Fasad Vista Danau Kota
 • Dalam Kemajuan
2771

Vista Danau Kota

 • Pangsapuri
Kawasan:
810 kaki persegi
Katil:
3 - 3
Mandi:
2 - 2
Progres PembinaanTahap 2B
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Vista Danau Kota

Vista Danau Kota adalah skim perumahan mampu milik yang terletak di Danau Kota, Setapak, Kuala Lumpur. Projek ini mensasarkan pembeli rumah pertama yang ingin membeli kediaman pertama mereka di bandar Kuala Lumpur. Vista Danau Kota adalah pengembangan yang dilakukan oleh Platinum Victory Development, yang telah mempertahankan kehadirannya yang cukup besar di pasar pembangunan harta tanah.

Bangunan kediaman yang berdiri sendiri ini akan dibina di sebidang tanah seluas 3.271 ekar di sepanjang Jalan Danau Saujana 1, bertentangan dengan Jalan Genting Klang yang terkenal. Vista Danau Kota akan dibina berhampiran projek-projek lain yang berjaya oleh Platinum Victory, seperti PV128, PV15, dan PV 18. Terletak kurang dari 10km dari Pusat Bandaraya Kuala Lumpur, hotel ini menawarkan tempat percutian dari kesibukan Ibu Kota Malaysia namun cukup dekat ke semua tempat dan kemudahan yang dikehendaki oleh pembeli rumah.

Projek ini mensasarkan pembeli rumah pertama kali, seperti yang disebutkan oleh pemaju di laman web mereka. Projek ini juga merupakan sebahagian daripada inisiatif Rumah Mampu Milik Wilayah Persekutuan (RUMAWIP) oleh Kementerian Wilayah Persekutuan. Pembeli masa depan harus membuat permohonan melalui laman web Residensi Wilayah untuk memenuhi syarat untuk membeli unit. Walaupun diiklankan sebagai skim perumahan mampu milik, harta tanah itu memang dilengkapi dengan banyak kemudahan yang diinginkan oleh pembeli rumah. Vista Danau Kota akan mempunyai kemudahan seperti kolam renang, dewan serbaguna, kedai dobi, dan tadika ditambah dengan perkhidmatan keselamatan untuk keselesaan dan keselamatan pembeli.

Terletak di sepanjang Jalan Danau Saujana 1, hubungan tidak menjadi masalah bagi pembeli rumah Vista Danau Kota yang akan datang. Tempat penginapan ini terletak hanya di Jalan Genting Klang, yang menghubungkan ke jalan raya lain seperti Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2), Jalan Gombak, dan Jalan Langkawi. Stesen LRT Wangsa Maju berjarak hanya 6 minit, dan perkhidmatan bas disediakan, menjadikan penginapan ini sesuai untuk pembeli yang ingin berulang-alik menggunakan pengangkutan awam. Kombinasi jalan raya utama dan sistem pengangkutan awam ini membuat perjalanan lancar ke dan dari tempat penginapan ini. Tempat penginapan ini mempunyai harga bermula RM300,000 dan siap dibina pada 2025.

Lokasi Vista Danau Kota

Terletak di Danau Kota, kawasan ini telah melihat banyak pembangunan untuk memenuhi peningkatan penduduk selama ini. Ini menyebabkan pembinaan projek perumahan mampu milik dan mewah. Banyak kemudahan runcit dan lain-lain telah dibina di Danau Kota untuk memenuhi keperluan penduduk Danau Kota dan sekitarnya. Dikelilingi oleh kebanyakan harta tanah kediaman, pembeli Vista Danau Kota tidak akan terganggu oleh gangguan kawasan perindustrian dan melepaskan diri dari pencemaran asap dan bunyi yang akan dihasilkan dari kawasan perindustrian ini. Selamat mengatakan bahawa pembeli harta tanah akan mendapat udara yang lebih segar berbanding dengan harta tanah serupa yang lain.

Kesambungan

Kedekatan Vista Danau Kota dengan Jalan Genting Klang menafikan hakikat bahawa tidak ada lebuh raya utama yang melayani kawasan ini. Pembeli Vista Danau Kota boleh menggunakan jalan yang terkenal untuk sampai ke Wangsa Maju dan Melawati. Dengan memandu ke arah timur laut, seseorang dapat memasuki Jalan 1 / 27a Desa Setapak, yang menghubungkan ke Jalan Setiawangsa dan Jalan Jelatek. Jalan-jalan ini memberi peluang kepada calon pembeli ke Setiawangsa, Ulu Kelang, Keramat, dan Ampang.

