Kawasan Masuk Residensi GEM
 • Dalam Kemajuan
3682

GEM Residences

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
441 kaki persegi - 1445 kaki persegi
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 3
Progres PembinaanTahap 2A
 
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Residences GEM

GEM Residences adalah projek perumahan yang terletak di Perai, Seberang Perai yang dibangunkan oleh Belleview Group yang berpusat di Pulau Pinang yang menawarkan pilihan gaya hidup yang sangat baik untuk terutama keluarga muda yang baru saja bermula dalam kehidupan keluarga.

Dirancang untuk menara empat menara kediaman apabila siap sepenuhnya, GEM Residences membawa ke pasaran satu projek gaya hidup dengan kemudahan, kemudahan, dan kemudahan yang biasanya digunakan untuk projek-projek yang lebih mahal jika dibangunkan di Pulau.

Lokasi GEM Residences

GEM Residences terletak di bungkusan percuma 5.34 ekar di Jalan Baru di Perai dan terletak bertentangan dengan kejiranan kediaman Taman Supreme.

Gem Residences membentuk fasa kediaman projek pembangunan campuran seluas 20 ekar oleh Belleview Group di mana tarikan utama adalah GEM Megamall, yang disebut-sebut sebagai pusat membeli-belah terbesar Seberang Perai utara. Belleview juga merancang sebuah hotel empat bintang di kawasan itu untuk melengkapkan kemewahan runcit mega.

Kawasan tersebut - menggabungkan daerah utara dan tengah - mempunyai populasi 872,900 (anggaran pihak berkuasa tempatan 2020) atau hampir 80 peratus dari jumlah penduduk Seberang Perai. Lebih daripada 70 peratus berada dalam kumpulan usia bekerja dan membentuk komposisi kaum yang seimbang kira-kira 5: 4: 1 dalam bahasa Melayu, Cina dan India secara demografi.

Kejadian jenayah di kedua-dua daerah sangat menurun sehingga lapan peratus tahun lepas dibantu oleh keputusan pihak berkuasa tempatan untuk memasang CCTV di lokasi strategik.

Kesambungan

GEM Residences berada di lokasi yang ideal bagi mereka yang bekerja di pulau ini kerana ia hanya empat kilometer dari Jambatan Pulau Pinang sementara bagi mereka yang bekerja di zon perindustrian Hi-Tech Kulim, projek kediaman ini hanya 30 minit perjalanan menggunakan Butterworth -Kulim lebuh raya.

Penduduk yang memandu ke Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang juga akan mengambil masa yang sama melalui Jambatan Pulau Pinang. Sementara itu, mereka yang bergerak di utara atau selatan mempunyai Lebuhraya Utara-Selatan yang boleh diakses melalui Jalan Lingkaran Luar Butterworth.

Trafik di kawasan itu biasanya sesak pada waktu puncak. Kesesakan, bagaimanapun, diuruskan dengan baik dengan tiga lorong yang ada di setiap sisi yang membolehkan aliran lalu lintas lancar walaupun terdapat banyak kenderaan.

Kemudahan

Umumnya, Seberang Perai tidak jauh dari segi pembangunan komersial baru dan oleh itu, GEM Megamall yang akan datang adalah salah satu tarikan utama bagi seseorang yang melihat Residences GEM sebagai pembelian pelaburan.

Setelah siap, GEM Megamall akan mempunyai 1.2 juta kaki persegi di kawasan bersih dan dapat menempatkan lebih daripada 450 kedai; cadangan yang sangat menarik untuk menggembirakan semangat kejiranan secara keseluruhan. Berdiri setinggi enam tingkat, GEM Megamall dirancang untuk menjadi tuan rumah beragam kemudahan gaya hidup dan hiburan untuk memenuhi penduduk sekitar. Di antaranya termasuk gelanggang luncur ais bersaiz Olimpik, Golden Screen Cinema Cineplex bersaiz utama dengan 20 skrin, lorong boling 38 lorong, pasar raya gaya hidup, serta pusat makanan dan hiburan. Megamall juga mempunyai sekitar 3.500 tempat letak kereta.

