Pintu Masuk Greenfield Residence
 • Dalam Kemajuan
3197

Kediaman Greenfield

 • Pangsapuri
Kawasan:
581 kaki² - 1302 kaki²
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
Progres PembinaanTahap 3
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Greenfield Residence

Greenfield Residence, yang dikembangkan oleh Cicet Asia Development Sdn Bhd, adalah projek pembangunan kediaman yang memenangi anugerah di sekitar Bandar Sunway, Selangor. Pada tahun 2019, Greenfield Residence dianugerahkan The HighGendi Best Mid End Condo / Apartment Development (Lembah Klang) The PropertyGuru Asia Property Award, program anugerah harta tanah terbesar dan paling dihormati di Asia. Projek pembangunan ini dirancang oleh arkitek terkenal ONG & ONG 360 Consultancy, salah satu daripada 10 Arkitek Terbaik BCI Asia di Singapura dan dilanskap oleh pemenang anugerah ILAM HODA Design.

RM580 juta GDV projek pembangunan runcit dan kediaman bercampur resort dibina di atas tanah pegangan pajakan komersial seluas 5.57 ekar. Pembangunan berketumpatan rendah tiga blok yang mematuhi GBI (Indeks Bangunan Hijau) merangkumi sejumlah 861 kediaman dan 18 lot peruncitan gaya hidup. Dua blok pertama, Menara A dan B, dilancarkan pada Mei 2017 dan Menara C pada tahun 2019. Keseluruhan projek pembangunan dijadualkan siap pada tahun 2021.

Greenfield Residence adalah gabungan unsur hidup yang sempurna, air yang menenangkan, kehijauan yang subur dan ruang tamu yang berfungsi. Susun atur unit kediaman dikelompokkan dalam 3 kategori luas; studio, susun atur standard dan dwi-kunci dengan binaan berukuran 581 kaki persegi hingga 1,302 kaki persegi. Unit studio berukuran 581 kaki persegi, unit standard terdapat dalam dua ukuran 764 kaki persegi dan 861 kaki persegi. kaki dan unit di atas 1,000 kaki persegi adalah unit dwi-kunci. Luas kawasan seluas 2 ekar diperuntukkan untuk 34 kemudahan rekreasi canggih di rumah yang berkumpul di bawah 6 lanskap tematik gaya resort.

Unit kediaman Greenfield Residence dilancarkan pada harga RM680 psf dengan unit terkecil berharga RM399,999 dan kini dijual antara RM573 - RM883 psf atau RM 450,000 - RM 835,205 mengikut saiz unit.

Lokasi Kediaman Greenfield

Bandar Sunway atau Bandar Sunway adalah sebuah bandar di daerah Subang Jaya di Selangor. Seluas 800 hektar, Sunway City adalah sebuah perbandaran bersepadu yang menawarkan segala-galanya, dari penjagaan kesihatan dan pendidikan yang berkualiti hingga ke pusat membeli-belah dan pelbagai restoran. Sunway City moden, dibina dari awal di gurun bekas bijih timah. Kawasan ini memulakan transformasinya pada tahun 1986 dengan pembinaan Taman Tema Sunway Lagoon diikuti oleh institusi pengajian tinggi, pusat membeli-belah, hospital dan dipenuhi dengan rumah kediaman dan lot komersial. Hari ini, Sunway adalah kejiranan serba lengkap dan moden yang menawarkan yang terbaik dalam pendidikan, hiburan, membeli-belah dan kehidupan.

Greenfield Residence terletak di pinggir Bandar Sunway, 2km dari Sunway Pyramid, pusat bandar Sunway. Ia mudah diakses melalui rangkaian jalan raya intra dan antara bandar yang baik dan sistem pengangkutan awam. Sunway City, sebagai sebuah bandar yang agak baru tetapi matang, mempunyai jaringan infrastruktur dan kemudahan yang terancang untuk menyediakan cara hidup yang teratur bagi penduduk di kawasan tersebut. Baru-baru ini pada tahun 2019, pemaju Sunway City melabur lebih daripada RM500 juta untuk meningkatkan keselamatan, kesambungan, aksesibiliti dan landskap bandar.

