Penutup Fasad Avelia Ampang
 • Dalam Kemajuan
1908

Avelia Ampang

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
560 kaki² - 1505 kaki²
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 3
Progres PembinaanTahap 2B
Gambaran keseluruhan

Tinjauan Avelia Ampang

Avelia Ampang adalah pembangunan kediaman konsep hidup moden yang terletak tidak jauh dari Jalan Ampang yang terkenal di Kuala Lumpur. Ia menawarkan kehidupan bandar yang didefinisikan semula disertai dengan pemandangan dan pemandangan perairan yang subur. Dibangunkan oleh Land & General Bhd, projek ini merangkumi kehidupan yang tenang di bandar besar dengan konsep yang tidak seperti yang lain. Arus berkelok-kelok dan air terjun yang berlari hanyalah petunjuk dari apa yang diharapkan oleh calon pembeli, selain dari tumbuh-tumbuhan yang luas yang menyediakan tempat perlindungan bagi banyak pelayan Ibu Alam. Penduduk dapat benar-benar membenamkan diri dalam unsur alam yang mulia dan melangkah keluar ke jalan-jalan sibuk di ibu negara dalam masa beberapa minit.

Dengan hanya 7 unit per lantai, Avelia Ampang adalah makanan istimewa bagi mereka yang ingin merangkul persekitaran tempat tinggal yang menawan di dalam komplek padat rendah yang dilengkapi dengan hampir semua perkara. Dari gelanggang tinju dan jalan joging ke ruang rehat hidro dan dapur aqua, perkembangan ini pasti dapat memuaskan mereka yang ingin menikmati ketenangan mutlak. Calon pembeli juga boleh mengharapkan kemudahan dan kemudahan penting lain seperti hospital, kedai serbaneka, stesen minyak dan sekolah, yang kebanyakannya berada dalam jarak berjalan kaki dari projek.

Dari segi kesalinghubungan secara keseluruhan, Avelia Ampang terletak berdekatan dengan bahagian-bahagian utama di Lembah Klang. Ia dihubungkan melalui lebuh raya utama seperti Lebuhraya Bertingkat Ampang-Kuala Lumpur (AKLEH), Lebuhraya Duta-Ulu Kelang (DUKE I & II), Terowong SMART dan jalan lain seperti Jalan Ampang dan Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2) . Ini menyediakan akses ke kawasan seperti Setiawangsa, Bandar Baru Ampang, Pandan Indah, Maluri, Titiwangsa dan pusat bandar Kuala Lumpur.

Lokasi Avelia Ampang

Avelia Ampang mempunyai salah satu alamat paling berharga di Kuala Lumpur yang lebih besar. Terletak secara strategik dari bandar, jalan penghubung utamanya ke pusat bandar adalah Jalan Ampang. Calon pembeli harta tanah ini diminta untuk menempuh perjalanan singkat di Jalan Ampang Kiri dari Jalan Ampang Ulu sebelum menghempap Jalan Ampang dalam beberapa minit. Tambahan 10 minit perjalanan ke hujung barat jalan utama akan tiba di persimpangan paling sibuk di Kuala Lumpur, di mana Menara Berkembar Petronas yang terkenal berada. Menuju Jalan Ampang ke arah timur akan membawa mereka ke roda ke jantung Ampang yang berdegup di mana gerai ikonik seperti Ampang Point dan Suzi's Corner ada. Lebuh raya yang boleh dilalui di kawasan ini termasuk AKLEH dan MRR2, yang boleh menjadi alternatif ke Jalan Ampang yang terkenal dengan lalu lintas yang tidak bergerak semasa tingkap waktu sibuk. Untuk mengelakkan kesesakan di Jalan Ampang, calon pembeli boleh memilih jalan masuk di sekitar Avelia Ampang seperti Jalan Ampang Kiri yang menuju ke AKLEH lebih jauh ke utara.

