Pintu Masuk Taman Bukit Bangsar
 • Dalam Kemajuan
6327

Taman Bukit Bangsar

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
917 m² - 1478 m²
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 4
Progres PembinaanTahap 2A
Gambaran keseluruhan

Gambaran keseluruhan Taman Bukit Bangsar

Bangsar; kawasan perumahan yang berprestij pastinya merupakan tempat yang unik bagi sesiapa sahaja yang ingin mengalami warisan abadi dan urbanisasi dengan sebaiknya. Dari lorong Little India yang kaya dengan warisan hinggalah kehidupan malam yang ceria yang ditawarkan Bangsar. Setaraf dengan aura keramahan dan kemodenan Bangsar, muncullah Taman Bukit Bangsar, sebuah projek pembangunan oleh Suez Capital Sdn. Bhd. Projek ini terletak di Jalan Maarof, hab terkenal untuk restoran dan kafe yang terkenal. Diilhamkan oleh pengalaman tinggal di resort, Bangsar Hill Park menampilkan pelbagai unit yang dirancang secara eksklusif dan dilengkapi dengan kemudahan unik yang dibina untuk mengagumkan.

Dengan kawasan Bangsar menjadi kawasan kota yang sangat padat, para pemaju telah banyak memikirkan untuk menggabungkan intipati gaya hidup santai dengan dinamika kehidupan kota yang moden dan terus berubah. Oleh itu, slogan, "Di mana Segala-galanya Terjadi Sekaligus". Garis panduan menunjukkan dengan jelas bahawa pemaju ingin penghuni masa depan mengalami kedua-duanya, di luar rumah yang hebat dan juga kehidupan malam yang sibuk. Mempunyai keseimbangan hidup-kerja yang sempurna dengan tanda harga yang berpatutan boleh menjadi salah satu faktor tarikan utama menuju Taman Bukit Bangsar. Tidak diragukan lagi bahawa Taman Bukit Bangsar pasti akan menjadi salah satu harta tanah terbaik di negara ini.

Bangsar Hill Park’s Location

Terletak di tengah-tengah Jalan Maarof, Bangsar, Taman Bukit Bangsar adalah tempat yang tepat untuk calon penduduk yang ingin dikelilingi oleh pencakar langit tinggi dan pemandangan kota yang ramai. Menjadi projek yang terancang, terletak di tengah-tengah kesibukan Bangsar, Taman Bukit Bangsar menjadi tuan rumah pelbagai kemudahan dan kemudahan luaran seperti pelbagai tempat hiburan, baik yang berpusat di kawasan kejiranan, dan tempat membeli-belah mewah, restoran, taman, kemudahan sukan dan hiburan malam yang menggembirakan juga. Dengan semua ini, ditambah dengan rumah yang selesa yang dihasilkan oleh Taman Bukit Bangsar, tidak hairanlah bahawa penghuni projek kediaman ini dapat memperoleh keseimbangan kerja-kehidupan yang sempurna.

Secara umum, kawasan Bangsar sangat sesuai untuk warganegara dari semua lapisan masyarakat. Peminat hiburan malam yang sibuk? Terdapat pelbagai bar dan kelab seperti BarAtas dan The Social yang terkenal di sekitarnya. Suka di luar rumah yang hebat? Kemudian, bersiar-siar dan santai di Taman Tasik untuk menghirup udara segar. Untuk semua shopaholics di luar sana, Bangsar mempunyai banyak pusat membeli-belah yang popular di sekitar jalan seperti Bangsar Village, Bangsar Shopping Centre, dan The Sphere.

Kesambungan

Sejajar dengan kawasan Kuala Lumpur yang sama modennya, Bangsar juga mempunyai banyak kelebihan dalam hubungan. Ini terdapat dalam pelbagai bentuk seperti pengangkutan awam, lebuh raya dan jalan raya yang luas, dan perkhidmatan e-hailing. Sejumlah besar perkhidmatan penyambungan di bandar Bangsar pasti akan menggembirakan calon penduduk yang sentiasa dalam perjalanan. Seluruh kawasan Bangsar dihubungkan dengan beberapa lebuh raya dan jalan raya yang penting. Ini termasuk Lebuhraya Pantai Baru yang bermula di Jalan Bangsar dan melalui Jalan Pantai Baharu, Pantai Dalam, Jalan Kuchai Lama, Jalan Klang Lama, Bandar Sunway dan berakhir di Subang Jaya. Selain itu ada Lebuhraya Sprint, di hujung utara Jalan Maarof yang menghubungkan ke Bukit Damansara, Jalan Duta, Sri Hartamas, Lebuhraya Lembah Klang Baru. Akhirnya, terdapat Lebuhraya Damansara – Puchong yang menghubungkan Bangsar ke beberapa pinggir bandar di Petaling Jaya.