Lebih jauh ke timur laut Jalan Genting Klang adalah MRR2, yang berfungsi sebagai jalan utama ke pinggir bandar lain seperti Batu Caves, Selayang, Sentul, dan Kepong. MRR2 juga menghubungkan ke Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak (KLK), yang menghubungkan Pantai Timur dengan seluruh Semenanjung Malaysia. Hasil daripada jarak ini, pembeli berpotensi dapat pergi ke Genting Highlands, Berjaya Hill, Janda Baik, dan Bukit Tinggi pada hujung minggu untuk melepaskan diri dari gaya hidup Kuala Lumpur yang sibuk untuk bersantai dan meremajakan pada hujung minggu.

Memandu ke arah barat daya dan mengambil jalan raya yang licin, Jalan Genting Klang bergabung dengan Jalan Gombak, laluan alternatif yang boleh digunakan untuk mencapai kawasan sekitar. Lebuhraya Duta-Ulu Kelang (DUKE), yang menghubungkan jalan utama di Kuala Lumpur ke Jalan Damansara dan Jalan Istana, juga dapat dicapai melalui Jalan Gombak. Dengan memandu lebih jauh ke arah barat daya, Jalan Genting Klang bergabung dengan Jalan Tun Razak, yang membolehkan pembeli berpotensi untuk pergi ke pusat bandar dengan mudah.

Menjadi salah satu jalan utama di Lembah Klang, Jalan Genting Klang dan jalan sekitarnya sering mengalami kesesakan lalu lintas pada waktu puncak dan hujung minggu tertentu. Walaupun begitu, jumlah jalan masuk yang banyak ke dan dari jalan raya menyediakan banyak jalan masuk dan jalan keluar ke Jalan Genting Klang, yang dapat dimanfaatkan oleh bakal pembeli Vista Danau Kota.

Tambahan pula, pembeli dapat mengelakkan kesesakan lalu lintas dengan dua lebuh raya baru yang sedang dalam pembinaan. Lebuh raya pertama seperti itu adalah Lebuhraya Setiawangsa-Pantai (SPE), yang sebelumnya dikenali sebagai DUKE Fasa 3. Lebuh raya bertingkat baru ini bermula di persimpangan Jalan Genting Klang dan Jalan 1 / 27a Desa Setapak dan menyediakan akses mudah ke DUKE. SPE akan melalui kawasan-kawasan utama seperti Ampang, Pandan, Salak, Kerinchi sebelum akhirnya berakhir di Kampung Kerinchi Lama (dahulunya dikenali sebagai Bangsar South).

Mengembara bersama SPE yang akan datang, keluar di persimpangan Setiawangsa, lebuh raya menyediakan jalan pintas ke lebuh raya baru yang kedua, Lebuhraya Sungai Besi-Ulu Kelang (SUKE). Lebuh raya bertingkat baru ini bermula di Bukit Antarabangsa, melalui Pandan Indah, Cheras, dan Alam Damai sebelum berhenti di Sungai Besi. Lebuh raya ini juga berfungsi sebagai jalan alternatif ke Lebuhraya PLUS dan menghubungkan ke Lebuhraya Shah Alam (KESAS), yang menuju ke kawasan seperti Bandar Sunway, Shah Alam, Puchong, dan Klang.

Pengangkutan awam juga tidak menjadi masalah di Vista Danau Kota. Perkhidmatan bas banyak terdapat di sekitar kawasan ini, dengan banyak perhentian di banyak kawasan panas di sekitar kawasan ini. Stesen LRT terdekat adalah Stesen LRT Wangsa Maju, hanya 10 minit pemanduan dan merupakan sebahagian dari Laluan Kelana Jaya. Pembeli boleh menaiki LRT ke KLCC, Masjid Jamek, Pasar Seni, dan stesen KL Sentral untuk transit dengan jalur kereta api lain.

Kemudahan

Oleh kerana lokasinya yang strategik, pilihan membeli-belah dan tempat makan banyak terdapat di Vista Danau Kota. Berjalan di sepanjang Jalan Danau Saujana 1, pembeli masa depan boleh berada di Jalan Danau Niaga, yang mempunyai pelbagai pilihan tempat makan, termasuk masakan tempatan, kedai makanan segera, kafe, medan selera, dan kedai teh. Tempat ini juga mempunyai banyak kedai serbaneka seperti FamilyMart, 99 Speedmart, 7-Eleven, KK Mart, serta farmasi dan dobi layan diri. Hanya sejauh 6 minit berjalan kaki, jambatan pejalan kaki di atas jalan raya menjadikan jalan raya yang sibuk mudah dan selamat.