Dalam pada itu, penduduk GEM Residences dapat dilayan oleh pusat komersial Taman Chai Leng yang termasuk pejabat pos, beberapa bank, banyak restoran dan restoran serta dewan pelbagai guna awam.

Membeli-belah juga disediakan oleh hypermarket Aeon Big Perai, yang terletak kira-kira dua kilometer jauhnya di Taman Kelisa Emas, dan kejiranan segera mempunyai penyebaran yang baik di institusi pendidikan awam dan swasta.

Institusi Swasta:

 • Wing International (P)
 • Millennium English School (P)
 • Chinese Taipei (P)
 • Synergy College
 • Institut Techpoint

Institusi Awam:

 • Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Chung Hwa 3
 • Sekolah Tamil Ladang Perai, Perai
 • Sekolah Menengah Kebangsaan Prai
 • Sekolah Kebangsaan Khir Johari
 • Sekolah Kebangsaan St Mark Perai
 • Sekolah Kebangsaan Seberang Jaya
 • Politeknik Seberang Perai

Kepadatan penduduk

Di luar George Town, segi tiga iaitu Butterworth, Perai dan Bukit Mertajam di Seberang Perai adalah salah satu zon paling ramai penduduk di kawasan utara negara ini. Ia mempunyai kawasan tadahan pasaran sebanyak 6.5 juta penduduk yang sering berkunjung ke dan dari tempat kerja ke rumah dan sebaliknya. Seberang Perai juga lebih pelbagai dari segi demografi dengan campuran yang baik dari penduduk setempat dan penduduk transit yang memberikan kejiranan yang meriah, hampir pinggir bandar, tetapi dengan sentuhan yang lama, kebanyakannya dari kadar perkembangan yang perlahan.

Pelan Lantai GEM Residences

Pembangunan kediaman pegangan bebas mempunyai sejumlah 978 unit dalam empat menara masing-masing bernama Coral, Ruby, Sapphire, dan Diamond. Pada masa ini, unit yang dibuka untuk jualan adalah di dalam menara Coral dan Ruby, bot yang berdiri tinggi 38 tingkat, memberikan penyewa dengan pandangan baik Pulau dan Jambatan Pulau Pinang.

Terdapat pelbagai unit kediaman yang baik untuk memilih, dengan saiz binaan dari studio 441 kaki persegi menuju unit yang lebih umum antara 1,050 hingga 1,445 kaki persegi.

Pada masa penulisan, unit studio semuanya telah habis dijual, tetapi masih terdapat banyak pilihan untuk dipilih.

Pilihan yang tersedia:

 • Jenis B1 dengan 1,050 kaki persegi di kawasan terbina.
 • Jenis B2 dengan 1,101 kaki persegi di kawasan terbina
 • Jenis C1 dengan 1,162 kaki persegi di kawasan terbina
 • Jenis C2 dengan 1,196 kaki persegi di kawasan terbina
 • Jenis C3 dengan 1,445 kaki persegi di kawasan terbina

Semua unit di atas mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi susun atur dan dilengkapi balkoni. Penduduk juga mempunyai ukuran eksklusif eksklusif dengan setiap lantai yang mempunyai sama ada lapan atau sembilan unit untuk komuniti yang inklusif dan rapat.