Bagi mereka yang biasa dengan kawasan ini, wilayah selatannya dipenuhi dengan bangunan kedutaan yang menggariskan Taman Tasik Ampang Hilir yang terkenal. Dalam radius yang sama sekitar 500 meter dari Avelia Ampang, kemudahan penting lain yang biasanya diambil kira oleh calon pembeli juga tersedia. Ini merangkumi Gleneagles Kuala Lumpur, SMK Hulu Kelang serta tempat-tempat ibadah seperti Surau Al-Mukmin.

Kesambungan

Perjalanan dalam kenderaan peribadi atau e-hail dari Avelia Ampang sangat mudah kerana akses mudah ke lebuh raya utama yang menghubungkan ke bahagian lain di Lembah Klang. Namun, bagi mereka yang lebih suka berjalan kaki, pengangkutan awam memerlukan beberapa jenis feri awal. Ini kerana stesen LRT yang terdekat dengan projek ini terletak lebih kurang 2km. Stesen Ampang Park, yang terletak di hujung barat Jalan Ampang, melayari laluan Kelana Jaya, sementara stesen Ampang, yang menyediakan laluan Ampang, terletak di sebelah timur.

Stesen Ampang Park membolehkan penyambungan ke stesen lain di laluan Kelana Jaya seperti Dato 'Keramat, Setiawangsa, Wangsa Maju dan Gombak dalam satu arah, sementara KLCC, Pasar Seni, KL Sentral, Kelana Jaya, Ara Damansara, Subang Jaya dan Putra Heights terdapat ke arah lain. Untuk perjalanan antara Kuala Lumpur, calon pembeli boleh menaiki Monorel di stesen Dang Wangi yang berjarak 3 perhentian jauhnya. Satu hentian lebih jauh dari Dang Wangi adalah Masjid Jamek yang menghubungkan ke laluan Ampang dan Sri Petaling. Terletak dua hentian di hadapan Masjid Jamek adalah KL Sentral yang menghubungkan hampir ke setiap laluan di Lembah Klang seperti MRT Sungai Buloh-Kajang, KTM serta ERL KLIA Express dan Transit.

Stesen Ampang, sebaliknya, tidak mempunyai akses langsung ke KL Sentral, namun, ia menyediakan perkhidmatan yang menghubungkan ke kawasan lain seperti Sentul, Cheras, Bukit Jalil, Puchong dan Putra Heights. Ini adalah stesen pertama untuk Laluan Ampang dan memerlukan banyak hentian sebelum tiba di persimpangan laluan LRT Sri Petaling. Kedua-dua stesen Ampang Park dan Ampang adalah tongkat penting dalam mesin dan memerlukan perancangan lebih awal untuk calon pembeli Avelia Ampang.

Kemudahan

Avelia Ampang secara strategik terletak di belakang hiruk pikuk Jalan Ampang dan mempunyai banyak tawaran untuk mereka yang berkeliling. M City Mall terletak berdekatan dengan pembangunan dan sekitar 150 meter melalui Lorong Ampang Ulu. Pusat membeli-belah ini mempunyai banyak pilihan mulai dari runcit, makanan dan barang keperluan harian. Ini termasuk gerai seperti Village Grocer, Burger King, Shucked Oyster & Seafood Bar, The Hut Restaurant dan banyak lagi. Di sebelah timur Jalan Ampang Ulu terdapat kafe dan restoran yang menyajikan pencuci mulut dan masakan Melayu asli seperti nasi kukus dan nasi lemak. Kafe yang menyajikan makanan lezat seperti kek pencuci mulut dan kopi termasuk Ninja Coffee Ampang di sepanjang Jalan Ampang Kiri dan Cafe La-Cappuchio di sepanjang Lorong Ampang Ulu.

Di seberang jalan utama Jalan Ampang terdapat sekumpulan gerai lain yang memenuhi keperluan orang dari semua lapisan masyarakat. Baris ini terdiri daripada stesen minyak seperti Petronas dan Shell, serta Watsons untuk memenuhi keperluan seharian seseorang. Di sepanjang barisan yang sama tetapi di sebelah tenggara terdapat pelbagai restoran Cina dan Barat yang merangkumi Restoran Teochew & Hakka, La Risata (Itali) dan Las Carretas (Mexico). Sekiranya individu atau keluarga yang ingin keluar dari kawasan projek, Ampang Point pasti akan menjadi rawatan. Ia mempunyai gerai seperti Anytime Fitness, Ampang Superbowl, MR DIY dan rantai makanan terkenal seperti Sushi King, McDonald's, KFC dan PapaRich, hanya untuk beberapa nama.

