Kemudahan dan Kemudahan Bloomsvale

Di sini sekali lagi, Kumpulan Hartanah Kerjaya Prospek berusaha untuk melampaui diri dengan perancangan agresif dan pemikiran ke hadapan dalam apa yang mereka merancang untuk dilakukan dengan projek Bloomsvale ini. Bilangan kemudahan kemudahan / kemudahan adalah banyak jika tidak lebih daripada apa yang disediakan oleh projek perumahan mereka yang lain, membuat pembelian atau menyewa banyak unit lebih menarik dan berdaya maju.

Sebagai tambahan kepada banyak kemudahan, bangunan itu sendiri menawarkan, terdapat sebuah balai polis hanya beberapa minit dari kompleks apartmen. Terdapat sekurang-kurangnya dua stesen KTM dan satu lagi stesen LRT yang akan datang berhampiran dengan pangsapuri yang menghubungkan dan transit ke stesen utama yang sebenarnya akan membuat perjalanan kurang dan tidak sah, menjimatkan tan wang dalam jangka masa panjang untuk apa-apa yang naik dan datang muda keluarga.

Menjadi begitu dekat dengan Taman Usahawan Kuchai, Taman Hutan Bukit Gasing dan juga Stadium Nasional Bukit Jalil ... terdapat begitu banyak perkara yang harus dilakukan dan tempat untuk berbelanja dan dikunjungi yang menjadikan tempat ini menjadi lebih menarik. Tidak ada penyewa yang akan merasa benar-benar terpencil atau kesepian dengan penduduk tempatan yang lama dan unit-unit itu bahkan dilengkapi dengan aplikasi keselamatan sendiri yang dapat dipantau dan dikendalikan dengan sentuhan jari anda. Dengan persaingan lebih tinggi daripada pertandingan yang lain, kualiti dan kemuncak terbaik adalah apa yang KPPG inginkan untuk mengatur diri mereka dari bungkusan yang lain.

Kemudahan dan Kemudahan:

 • Gelanggang bola keranjang
 • Kawasan Barbeque
 • Kafe
 • Bilik fungsi
 • Bilik gimnasium
 • Taman berlandskap
 • Lounge
 • Taman permainan
 • Pantry
 • Meletakkan Hijau
 • Bilik bacaan
 • Surau (Lelaki & Wanita)
 • Kolam renang
 • Gelanggang tenis

Analisis Harta Bloomsvale

Pasaran sasaran

Oleh kerana projek ini masih baru dan hanya dianggarkan siap pada tahun 2023, KPPG hanya boleh bergantung dan mengambil data daripada apa yang telah mereka kumpulkan selama bertahun-tahun membina dan meneliti pasaran tempatan dalam apa jua keadaan yang mereka lakukan. Pasaran sasaran mereka pada asasnya adalah untuk pembeli yang tinggal di rumah lama mereka dan mahu keselamatan dan kemudahan yang lebih baik yang akan dapat memenuhi keperluan keluarga dan anak-anak muda mereka, dengan unit bersaiz besar untuk pilihan pengembangan dan bagi mereka yang ingin memenuhi keperluan tetamu tambahan . Oleh itu, pasaran sasaran akan menjadi penghuni pemilik dan keluarga muda yang ingin mengembangkan keluarga mereka.

Begitu juga dengan unit-unit yang terdiri daripada dua bilik tidur, tiga bilik tidur dan empat bilik tidur, Bloomsvale mempunyai cukup untuk menyediakan jenis untuk banyak kumpulan pilihan individu. Dengan hotel Courtyard oleh Marriot, mereka ingin menarik golongan elit dan warga kelas tinggi untuk melawat dan menikmati standard yang tinggi dan mewah yang datang dari orang-orang di belakang hotel Marriot. Berikut ialah saiz unit yang tersedia:

Analisis pesaing

wdt_ID Projek Tempoh Tanah Harga PSF anggaran Selesai Kawasan Terbina (kaki persegi) Harga Pelancaran Anggaran
1 Bloomsvale Freehold RM 814 2,023 660 - 1,849 Daripada RM 537,000
2 Hermington oleh Aset Kayamas Pajakan  RM 419 2,020 Daripada 1,075  Dari RM 450,000
3 The Riyang oleh Suntrack Development Sdn Bhd Freehold  RM 550 2,020 1,477 - 2,798  Dari RM 813,000
4 Residensi Far East oleh Far East Kuchai Development Sdn Bhd Pajakan  RM 699 2,021 657 - 1,107  Dari RM 459,000
5 GenKL oleh Asiana Agresif Sdn Bhd Freehold  RM 783 2,019 1,150 - 1,894  Dari RM 900,000
6 M Oscar oleh Mah Sing Group Freehold RM 604 2,023 709 - 1,198  Daripada RM 428,000
7 Waltz Residences oleh WCT Holdings Berhad Freehold RM 859 2,020 948 - 1,691  Daripada RM 814,000

Dari perspektif kuantitatif, harga PSF untuk projek Bloomsvale berada pada tahap yang lebih tinggi. Secara purata, projek yang akan datang mempunyai harga PSF kira-kira RM 675.40. Waltz Residences oleh WCT Holdings Berhad adalah satu-satunya projek yang mempunyai harga PSF lebih tinggi daripada Bloomsvale. Memandangkan harga PSF yang lebih tinggi daripada harga purata, KPPG mensasarkan pasaran profesional berpendapatan tinggi.