Melintasi Jalan Genting Klang menggunakan jambatan pejalan kaki overhead yang lain, pembeli akan mendapati diri mereka berada di sebilangan besar kedai dengan lebih banyak pilihan untuk makan. Juga terdapat di banyak toko-toko ini adalah empat stesen minyak yang berbeza, Petronas, Petron, Shell, dan BHP. Bengkel kenderaan dan kedai penyelenggaraan banyak terdapat di sekitar Vista Danau Kota, sementara Nissan dan Mitsubishi Malaysia menyelenggarakan pusat servis di sepanjang Jalan Genting Klang. StarParc Point yang berdekatan mempunyai Alliance Bank, Public Bank, dan Bank Simpanan Nasional, sementara CIMB Bank dan Maybank terletak di sepanjang Jalan Genting Klang.

Calon pembeli Vista Danau Kota akan dimanjakan dengan pilihan membeli-belah kerana terdapat banyak pusat membeli-belah dan pasar raya yang terletak berhampiran dan jauh. Pusat membeli-belah yang paling dekat adalah AEON Big Danau Kota dan PV128 Mall, dengan yang terakhir dibina oleh pemaju Vista Danau Kota. Di sebelah AEON Big adalah The Palette, satu lagi projek yang berjaya oleh Platinum Victory. The Palette menawarkan lebih banyak pilihan tempat makan, termasuk kedai pencuci mulut, bar, restoran, dan McDonald's Drive-Thru. Juga berdekatan adalah Setapak Central Mall yang terkenal dengan banyak jenama tempatan dan antarabangsa yang terkenal mengekalkan kehadiran mereka, termasuk pawagam.

Pembeli Vista Danau Kota masa depan akan menjimatkan masa dan wang untuk menghantar anak mereka ke sekolah. Di seberang jalan dari rumah baru mereka terdapat dua sekolah, SK Danau Kota 2 dan SMK Danau Kota. Sekolah vernakular juga terdapat di kawasan ini, dengan SJKC Mun Yee, SJKC Wangsa Maju, dan SMK Chong Hwa terletak berdekatan. Pendidikan tinggi terdapat dalam bentuk Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, dan Institut Universiti Malaysia British Kuala Lumpur.

Hanya di sebelah loteng kedai di Jalan Danau Niaga adalah Columbia Asia Hospital, hanya 7 minit berjalan kaki dari Danau Vista Kota, memastikan calon pembeli dapat menerima kemudahan perubatan kelas atas. Klinik juga banyak terdapat di sekitar kawasan ini, seperti Klinik Perubatan Surya & Klinik Pergigian Hendry dan Klinik Azzam berjarak kurang dari 10 minit berjalan kaki.

Berikut adalah senarai kemudahan dan kemudahan di sekitar Vista Danau Kota: -

Membeli-belah

 • PV128
 • AEON Big Danau Kota
 • Palet
 • Pusat Beli-belah Setapak Central
 • Giant Hypermarket Setapak
 • Pusat Komersial StarParc Point
 • Pusat Beli-belah AEON Wangsa Maju & Alpha Angle
 • AEON Big Wangsa Maju
 • Wangsa Walk Mall
 • Pusat Membeli-Belah M3
 • Melawati Mall

Pendidikan

 • SK Danau Kota
 • SK Danau Kota 2
 • SK Marion Convent
 • SJKC Mun Yee
 • SJK Wangsa Maju
 • SK Taman Seri Rampai
 • SK Wangsa Jaya
 • SK Wangsa Maju
 • SK Setapak Jaya
 • SK Desa Setapak
 • SK Taman Setia
 • SK Taman Melati
 • Bonus SK Seri
 • SK Setapak Indah
 • SMK Danau Kota
 • SMK Chong Hwa
 • SMK Batu Muda
 • SMK Wangsa Maju 2
 • SMK Bandar Baru Sentul
 • SMK Setapak Indah
 • Sekolah Menengah Bebas Chong Hwa
 • Sekolah Antarabangsa Sri Utama
 • Kolej Vokasional Setapak
 • Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman (TARUC)
 • Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM)
 • Universiti Kuala Lumpur British Malaysian Institute (UniKL BMI)
 • Open University Malaysia Taman Seri Rampai
 • Buka Universiti Antarabangsa