Berkenaan dengan perkhidmatan pengangkutan awam, Taman Bukit Bangsar terletak 400 m dari Stesen LRT Bangsar, 1.2 km dari KL Sentral dan 2.0 km dari MRT Pusat Bandar Damansara. Bagi calon penduduk yang tidak menyukai idea untuk melalui kesesakan lalu lintas, yang sangat biasa berlaku di kawasan seperti Bangsar, kewujudan perkhidmatan pengangkutan awam yang luas pasti akan meringankan beban mereka. Selain itu, perkhidmatan e-hailing adalah pemandangan biasa di Bangsar dengan perkhidmatan seperti Grab dan MyCar semakin popular hari ini.

Kemudahan

Oleh kerana Bangsar adalah pusat untuk semua perkara yang menghiburkan, adalah selamat untuk mengatakan bahawa sebagai bakal penduduk Taman Bukit Bangsar, hari semakin menarik seiring berjalannya waktu. Bangsar adalah sebuah bandar yang sentiasa berkembang dengan barang-barang baru yang diperkenalkan setiap hari seperti kafe, restoran, dan tempat-tempat menarik yang berharga. Dengan semua tempat ini untuk ditambahkan ke senarai tugas harian anda, anda tidak akan bosan lagi!

Bagi penduduk yang gemar membeli-belah dan sering mengunjungi pusat membeli-belah berdekatan, terdapat banyak pusat membeli-belah di perkhidmatan anda. Ini termasuk Bangsar Village, The Gardens Shopping Mall, Nu Central, Mid Valley, Bangsar Shopping Centre. Kompleks membeli-belah utama ini terletak pada jarak 400 m hingga 1.6 km dari Taman Bukit Bangsar.

Pencinta luaran yang hebat, bergembira! Ini kerana terdapat banyak taman dan kawasan rekreasi di dalam dan di Bangsar berhampiran yang boleh anda pilih untuk petualangan seterusnya. Ini termasuk Taman Bukit Bandaraya, Taman Tasik, Taman Linear Serai, dan Taman Rekreasi Bukit Jalil. Semua ini terletak hanya dalam jarak 5 hingga 20 minit dari projek kediaman.

Selain itu, Taman Bukit Bangsar terletak berhampiran beberapa institusi pendidikan berkualiti tinggi seperti Sekolah Menengah Bangsar, Sekolah Kebangsaan Bukit Bandaraya, Universiti Bantuan, Universiti Malaya dan Sekolah Antarabangsa Cempaka. Oleh itu, tidak perlu menyusahkan ibu bapa untuk mencari pengalaman pendidikan terbaik untuk anak-anak mereka. Selain itu, terdapat banyak kemudahan perubatan dalam radius rata-rata 7.5 km. Ini termasuk CVS - Cardiac Vascular Sentral, Hospital Pantai, PPUM, dan Hospital Mata Nasional Tun Hussein Onn.

Membeli-belah

 • Kampung Bangsar
 • Pusat Beli-belah The Gardens
 • Nu Central, Mid Valley
 • Pusat Beli Belah Bangsar

Pendidikan

 • Sekolah Menengah Bangsar
 • Sekolah Kebangsaan Bukit Bandaraya
 • Tolong Universiti
 • Universiti Malaya
 • Sekolah Antarabangsa Cempaka
 • Sekolah Antarabangsa Sri Dasmesh
 • Sekolah Jenis Kebangsaan (T) Bangsar
 • Sekolah Antarabangsa Havil

Hospital dan Kemudahan Perubatan

 • CVS - Sentral Vaskular Jantung
 • Hospital Pantai
 • PPUM
 • Hospital Mata Nasional Tun Hussein Onn
 • Hospital Kajungan
 • Pusat Perubatan Antarabangsa Mahameru Austral-Euro Diagnosis Sdn. Bhd.
 • Pusat Perubatan Century

Bangsar Hill Park’s Floor Plan

The Bangsar Hill Park consists of 8 different types of serviced apartments that come in different built-up sizes. Each unit is between 917 and 1478 square feet. A unit costs between RM 850,000 and RM 1.5 million.