Avelia Ampang juga dikelilingi oleh kemudahan dan kemudahan penting yang lain, selain hanya makanan, hiburan dan keperluan harian. Sekolah seperti SMK Hulu Kelang dan Sekolah Menengah Ulu Kelang terletak kira-kira 300 meter dari projek ini. Sekolah-sekolah ini terletak di hujung utara Jalan Ampang Kiri. Lebih dekat ke pusat bandar dan di sepanjang Jalan Ampang terdapat sekolah seperti SMK Seri Ampang dan SMK Puteri Ampang. Bagi mereka yang lebih suka mendaftarkan anak-anak mereka di bahagian Ampang yang lebih tenang, sekolah seperti SMK Dato Ahmad Razali dan SK Ampang boleh didapati di bahagian tenggara Jalan Ampang. Calon pembeli juga akan merasa dimanjakan dengan pilihan dengan kemudahan kesihatan. Gleneagles Kuala Lumpur bertengger di sepanjang bahagian barat Jalan Ampang, sementara Hospital Pakar KPJ Ampang Puteri menghala ke arah timur.

Berikut adalah senarai kemudahan dan kemudahan lengkap di sekitar Avelia Ampang:

Membeli-belah

 • M City Mall
 • Ampang Point
 • Suria KLCC
 • Pavilion Kuala Lumpur
 • Great Eastern Mall
 • The Intermark
 • Belanja Spectrum
 • Berjaya Times Square
 • Plaza Yat Rendah
 • Plaza Wang Sungei
 • Fahrenheit 88

Pendidikan

 • SMK Hulu Kelang
 • Sekolah Menengah Ulu Kelang
 • SMK Seri Ampang
 • SMK Puteri Ampang
 • SMK Dato Ahmad Razali
 • SK Ampang
 • SK Kuala Ampang 2
 • SK (1) Kuala Ampang
 • SK Dato Keramat 1
 • SK Datuk Keramat 1 & 2
 • Sekolah Antarabangsa KL
 • Sekolah Antarabangsa Sayfol

Hospital dan kemudahan perubatan

 • Gleneagles Kuala Lumpur
 • Hospital Pakar KPJ Ampang Puteri
 • Hospital Pantai Ampang
 • Hospital Ampang
 • Pusat Perubatan Prince Court

Pelan Lantai Avelia Ampang

Projek Avelia Ampang memberi calon pembeli pilihan untuk memilih dari 5 jenis unit dengan ukuran keseluruhan binaan 560-1,505 kaki persegi. Unit 560 kaki persegi dilengkapi dengan 1 bilik tidur dan 1 tempat mandi. Unit 735 kaki persegi, di sisi lain, dilengkapi dengan 2 bilik tidur dan 2 tempat mandi, sementara unit 888 kaki persegi serupa tetapi mempunyai ruang tambahan. Unit seluas 1.050 kaki persegi dilengkapi dengan 3 bilik tidur dan 2 tab mandi. Unit terbesar dalam projek ini mempunyai keluasan 1,505 kaki persegi dan mempunyai 4 bilik tidur dan 3 bilik mandi. Ia juga merupakan satu-satunya unit dwi kunci dalam pilihan yang membuka kemungkinan berkongsi dengan rakan atau rakan sekerja.

Berikut adalah dimensi untuk semua jenis unit yang terdapat di Avelia Ampang:

Pelan Lantai Avelia Ampang Jenis A

Pelan Lantai Avelia Ampang Jenis B & B1

Pelan Lantai Avelia Ampang Jenis C & C1

Pelan Lantai Avelia Ampang Jenis D

Pelan Lantai Avelia Ampang Jenis E

Berdasarkan dimensi ini, sudah pasti bahawa projek ini akan menarik minat bakal pembeli yang luas. Ini termasuk mereka yang tinggal sendirian, pasangan dan juga unit keluarga kecil dan besar. Pilihan kunci dua akan berfungsi paling baik bagi mereka yang ingin berkongsi unit dengan rakan atau rakan sekerja semasa bekerja dekat dengan pusat bandar. Ini juga membolehkan pemilik rumah menyewakan unit mereka kepada mereka yang tidak ingin membeli tetapi mendapati Avelia Ampang sesuai dari segi lokasi.

