The Birch
 • Dalam Kemajuan
4482

The Birch @ Jalan Ipoh

 • Pangsapuri
Kawasan:
611 kaki² - 983 kaki²
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Birch

Perkembangan terbaru SCP Group, The Birch, bertujuan untuk menghadirkan taraf hidup bertingkat tinggi yang baru dengan tanda harga dan susun atur reka bentuk yang menarik yang diilhamkan oleh masa lalu kepada penduduknya. Terletak di persimpangan Jalan Kasipillay dan Jalan Ipoh, The Birch sangat sesuai untuk peningkatan dari kawasan sekitar yang mencari kualiti hidup yang lebih baik dan juga penduduk bandar yang ingin tinggal dekat dengan Kuala Lumpur dalam kemudahan pengangkutan awam. Harganya, dekat dengan pusat bandar Kuala Lumpur dan reka bentuk luaran bangunan menggunakan batu bata merah untuk bahagian depannya - yang diilhamkan dari bangunan-bangunan pada masa lalu adalah faktor utama yang menyumbang kepada kadar pengambilannya yang menakjubkan iaitu 65% hingga kini. Dijadualkan disiapkan pada Januari 2023, The Birch menanti untuk menjadi salah satu tempat kediaman yang ideal yang dapat diimpikan oleh para pembeli.

Lokasi Birch

The Birch terletak di Jalan Kasipillay, berhampiran Jalan Sultan Azlan Shah (juga dikenali sebagai Jalan Ipoh) di bandar Kuala Lumpur yang sibuk. Jalan Kasipillay adalah sebahagian dari Kampung Kasipillay, bekas kawasan ladang getah hingga akhir 1950-an, di mana fasa pertama pembangunan perumahan kemudian dilakukan. Rumah di Kampung Kasipillay dijual dengan baik kerana jarak dekat dengan Sentul KTM pada masa itu. Sebagai salah satu kawasan perbandaran di daerah Segambut, Kampung Kasipillay telah menjadi kawasan perumahan yang matang sekarang. Jalan Kasipillay, di mana ia mendapat nama dari kejiranan ini, kaya dengan budaya India seperti yang ditunjukkan oleh banyak kedai milik orang India. Pemerhatian ini tidak menghairankan kerana kawasan ini dinamai Kasipillay, seorang penghulu Tamil India yang disegani dan pemilik beberapa harta tanah di kawasan ini pada zaman dahulu. Pada masa kini, ini adalah kawasan kejiranan utama dan kebanyakan kondominium yang lebih tua dihuni oleh pemilik.

Kawasan ini secara beransur-ansur mengalami pembangunan semula seperti yang ditunjukkan oleh pengenalan projek kondominium baru dalam beberapa tahun terakhir, yang menandakan potensi dan kemungkinan munculnya kawasan tersebut dalam pembangunan harta tanah.

Harta tanah kediaman yang telah dibina berhampiran The Birch termasuk Court 28 Residence, Putra Majestik Condominium dan Viva Residency secara tidak langsung telah membantu dalam memberi kemudahan kepada penduduk dari segi kemudahan. Secara keseluruhan, kawasan ini mengekalkan daya tarikannya sebagai kawasan runcit tradisional di mana rumah kedai berbaris di sepanjang jalan.

Keadaan lalu lintas di Jalan Ipoh / Jalan Kasipillay secara amnya lancar dengan sedikit kesesakan pada waktu puncak. Namun, ia sangat bergantung pada lalu lintas di jalan berdekatan, cuaca dan insiden yang boleh berlaku pada bila-bila masa di sekitar kawasan ini.

Keselamatan penduduk di kawasan ini dijamin oleh Ibu Pejabat Polis Daerah Sentul yang memerlukan sekitar 7 minit perjalanan dari The Birch. Ini memberi ketenangan kepada penduduk yang tinggal berhampiran balai polis kerana kadar jenayah di Kuala Lumpur dengan populasi hampir 1.8 juta agak tinggi berbanding bandar-bandar besar lain di Malaysia.

