Gambaran Keseluruhan Kediaman Antara
 • Dalam Kemajuan
1536

Kediaman Antara

 • Pangsapuri
Kawasan:
583 kaki² - 1006 kaki²
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 3
Progres PembinaanTahap 2B
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Kediaman Antara

Antara Residence terletak di dalam seni bina yang menakjubkan dan pemandangan yang indah di Putrajaya. Terletak di Presint 5 di Putrajaya, Antara Residence menawarkan lokasi yang strategik di Ibu Kota Pentadbiran Malaysia. Lokasinya di Putrajaya juga memiliki akses yang baik ke Cyberjaya, Bangi, Kajang, Seri Kembangan, dan Puchong. Pusat Bandar Kuala Lumpur juga lebih kurang 30 minit perjalanan.

Antara Residence adalah pangsapuri servis pegangan bebas dengan 458 unit, dan setiap unit direka dengan teliti dan memberikan pemandangan indah Tasik Putrajaya kepada penduduk. Saiz unit yang dibina terdiri daripada 583 kaki persegi hingga 1,006 kaki persegi. Unit ini ditempatkan di dua menara kediaman 29 tingkat dengan lima tingkat podium dan dua tingkat bawah tanah. Tema Antara Residence adalah 'Hanging Gardens of Putrajaya' dan setiap tingkat akan mempunyai taman langit yang indah dan juga taman herba di atas bumbung. Antara Residence juga memiliki berbagai fasilitas untuk memenuhi kebutuhan anak-anak dan orang dewasa seperti kolam renang anak-anak, studio yoga, dan gimnasium.

Antara Residence dibina di atas tanah seluas 1.3 ekar dan mempunyai nilai pembangunan kasar RM179 juta. Antara Residence adalah pembangunan oleh Nadi Cergas Development dan akan siap pada Februari 2021.

Lokasi Kediaman Antara

Wilayah Persekutuan Putrajaya adalah pusat pentadbiran persekutuan Malaysia. Ia mempunyai lokasi yang unik, dikelilingi daerah Sepang di Selangor. Ia juga berdekatan dengan Cyberjaya, sebuah bandar utama di Koridor Raya Multimedia di Malaysia. Koridor Raya Multimedia adalah Zon Ekonomi Khas dan kawasan perniagaan berteknologi tinggi, di mana terdapat banyak syarikat multinasional dan pusat data.

Penduduk Putrajaya adalah sekitar 91,900, dengan kepadatan penduduk 1,900 / km². Penduduknya kebanyakannya terdiri daripada kakitangan kerajaan, kerana kebanyakan kementerian kerajaan Malaysia terletak di Putrajaya. Demografi Putrajaya terdiri daripada 97.4% orang Melayu, 1% India, 0.4% Cina, dan 1.2% etnik lain.

Putrajaya adalah sebuah bandar yang terancang, ditandai dengan seni bina yang menakjubkan, ruang terbuka, dan jalan besar. Aliran lalu lintas agak lancar di kebanyakan kawasan. Walau bagaimanapun, terdapat kes kesesakan lalu lintas yang dilaporkan sebelumnya di tiga persimpangan sibuk pada waktu puncak. Ketiga persimpangan ini terletak di Lebuh Wawasan berhampiran Presint 8, kawasan berhampiran Pejabat Peguam Negara di Presint 4, dan pintu masuk ke Kampung Dato 'Abu Bakar Baginda. Namun, polis trafik sejak itu ditempatkan di kawasan-kawasan ini untuk meredakan kesesakan lalu lintas.

Penduduk Antara Residence akan memiliki ketenangan ketika menyangkut keamanan kerana pembangunan ini memiliki akses keamanan tiga tingkat, di mana kad akses diperlukan untuk mengakses rumah pengawal, pintu masuk utama, dan kawasan lift. Ibu Pejabat Polis Daerah Putrajaya terletak 6.8 km dari Antara Residence. Dua balai polis lain iaitu Balai Polis Cyberjaya dan balai polis Presint 11 Putrajaya masing-masing terletak 7.5 km dan 10 km.

Kesambungan

Putrajaya mempunyai akses ke lebuh raya utama seperti Lebuhraya Lembah Klang Selatan (SKVE), dan Lebuhraya Damansara-Puchong (LDP), Lebuhraya Maju (MEX), Lebuhraya Pusat Utara-Selatan (ELITE), dan Lebuhraya Cyberjaya Putrajaya.
Dari segi pengangkutan awam, Sentral Putrajaya adalah hab pengangkutan utama di Putrajaya. Ia terletak 7.1 km dari Antara Residence. Perkhidmatan bas Nadi Putra dan perkhidmatan bas Rapid Kuala Lumpur (Rapid KL) mempunyai terminal di sini. Laluan bas Nadi Putra beroperasi di kawasan bandar Putrajaya. Jalur Rapid Kuala Lumpur menghubungkan Bandar Utama, Serdang dan Cyberjaya. Terdapat juga tempat teksi di Putrajaya Sentral.

Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), lapangan terbang antarabangsa utama Malaysia terletak 23.8 km dari Antara Residence. KLIA Transit Express Rail Link (ERL), yang bergerak dari KLIA ke Kuala Lumpur Sentral juga mempunyai stesen di Putrajaya Sentral. Laluan 2 Mass Rapid Transit (MRT) yang akan datang, yang akan menghubungkan Sungai Buloh ke Putrajaya dijadualkan siap pada tahun 2023. Projek Kereta Api Berkelajuan Tinggi Kuala Lumpur-Singapura-Singapura juga akan mempunyai terminal di Putrajaya.

Kemudahan

Dari segi kemudahan penjagaan kesihatan, Hospital Putrajaya terletak 6.9 km dari Antara Residence. Hospital Cyberjaya akan datang yang akan siap pada tahun 2021 terletak 12.9 km dari Antara Residence. Terdapat juga klinik kerajaan (Klinik Kesihatan) yang terletak sejauh 8.3km di Presint 9.

Terdapat gabungan pilihan sekolah awam dan antarabangsa yang sihat untuk ibu bapa dengan anak yang bersekolah. Kedua-dua sekolah rendah dan menengah kerajaan Presint 5 Putrajaya terletak 1.7 km dari Antara Residence. Terdapat juga pilihan sekolah antarabangsa seperti Nexus International School dan Brainy Bunch, sebuah sekolah Montessori Islam Antarabangsa. Dari segi pilihan pendidikan tinggi, Multimedia University Cyberjaya dan Lim Kok Wing University of Creative Technology terletak kurang dari 11 km dari Antara Residence.

Pusat Beli-Belah DPulze, yang berjarak 8.5 km dari Antara Residence, akan menjadi tempat yang tepat untuk membeli bahan makanan, menonton filem, atau menikmati makanan. Pilihan lain adalah Pusat Beli-belah Alamanda yang terletak sejauh 9.2 km. Pusat membeli-belah terbesar di Lembah Klang Selatan, yang merupakan IOI City Mall terletak sejauh 15.9 km dalam IOI Resort City. Penduduk yang ingin membeli bahan makanan dan produk segar dapat melakukannya di The Hero Supermarket, yang terletak sejauh 4.5 km dari Antara Residence.

Hospital

 • Hospital Putrajaya (6.9 km)
 • Klinik Kesihatan Putrajaya Presint 9 (8.3 km)
 • Hospital Cyberjaya (12.9 km)
 • Hospital Serdang (16.3 km)

Pendidikan

 • Universiti Heriot-Watt Malaysia (1.0 km)
 • Brainy Bunch Cyberjaya (Sekolah Montessori Islam Antarabangsa) (8.5 km)
 • Sekolah Menengah Kebangsaan Presint 5 Putrajaya (1.7 km)
 • Sekolah Kebangsaan Presint 5 Putrajaya (1.7 km)
 • Sekolah Menengah Kebangsaan Presint 8 Putrajaya (7.9 km)
 • Sekolah Kebangsaan Presint 8 Putrajaya (7.6 km)
 • Universiti Multimedia (MMU) Cyberjaya (9.7 km)
 • Universiti Teknologi Kreatif Lim Kok Wing (10.6 km)
 • Sekolah Antarabangsa Nexus (11 km)

Pusat beli-belah

 • Pasaraya Wira (4.5 km)
 • Pusat Beli-belah DPulze (8.5 km)
 • Pusat Beli-belah Alamanda (9.2 km)
 • Tamarind Square (9.6 km)
 • Pusat Beli-belah IOI City (15.9 km)

Pelan Lantai Kediaman Antara / Pelan Tingkat

Terdapat 458 unit pangsapuri servis di Antara Residence, dengan empat jenis susun atur. Berikut adalah pelan lantai mereka:

 • Jenis A1 / A1L (583 kaki persegi)
 • Jenis B1 / B1L (796 kaki persegi)
 • Jenis B2 / B2L (817 kaki persegi)
 • Jenis C1 / C1L (1006 kaki persegi)

Terdapat sejumlah 133 unit Jenis A, 277 unit Jenis B dan 48 unit Jenis C. Jenis A akan sesuai untuk seorang penghuni sementara Jenis B1 dan B2 akan sesuai untuk pasangan suami isteri muda, keluarga kecil dengan anak-anak atau pasangan yang sudah bersara. Dua profesional yang bekerja tunggal akan menganggap unit ini sebagai pilihan yang sesuai. Jenis C dengan 3 bilik tidur dan 3 bilik mandi akan sesuai untuk keluarga yang lebih besar atau bahkan keluarga multigenerasi kecil yang mencari tempat tinggal bersama.