Kemudahan dan Kemudahan Avelia Ampang

The Avelia Ampang resort concept provides a quick escape from the bustling city life. The property offers 3.4 acres of landscape and waterscape, a 1km jogging and cycling path, boxing ring, skybridge, swimming pool, Aqua Kitchen, Hydro Lounge, three waterfalls, and a stream. Residents of the residential blocks are strategically placed within its boundaries to enjoy an exquisite view of the lush greenery and waters which run through its spine. The development also offers coach shuttle services to KLCC and nearby LRT stations, ensuring seamless travel in and around the city. The following is a comprehensive list of facilities and amenities at Avelia Ampang:

Kemudahan dan kemudahan

 • Hydro Lounge
 • Eco Lounge
 • Dapur Aqua
 • Ruang Panggung Teater
 • Landskap dan perairan
 • Jalan joging dan berbasikal
 • Taman dermaga
 • Skybridge
 • Kolam renang
 • Cincin tinju

Analisis Harta Tanah Avelia Ampang

Pasaran sasaran

Avelia Ampang akan menarik lebih banyak keluarga dan pasangan berpendapatan tinggi yang ingin hidup bersama. Rentang unit seluas 735 kaki persegi dan paling sesuai akan memenuhi segmen pasar sasaran ini kerana ia mempunyai tempat tidur dan bilik mandi yang mencukupi. Luas 560 kaki persegi kemungkinan sesuai untuk mereka yang ingin menyewa di lokasi utama, kerana pekerjaan di pusat bandar. Pelabur hartanah pasti akan melihat julat terendah yang paling sesuai untuk mengekalkan hasil yang stabil dari kumpulan khalayak ini. Jangkauan unit yang lebih besar dengan binaan 1,050 dan 1,505 kaki persegi tentu akan menarik minat keluarga besar yang ingin menetap dalam jangka panjang kerana kemudahan penting seperti sekolah dan penjagaan kesihatan tersedia dalam jarak yang dekat.

Analisis pesaing

wdt_ID Pembangunan Membina Harga jualan Harga per kaki persegi Pemilikan tanah Tahun tamat
1 Avelia Ampang, Jalan Ampang Ulu 560-1,505 kaki persegi Dari RM545,000 dan seterusnya RM973 Pajakan 2023
2 Arte +, Jalan Ampang Ulu 3 650-1,000 kaki persegi Dari RM570,000 dan seterusnya RM650 Pajakan 2018
3 Reizz Residence, Jalan Ampang Kiri 697-896 kaki persegi RM610,000 dan seterusnya RM875 Freehold 2019

Harga per kaki persegi untuk Avelia Ampang adalah RM973, yang bermaksud RM545,000 untuk unit julat terendah. Memandangkan projek itu terletak di tanah pegangan pajak, proyek tersebut mungkin tampak sebagai tanda harga yang sangat curam. Namun, harus diingat bahawa Avelia Ampang dilengkapi dengan pemandangan seperti yang lain di sekitarnya. Projek serupa yang terdapat di tanah pegangan pajak di sepanjang Jalan Ampang Ulu 3 adalah Arte + dengan harga per kaki persegi RM650. Projek ini serupa dengan kebanyakan pangsapuri yang diservis dari segi kemudahan dan kemudahan dan mempunyai kepadatan yang jauh lebih tinggi. Projek ini juga disiapkan pada tahun 2018, berbanding dengan anggaran Avelia Ampang yang disiapkan pada tahun 2023. Reizz Residence adalah projek yang baru disiapkan pada tahun 2019 tetapi terletak di tanah pegangan bebas. Dengan harga per kaki persegi RM875, calon pembeli yang menjelajahi daerah tersebut mungkin tergoda untuk melakukan pembelian, walaupun memiliki ukuran pendakap yang jauh lebih kecil. Walau bagaimanapun, pembeli ini harus mengharapkan blok kediaman berkepadatan lebih tinggi dengan kemudahan rata-rata. Avelia Ampang adalah tempat yang jelas di antara ketiganya dengan kemudahan avant-garde dan landskap yang dapat menawarkan pengalaman tinggal yang lengkap.