Kesambungan

Birch boleh diakses melalui jalan masuk utama dan lebuh raya seperti Lebuhraya Duta-Ulu Kelang (DUKE), Jalan Tun Razak, Jalan Kuching dan Lebuhraya Mahameru. Perlu diingat bahawa ia hanya 300 meter berjalan kaki dari The Birch ke Stesen MRT Sentul West, yang dijangka beroperasi sepenuhnya pada bulan Julai 2022. Seiring dengan aksesibilitasnya sekarang ke KTM (Sentul dan Putra) dan LRT (Sentul dan Stesen Titiwangsa), The Birch menarik minat pembeli kelas pekerja yang menggunakan pengangkutan awam untuk pergi bekerja kerana alasan lalu lintas di Kuala Lumpur kadang-kadang boleh mengganggu.

Kemudahan

Terdapat pelbagai kedai perniagaan seperti kedai serbaneka, kedai perkakasan, perkhidmatan penghantaran ekspres, perkhidmatan dobi layan diri yang hanya berjarak lima minit berjalan kaki dari The Birch. Kedai-kedai ini menyediakan perkhidmatan penting untuk semua penduduk di sekitarnya. Kawasan ini juga merupakan surga bagi penggemar makanan terutama mereka yang sangat menginginkan makanan India kerana terdapat banyak restoran India yang menyajikan masakan India Utara dan Selatan.

Di sekitarnya terdapat tiga pusat membeli-belah utama (Sunway Putra Mall, Publika Shopping Gallery dan KLCC), yang memberikan kemudahan bagi penduduk yang lebih suka berbelanja di bangunan komersial moden daripada kemudahan tempatan.

Birch juga menyediakan akses ke berbagai sekolah dari peringkat sekolah rendah hingga sekolah menengah untuk ibu bapa yang berharap dapat mencapai keseimbangan antara keberadaan anak-anak mereka yang mendapat pendidikan dan jarak ke tempat tinggal mereka.

Banyak kemudahan perubatan bermula dari hospital hingga pusat perubatan juga dapat dicapai dalam 10 minit perjalanan dengan kereta dari kawasan pembangunan. Ini adalah berita baik bagi penduduk yang mementingkan kesihatan di The Birch.

Pengangkutan

 • Laluan MRT 2 Sentul Barat (dalam pembinaan)
 • KTM Sentul
 • LRT Sentul
 • LRT Titiwangsa
 • KTM Putra

Pendidikan

 • SMK La Salle Sentul
 • SMK (Perempuan) Jalan Ipoh
 • Wesley Methodist School Kuala Lumpur
 • SK Convent Sentul 1 & 2
 • SMK Sentul Utama
 • SJK (C) Sentul Kuala Lumpur
 • Sekolah Menengah Bebas Chong Hwa KL
 • SJK (C) Chiao Nan
 • SJK (C) Chi Man Sentul Kuala Lumpur
 • SJK (C) Khai Chee
 • SJK (C) Lai Chee
 • Universiti Antarabangsa Malaya-Wales

Membeli-belah

 • Pusat Beli-belah Sunway Putra
 • Galeri Beli-belah Publika
 • KLCC

Hospital

 • Pusat Perubatan Lourdes
 • Pusat Perubatan Sentul
 • Pakar KPJ Sentosa KL Hospital
 • Hospital Kuala Lumpur
 • Institut Perubatan Respiratori
 • Pakar KPJ Tawakkal Hospital

Pelan Lantai Birch

Di The Birch, terdapat lima susun atur unit dengan ukuran yang berbeza (611 kaki persegi hingga 983 kaki persegi) yang dapat dipilih oleh pembeli. Birch memerlukan 1.86 hektar untuk dibangunkan dan ia menawarkan 681 pangsapuri suite pegangan bebas di dua blok 41 tingkat. Semua unit berorientasi Utara-Selatan-Timur dengan reka bentuk luaran bangunan berdasarkan bangunan lama tetapi abadi. Tempat letak kenderaan bermula dari Tingkat 1 hingga Tingkat 7 dengan kemudahan yang terletak di tingkat 8.