Kemudahan dan Kemudahan Tempat Kediaman Antara

Health-conscious individuals and fitness enthusiasts will enjoy the gym and yoga studio at Antara Residence. It is always convenient to have such facilities nearby, especially after a long day at work. The pool is an ideal place for families to spend time together. A rooftop garden with breathtaking views of the Putrajaya Lake would also be a great place for residents to relax after a long day. A children’s playground, a wading pool, and a wet children’s playground are also available.

Penduduk juga boleh menantikan mengadakan perjumpaan di kawasan BBQ dan dua bilik fungsi. Kawasan BBQ terletak tepat di depan kolam renang, menjadikannya tempat yang ideal untuk bersantai dengan orang tersayang. Untuk hari-hari ketika saat-saat yang lebih tenang diperlukan, penduduk dapat menantikan masa di Ruang Membaca atau berjalan-jalan dengan tenang di kebun ramuan. Sesuai dengan tema 'Taman Gantung Putrajaya', setiap tingkat akan mempunyai taman langit yang unik dan indah, memberikan ruang yang tenang kepada para pengunjung untuk bersantai dan bersantai.

Kemudahan dan Kemudahan

 • Kolam renang
 • Deck kolam
 • Kolam Wading
 • Taman Permainan Kanak-kanak Basah
 • Taman Permainan Kanak-kanak
 • Bilik bacaan
 • Ruang Duduk
 • Bilik Fungsi
 • Kawasan BBQ
 • Pavillion
 • Taman Herba
 • Dek Yoga
 • Gim luar
 • Gim (Tahap 7)
 • Studio Yoga (Tahap 7)
 • Dek (Tingkat 7)

Analisis Harta Tanah Antara Kediaman

Terdapat sejumlah 458 unit pangsapuri servis yang ditempatkan di dua menara kediaman 29 tingkat. Saiz unit yang dibina adalah dari 583 kaki persegi hingga 1006 kaki persegi, dengan dua atau tiga bilik tidur di setiap unit. Pembangunan ini dibina di atas tanah seluas 1.3 ekar dengan hak milik bebas dan akan siap pada Februari 2021.

Pasaran sasaran

Pendapatan berpendapatan sederhana (M40) akan menjadi sasaran pembeli Antara Residence untuk memastikan bahawa pembayaran pinjaman perumahan bulanan berada dalam satu pertiga dari jumlah pendapatan. Sehingga tahun 2020 di Malaysia, mereka yang berpendapatan M40 mempunyai jumlah pendapatan minimum RM 4,850 sebulan.

Antara Residence akan menjadi pilihan yang baik untuk profesional yang bekerja di Putrajaya, Cyberjaya dan sekitarnya. Malah profesional yang bekerja di Pusat Bandar Kuala Lumpur akan mendapati Antara Residence pilihan yang sesuai kerana pusat bandar terletak sejauh tiga puluh minit. Kedua-dua pasangan muda yang berkahwin dan juga keluarga kecil yang ingin membeli harta tanah pertama, akan menjadikan Antara Residence sebagai pilihan yang baik.

Keluarga dengan anak-anak yang bersekolah akan menghargai pilihan pendidikan di Antara Residence. Antara Residence juga sesuai untuk pesara yang mencari rumah yang lebih kecil di tengah persekitaran yang damai. Pelabur yang mencari harta tanah akan tertarik dengan lokasi Antara Residence yang akan memastikan bekalan penyewa yang banyak dari profesional yang bekerja di kawasan ini atau bahkan pelajar pengajian tinggi yang menuntut di universiti sekitarnya.

Analisis pesaing

wdt_ID Nama Projek Saiz Built-Up (kaki persegi) Harga jualan Harga PSF Tempoh Tanah Tahun Siap
1 Kediaman Antara 583 kaki persegi hingga 1,006 kaki persegi Dari RM 376, 370 RM 646 Freehold 2021
2 Kediaman Aura 748 kaki persegi hingga 1,113 kaki persegi Dari RM 480,888 RM 643 Freehold 2020
3 Flora Rosa Kondominium 829 kaki persegi hingga 2.250 kaki persegi Dari RM 466,300 RM 562 Freehold 2020
4 Dwiputra Residences 950 kaki persegi hingga 1.200 kaki persegi Dari RM 590,000 RM 622 Freehold 2007

Dari segi ukuran bawaan, walaupun rentang ukuran binaan Antara Residence lebih kecil, akan memenuhi kebutuhan pasar sasaran Antara Residence. Profesional yang sibuk bekerja lebih suka ukuran yang lebih kecil yang memerlukan pembersihan dan penyelenggaraan yang lebih sedikit. Dari segi harga per kaki persegi, hanya ada sedikit perbezaan antara Antara Residence, Aura Residence dan Dwiputra Residence.