Avelia Ampang Pembangun: Mayland & Land & General Bhd

Land & General Bhd telah lama berkembang menjadi segudang perniagaan selama bertahun-tahun, mulai dari kayu, kelapa sawit, penanaman getah dan kini terutama menjalankan perniagaan pelaburan dan pembangunan hartanah. Ia telah menjadikan dirinya sebagai salah satu pemaju hartanah terpenting di negara ini melalui projek mercu tanda di Bandar Sri Damansara, yang merangkul Anugerah Harta Tanah FIABCI Malaysia pada tahun 1996.

Projek-projek penting lain untuk Land & General merangkumi Astoria Ampang, The Elements Ampang, Damansara Foresta, 8Trium Damansara dan Damansara Seresta di Sri Damansara.

Sepanjang tahun, Mayland telah menubuhkan bahagian pelaburan harta tanah yang memegang portfolio harta tanah yang benar-benar pelbagai yang merangkumi pusat membeli-belah, bangunan pejabat, lot kedai, tempat letak kereta, kediaman / pangsapuri yang diservis, kondominium, dan hotel.

Mayland memiliki bank tanah yang cukup besar untuk dikembangkan, dan bidang tanah ini terletak di kawasan utama di Kuala Lumpur, Selangor, dan Johor Bahru.

Beberapa projek semasa mereka adalah Hampton Damansara dan Dorsett Waterfront Subang.

Ringkasan

Avelia Ampang merangkumi gaya hidup bandar moden melalui penggunaan sumber dan ruang yang cekap, mewujudkan nilai yang belum pernah terjadi sebelumnya bagi calon penghuni. Dengan suasana yang disamakan dengan tempat persembunyian di dedaunan hutan, projek ini menawarkan pengalaman tinggal di bandar yang tidak seperti yang lain. Calon penghuni dapat menghirup syurga pada satu ketika dan melangkah ke bandar besar Kuala Lumpur pada masa akan datang.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Komersial
Tempoh:
Pajakan
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 3
Harga:
RM672,000 - RM2,320,000
Pemaju:
Mayland & Land & General Bhd
Bilangan Tingkat:
46
Jumlah Unit:
506
Tahun Penyiapan:
2022
Kawasan Terbina (BUA):
560 kaki² - 1505 kaki²
Yuran penyelenggaraan:
RM0.35 平方英尺
Kemudahan
 • Cooker Hob / Hood
 • Penyaman udara
 • Trek joging
 • Taman berlandskap
 • Kolam renang
 • Lihat
 • Pemanas air

Lokasi

Wilayah
 • Selangor,
 • Ampang
Kejiranan

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
Dari RM672,000

Cadangan Jual Unik

Garis masa

2019

18 September 2019

Land & General untuk Melancarkan Astoria Ampang Fasa 2, Avelia Ampang, Tahun Depan

Land & General Bhd (L&G) mengunjurkan pelancaran beberapa projek pembangunan tahun depan dengan gabungan GDV sebanyak RM615 juta. Salah satu projeknya adalah pembangunan landasan pelancaran baru yang disebut Aria Rimba di Shah Alam. Mereka juga berencana untuk meneruskan fasa baru untuk projek Sena Parc di Senawang serta pelancaran fasa ke-2 Astoria Ampang yang akan diperkenalkan sebagai Avelia Ampang. 

 

Pemandu Keputusan

Kesambungan
8
Kemudahan
7.5
Keselamatan
8
Konsep
7
Kemudahan
7.5
Nilai wang
7
Penilaian Pustaka20 Undi
8
7.5

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM672,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!