Kemudahan perubatan

 • Setapak Hospital Columbia Asia
 • Hospital Tentera Diraja Tuanku Mizan
 • Hospital Wanita dan Kanak-kanak Naluri
 • Hospital KPJ Tawakkal
 • Pusat Penjagaan Kesihatan Tawakkal
 • Institut Perubatan Respiratori
 • Institut Jantung Negara
 • Klinik Perubatan Surya & Klinik Pergigian Hendry
 • Klinik Idzham
 • Klinik Keluarga
 • Klinik Mediviron Danau Kota
 • Klinik Mediviron Genting Klang
 • Klinik Azzam
 • Klinik Pertama
 • Klinik Komuniti Danau Kota
 • Klinik KJ Lim

Rekreasi

 • Danau Kota Danau
 • Pusat Sukan Lavana
 • Tasik Sri Rampai
 • Zoo Negara
 • Laluan Mendaki Bukit Tabur
 • Bukit Dinding
 • Taman Tasik Titiwangsa
 • Ridge Quartz Klang Gates
 • Kem Isi Rimba Kemensah

Pelan Lantai Vista Danau Kota

Vista Danau Kota hanya terdiri dari satu unit jenis, Jenis A, berukuran 810 kaki persegi di kawasan. Setiap unit mempunyai 3 bilik tidur, 2 tempat mandi, dan 1 ruang terbuka untuk dobi. Sangat terkenal bahawa Vista Danau Kota melayani keluarga, pengantin baru, dan mereka yang kurang kemampuan kewangan. Siaran akhbar oleh pemaju menyebutkan bahawa projek ini akan sesuai dengan pembeli yang menganggap lokasi, kemudahan, aksesibilitas, dan nilai wang sebagai faktor ketika membeli rumah.

Kemudahan dan Kemudahan Vista Danau Kota

Walaupun Vista Danau Kota diiklankan sebagai skim perumahan mampu milik, bakal pembeli dapat menikmati banyak kemudahan dan kemudahan yang akan membantu pembeli berehat dan bertenaga setelah seharian bekerja atau hanya menghabiskan masa bersama keluarga. Projek ini dilengkapi dengan kolam renang dewasa, kolam rendam, ruang ganti, ruang komuniti, kedai, kedai dobi, dewan serbaguna, tadika, bilik solat, bilik mayat, semuanya dengan keselamatan sepanjang masa. Tidak perlu dikatakan, Vista Danau Kota memang menyediakan apa yang bakal dibayangkan oleh pemilik rumah di rumah mereka dengan harga yang berpatutan. Berikut adalah senarai semua kemudahan dan kemudahan di Vista Danau Kota: -

Kemudahan dan Kemudahan

 • Kolam renang dewasa
 • Kolam renang
 • Menukar bilik
 • Ruang komuniti
 • Kedai
 • Laundrette
 • Dewan pelbagai guna
 • Tadika
 • Bilik solat
 • Bilik mayat
 • Pondok pengawal

Analisis Harta Tanah Vista Danau Kota

Pasaran sasaran

Seperti disebutkan di atas, pemaju telah mengiklankan Vista Danau Kota sebagai skim perumahan mampu milik. Oleh kerana projek ini merupakan sebahagian daripada inisiatif RUMAWIP, pasaran sasaran projek ini adalah pembeli rumah pertama di Kuala Lumpur. Berbanding dengan harta tanah lain, harga yang agak rendah akan menjadi faktor pendorong besar bagi pasaran sasaran dalam membeli rumah pertama mereka di bandar. Harga permintaan rendah ini akan menarik minat golongan berpendapatan B40 dan M40 untuk memilih Vista Danau Kota sebagai pilihan pertama rumah baru mereka. Unit yang ditawarkan akan sesuai dengan keluarga kecil dan sederhana dengan sempurna kerana bakal pembeli akan mendapat nilai wang yang sukar diperoleh. Kemudahan dan kemudahan yang mencukupi dalam projek dan kemudahan luar pasti akan menarik pembeli berpotensi, termasuk anak muda yang ingin membeli rumah baru. Memandangkan pasaran hartanah Malaysia diperkirakan akan berkembang pesat dalam beberapa tahun mendatang, Vista Danau Kota akan menjadi pelaburan yang baik bagi para pembeli.