Sebaliknya, unit kediaman terletak di Tingkat 9 hingga Tingkat 41. Untuk kesamaan, setiap jenis unit mempunyai sekurang-kurangnya dua bilik tidur dengan satu bilik tidur utama, pemasangan penghawa dingin di bilik tidur utama dan ruang tamu, pemanas air titik di bilik mandi dan serat rumah / Astro siap. Namun, setiap susun atur unit disediakan untuk pembeli dengan syarat yang berbeda dan mereka dapat diringkas seperti berikut.

Jenis A1 (196 unit), ukuran terkecil (611 kaki persegi) dari susun atur unit yang terdapat di The Birch, dilengkapi dengan dua bilik tidur dan bilik cuci yang terpisah. Yang terakhir ini boleh menguntungkan, iaitu, tandas dan bilik mandi dapat dihuni oleh dua orang secara serentak di tempat yang terpisah, sehingga mengelakkan perlunya menunggu untuk menggunakan salah satu kemudahan asas ini jika mereka berada dalam ruang yang sama.

Jenis A2 (130 unit), dengan ukuran 668 kaki persegi, mengikuti susun atur yang serupa dengan jenis A1 dengan dua bilik tidur. Namun, ia menawarkan istilah yang sedikit lebih baik daripada Jenis A1, iaitu, Jenis A2 mempunyai bilik mandi khusus di bilik tidur utama dan bilik mandi bersama. Ini menjadikan privasi lebih dapat dicapai walaupun ukuran unitnya.

Jenis B (293 unit), dengan ukuran median (819 kaki persegi), mengikuti syarat yang ditawarkan oleh Jenis A2 tetapi dengan bilik tidur ketiga dan balkoni. Sangat sesuai untuk mereka yang menghargai poket kawasan luaran yang tidak ditawarkan Jenis A1 dan A2.

Jenis C dan Ca (masing-masing 31 unit), masing-masing dengan ukuran 983 dan 960 kaki persegi, adalah dua susun atur unit yang lebih besar di The Birch. Selain memiliki ciri serupa seperti Jenis B, Jenis C dan Ca memiliki ruang utiliti tambahan, yang dapat diubah menjadi kamar tidur, tamu atau ruang penyimpanan.

Kedua-dua jenis ini sangat serupa dari segi susun atur dan kesesuaiannya untuk keluarga bersaiz sederhana. Terdapat dua tempat letak kereta yang dikhaskan untuk penduduk unit Jenis C dan Ca, berbanding hanya satu untuk Jenis A dan B. Perhatikan bahawa perbezaan utama antara susun atur Jenis C dan Ca adalah lokasi dapur di unit, di mana dapur, ruang tamu dan ruang makan di Jenis C diselaraskan, berbanding ruang dapur yang terpisah di Jenis Ca.

Secara keseluruhan, unit Jenis A1 dan A2 sesuai untuk pasangan, keluarga kecil dan juga penduduk bandar yang bekerja di pusat bandar. Jenis B, C dan Ca, sebaliknya, sesuai dengan keluarga bersaiz sederhana yang menikmati pengalaman hidup bertingkat di lingkungan yang matang.

Kemudahan dan Kemudahan Birch

Kemudahan dan kemudahan yang ditawarkan The Birch tidak kurang dari sebuah kondominium standard yang harus ada. Ini termasuk taman permainan kanak-kanak, kawasan BBQ, gimnasium dan dewan serbaguna. Walau bagaimanapun, titik penjualannya yang unik adalah kolam renang sepanjang Olimpik dan jalur refleksologi yang memenuhi keperluan mereka yang ingin melakukan senaman aerobik dan mengurangkan kesakitan / gejala psikologi, dengan tujuan yang sama untuk menjadi sihat.