Kemudahan dan Kemudahan Residences GEM

Designed with a lifestyle focus, GEM Residences combines well-designed modern living spaces with a good level of amenities to allow tenants to enjoy the finer aspects of urban life. A Sky Garden located on the topmost floor of the building provides a magnificent view of the island and its surroundings. Residents can use the following facilities at the Sky Garden, which is designated as its main shared facilities zone:

 • melihat pavilion
 • lounge langit
 • lubang barbeku
 • jakuzi
 • trek joging

Sementara itu, bagi penyewa yang berminat dengan gaya hidup aktif, Coral dan Ruby menawarkan zon Sukan dan Rekreasi di tingkat 8, sukan:

 • Kolam lautan Olimpik
 • Gim Aqua
 • gimnasium tandatangan
 • papan jumbo catur

Lantai diservis oleh empat lif yang membolehkan tahap privasi dan ruang yang baik kepada penyewa dan penduduk yang pulang ke rumah selepas hari yang panjang dan sukar di tempat kerja.

Analisis Harta Residensi GEM

Pasaran sasaran

Kawasan pertumbuhan wilayah utara, Seberang Perai mewakili isu pembangunan pinggir bandar yang tipikal bagi kawasan terbuka yang ada untuk pembangunan kediaman.

Seberang Perai digunakan sebagai pilihan kediaman yang lebih murah bagi mereka yang bekerja di pulau itu. Pertumbuhan ekonomi yang mengagumkan telah mula tertumpah ke tanah besar, dan kawasan tanah langka untuk hartanah mendarat telah mendorong lebih banyak untuk mencari kediaman di lokasi yang menawarkan kediaman yang lebih murah.

Ramai akan melepaskan kos ekonomi perjalanan yang diberikan pilihan yang berdaya maju, dan generasi muda memeluk konsep hidup gaya hidup yang dipromosikan oleh pangsapuri servis dan komuniti berpagar di seluruh negara.

GEM Residences menawarkan pilihan seperti di sekeliling yang kurang gila dalam kadar yang menjadi ciri khas hidup di pulau itu dan pada sebahagian kecil daripada harga.

Analisis pesaing

GEM Residences berada dalam kedudukan yang dicemburui sebagai perkembangan terbaru yang datang pada masa yang sesuai. Peserta yang paling hampir belum mempunyai banyak projek yang masih dalam peringkat perancangan dan kelulusan.

Projek di Taman Kelisa Emas
Pembangunan kediaman yang terletak berhampiran Jalan Kelisa Emas 4, melibatkan sebuah kondominium 20 tingkat yang menawarkan 150 unit pada harga indikatif mampu harga RM250k dan berhampiran dengan AEON Big Hypermarket. Butiran mengenai susun atur dan saiz binaan masih belum diketahui.

Pemaju: Green Ace Heritage Sdn. Bhd. (Anak syarikat Airmas Group)

Kediaman di Lorong Tembikai, Woodlands
Sedikit lebih jauh, tetapi masih jauh dari Perai adalah projek kediaman bertingkat tinggi yang dirancang berhampiran Jalan Betek di Bukit Mertajam. Projek ini, yang masih dalam peringkat perancangan, merangkumi menara 24 tingkat dengan 176 unit kediaman dengan ukuran binaan standard seluas 859 kaki persegi. Harga indikatif dikatakan di bawah RM250k.

Pemaju: JSC Infraland Sdn. Bhd

Rumah Kelawar
Projek ini terletak di Jalan Raja Uda dan bersebelahan dengan pembangunan Elements Garden di Butterworth. Menunggu kelulusan, projek kediaman ini mempunyai gabungan hartanah bertingkat dan bertingkat tinggi yang terdiri daripada kondominium 14 tingkat kira-kira 112 buah unit kondominium, dengan lapan unit rumah teres 3 tingkat. Segmen sasaran projek ini berbeza kerana ia melihat segmen yang lebih mewah penduduk dengan harga indikatif bermula dari RM518,000 untuk unit kondominium dan RM1.2 juta untuk rumah mendarat.

Pemaju: Sungguh Gemilang Sdn. Bhd. (Atta Global Group)

Prospek:

GEM Residences mempunyai potensi yang baik disebabkan oleh permulaan awal pesaingnya, ditambah lokasi yang sangat dekat dengan kawasan bandar utama di zon pembangunan di Seberang utara.