Penduduk mempunyai pelbagai kemudahan untuk dipilih untuk keperluan kesihatan, pendidikan, perbelanjaan dan makanan. Di Sunway City, penduduk disediakan perkhidmatan ulang-alik bas komuniti percuma untuk kebanyakan kemudahan. Ini untuk memberi kemudahan kepada penduduk dan juga cara untuk mendorong penduduk mengurangkan pemanduan dan pencemaran. Sunway City adalah perbandaran lestari pertama di Malaysia yang diperakui oleh Green Building Index.

Keselamatan kejiranan di Sunway City dijaga oleh rondaan anggota Polis Bantuan sepanjang masa, unit keselamatan bergerak dalaman dan terdapat 5,000 CCTV yang dipasang di sekitar bandar untuk menjaga keselamatan.

Greenfield Residence juga terletak tidak jauh dari kawasan perbandaran Subang SS15, USJ, Puchong dan Petaling Jaya yang lain dan matang. Rangkaian jalan raya yang luas yang merangkumi LDP, Lebuhraya Persekutuan, Lebuhraya Lembah Klang Baru (NKVE), Lebuhraya Pantai Baru (NPE) menghubungkan Greenfield Residence dengan lancar ke kawasan-kawasan ini. Bagi penduduk yang lebih gemar menggunakan pengangkutan awam, BRT di Sunway akan menghubungkan ke LRT Kelana Jaya yang menghubungkan kawasan Petaling Jaya.

Pinggir Bandar / Perbandaran

SS15 (2.2km)

Hab komersial dan hiburan utama di Subang Jaya. Dari bank, pejabat dan kedai utama hingga ke pusat hiburan dan restoran, SS15 adalah nadi dan jiwa Subang Jaya yang sejati.

USJ (2 km)

Perbandaran ini disediakan untuk orang ramai yang lebih makmur, dengan perkembangan terkini adalah lot komersial seperti menara pejabat dan kompleks membeli-belah.

Kesambungan

Greenfield Residence terletak di Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) di Sunway Mentari. Ia mudah diakses melalui rangkaian lebuh raya yang luas iaitu, LDP, Lebuhraya Persekutuan, Lebuhraya Lembah Klang Baru (NKVE), Lebuhraya Pantai Baru (NPE), dan Lebuhraya Konsortium Shah Alam Selangor (KESAS).
Jarak ke jalan masuk ke 5 Lebuhraya Utama: -

 • Lebuhraya LDP (50 m)
 • Lebuhraya Persekutuan (200 m)
 • Lebuhraya NPE (800 m)
 • KESAS (2 km)
 • NKVE (3km)

Kesalinghubungan dengan kereta api bukan kekuatannya. Tidak ada stesen MRT yang terletak di sekitar Bandar Sunway. Walau bagaimanapun, persimpangan transit cepat bas Sunway (BRT) di stesen USJ7 menghubungkan penumpang ke laluan LRT Kelana Jaya-Gombak, sebuah landasan kereta api sejauh 46.4km yang melayani 37 stesen di Lembah Klang. Jalur BRT Sunway adalah sebahagian daripada Sistem Transit Bersepadu Lembah Klang yang melayani pinggir bandar tenggara Petaling Jaya. Penduduk juga boleh berhubung dengan laluan KTM Klang di stesen Sunway-Setia Jaya yang hanya sehenti dari stesen Mentari BRT.

Greenfield Residence berada dalam jarak berjalan kaki ke stesen Mentari. Selain menghubungkan ke laluan LRT dan KTM menggunakan sistem BRT, penduduk juga boleh memandu dan meletak kenderaan di stesen berdekatan.

Di kawasan Sunway City, penduduk boleh memilih untuk menyambung ke kemudahan menggunakan BRT atau bas ulang-alik komuniti percuma. BRT menghubungkan penduduk ke Sunway Pyramid Mall, Sunway Lagoon, Pusat Perubatan Sunway, Taylor's University dan banyak lagi kemudahan di Sunway City.

Kemudahan

Tinggal di sekitar Bandar Sunway, penduduk Greenfield Residence dapat menikmati kemudahan dari semua kemudahan dan perkhidmatan asas. Terdapat banyak kemudahan kesihatan dan pendidikan yang berkualiti, banyak tempat bersantai dan hiburan serta banyak gerai makanan. Penduduk boleh menemui apa sahaja dan segalanya.

