Senada Residences Close Up
 • Dalam Kemajuan
10102

Senada Residences

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
700 kaki persegi - 1900 kaki persegi
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
Progres PembinaanTahap 2A
 
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Senada Residences

Perkara-perkara baik datang kepada mereka yang menunggu, dan Senada Residences sesuai dengan pepatah; dari pelancarannya pada tahun 2016, pembangunan akhirnya menghampiri penyelesaiannya yang dijadualkan pada tahun 2020. Terletak di dalam lapangan golf bertaraf dunia, Senada Residences adalah impian pemain golf yang menjadi kenyataan. Penduduk menikmati pakej faedah penuh dari tempat penginapan ini; dari kemudahan dan kepraktisan hingga ke eksklusif dan perawakan. Senada benar-benar adalah dunia yang tersingkir dari bandar KL, dan mudah tersesat di dalamnya.

Lokasi Senada Residences

Senada Residences adalah sebahagian daripada KLGCC, sebuah bandar holistik yang terdiri daripada lapan bungkusan pembangunan mewah termasuk komponen kediaman, komersil, runcit, dan perhotelan. Terletak di landskap murni Bukit Kiara, Kuala Lumpur, KLGCC 360 ekar menggabungkan tanaman hijau subur yang tidak terganggu dengan kemewahan dan prestij. KLGCC mempunyai anggaran nilai pembangunan kasar sebanyak RM8 bilion.

Bungkusan yang lengkap adalah East Residence, sebuah villa halaman mewah dan kepadatan berkembar berkembar dan dikawal. Petak kedua ialah Senada Residences (juga petak pertama yang dilancarkan), manakala yang ketiga adalah Jendela, yang terdiri daripada tiga menara pangsapuri servis.

Pembangunan induk merangkumi dua lapangan golf kejuaraan 18 lubang TPC Kuala Lumpur (TPC KL, dulunya KLGCC), Par 71 East dan Par 72 West, dan sebuah kelab. Padang golf yang baru diperbaharui adalah sorotan utama bagi pemain golf yang gemar, berjanji untuk memberikan pengalaman bermain di peringkat seterusnya. TPC KL adalah kelab ke-34 jenama TPC dan TPC pertama di luar AS

Senada Residences mendapat keuntungan dari lokasinya yang selesa namun damai. Senada akan menikmati pemandangan TPC KL yang menakjubkan, serta pemandangan Damansara Heights yang berbukit-bukit. Sedikit lebih jauh di cakrawala, kehijauan Bukit Kiara menyatu dengan indah dengan banyaknya alam. Senada adalah pilihan yang jelas bagi pencinta alam dan mereka yang mencari jeda dari kehidupan di hutan konkrit.

Penduduk mungkin akan berada di dalam syarikat ekspatriat dan penduduk tempatan yang kaya: Senada Residences dikelilingi oleh kejiranan mewah seperti Bukit Kiara, Taman Tun Dr Ismail, Bukit Damansara, Hartamas, Mont Kiara, dan Bangsar. Bersama dengan lapangan golfnya, Senada sesuai untuk pembeli yang mencari prestij dan kemegahan.

Kesambungan

Ketenangan dan ketenangan tidak semestinya bermaksud pengasingan dan kesulitan; Senada Residences tidak menimbulkan masalah ketika hendak dilayari. The Lebuhraya Sprint berada dalam jarak yang pantas, memberikan akses mudah ke salah satu lebuh raya terpenting KL. Lebuh raya lain (DUKE, NKVE, LDP, Kerinchi Link, Penchala Link, Federal Highway) juga sangat dekat, membolehkan penduduk memandu ke mana saja di Lembah Klang dengan mudah.

Ia mengambil kira kira-kira 10 minit untuk memandu ke pusat Kuala Lumpur (15 minit ke KL Sentral, hab pengangkutan dengan keretapi, monorel, transit cepat transit dan sambungan transit KLIA Express). Walau bagaimanapun, kedekatan dengan rangkaian jalan utama ini boleh menjadi kebanggaan dan budi; penduduk mungkin mengalami kesesakan lalu lintas yang kerap, terutamanya semasa waktu sibuk.

Nasib baik, mereka yang memilih untuk mengelakkan memandu mempunyai pilihan pengangkutan lain. Laluan MRT Sungai Buloh-Kajang terletak berhampiran, dengan Phileo Damansara, Pusat Bandar Damansara, dan stesen Taman Tun Dr Ismail yang boleh dicapai dalam masa 5 minit dengan kereta. Walau bagaimanapun, mereka yang tidak mempunyai kereta mungkin sedikit tidak selesa kerana tidak ada laluan berjalan kaki langsung ke mana-mana stesen ini. Memandangkan kekurangan laluan bas juga, penduduk mungkin kembali ke pengangkutan dengan kereta (contohnya menunggang), sedikit menimbulkan ketidak-pemandu.