Sebagai sebahagian daripada projek pembangunan campuran, termasuk Megamall GEM yang mengagumkan, tahap kemudahan di dalam dan di sekitar projek kediaman adalah faktor yang membezakannya dan meletakkan GEM Residences sebagai cadangan nilai bagi mereka yang mencari gaya hidup moden rumah berpusat.

Harga dari RM350 ribu untuk unit bukan studio, GEM Residences menawarkan harga yang kompetitif apabila dilihat dari kawasan yang cukup besar, membolehkan kehidupan yang selesa bagi keluarga muda yang akan menjadi sebahagian besar pembeli.

GEM Residences’ Developer: Belleview Group

Belleview Group adalah pemaju berasaskan Pulau Pinang. Ditubuhkan pada tahun 1984, Belleview menumpukan kepada projek-projek di wilayah utara, memanjangkan sejauh Kedah.

Pemaju terkenal di pangkalannya untuk menawarkan kualiti melalui pelbagai projek kediaman di pulau itu. Dari situ, Belleview telah menceburi perkembangan campuran berskala besar dan aktif dengan beberapa projek di rantau ini. Projek-projek mereka termasuk:

 • Pusat membeli-belah Aman Central, Alor Setar akan siap pada bulan Julai, tahun ini. Ia mempunyai keluasan luas sebanyak 2 juta kaki persegi dan kawasan jettable bersih 800,000 kaki persegi. Diduga menjadi salah satu pusat membeli-belah terbesar di Kedah.
 • Projek Moulmein Rise Shoppes di Pulau Tikus, Pulau Pinang, pembangunan bercampur utama terdiri daripada pusat beli-belah butik dua tingkat dan menara 27 tingkat dengan 84 suite mewah, masing-masing dengan lobi lif sendiri dan mempunyai balkoni yang luas.
 • All Seasons Place di Bandar Baru Air Itam, Pulau Pinang, sebuah pusat membeli-belah tiga tingkat dengan kawasan seluas 240,000 kaki persegi, boleh menampung sejumlah 120 lot kedai dan penyewa utama, Giant Superstore.
 • Projek Kulim Techno City, yang terdiri daripada 127 tingkat satu tingkat bertingkat dan 22 rumah bertingkat satu setengah tingkat berharga RM220,900 dan seterusnya.

 

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Kediaman
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 3
Harga:
RM351,800
Pemaju:
Belleview Group
Bilangan Tingkat:
38
Jumlah Unit:
978
Tahun Penyiapan:
2021
Kawasan Terbina (BUA):
441 kaki persegi - 1445 kaki persegi
Yuran penyelenggaraan:
RM0.20 平方英尺
Kemudahan
 • Kawasan Barbeque
 • Gimnasium
 • Jakuzi
 • Trek joging
 • Kolam renang

Lokasi

Wilayah
 • Penang,
 • Perai
Kejiranan

Pelan lantai

Jelajah 3d

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM450,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2 - 3
732 kaki² - 1227 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
Dari RM351,800

Cadangan Jual Unik

Freehold Mixed Development
Freehold, residential project that forms part of a 20-acre mixed development at Seberang Perai.
A Thriving Township
Poised to be the next lifestyle & entertainment hub as it is set to become home to the biggest mall in the northern region and a few hotels.
Located Near The Penang Bridge
Located only 4km away from Penang Bridge.

Garis masa

2018

17 Februari 2018

Pelancaran GEM Residences

Belleview Group melancarkan GEM Residences secara rasmi di Seberang Perai, Pulau Pinang pada hari kedua Tahun Baru Cina.

 

Pemandu Keputusan

Kesambungan
8
Kemudahan
9
Keselamatan
8
Konsep
9
Kemudahan
7
Nilai wang
8
Penilaian Pustaka32 Votes
7.5
8.2

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM351,800

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!