Kemudahan (terletak di Tingkat 8):

 • Taman herba
 • Dek Yoga
 • Taman permainan kanak-kanak
 • Kawasan BBQ
 • Dewan serbaguna
 • Kolam renang sepanjang Olimpik

Tempat penginapan ini dilengkapi dengan sistem keselamatan tiga peringkat yang akan membuatkan penduduk berasa selamat. Sistem ini terdiri dari keamanan 24 jam dengan pengawasan CCTV, tombol panik di tempat letak kereta dan kad akses ke lantai yang ditentukan.

Analisis Harta Birch

SCP Group memulakan proses pembinaan The Birch pada akhir tahun 2018. Pembangun telah mencapai tahap pengambilan 65% untuk The Birch sehingga kini dan ini dianggap sebagai hasil penjualan yang luar biasa kerana pembangunan hanya dijadualkan selesai pada tahun 2023. Lokasi Birch terbukti menjadi pemenang mengenai kemudahan akses masuk dan keluar dari pusat bandar. Ini ditambah dengan kemudahan perhubungan ke lebuh raya. Yang dikatakan, lokasi dan demografi kawasannya mungkin bukan secawan teh untuk pembeli yang tidak sabar untuk tinggal di kawasan kejiranan yang lebih mewah.

Pasaran sasaran

Birch mensasarkan keluarga, pasangan dan pelabur berskala kecil hingga sederhana. Ini terbukti dari ukuran unit yang agak kecil dengan jumlah bilik tidur dalam persembahannya. Sambungan kediaman yang mudah ke jalan masuk utama dan lebuh raya akan menarik bagi mereka yang bekerja di pusat bandar. Akhir sekali, pembangunan akan menarik minat para pelabur untuk mendapatkan harga yang kompetitif berbanding tempat lain seperti Mont 'Kiara. Di samping itu, mereka akan menantikan penyiapan dan pengoperasian Stesen MRT Sentul West yang dapat bertindak sebagai pemangkin penyewaan dan peningkatan modal The Birch setelah pembukaannya.

Analisis pesaing

Pemaju hartanah utama di wilayah Jalan Ipoh adalah The Group, OCR Group Berhad dan Malton Development Sdn Bhd. Projek-projek di bawah perkembangan ini berbeza dari segi pasaran sasaran, titik penjualan dan harga. Berkaitan dengan rakan sejawatnya, The Birch berada di spektrum kelas bawah julat harga. Ini dapat dikaitkan dengan ukuran unitnya yang lebih kecil yang ditawarkan kepada orang ramai. Dalam keempat-empat projek tersebut, harga PSF Duta Park Residences paling rendah diikuti dengan harga The Birch. Walau bagaimanapun, The Birch adalah hak milik bebas sementara Duta Park Residences adalah pegangan pajak. Sebaliknya, harga PSF The Pano adalah yang tertinggi (dari RM 770) di antara keempat-empat projek sedangkan Duta Park Residences mempunyai julat binaan terbesar 858 - 1538 kaki persegi. Birch mempunyai harga terendah kedua PSF (dari RM 570) dengan jangkauan binaan sederhana 611 - 983 kaki persegi. Dijadualkan siap pada tahun 2023, The Birch adalah tawaran pembangunan terbaru di kawasan ini dengan Court 28 Residence menjadi harta tertua yang dibina pada tahun 2019. The Birch tentunya dapat memikat calon pembeli memandangkan ini adalah perkembangan baru di kawasan ini.