Namun, di antara ketiga perkembangan ini, Antara Residence adalah yang terbaru. Walaupun Flora Rosa Condominium mempunyai harga terendah, namun ukuran binaan yang lebih besar mungkin tidak sesuai dengan kehendak pasaran sasaran Antara Residence.

Antara Residence Developer: Nadi Cergas Development

Pembangun Antara Residence adalah Nadi Cergas Development Sdn. Bhd. (Nadi Cergas), anak syarikat Gagasan Nadi Cergas. Gagasan Nadi Cergas adalah syarikat tersenarai awam yang ditubuhkan pada tahun 1995. Selama bertahun-tahun, Gagasan Nadi Cergas telah berkembang dari kekuatan ke kekuatan dan mempunyai rekod prestasi penyampaian projek berkualiti tinggi. Empat perniagaan utama Nadi Cergas adalah dalam pembinaan, konsesi, perkhidmatan utiliti dan pembangunan harta tanah.

Nadi Cergas ditubuhkan sebagai peralihan semula jadi ke dalam pembangunan harta tanah setelah memiliki kepakaran reka bentuk dan pembinaan yang kuat. Nadi Cergas mempunyai pasukan yang kuat yang mengkhusus dalam pembinaan bangunan, perancangan pembangunan, reka bentuk seni bina dan kejuruteraan, dan tinjauan kuantiti. Salah satu misi Nadi Cergas adalah untuk menyokong kerajaan Malaysia untuk menyediakan perumahan mampu milik untuk warganegara Malaysia.

Projek yang akan datang dari Nadi Cergas merangkumi pembangunan pangsapuri dengan perkhidmatan 352 di Lorong Haji Hussein 2 di Chow Kit, Kuala Lumpur. Pembangunan ini akan disiapkan pada tahun 2023 dan akan mempunyai kemudahan terkini. Nilai pembangunan kasar pembangunan ini adalah RM 125.4 juta. Nadi Cergas juga sedang membangun sebuah bandar persendirian di Ulu Yam, Selangor. Perbandaran ini akan mempunyai sejumlah 447 unit kediaman dan komersial. Terdapat juga kemudahan hidup lestari yang menarik di bandar ini. Dengan jumlah keseluruhan GDV sebanyak RM 125.4 juta, projek ini akan siap pada tahun 2022.

Ringkasan

Antara Residence mempunyai lokasi yang hebat di Putrajaya dan dilengkapi dengan kemudahan dan kemudahan moden untuk memberikan pengalaman hidup yang indah bagi para penduduk muda dan tua. Dengan pusat bandar tiga puluh minit perjalanan, Antara Residence adalah tempat perlindungan dari pusat bandar yang sibuk. Terletak di persekitaran yang indah dengan pemandangan Tasik Putrajaya yang indah, penduduk akan mendapat tempat yang tenang untuk dipanggil pulang.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Komersial
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Pangsapuri
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 3
Harga:
RM376,370
Pemaju:
Nadi Cergas Development Sdn Bhd
Bilangan Tingkat:
29
Jumlah Unit:
458
Tahun Penyiapan:
2021
Kawasan Terbina (BUA):
583 kaki² - 1006 kaki²
Yuran penyelenggaraan:
RM0.40 平方英尺
Kemudahan
 • Deck kolam
 • Kawasan Barbeque
 • Bilik Fungsi
 • Gimnasium
 • Taman permainan
 • Kolam renang
 • Bilik bacaan
 • Bilik Yoga / Deck

Lokasi

Wilayah
 • Putrajaya
Kejiranan

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
Dari RM376,370

Cadangan Jual Unik

 
 1. Freehold
  Pelaburan jangka panjang untuk generasi akan datang
 2. Pemandangan tasik yang indah
  Pemandangan tasik Putrajaya dari tempat tinggal anda
 3. Unit yang dirancang dengan teliti
  Susun atur praktikal dengan pilihan loteng premium
 4. Pangsapuri servis bertema alam
  Taman langit di setiap tingkat & taman herba di atas bumbung

Garis masa

2018

29 Mac 2018

Antara Residence Melihat Kadar Pengambilan 70% Semasa Pratonton Pra Pelancaran

Antara Residence, sebuah pengembangan di Putrajaya oleh Nadi Cergas Development Sdn Bhd, mendapat maklum balas positif yang sangat baik dari pembeli kerana mereka memperoleh kadar pengambilalihan 70% semasa pratonton pra-pelancaran dan latihan pengundian.

 

Pemandu Keputusan

Kesambungan
7
Kemudahan
7
Keselamatan
7.5
Konsep
7
Kemudahan
7.5
Nilai wang
7
Penilaian Pustaka25 Undi
7.6
7.2

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM376,370

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!