Sunway terkenal sebagai hab pengajian tinggi. Terdapat 2 universiti terkenal di daerah ini, iaitu Monash University Malaysia dan Sunway University, serta kolej swasta lain seperti The One Academy, Sunway College dan Le Cordon Bleu Malaysia. Bagi sekolah rendah dan menengah, terdapat SK Bandar Sunway, SMK Bandar Sunway, SK Kampung Lindungan dan Sekolah Antarabangsa Sunway.

Penjagaan kesihatan di Sunway disediakan oleh hospital swasta, Pusat Perubatan Sunway, bersama dengan Pusat Perubatan Sime Darby (sebelumnya Pusat Perubatan Subang Jaya) di Subang Jaya bersebelahan yang berjarak 4 km dari Greenfield Residence.

Pusat membeli-belah dan kedai gaya hidup

 • Piramid Sunway - 2km
 • AEON Big Subang - 4km
 • Subang Parade - 4.5km
 • Empire Subang - 5km

Kemudahan hospital dan penjagaan kesihatan

 • Pusat Perubatan Sunway - 2km
 • Pusat Perubatan Subang Jaya - 4km

Institusi Pendidikan

 • One Academy - 2km
 • Universiti Taylors Lakeside - 3km
 • Universiti Sunway - 3km
 • Universiti Monash - 3km
 • Kolej Inti - 4km
 • Sekolah Antarabangsa Sunway - 3km

Rekreasi dan Riadah

 • Taman Tema Sunway Lagoon - 3km
 • Taman Rekreasi Subang Ria - 4km
 • Kelab Golf Nasional Subang - 4.5km
 • Kelab Golf & Desa Glenmarie - 7.5km
 • Kelab Golf & Desa Saujana - 8km

Pelan Lantai Greenfield Residence / pelan tingkat

Menara A 34 tingkat dan Menara B 35 tingkat dilancarkan pada Mei 2017 dan Menara C, blok terakhir 36 tingkat pada tahun 2019. Keseluruhan pembangunan dijadualkan siap pada tahun 2021.

Komposisi jenis dan ukuran pangsapuri berbeza dari menara ke menara. Menara A dan B yang dilancarkan sebelumnya terdiri daripada lebih banyak studio dan pangsapuri bersaiz standard yang lebih kecil. Tower C mempunyai lebih banyak unit dwi-kunci. Tetapi adalah standard bagi semua tingkat untuk memiliki 10 unit pangsapuri, yang berbeza-beza dari segi jenis dan ukurannya dan setiap lantai dilayan oleh 4 buah lif.

Tower A menempatkan bilangan pangsapuri paling sedikit, 242 unit. Tower B mempunyai 277 unit dan Tower C yang baru dilancarkan mempunyai 297 unit. Menurut pemaju, harga jualan untuk Tower C akan lebih tinggi jika dibandingkan dengan Tower A dan B yang dilancarkan sebelumnya yang masing-masing mula dijual pada harga RM398,000 dan RM420,000 seunit.

Perbandingan ukuran Jenis Susun atur yang berbeza

wdt_ID Kategori Taipkan Saiz Sebenar (kaki persegi) Saiz Purata (kaki persegi) Perbandingan Saiz (vs unit Standard) Perbandingan Saiz (vs unit Studio)
1 Studio Taip A1 & A2 581 581 -28%
2 Piawai Taipkan B1 & B2 764 813 31%
3 Jenis C 861 813 48%
4 Dwi-kunci Taipkan D1 1076 1192 47% 85%
5 Taipkan D2 1130 1192 47% 94%
6 E1 1259 1192 47% 117%
7 E2 1302 1192 47% 124%

Semua studio berukuran 581 kaki persegi dan lebih kecil kira-kira 30% berbanding dengan unit standard purata. Kedua-dua studio Type A1 dan A2 berukuran 581 kaki persegi dan mempunyai 1 bilik tidur serta sebuah ruang belajar. Perbezaan antara Jenis A1 dan A2 adalah bahawa untuk Jenis A1, bilik mandi melekat pada bilik tidur utama, sementara untuk Jenis A2, ruang belajar terletak di sebelah bilik tidur utama dan bilik mandi berada di ruang umum. Semua unit Jenis A adalah lot pertengahan.