Kemudahan

Oleh kerana kesambungan yang baik, banyak keperluan gaya hidup terletak dalam akses yang mudah. Pusat beli-belah yang popular terdapat di kawasan sekitar, seperti Mid Valley Megamall, Pusat Beli-Belah Bangsar, 1 Pusat Beli-Belah Mont Kiara, Publika, One Utama, Jaya One, dan Kampung Bangsar. Sedikit lagi, pusat bandar dipenuhi dengan kedai runcit jalan raya yang mewah, memastikan semua keperluan membeli-belah anda dipenuhi.

Bagi mereka yang mempunyai anak sekolah, pelbagai institusi pendidikan antarabangsa dan tempatan mudah diakses, membolehkan pendidikan berkualiti untuk semua peringkat umur (lihat senarai di bawah). Memandangkan kepekatan sekolah-sekolah antarabangsa yang terkenal di rantau ini, tidak hairanlah bahawa ekspatriat berkumpul di rantau ini. Pada cuti sekolah atau hujung minggu, pilihan hiburan holistik yang sesuai untuk seluruh keluarga adalah banyak. Perjalanan ke Pusat Sains Negara yang ikonik menjanjikan pengalaman yang menyeronokkan dan pendidikan untuk kanak-kanak, manakala Perpustakaan Komuniti Damansara sangat sesuai untuk menanamkan semangat untuk membaca dalam golongan muda. Tugu Negara, Planetarium Negara, dan Muzium Nasional tidak jauh dari sini dan merupakan tempat yang bagus untuk percutian keluarga.

Penduduk yang lebih aktif juga akan berpuas hati dengan pelbagai kemudahan sukan yang berdekatan. Selain tarikan yang jelas untuk pemain golf, kawasan Royal Selangor Clubhouse, Royal Selangor Club Sport Annexe dan Bukit Kiara Equestrian and Resort berada dalam jarak berjalan kaki. Bersama-sama, mereka menyediakan penduduk dengan pelbagai kemudahan seperti kolam renang, gelanggang tenis, padang terbuka, dan kemudahan berkuda untuk memastikan minat dan hobi semua orang dipenuhi. Jumpstreet Asia dan skatepark Mont Kiara yang terkenal memberikan pilihan yang lebih berani, sementara atlet yang lebih kompetitif mungkin tertarik dengan kehadiran Persatuan Badminton Malaysia dan Kompleks Sukan Negara Bukit Kiara yang berdekatan.

Penjagaan kesihatan yang berkualiti selalu menjadi pertimbangan penting bagi calon pembeli, dan Senada Residences memberikan ketenangan dengan tiga pusat perubatan yang sangat dekat (Pusat Perubatan Pantai, Pusat Pakar KPJ Damansara, dan Pusat Pakar Universiti Malaya). Walau bagaimanapun, kesejahteraan merangkumi lebih daripada sekadar penjagaan kesihatan, dan pemaju Senada memahaminya dengan sangat baik.

Penduduk Senada mempunyai banyak tempat perlindungan hijau untuk berundur dan meremajakan; Taman Persekutuan Bukit Kiara dan Taman Tasik adalah tempat yang bagus untuk menghubungkan semula dengan alam semula jadi dan mencari kedamaian di dalamnya.

Pendidikan:

 • Safari Kid International Preschool dan Tadika
 • Rumah Kanak-kanak
 • Taska Tulip
 • Sekolah Kebangsaan Bukit Bandaraya
 • SK Bukit Damansara
 • Sekolah Stella Maris
 • SMK Seri Hartamas
 • Universiti Malaya
 • Sekolah Antarabangsa British
 • Garden International School
 • Sekolah Antarabangsa Cempaka

Pelan Lantai Senada Residences

Pembangunan Senada meliputi kawasan seluas 250,000 kaki persegi yang terdiri daripada dua menara pangsapuri perkhidmatan dan 300,000 kaki persegi kedai / pejabat runcit. Walaupun 18 unit komersil pelan terbuka menawarkan cadangan nilai yang kuat dengan sendirinya, artikel ini akan memberi tumpuan kepada unit kediaman demi kepentingan pembaca pembeli rumah kami.