Biasanya, unit yang ideal untuk bujang adalah unit dari Jenis 2B dan 2B1. Saiz binaannya sangat sesuai untuk rumah permulaan. Untuk keluarga kecil atau pengantin baru, Jenis 2A dan 2A1 akan menjadi sempurna kerana ia memerlukan persekitaran yang sangat selesa. Namun, untuk keluarga kecil dengan rancangan masa depan untuk berkembang menjadi keluarga yang lebih besar, mereka dapat memilih unit dari Type 3A, Type 3B, Type 3C dan Type 3D. Perkara yang sama berlaku untuk keluarga besar. Walaupun begitu, semuanya bergantung pada kehendak dan kehendak pembeli sendiri pada penghujung hari.
Kemudahan dan Kemudahan Bangsar Hill Park

Kemudahan dan kemudahan di Bangsar Hill Park sangat unik dan memenuhi keperluan penduduknya yang pelbagai. Kemudahan ini terutamanya terdiri daripada elemen yang diilhamkan oleh resort yang terletak di tingkat 6 dan juga di bumbung. Ini membolehkan penghuni untuk berehat setelah seharian bekerja tanpa menjejakkan kaki ke luar. Antara kemudahan yang disediakan oleh pemaju di kawasan atas bumbung adalah kawasan BBQ, jakuzi, dan kawasan kanak-kanak. Untuk kemudahan di Tingkat 6, ada kolam spa, dek yoga, dewan serbaguna, gimnasium, sauna, dan wap serta jalan joging. Kemudahan tersebut memenuhi keperluan penduduk dari pelbagai lapisan masyarakat. Bagi orang tua, mereka boleh memilih untuk bersantai di kawasan sauna dan wap atau bahkan melakukan senaman halus di geladak yoga. Bagi milenium, mereka hanya dapat melakukan perjalanan cepat ke kawasan jakuzi untuk merehatkan otot-otot yang tegang. Mereka juga boleh berjoging untuk menikmati aktiviti luar yang hebat.

Senarai Kemudahan dan Kemudahan Lengkap

 • Kolam spa
 • Dek Yoga
 • Dewan serbaguna
 • Gim
 • Sauna, dan wap
 • Jalan berjoging
 • Kawasan BBQ
 • Jakuzi
 • Kawasan kanak-kanak

Bangsar Hill Park’s Property Analysis

Taman Bukit Bangsar terdiri daripada 8 jenis unit yang dirancang dengan penuh gaya untuk memenuhi keperluan bakal penghuni. Unit-unit ini berada dalam lingkungan ukuran binaan 917 kaki persegi hingga 1478 kaki persegi. Harga bermula dari RM 850,000 hingga RM 1.5 juta.

Kawasan Bangsar, yang terkenal dengan kehidupan malamnya yang riang dan mengasyikkan, juga merupakan tempat yang pelbagai untuk melayani orang-orang dari pelbagai lapisan masyarakat. Dikelilingi oleh pemandangan kota yang sibuk dan projek kediaman yang diilhamkan oleh resort, Bangsar Hill Park akan menjadi projek yang diterima oleh masyarakat umum kerana fakta bahawa ia merangkumi pandangan urban dan klasik Bangsar zaman moden. Kehadiran kemudahan di Bangsar Hill Park Premium Lounge dan harga yang berpatutan dari unit akan menjadi faktor tarikan utama juga.

Sekiranya terdapat masalah dengan kawasan ini, pasti akan menjadi kesesakan sepanjang hari. Namun, ini dapat diselesaikan dengan mudah dengan adanya jaringan pengangkutan awam yang luas seperti perkhidmatan KTM dan MRT dan tidak lupa, perkhidmatan e-hailing di sekitarnya.
Cara perjalanan ini pasti dapat membantu penduduk menjimatkan sejumlah wang dan tenaga mereka.