Unit ukuran standard rata-rata mengukur rata-rata 813 kaki persegi, Jenis B berukuran 764 kaki persegi dan Jenis C adalah sekitar 13% lebih besar. Jenis B2 mempunyai dapur yang sedikit lebih luas berbanding dengan Jenis B1. Jenis B1 adalah lot sudut dan Jenis B2 dan C adalah lot pertengahan standard.

Unit dwi-kunci hadir dalam 4 variasi, Jenis D1, D2, E1 dan E3 dan semuanya adalah unit sudut. Rata-rata, mereka kira-kira 1.200 kaki persegi dengan Jenis D sedikit lebih kecil daripada Jenis E yang mempunyai ruang belajar tambahan. Mereka kira-kira 50% lebih besar daripada unit standard. Unit bersebelahan dengan pintu masuk kedua berukuran sekitar 320 kaki persegi hingga 400 kaki persegi.

Studio, yang terkecil, hanya diberi 1 tempat letak kereta. Unit standard diperuntukkan masing-masing 2 tempat letak kereta manakala susun atur dwi-kunci yang lebih besar diperuntukkan masing-masing 3 tempat letak kereta.

 • Jenis A1 1 + 1 Bilik Tidur | 1 Bilik Air | 581 kaki persegi | 1 tempat letak kereta
 • Jenis A2 1 + 1 Bilik Tidur | 1 Bilik Air | 581 kaki persegi | 1 tempat letak kereta
 • Jenis B1 2 Bilik Tidur | 2 Bilik Air | 764 kaki persegi | 2 tempat letak kereta
 • Jenis B2 2 Bilik Tidur | 2 Bilik Air | 764 kaki persegi | 2 tempat letak kereta
 • Bilik Tidur Jenis C 2 + 1 | 2 Bilik Air | 861 kaki persegi | 2 tempat letak kereta
 • Jenis D1 3 Bilik Tidur | 3 Bilik Air | 1,076 kaki persegi | 3 tempat letak kereta
 • Jenis D2 3 Bilik Tidur | 3 Bilik Air | 1,130 kaki persegi | 3 tempat letak kereta
 • Jenis E1 3 + 1 Bilik Tidur | 3 Bilik Air | 1,259 kaki persegi | 3 tempat letak kereta
 • Jenis E2 3 + 1 Bilik Tidur | 3 Bilik Air | 1,302 kaki persegi | 3 tempat letak kereta

Kemudahan dan Kemudahan Kediaman Greenfield

Greenfield Residence membanggakan gabungan 6 hektar taman landskap bertema resort-tempat perlindungan bertema seluas dua hektar di podium. Penduduk dimanjakan dengan 34 kemudahan rekreasi canggih yang dikelompokkan di bawah 6 landskap tematik tersendiri yang direka oleh pemenang anugerah ILAM, HODA Design.

6 landskap tematik - Aquatic Cove, Green Oasis, Energetic Corridor, Green Belt, Central Green Park, dan Fasilitas Kediaman dengan luasnya merangkumi lebih dari 2 ekar ruang taman terbuka.

Aquatic Cove mempunyai kolam infiniti sepanjang 50 meter dengan air deras, batu loncatan terapung, tempat berjemur yang tenggelam, dan banyak lagi. Sudut Green Oasis dengan ruang duduk yang dikelilingi oleh bunga pelbagai warna adalah tempat bersantai yang sempurna dengan rakan dan keluarga. Secara keseluruhan, Greenfield Residence mempunyai 34 kemudahan rekreasi dan berikut adalah senarai lengkap kemudahan dan kemudahan di rumah: -

Tema 1: Teluk Akuatik

 • Kolam Infiniti sepanjang 50m
 • Geladak matahari terbenam
 • Jakuzi
 • Air Terjun
 • Kolam Wading
 • StepStone Terapung
 • Deck kolam
 • Kolam Rekreasi

Tema 2: Oasis Hijau

 • Ciri-ciri Air
 • Koleksi Spesies
 • Zon Bunga pelbagai warna
 • Lingkungan Duduk