Analisis pesaing

Vista Danau Kota akan menetapkan pembeli RM 370 per kaki persegi untuk satu-satunya jenis unit dengan 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Harga permintaan yang agak rendah per kaki persegi ini adalah pilihan yang sangat baik untuk hidup jangka pendek atau jangka panjang atau sebagai pelaburan. Pemerhatian terhadap harta tanah yang serupa menunjukkan bahawa banyak harta tanah yang siap dibina mencapai usia 10 tahun selepas pembinaan, sementara banyak lagi yang masih dalam pembinaan.

Pertimbangkan Vista Sentul Residences, sekitar 6km dari Vista Danau Kota, dijadualkan siap pada tahun 2023. Unit terkecil yang ditawarkan di Vista Sentul terdiri daripada 2 bilik tidur dan 2 tempat mandi. Dengan kawasan seluas 689 kaki persegi, harga median permintaan per kaki persegi ialah RM440. Unit bersaiz serupa dengan Vista Danau Kota akan menetapkan pembeli RM434 per kaki persegi, sementara unit mereka dengan harga paling ekonomik per kaki persegi adalah RM414, tetapi ia akan menjadi unit terbesar mulai dari RM490,000. Kelemahan utama Vista Sentul Residences adalah kekurangan pengangkutan awam yang berdekatan, dengan KTM Sentul menjadi satu-satunya perkhidmatan kereta api. Dengan projek KVDT dijangka berterusan hingga tahun 2027, kelewatan dan selang waktu yang lama antara perkhidmatan komuter tidak dapat dielakkan. Kemudahan dan kemudahan lain kekurangan Vista Sentul Residences yang berdekatan, menjadikan Vista Danau Kota sebagai pilihan yang lebih baik.

Harta tanah lain yang setanding dalam pembinaan adalah Rica Residence di Sentul oleh Wajatex Sdn. Bhd, anak syarikat Fajarbaru Land, dan diproyeksikan akan siap pada tahun 2021. Dengan harga RM760 per kaki persegi, ini adalah salah satu pembangunan termahal di rantau ini. Unit terkecil hanya 657 kaki persegi dengan 2 bilik tidur dan hanya 1 bilik mandi. Unit berukuran serupa dengan Vista Danau Kota, di 818 kaki persegi, adalah pangsapuri 1 bilik dengan sudut belajar. Perbezaan harga dibenarkan oleh kenyataan bahawa Rica Residence adalah pangsapuri servis dan bukannya rumah mampu milik, yang kurang diinginkan untuk pembeli rumah pertama kali, terutama yang mempunyai anggaran sederhana.

Hartanah ke-3 untuk rujukan adalah PV13 di Platinum Lake City, berdekatan dengan Vista Danau Kota, siap pada tahun 2011. Harta tanah ini mempunyai harga permintaan lebih rendah sekitar RM 229 per kaki persegi untuk unit berukuran 1,313 kaki persegi ketika mula dilancarkan. Walaupun demikian, sebagai harta tanah yang berusia 10 tahun, terdapat risiko kerosakan dan pembaikan. Pembeli harus mempertimbangkan bahawa ketika PV13 pertama kali dilancarkan, harga harta tanah relatif rendah, dan unit berukuran serupa di kawasan ini hari ini dapat mencapai setinggi 7 angka. Harga PV13 terus meningkat dari masa ke masa kerana permintaan untuk kehidupan bertingkat meningkat. Satu tinjauan cepat untuk unit penjualan di PV13 pada masa ini mempunyai rata-rata meminta kira-kira RM455,000 untuk unit terkecil, sedangkan unit lebih besar rata-rata sekitar RM520,000.

Walaupun Vista Danau Kota dijadualkan untuk diselesaikan lebih lama daripada harta tanah lain yang serupa, kemudahan dan kemudahan yang banyak di sekitar projek dan akses mudah ke jalan raya dan lebuh raya utama menjadikan Vista Danau Kota lebih unggul daripada pesaing lain. Masa penyelesaian yang lebih lama juga memberi calon pembeli masa tambahan untuk menabung dana yang dapat digunakan untuk pengubahsuaian dan perabotan atau pembayaran awal yang lebih besar ketika membeli unit. Oleh kerana Vista Danau Kota adalah sebahagian daripada inisiatif RUMAWIP, pembeli rumah pertama kali secara efektif membeli hartanah di bawah kadar pasaran yang berlaku.