Pasaran sasaran

Pengambilan kunci di Bangsar Hill Park adalah kenyataan bahawa ia memiliki kemudahan dan kemudahan yang luas dalam bentuk Bangsar Hill Park Premium Lounge. Secara umum, akan ada 2 kumpulan penting dengan rancangan untuk melabur dalam harta tanah ini. Yang pertama adalah penghuni yang sedang mencari kelonggaran di kawasan kediaman mereka. Kumpulan ini akan menggunakan kemudahan dan kemudahan yang disediakan di Bangsar Hill Park. Walaupun begitu, kewujudan kemudahan tersebut pasti dapat mengurangkan kerumitan memandu keluar dari projek kediaman hanya untuk bersantai. Kumpulan kedua, adalah mereka yang menikmati kehidupan malam di Bangsar. Kumpulan ini akan mendapati Bangsar sebagai lokasi yang sangat menghiburkan. Terlepas dari 2 kumpulan sasaran penting ini, projek ini kemungkinan besar akan menarik minat mereka dari spektrum ekonomi rata-rata dan tinggi. Setiap unit berpatutan pada harga RM 927 per kaki persegi dan jika dibandingkan dengan harta tanah lain di sekitarnya, ini jauh lebih berpatutan memandangkan lokasi tempat penginapan ini.

Analisis pesaing

Pemaju hartanah utama di kawasan Bangsar adalah Suez Capital Sdn. Bhd., UOA Group Properties and Mammoth Empire Development. Di antara 3 syarikat pembangunan ini, jelas bahawa Suez Capital Sdn. Bhd. Menduduki tempat teratas dari segi faktor baiknya terhadap calon penduduk. Faktor-faktor ini merangkumi kemudahannya dan tentunya kadar kemampuan yang lebih tinggi berbanding dengan projek UOA Group Properties dan Mammoth Empire Development. Mengintegrasikan konsep seperti resort ke Bangsar moden adalah idea yang sangat bernas yang membolehkan Suez Capital Sdn. Bhd. Untuk mendapatkan kelebihan dalam analisis ini.

Mengkaji lebih mendalam mengenai spesifik setiap projek perumahan, iaitu Taman Bangsar Hill oleh Suez Capital Sdn. Bhd., Goodwood Residences by UOA Group Properties dan The Loft by Mammoth Empire Development, berikut adalah perbandingan antara ketiga-tiga projek tersebut.

Sebagai perbandingan dengan Goodwood Residences oleh Hartanah Kumpulan UOA, Taman Bukit Bangsar agak mahal. Dengan Goodwood Residences dengan harga RM 749.47 per kaki persegi, Taman Bukit Bangsar sedikit kurang bernasib baik dari segi harga, Namun, dari segi kemudahan yang disediakan termasuk sistem keselamatan yang luas, Taman Bukit Bangsar memiliki kelebihan dalam hal ini.

Selain itu, antara Loft by Mammoth Empire Development dan Bangsar Hill Park, terdapat perbezaan besar antara harga kedua-dua hartanah ini dengan unit di The Loft lebih mahal daripada yang terakhir. Harga permulaan The Loft adalah pada RM 2,890,000 sementara harga permulaan Bangsar Hill Park adalah RM 850,000. Konsep 2 sifat ini juga berbeza di mana Loft memberikan penekanan pada gaya hidup mewah sementara Taman Bukit Bangsar memberi penekanan pada kehidupan santai dan urban.

Terdapat juga 2 kumpulan sasaran yang berlainan ketika datang ke Bangsar Hill Park dan The Loft. Walaupun Taman Bukit Bangsar memberi penekanan lebih kepada orang-orang dari spektrum ekonomi rata-rata dan lebih tinggi, The Loft, sebagai harta eksklusif, hanya menyasarkan kumpulan dari spektrum ekonomi yang lebih tinggi. Ini dapat dilihat berdasarkan harga per kaki persegi untuk setiap harta tanah. The Loft, walaupun memiliki harga yang lebih rendah per kaki persegi dibandingkan dengan Bangsar Hill Park, juga memiliki harga permulaan yang sangat tinggi. Ini berbeza selama-lamanya dalam kasus Taman Bukit Bangsar, yang mempunyai harga lebih tinggi per kaki persegi tetapi harga permulaan yang lebih rendah. Rata-rata, kebanyakan orang tidak dapat membeli unit dengan harga setinggi The Loft.