Tema 3: Koridor Bertenaga

 • Taman Permainan Kanak-kanak
 • Gelanggang serbaguna
 • Jogging Trail
 • Gim luar
 • Laluan Refleksologi
 • Gelanggang Skuasy

Tema 4: Tali Pinggang Hijau

 • Penyangga Hijau
 • Pavilion

Tema 5: Taman Hijau Tengah

 • Tempat Tidur Gantung
 • Taman Bunga Merah Jambu
 • Meletakkan Hijau
 • Main Catur Manusia

Tema 6: Kemudahan Kediaman

 • Gim Terapung
 • Studio Yoga
 • Taman Bumbung
 • Kawasan BBQ
 • Bilik Fungsi
 • Bilik KTV
 • Bilik Sauna
 • Perpustakaan
 • Zon Pingpong
 • Bilik permainan

Keselamatan

 • Keselamatan pelbagai peringkat

Pembangunan ini dilengkapi dengan sistem keselamatan 3 tingkat seperti akses kad ke tempat letak kereta, kad sentuh ke lobi, akses lif ke tingkat yang ditentukan, sistem pengawasan CCTV 24 jam dan rondaan keselamatan.

Analisis Harta Tanah Kediaman Greenfield

Pasaran sasaran

Sunway City adalah sebuah bandar yang muda, moden dan bersemangat. Pembeli hartanah di kawasan ini tergolong dalam 3 kategori; ibu bapa dengan anak-anak yang sedang atau akan belajar di salah satu institusi pengajian tinggi swasta yang berkualiti di sekitar Sunway, pelabur mencari aset dengan pendapatan sewaan dan kenaikan harga yang baik dan stabil dan orang dewasa muda yang tertarik dengan moden dan moden yang bergaya gaya hidup menarik yang ditawarkan oleh Sunway City.

Harga Sewa dan Jualan di Bandar Sunway (mulai Oktober 2020)

wdt_ID Bilik tidur Harga jualan Sewa bulanan
1 1 RM 588,256 RM 1,687
2 2 RM 387,464 RM 2,725
3 3 RM 442,829 RM 2,241
4 4 RM 921,346 RM 2,747

Sunway City adalah hab pendidikan tinggi yang terkenal. Ini adalah komuniti pelajar kaya yang terdiri daripada pelajar tempatan dan antarabangsa. Berdasarkan anggaran populasi 200,000, 30% adalah pelajar dan ini memberikan permintaan yang besar untuk perumahan di kawasan Sunway City.

Berdasarkan harga jualan unit kediaman Greenfield Residence, gadai janji bulanan untuk unit yang lebih kecil bermula dari RM1,700 sementara unit yang lebih besar akan berharga sekitar RM3,200 untuk membayar balik. Ibu bapa yang ingin menampung anak-anak yang menghadiri Institusi Pengajian Tinggi (IHL) di sekitar Sunway, boleh mempertimbangkan untuk membeli harta tanah yang dibiayai dengan gadai janji bulanan dan bukannya membayar sewa kerana kadar sewa rata-rata untuk sebuah kondominium di sekitar Bandar Sunway hampir dengan RM2 , 000 sebulan. Oleh itu, studio Greenfield Residence atau unit standard adalah aset menarik untuk pelaburan penginapan sendiri untuk kumpulan ibu bapa ini.

Ibu bapa yang mungkin ingin tinggal bersama anak-anak dewasa muda mereka yang menghadiri IHL mempunyai pilihan unit dwi-kunci yang lebih besar yang akan memberi privasi kepada ibu bapa-anak. Unit dua kunci ini juga sangat sesuai untuk keluarga dengan ibu bapa yang sudah tua, tinggal bersama dan mempunyai ruang dan privasi masing-masing.

Konsep unit dua kunci merangkumi dua sub-unit, unit dua bilik tidur dan unit studio yang berkongsi pintu masuk utama. Konsep hidup yang menjadi popular di Malaysia pada awal tahun 2010, adalah konsep baru yang membolehkan pengaturan tempat tinggal yang fleksibel. Ibu bapa dengan anak-anak dewasa yang muda, kanak-kanak dengan ibu bapa yang sudah tua dan ibu bapa dengan anak yang baru menikah semuanya dapat hidup bersama secara harmoni. Kelebihan lain dari unit dwi-kunci adalah bahawa bagi pemilik rumah pertama yang masih muda, mereka boleh menyewa unit studio untuk menambah pembayaran gadai janji bulanan mereka.