Dibina pada tanah bertaraf komersil bertajuk, pegangan tanah (99 tahun) yang merangkumi 4.3 ekar, Senada mempunyai ketumpatan yang agak rendah (429 unit) di dua menara masing-masing (21 dan 22 tingkat). Apabila ia datang kepada jenis unit yang berbeza yang ditawarkan oleh Senada Residences, 10 jenis unit berbeza boleh menjadi sangat menggalakkan kepada bakal pembeli. Walau bagaimanapun, kita memecahnya ke dalam kategori peringkat tinggi untuk memudahkan analisis. Unit-unit ini biasanya kecil / sederhana (710-958 kaki persegi besar), mempunyai paling banyak 2 bilik tidur.

The largest units are Types A and F, with two bedrooms and two bathrooms covering 958 square feet. Both are mirror images of one another and are indistinguishable from one another. The master and secondary bedrooms are adjacent to one another, with a common bathroom located next to the secondary bedroom. The common area extends from the foyer to the balcony, giving a feeling of spaciousness. With its size, this is an excellent option for small families.

Jenis C, D, E, J, dan K adalah semua 915 kaki persegi besar dengan dua bilik tidur dan dua bilik mandi dan sangat serupa dengan jenis A dan F dalam bahan (jenis susun atur yang paling umum). Perbezaan utama antara jenis unit dan Jenis A dan F adalah saiz: unit ini lebih pendek panjang. Pengaturan bilik dan bilik mandi umumnya tetap sama, walaupun penempatan tingkap bervariasi antara unit.

Perbezaan lain yang ketara ialah ketiadaan balkoni; jenis unit ini semua tidak mempunyai balkoni kecuali Jenis E, dan balkoni Jenis E kelihatan lebih kecil. Walau bagaimanapun, ini juga bermaksud ruang dalaman untuk Jenis C, D, J, dan K secara efektif lebih besar daripada Jenis A, E, dan F. Jenis ini sangat sesuai untuk mereka yang menghargai ruang dalaman di atas poket kawasan luar.

Jenis G adalah unit terkecil yang ditawarkan, dengan ruang kaki 710 kaki persegi, satu bilik tidur, satu bilik mandi, dan balkoni. Ruang yang memanjang hingga ke ruang makan dan ruang tamu mungkin menjadi kelemahan, kerana ruangnya sukar digunakan dan meninggalkan ruang yang berkesan untuk penduduk. Jenis unit ini lebih sesuai untuk pemilik tunggal atau pasangan yang memerlukan ruang yang selesa atau merangkumi gaya hidup minimalis.

Dalam hal ini, Jenis B yang lebih besar (732 kaki persegi, satu bilik tidur, satu bilik mandi dan balkoni) menawarkan penggunaan ruang yang lebih baik dengan cara balkoni yang lebih besar dan bilik tidur induk yang lebih besar. Jenis unit ini sesuai untuk mereka yang tidak memerlukan ruang umum yang besar, lebih memilih untuk memaksimumkan keselesaan tidur dan udara segar.

Jenis Unit H adalah yang aneh, dengan balkoni berbentuk quirkily dan susunan bilik yang sedikit berbeza. Pembungkusan 2 bilik tidur dan 2 bilik mandi di dalam ruang kaki 872 kaki persegi, unit ini menawarkan tempat tengah di antara jenis-jenis yang lebih luas A dan F, dan jenis-jenis yang lebih kecil B dan G. Walaupun sesuai untuk keluarga kecil, kawasan umum agak terhad, menjadikan ruang kecekapan faktor penting dalam merancang perkiraan dan perabot hidup.

Semua unit datang sebahagiannya dengan almari terbina dalam, kabinet dapur terbina dalam, hud dapur dan hob, unit penghawa dingin dan sistem air panas. Bagi pembeli, ini adalah faedah yang boleh mengarahkan arah perjanjian dengan baik.