Dari segi kawasan bina mula, Bloomsvale adalah antara saiz terkecil di 660 kaki persegi, yang hanya 3 kaki persegi lebih besar daripada projek Residensi Far East oleh Far East Kuchai Development Sdn Bhd. Walau bagaimanapun, Bloomsvale juga menawarkan ruang unit yang lebih besar dengan cap pada 1849 kaki persegi. Saiz terbina adalah antara yang terbesar di kawasan itu dan mensasarkan keluarga yang lebih besar mencari ruang yang lebih banyak untuk isi rumah.

Dari apa yang dapat dilihat oleh KPPG dari jadual ini, persaingan adalah tinggi dan kebanyakannya memberi tumpuan lebih kepada memberi orientasi keluarga yang terbaik kepada rakyat Malaysia, kerana mereka juga tahu dan menyedari kesulitan ekonomi yang melanda rakyat daripada Malaysia. Dan mereka semua cuba memastikan kelestarian dan kebolehlaksanaan orang biasa, untuk hidup bahagia dan penuh dengan kehidupan; melegakan tekanan dan hutang yang akan menghantui mereka.

Di antara masyarakat umum, ada keperluan untuk kekal dan rasa pemilikan dari sudut ekonomi dalam keadaan ekonomi Malaysia ketika ini. Oleh itu, unit-unit itu dibuat dengan mempertimbangkannya; dengan tempoh hanya di pegangan bebas, menjadikan kemungkinan keselamatan di masa depan keluarga menjadi lebih pasti dan stabil untuk masa depan yang dapat diramalkan

While the units are only available for freehold, older couples or families would prefer the leasehold ownership as they are less likely to expand their families. Leasehold would therefore be beneficial to those who are not looking to break the bank with their retirement savings.

Sebaliknya, pasangan muda yang ingin memulakan keluarga mungkin berfikir pelan pegangan pajak bukan pegangan bebas sebagai keluarga permulaan mungkin baik dengan ruang yang ada di dalam unit tetapi mungkin ingin keluar menjadi harta tanah apabila keluarga mereka semakin besar daripada apa yang unit boleh menampung. Walau bagaimanapun, keluarga kecil yang melihat manfaat dari pangsapuri yang tinggal dan tidak terlalu berminat untuk pergi ke harta tanah akan memohon pelan pegangan bebas sehingga masa depan mereka setidaknya ditetapkan dari segi penginapan.

Pembangun Bloomsvale: Kerjaya Prospek Property Group

Kumpulan Hartanah Kerjaya Prospek kini berada di tengah-tengah dua lagi projek pemastautin iaitu Kaleidoscope At Setiawangsa serta Straits Residences. Dengan Projek Kaleidoskop, matlamatnya adalah untuk membina sebuah rumah yang terletak tepat dan bukit Bukit Dinding, di tengah-tengah hutan seluas 200 ekar; dengan tujuan untuk menyediakan kehidupan komunal yang sangat selesa dan asli, banyak pemandangan yang menakjubkan untuk melengkapkan kehidupan keluarga. Mereka merancang untuk menara tinggi dan berbeza dengan hutan hijau yang subur.

Untuk Straits Residences, bagaimanapun, nampaknya melampaui tempat biasa dan tempat sendiri betul-betul di sebelah Laut Andaman, gaya hidup marina dengan dermaga kecil untuk semua orang elit yang mampu untuk berlayar bot mereka sendiri. Ia bertujuan untuk menggabungkan kehidupan kosmopolitan dan gaya hidup bandar dengan privasi dan eksklusiviti. Betul-betul bagi warga kelas atas, tempat tinggal ini terletak di bahagian kejiranan Pulau Pinang.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Komersial
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 3
Status harta benda:
Harga:
RM537,000 - RM1,446,000
Pemaju:
Kerjaya Prospek Property Sdn Bhd
Bilangan Tingkat:
66
Jumlah Unit:
1199
Tahun Penyiapan:
2023
Kawasan Terbina (BUA):
660 kaki persegi - 1849 kaki persegi
Yuran penyelenggaraan:
RM0.35 平方英尺
Kemudahan
 • Kolam renang
 • Kawasan Barbeque
 • Gelanggang bola keranjang
 • Rumah kelab
 • Bilik Fungsi
 • Gimnasium
 • Taman berlandskap
 • Deck kolam
 • Surau
 • Gelanggang tenis

Lokasi

Wilayah
 • Kuala Lumpur,
 • Sri Petaling
Kejiranan

Video

Pelan lantai

Jelajah 3d

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
Dari RM537,000

Cadangan Jual Unik

Freehold Mixed Development
A freehold, mixed development located in OKR comprising service residences, retail malls, high-end hotels and offices.
A Dynamic Township
Strategically located along Old Klang Road, surrounded by various conveniences and amenities.
Astonishing Cityscape
The tallest sky bridge in Malaysia, offering a 360-degree view of the skyline of Kuala Lumpur.

Garis masa

2019

Q42019

Pelancaran Menara A (Vinca)

Pengarah Hartanah Kerjaya Prospek Datuk Tee Eng Ho berkata kumpulan itu akan melancarkan komponen pertama -Tower A apartmen servisnya yang dipanggil Vinca- pada 4Q2019.

 

2020

TBC

Pelancaran Tower B (Verbena)

TBC

Pelancaran Hotel Suites

TBC

Pelancaran Office Suites

TBC

Pelancaran Mall Shopping

Pemandu Keputusan

Kesambungan
6
Kemudahan
8.5
Keselamatan
8.5
Konsep
9
Kemudahan
9.5
Nilai wang
6
Penilaian Pustaka92 Votes
6.7
7.9

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM537,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!