Analisis pesaing

Sunway City memulakan transformasinya pada tahun 1986, dari tanah galian lombong bijih timah, menjadi kawasan mandiri moden, bergaya dan bersemangat. Harta tanah kediaman di kawasan ini sangat dicari oleh pembeli rumah yang tinggal sendiri dan pelabur yang mencari pendapatan sewa yang baik dari pasar sewa pelajar yang besar.

Dalam Sunway City seluas 800 ekar dan kawasan tumpahan di sekitarnya, banyak rumah kediaman telah dibina selama bertahun-tahun. Harga telah meningkat dengan stabil dan, walaupun bekalan meningkat, harga sewa tetap teguh.

Selain Greenfield Residence, terdapat 3 projek pangsapuri servis baru di sekitarnya yang akan disiapkan dalam dua tahun akan datang. Mereka semua adalah rumah kediaman bertingkat yang dibina di atas tanah komersil.

wdt_ID Nama Projek Saiz Built-Up (kaki persegi) Harga jualan Harga Pelancaran (PSF) Tempoh Tanah Hakmilik Tanah Tahun Siap
1 Kediaman Greenfield 581 kaki persegi - 1,302 kaki persegi RM 450,000 ~ RM 835,205 RM573 - RM883 Pajakan Komersial 2021
2 YOLO Signature Suites 440 kaki persegi - 1.018 kaki persegi RM 443,800 ~ RM 948,800 RM 776 - RM 1,023 Pajakan Komersial 2022
3 Union Suites 463 kaki persegi - 1.445 kaki persegi RM 502,900 - RM 1,449,570 RM895 - RM1,173 Pajakan Komersial 2021
4 Sunway Tenang 892 kaki persegi - 1,788 kaki persegi RM 640,000 ~ RM 1,300,000 dari RM820 Pajakan Komersial 2022

Semasa Greenfield Residence melancarkan Tower A pada tahun 2017, unit kediaman dijual mulai dari RM398,000 dan harga untuk Tower B berharga lebih tinggi bermula dari RM420,000. Kedua-dua blok itu diterima dengan baik, dengan harga permulaan Tower C adalah sekitar 5% hingga 10% lebih tinggi. Dari segi harga psf, Greenfield Residence kini setanding dengan YOLO, Union Suites dan Sunway Serene.

Unit studio Greenfield Residence kira-kira 30% lebih besar daripada unit YOLO dan Union Suites dan unit harga jualan mensasarkan kumpulan pembeli yang sama yang mampu membayar gadai janji bulanan sehingga RM2,000.

Sunway Serene is a residential development that is situated further out from Sunway City, offering a very different way of life. The natural green surroundings with a nearby golf course, larger apartment units and services such as a dedicated professional medical care floor are set to attract older buyers looking for a more laid-back living experience.

Kelebihan terbesar Greenfield Residence berbanding dengan projek lain yang akan datang adalah lokasinya. Ia terletak berdekatan dengan stesen BRT Mentari yang menghubungkan penduduk ke laluan LRT Kelana, laluan KTM Klang dan yang paling penting ke Sunway Pyramid Mall, Sunway Lagoon, Pusat Perubatan Sunway, Taylor's University dan banyak lagi kemudahan di Sunway City.

Closeby New Development Projects – Project Components

wdt_ID Nama Projek Luas Tanah (ekar) Unit Ketumpatan (unit / ekar) Bilangan Blok Bilangan Tingkat Bayaran Penyelenggaraan psf
1 Kediaman Greenfield 5.57 816 146 3 36 RM0.30
2 YOLO Signature Suites 1.72 395 230 1 40 RM0.39
3 Union Suites 2.62 626 239 1 42 RM0.37
4 Sunway Tenang 7.92 894 113 2 46 RM0.26

Sebagai perbandingan dalam kepadatan projek, Greenfield Residence boleh dianggap kepadatan sangat rendah untuk lokasinya dan semua 816 unit kediaman diedarkan dengan baik ke dalam 3 blok.