wdt_ID Pembangunan Kawasan Terbina (kaki persegi) Harga jualan Harga PSF Tempoh Tanah Tahun Siap
1 Vista Danau Kota 810 Dari RM300,000 Dari RM370 Pajakan 2025
2 Vista Sentul Residence 689 - 1,216 Dari RM297,000 RM414 - RM448 Freehold 2023
3 Kediaman Rica 657 - 1,238 Dari RM497,000 RM760 Freehold 2021
4 Kediaman PV13 1,313 - 1,805 Dari RM300,000 Dari RM229 Freehold 2011

Pemaju Vista Danau Kota: Kemenangan Platinum

Kemenangan Platinum memasuki permainan pembangunan harta tanah pada akhir 90-an ketika Malaysia berada di tengah-tengah krisis kewangan Asia 1997. Syarikat ini bertahan dari krisis kewangan dan menyelesaikan projek pertamanya pada tahun 2002, Pelangi Condominium, sebuah kediaman bertingkat di Sentul. Sejak itu, Platinum Victory menjalankan beberapa projek kediaman di Setapak, Sentul, Melati, dan kawasan sekitarnya.

Projek dari Kemenangan Platinum dapat dibezakan dengan menyatukan PV awal syarikat dalam projeknya. Pada tahun 2015, Kemenangan Platinum melengkapkan fasa pertama The Face Platinum Suites yang terkenal, yang dikenali sebagai The Face Suites di Segitiga Emas Kuala Lumpur. Platinum Victory juga menceburkan diri dalam pasaran komersial dengan melengkapkan PV1 Melati, Platinum Walk, dan PV128 di Danau Kota dan PV7 di Melati Utama.

Baru-baru ini, syarikat itu menceburkan diri dalam pasaran skim perumahan mampu milik dengan jenama baru bernama VISTA. Harta jenama VISTA pertama, VISTA Semarak di Jalan Semarak, adalah pembangunan yang laku. Projek lain bernama VISTA Langkawi di Jalan Langkawi mendapat sambutan. Harta tanah ini menawarkan kawasan binaan terbesar seluas 926 kaki persegi di antara semua skim perumahan mampu milik di Kuala Lumpur. Jenama VISTA juga telah menyertai inisiatif RUMAWIP, dan Vista Danau Kota adalah salah satu projek tersebut.

The developer maintains a strong presence in the property market in Kuala Lumpur and continues to develop affordable and luxury housing projects. Their current projects include Vista Sentul, Platinum Arena, PV9 Residence, Platinum Mira, Victory Suites, and Vista Saujana in addition to Vista Danau Kota.

Ringkasan

Vista Danau Kota akan menjadi tarikan kepada pembeli rumah pertama kali dan mereka yang kurang kemampuan kewangan. Projek ini akan membantu pasaran yang disasarkan untuk mengatasi kesukaran membeli rumah di lokasi yang strategik dengan nilai wang. Kemudahan dan kemudahan yang banyak di sekitar Vista Danau Kota pasti akan menarik perhatian bakal pembeli.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Strata Kediaman
Tempoh:
Pajakan
Jenis:
 • Pangsapuri
Katil:
3 - 3
Mandi:
2 - 2
Harga:
RM300,000
Pemaju:
Kemenangan Platinum
Bilangan Tingkat:
46
Jumlah Unit:
910
Tahun Penyiapan:
2025
Kawasan Terbina (BUA):
810 kaki persegi
Yuran penyelenggaraan:
RM0.20 平方英尺
Kemudahan
 • Kolam renang
 • Cafeterias / Eateries
 • Tadika
 • Dewan Serbaguna
 • Surau

Lokasi

Wilayah
 • Kuala Lumpur,
 • Setapak
Kejiranan

Video

Pelan lantai

Jelajah 3d

 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM400,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
653 kaki² - 1232 kaki²
Dari RM300,000

Cadangan Jual Unik

 1. Harga yang kompetitif
  Kondominium mesra bajet dengan susun atur praktikal.
 2. Kesambungan yang sangat baik
  Akses mudah ke DUKE dan Jalan Genting Klang.
 3. Kemudahan di depan pintu
  Kedai runcit dan pusat membeli-belah berada dalam jarak berjalan kaki.

Garis masa

2020

2 Julai 2020

Pelancaran Vista Danau Kota

Platinum Victory Development Sdn Bhd akan melancarkan projek Vista Essential Homes terbarunya, Vista Danau Kota, pada 4 Julai. 

 

Pemandu Keputusan

Kesambungan
7
Kemudahan
8.5
Keselamatan
7
Konsep
6
Kemudahan
7
Nilai wang
7
Penilaian Pustaka27 Undi
5.1
7.1

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM300,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!