Pelan Lantai Senada Residences Type A

Pelan lantai Jenis A

Jenis Pelan Lantai Senada Residences Type B

Pelan lantai Jenis B

Jenis Pelan Lantai Senada Residences Type C

Pelan lantai Jenis C

Jenis Pelan Lantai Senada Residences D

Pelan lantai Jenis D

Pelan Lantai Senada Residences Jenis E

Pelan lantai Taipkan E

Jenis Pelan Lantai Senada Residences F

Pelan lantai Jenis F

Pelan Lantai Senada Residences Type G

Pelan lantai Taip G

Jenis Pelan Lantai Senada Residences H

Pelan lantai Taipkan H

Jenis Pelan Lantai Senada Residences J

Pelan lantai Taipkan J

Jenis Pelan Lantai Senada Residences K

Pelan lantai Taipkan K

Kemudahan dan Kemudahan Senada Residences

Ketika datang ke kemudahan dan kemudahan, Senada Residences tetap setanding dengan standard yang diharapkan dari kondominium kontemporari. Memapar tandatangan Sky Park Garden 2-acre (terletak di Aras 4) dengan kemudahan rekreasi dan bersantai, penduduk dijamin kawasan perkauman yang hebat untuk bersosial dan bersenam. Terutamanya, pemaju mempunyai anak-anak di tengah-tengah harta tanah ini, dengan kolam kanak-kanak dan taman permainan yang disediakan. Persekitaran zen juga jelas, dengan ruang untuk meditasi, refleksologi, kelonggaran, dan kolam spa yang dipertimbangkan. Puncak hijau meletakkannya sebagai pelengkap besar kepada tema utama kejiranan: bermain golf.

Tahap 1

 •  Kolam renang
 • Kolam Wading & Main Air Kanak-kanak
 •  Kolam Renang Spa
 • Sun Deck
 •  Kawasan Tempat Makan Luar
 •  Taman Permainan Kanak-Kanak
 •  Stesen Kecergasan Luaran
 •  Dek Meditasi
 •  Melihat Dek
 •  Trek joging
 •  Ciri Air
 •  Taman Catur
 •  BBQ komunal
 •  Meletakkan Hijau
 • Deck basah
 • Laluan Refleksologi
 • Gazebo
 • Lounge Luar

Satu lagi titik ditambah ialah ruang runcit yang terletak di bawah pembangunan Senada; penduduk akan mempunyai bekalan kedai runcit secara harfiah di pintu depan. Dengan membuang kemudahan luaran yang tersedia untuk langganan melalui keahlian (contohnya TPL KL Keahlian Sosial), penduduk pasti dilengkapi dengan semua kemudahan yang mereka perlukan. Penduduk boleh menikmati semua ini mengetahui keselamatan mereka berada di tangan yang baik; hotel ini dilengkapi dengan sistem keselamatan 24-jam, sistem akses kad, dan sistem penggera dengan butang panik.

Analisis Harta Senada Residences

Daya tarikan Senada dapat dipecah menjadi beberapa titik penjualan utama. Pertama, kedudukannya jelas sebagai syurga pemain golf; kedekatan dengan salah satu lapangan golf terbaik di negara ini, bersama dengan masyarakat berpendapatan tinggi yang menariknya, memberikan cadangan nilai yang tidak dapat ditolak kepada mereka yang mempunyai kedudukan serupa. Walau bagaimanapun, ini juga bermaksud harga mungkin mencerminkan perawakan tersebut (lihat di bawah untuk analisis harga).

In addition to its good location, Senada offers residents limited public transportation options and heavy traffic. As a prime office location, the Phileo Damansara area may also experience heavy traffic during peak hours.

Pemaju telah memasarkan harta tanah ini sebagai saku alam yang terpisah dari kesibukan kehidupan bandar, dan memang demikian. Senada Residences terlindung dengan baik dari kota, berdasarkan lapangan golf dan cagar alam sekitarnya. Namun, perhatikan bahawa jaraknya dengan Lebuh raya SPRINT membawa bersama kebolehaksesan-sifat pertukaran biasa.

Pasaran sasaran

Senada Residences dengan jelas mensasarkan segmen kelas atas, dengan memberi tumpuan kepada keluarga, pasangan, atau pemilik rumah yang lebih kecil. Ini disebabkan oleh ukuran unit yang agak kecil dan beberapa bilik tidur dalam persembahannya. Ia juga akan menarik bagi mereka yang bekerja berdekatan kerana hubungannya yang baik, tetapi penduduk yang tidak memandu mungkin menghadapi sedikit masalah. Pegolf akan menyukai kediaman ini, kerana ia mempunyai semua yang diinginkan pemain golf dan banyak lagi.

Mereka yang mempunyai anak (tetapi tidak dengan keluarga besar, kerana ketidakupayaan unit untuk menampung) akan mendapat manfaat daripada kediaman ini, dengan kemudahan pendidikan yang tersedia dan kemudahan mesra kanak-kanak dekat. Orang ramai yang lebih muda mungkin juga mendapati kawasan ini menarik kerana sendi moden (contohnya Damansara, Bangsar) di kawasan sekitar.

Analisis pesaing

Berkenaan dengan rakan sebayanya, Senada Residences terletak di hujung atas julat harga. Walau bagaimanapun, ini biasanya disebabkan oleh penjual pemaju yang berkualiti dan unggul. Senada Residences menawarkan unit yang sedikit lebih kecil secara purata dan lebih disasarkan kepada keluarga yang lebih kecil, yang mengurangkan pertandingan untuk penonton sasaran yang sama.