Greenfield Residence’s Developer: Cicet Asia Developmet Sdn Bhd

Greenfield Residence adalah projek sulung untuk Cicet Asia Development Sdn Bhd, sebuah syarikat pembinaan mapan yang telah membina harta tanah untuk pemaju utama Malaysia seperti SP Setia Bhd, IOI Properties Bhd dan Gamuda Bhd. Syarikat induknya yang berpangkalan di China Chongqing International Trade Group Co Ltd bermula sebagai kontraktor di Malaysia. Cicet Asia Development Sdn Bhd, ditubuhkan pada tahun 1991, bermula sebagai syarikat berasaskan kejuruteraan yang telah bekerjasama dengan beberapa pemaju 10 teratas di Malaysia. Ia mempunyai portfolio lebih dari 50 projek harta tanah kediaman dan komersial serta infrastruktur awam, baik di dalam dan luar negara.

Ringkasan

Greenfield Residence direka dan dibina untuk meniru tempat perlindungan hijau bandar agar penduduk tinggal di tempat perlindungan peribadi gaya resort tetapi terletak di tengah-tengah salah satu kawasan kejiranan dan moden di Lembah Klang. Dengan harga yang kompetitif berbanding dengan beberapa projek yang akan datang di kawasan Sunway City, Greenfield Residence mempunyai kepadatan yang lebih rendah per ekar dan kelebihan jaraknya untuk mengakses BRT yang menghubungkan penduduk dengan kemudahan penting harian di Sunway City dan LRT yang lebih besar dan Rangkaian pengangkutan awam KTM.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Komersial
Tempoh:
Pajakan
Jenis:
 • Pangsapuri
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
Harga:
RM450,000 - RM835,205
Pemaju:
Cicet Asia Development Sdn Bhd
Bilangan Tingkat:
36
Jumlah Unit:
816
Tahun Penyiapan:
2021
Kawasan Terbina (BUA):
581 kaki² - 1302 kaki²
Yuran penyelenggaraan:
RM0.30 平方英尺
Kemudahan
 • Jakuzi
 • Kawasan Barbeque
 • Bilik Fungsi
 • Gimnasium
 • Trek joging
 • Taman berlandskap
 • Dewan Serbaguna
 • Taman permainan
 • Kolam renang
 • Deck kolam
 • Sauna
 • Bilik Yoga / Deck

Lokasi

Wilayah
 • Selangor,
 • Bandar Sunway
Kejiranan

Video

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
Dari RM450,000

Cadangan Jual Unik

 1. Pembangunan yang memenangi anugerah
  Pemenang Kondo / Pangsapuri Akhir Terbaik Terbaik (Lembah Klang)
 2. Taman Rekreasi seluas 2 ekar dengan 6 Landskap Tematik
  Pulanglah ke rumah untuk bersantai di tengah alam
 3. Susun atur praktikal
  Susun atur yang dibuat dengan baik dan moden untuk meningkatkan gaya hidup yang lebih baik
 4. Kesambungan depan pintu
  Berjalan kaki ke stesen Bas Rapid

Garis masa

2019

29 April 2019

Menara Akhir Greenfield Residence Dilancarkan

Dari segi kadar pengambilan, Menara A dan Menara B masing-masing berada pada 100% dan 75%. Pembangun menjangkakan maklum balas positif daripada pembeli untuk Tower C.

 

4 September 2019

Cicet Asia Development Bags Penerima Penghargaan Terhormat untuk Pembangunan Kondo / Pangsapuri Pertengahan Terbaik (Lembah Klang) 2019

2020

24 November 2020

Kediaman Greenfield akan Selesaikan Awal 2021

Penduduk dapat mengharapkan kunci unit mereka pada awal tahun 2021. Pada masa ini, pemaju melaporkan bahawa projek tersebut siap pada 95%. 

 

Pemandu Keputusan

Kesambungan
8
Kemudahan
8
Keselamatan
9
Konsep
8
Kemudahan
8
Nilai wang
8
Penilaian Pustaka27 Undi
8.2
8.2

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM450,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!