Secara keseluruhan, orang dapat memperoleh taraf hidup berkualiti tinggi dengan harga yang berpatutan sebagai slogan 'Metropolitan hidup untuk semua orang' yang dipasarkan oleh pemaju untuk The Birch.

wdt_ID Pembangunan Membina Harga jualan Harga PSF Tempoh Tanah Tahun Penyiapan
1 Alstonia Residence (Darul Majumas Sdn Bhd) 1469 - 1945 kaki persegi Dari RM 575,800 Dari RM392 Freehold 2022
2 Camellia Residences (Wira Cheras Development Sdn Bhd) 1052 - 1117 kaki persegi Dari RM 490,050 Dari RM 466 Freehold 2020
3 Lavender Residence (SYF Development Sdn Bhd) 1080 kaki persegi Dari RM 470,000 Dari RM 435 Freehold 2018
4 Iris Residence (SYF Development Sdn Bhd) 1058 - 1209 kaki persegi Dari RM 541,800 Dari RM 512 Freehold 2020

Pembangun Birch: Kumpulan SCP

Dahulu dikenali sebagai Systematic Corporate Parking Sdn Bhd, asas SCP Group dijumpai pada tahun 1999 dan mungkin paling terkenal dengan bahagian tempat letaknya - SCP Parking yang muncul sebagai peneraju perkhidmatan pengurusan tempat letak kereta yang terkenal dan salah satu yang terbesar pemilik tempat letak kenderaan di seluruh negara. Dengan penglibatan kumpulan itu dalam operasi pembangunan harta tanah sebagai Bahagian Pembangunan Harta Tanah SCP pada awal tahun 2011, SCP berusaha untuk menjadikan dirinya sebagai pesaing yang disegani dalam industri pembinaan.

Hingga kini, sebanyak 11 projek telah selesai di bawah SCP dengan hartanah dalam tujuh projek termasuk The Birch, Flora Residency, Traders Garden, Taman Bukit Damaisari Phase 3 & 4, Pangsapuri Selangorku Seruni, Damaisari dan Somerset kini dibuka untuk penjualan awam. Tambahan pula, empat projek (Mosaic, Acacia, Kiara Maison 1 & 2) sedang dalam perancangan pembangunan SCP semasa. Sejauh ini, semua projek yang disiapkan SCP diserahkan kepada pembeli dalam jangka waktu yang dijadualkan atau lebih awal, sifat yang selalu diterima atau diinginkan oleh pembeli.

Ringkasan

Shortly, The Birch is targeted at those who are looking for a high level of high-rise living without breaking the bank. It is important for a prospective buyer to consider the advantages (location, convenience, ownership, and amenities) that SCP Group provides in The Birch. The advantages of the development outweigh its disadvantages and there is no doubt that future buyers should consider relocating at The Birch.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Kediaman
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Pangsapuri
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
Harga:
RM348,000
Pemaju:
Kumpulan SCP
Bilangan Tingkat:
41
Jumlah Unit:
681
Tahun Penyiapan:
2023
Kawasan Terbina (BUA):
611 kaki² - 983 kaki²
Yuran penyelenggaraan:
RM0.33 平方英尺
Kemudahan
 • Kawasan Barbeque
 • Gimnasium
 • Dewan Serbaguna
 • Taman permainan
 • Kolam renang
 • Bilik Yoga / Deck

Lokasi

Wilayah
 • Kuala Lumpur,
 • Sentul
Kejiranan

Video

Pelan lantai

Jelajah 3d

Jenis A

Jenis B

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
Dari RM348,000

Cadangan Jual Unik

 1. Kebolehcapaian
  300m berjalan kaki ke MRT2 (Sentul Barat).
 2. Pembangunan Pegangan Bebas
  Perkembangan pegangan bebas yang jarang berlaku di jantung Kuala Lumpur.
 3.  Pencahayaan semula jadi
  Semua unit berorientasi Utara-Selatan-Timur untuk memaksimumkan pencahayaan semula jadi.

Garis masa

2020

4 Mei 2020

Kadar Pengambilan Birch pada 65%

The Birch by SCP Group, di sepanjang Jalan Ipoh, kini dijual 65%. Pembangunan bernilai RM300 juta dijadualkan siap pada tahun 2022 dan berada di kawasan seluas 1.86 ekar.

 

Pemandu Keputusan

ala
Kesambungan
8
Kemudahan
8.5
Keselamatan
8
Konsep
7
Kemudahan
7
Nilai wang
8
Penilaian Pustaka9 Undi
7.7
7.8

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM348,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!