Di bawah ini adalah jadual untuk menegaskan gagasan bahawa Bangsar Hill Park masih mendahului tempat di kawasan yang kompetitif seperti Bangsar secara keseluruhan:

wdt_ID NAME TAJUK TANAH UKURAN BANGUNAN (kaki persegi) HARGA PER SETIAP SQUARE HARGA
1 Goodwood Residences (UOA Group Properties) Pajakan 948 kaki persegi - 2,002 kaki persegi RM 749.47 setiap kaki persegi RM 710,500 hingga RM 1.5 juta
2 Taman Bukit Bangsar (Suez Capital Sdn. Bhd.) Pajakan 917 kaki persegi hingga 1478 kaki persegi RM 927 setiap kaki persegi RM 850,000 hingga RM 1.5 juta
3 The Loft (Pembangunan Empayar Mammoth) Freehold Bermula dari 3,349 kaki persegi RM 606 setiap kaki persegi RM 2,890,000 hingga RM 5,100,000.

Bangsar Hill Park’s Developer: Suez Capital Sdn. Bhd.

Suez Capital Sdn Bhd adalah organisasi yang mapan dengan perniagaan yang pelbagai dalam pembangunan, pengurusan dan pelaburan harta tanah. Ditubuhkan pada awal tahun 2000, Suez Capital adalah pemain harta tanah utama dengan pasukan pengurusan yang berpengalaman dan mempunyai lebih dari 20 tahun kepakaran dalam bidang pembangunan harta tanah.

Sejajar dengan misi Suez Capital dalam meningkatkan taraf hidup penduduk dalam perkembangannya, Modal Suez bertujuan untuk menjadi pembangun komuniti terkemuka yang memberi tumpuan untuk membina komuniti yang inovatif dan lestari melalui projek pembangunan semula bandar di Lembah Klang.

Selama bertahun-tahun, Suez Capital telah berjaya melaksanakan sejumlah projek di Lembah Klang. Salah satu projek yang paling baru dan memenangi anugerah di KL Gateway, pembangunan bersepadu yang terletak di sepanjang Lebuhraya Persekutuan yang terdiri daripada menara pejabat korporat, kediaman dan pusat membeli-belah.

Ringkasan
Secara umum, Taman Bukit Bangsar oleh Suez Capital Sdn Bhd adalah pelaburan yang luar biasa untuk dibuat kerana faedah yang dapat diterima oleh seseorang daripada melabur di harta tanah ini. Dalam jangka panjang, ini pastinya merupakan pelaburan yang tidak akan disesali oleh mana-mana pembeli kerana penekanan pada keselesaan dan gaya hidup bandar.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Kediaman
Tempoh:
Pajakan
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 4
Harga:
RM850,000 - RM1,500,000
Pemaju:
Suez Capital Sdn Bhd
Bilangan Tingkat:
57
Jumlah Unit:
406
Tahun Penyiapan:
2025
Kawasan Terbina (BUA):
917 m² - 1478 m²
Yuran penyelenggaraan:
RM0.38 平方英尺

Lokasi

Wilayah
 • Kuala Lumpur,
 • Bangsar
Kejiranan

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM450,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2 - 3
732 kaki² - 1227 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM590,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2 - 3
788 kaki² - 1337 kaki²
Dari RM850,000

Cadangan Jual Unik

 
 1. Tempat peranginan bandar
  Nikmati resort mewah yang tinggal di Bangsar
 2. Kesambungan yang lancar
  Stesen LRT Bank Rakyat Bangsar berada dalam jarak berjalan kaki
 3. Kemudahan 5 bintang
  Kemudahan rekreasi dan bersantai pelbagai generasi untuk golongan muda dan tua
 

Garis masa

2020

2 Okt 2020

Sunsuria Bhd Berusaha dalam Pembangunan Taman Bukit Bangsar

Sunsuria Bhd memperoleh 51 peratus kepentingan dalam pemaju hartanah BHP Development dengan harga RM8.44 juta setelah menandatangani langganan saham bersyarat dan perjanjian pemegang saham dengan Bangsar Hill Park Development Sdn Bhd (BHP Development), Suez Capital Sdn Bhd, Dasar Temasek Sdn Bhd dan Sunsuria KL Sdn Bhd.

 

Pemandu Keputusan

Kesambungan
7
Kemudahan
8.5
Keselamatan
8
Konsep
8
Kemudahan
8
Nilai wang
7
Penilaian Pustaka46 Undi
7.3
7.8

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM850,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!