Senada Residences juga mempunyai manfaat duduk dalam padang golf sendiri, membenarkan harga premium. Eksklusif dan ketenangan yang datang dengannya biasanya bernilai pampasan kewangan. Satu lagi perkara yang perlu diingat ialah kebanyakan sifat yang digunakan dalam penanda aras di atas adalah jauh lebih tua, yang menerangkan sebahagian daripada perbezaan harga.

Senada Residences’ Developer: Sime Darby Brunsfield

Sime Darby Brunsfield adalah perkongsian strategik antara Sime Darby Group - sebuah syarikat multinasional yang mapan dengan cabang pembangunan harta tanah yang besar, dan Brunsfield International Group, satu lagi pemain terkemuka di ruang pembangunan harta tanah. Bersama-sama, dua kelas berat adalah kekuatan yang harus diperhitungkan, biasanya memberikan premium harga tinggi untuk harta tanah yang mereka kembangkan.

Antara projek yang berjaya dibangunkan oleh Sime Darby Brunsfield ialah Kenny Hills Residence dan Oasis Damansara Linear City (terdiri daripada Oasis Square, Sime Darby Plantation, Oasis Corporate Park, dan Oasis Auto Nexus). Untuk rekod prestasi mereka sahaja, jelas mengapa mereka adalah nama rumah tangga dalam membangun harta tanah. Di antara keduanya, mereka telah memenangi banyak anugerah berkaitan harta tanah dan diiktiraf secara meluas sebagai pemaju utama negara.

Ringkasan

Senada Residences dipasarkan sebagai kediaman yang eksklusif dan mewah bagi mereka yang mencari ketinggian, dan betul demikian. Ia mempunyai proposisi nilai yang sangat jelas (lokasi, persekitaran, kemudahan, penjenamaan penjana), membenarkan harga yang curam. Jika kaveat boleh diterima, ini tentunya merupakan tempat untuk dipertimbangkan untuk hidup. Permata yang tersembunyi di kehijauan sangat sukar untuk dilalui di KL bandar, dan ini adalah salah satu daripada mereka.

Dengan kejiranan elit, pinggir bandar, padang golf bertaraf dunia, perkembangan visionari yang dirancang, dan kehijauan hutan sekitarnya, Sime Darby Brunsfield membuat tawaran sukar untuk ditolak.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Komersial
Tempoh:
Pajakan
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
Status harta benda:
Harga:
RM978,800 - RM2,958,780
Pemaju:
Sime Darby Brunsfield
Bilangan Tingkat:
22
Jumlah Unit:
429
Tahun Penyiapan:
2021
Kawasan Terbina (BUA):
700 kaki persegi - 1900 kaki persegi
Yuran penyelenggaraan:
RM0.50 平方英尺
Kemudahan
 • Kolam renang
 • Penyaman udara
 • Kawasan Barbeque
 • Cafeterias / Eateries
 • Bilik Fungsi
 • Gimnasium
 • Trek joging
 • Taman berlandskap
 • Deck kolam
 • Bilik bacaan
 • Sauna
 • Sistem sekuriti
 • Bilik Yoga / Deck

Lokasi

Wilayah
 • Kuala Lumpur,
 • Bukit Kiara
Kejiranan

Video

Pelan lantai

Jelajah 3d

 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM400,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
653 kaki² - 1232 kaki²
Dari RM978,800

Cadangan Jual Unik

 
 1. Perkembangan pelbagai muka
  Pemilik akan mempunyai pemandangan Hutan Simpan Bukit Kiara atau pemandangan hijau TPCKL.
 2. Kemudahan taman taman seluas 2 ekar.
  Kemudahan sempurna untuk golongan muda dan tua dalam keselesaan rumah.
 3. Keahlian percuma
  Pemilik Senada Residence berhak mendapat 10 tahun keahlian Golf di TPCKL.

Garis masa

2016

September 2016

Pelancaran Senada Residences

Datuk Jauhari Hamidi, pengarah urusan Sime Darby Property, berkata projek GDV bernilai RM800 juta akan menjadi pelancaran pertama Alya Kuala Lumpur dan dirancang untuk dilancarkan pada minggu pertama atau pertengahan September 2016. 

 

Pemandu Keputusan

Kesambungan
7
Kemudahan
7
Keselamatan
9
Konsep
9
Kemudahan
7
Nilai wang
7
Penilaian Pustaka72 Votes
7.7
7.7

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM978,800

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!