Udara Tropika
 • Dalam Kemajuan
558

Tropika

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
732 kaki² - 1318 kaki persegi
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
Kemajuan PembinaanTahap 2A
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Tropika

Tropika adalah pembangunan bersepadu dengan komponen kediaman dan komersial yang menggabungkan kehidupan masyarakat dengan kemudahan bandar. Dengan 868 unit pangsapuri servis yang tersebar di empat blok, ia memanfaatkan komitmen Berjaya Land Bhd yang berterusan terhadap Bukit Jalil, yang lanskapnya yang terawat dan jalan-jalan yang tidak bergerak telah menjadi kata kunci untuk kehidupan kelas atas di Lembah Klang.

Terletak di tengah-tengah dua paru-paru hijau yang rimbun dan indah Pusat bandar Kuala Lumpur (Bukit Jalil Golf & Country Resort dan Bukit Jalil Recreational Park), kediaman berpagar dan berpagar itu dibuat dengan teliti untuk menyediakan penghuninya sebuah rumah yang menggabungkan kedua-dua elemen gaya hidup bandar serta kehijauan alam yang subur, sehingga menawarkan penduduk berpeluang untuk mengalami yang terbaik dari kedua-dua dunia.

Lokasi Tropika

Sebuah pinggir bandar makmur di Kuala Lumpur, Bukit Jalil pertama kali menjadi terkenal ketika menjadi tuan rumah Sukan Komanwel pada tahun 1998. Sejak itu, ia telah mempertahankan profil tinggi kerana menjadi tuan rumah bagi pelbagai acara muzik, pameran, penarik orang ramai dan juga yang baru-baru ini Sukan Asia Tenggara. Oleh kerana berdekatan dengan Pusat Bandaraya Kuala Lumpur, pembangunan yang mendarat dan bertingkat telah berkembang pesat di Bukit Jalil, dengan Desa Sukan Komanwel yang merangkumi Vista Komanwel menjadi sebahagian dari pembangunan kediamannya yang sebelumnya.

Kehadiran beberapa institusi pendidikan terkenal, serta kemudahan sukan dan rekreasi, telah meningkatkan populasi pekerja dan pelajar di Bukit Jalil, sehingga meningkatkan permintaan untuk perumahan di sekitarnya.

Ditetapkan sebagai Zon Antarabangsa di bawah Pelan Struktur Kuala Lumpur 2020, diyakini bahawa Bukit Jalil akan menjadi kawasan perbandaran yang lebih dinamis dan rancak kerana kawasan ini diharapkan dapat menempatkan lebih banyak harta tanah kediaman kelas tinggi.

Akhirnya, perlu diperhatikan bahawa Bukit Jalil telah melihat kemasukan minat dari pencari rumah, pelabur dan pemaju secara keseluruhan, dengan pihak berkuasa industri seperti "Map King" Ho Chin Soon yang terkenal, ketua Ho Chin Soon Research Sdn Bhd, menggariskan faktor yang mendorong pembangunan ke koridor pertumbuhan selatan Lembah Klang.

Kesambungan

Terletak secara strategik di Bukit Jalil, The Tropika dihubungkan dengan baik ke beberapa jalan utama, termasuk Lebuhraya Shah Alam (KESAS), yang menuju ke Klang dan Shah Alam dan Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2); Lebuhraya Bukit Jalil, di mana pemandu kenderaan boleh melakukan perjalanan ke Puchong dan kawasan lain di Selangor; Lebuhraya Kuala Lumpur-Seremban, yang membawa penumpang ke Pusat Bandar Kuala Lumpur (KLCC), atau Johor Bahru dan Singapura; dan Maju Expressway (MEX), yang membawa penumpang ke ibu kota atau Cyberjaya, Putrajaya dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Tropika juga dekat dengan pengangkutan awam: Stesen LRT Awan Besar, Stesen LRT Muhibbah, Stesen LRT Sri Petaling, dan Stesen LRT Bukit Jalil semuanya berada dalam jarak 3 km.

Lebuhraya

 • Lebuhraya Bukit Jalil
 • Lebuhraya Maju (MEX)
 • Lebuhraya Shah Alam (KESAS)
 • Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2)
 • Lebuhraya Kuala Lumpur-Seremban

Pengangkutan awam

 • Stesen LRT Awan Besar 2.3km
 • Stesen LRT Muhibbah 2.6km
 • Stesen LRT Bukit Jalil 2.7km
 • Stesen LRT Sri Petaling 2.9km

Kemudahan

Terletak di kawasan Bukit Jalil yang berkembang pesat namun dikelilingi oleh kawasan-kawasan hijau yang penuh dengan flora, pembeli rumah pasti akan menghargai kewujudan kemudahan pendidikan, perubatan dan kemudahan lain di sekitar The Tropika.

Kehadiran beberapa institusi pendidikan terkenal seperti SMK Bukit Jalil, SJK (C) Lai Meng, SK Bukit Jalil, SMK Bukit Jalil, Sekolah Sukan Bukit Jalil, Universiti Teknologi & Inovasi Asia Pasifik (APU), Technology Park Malaysia College , Institut Teknologi Maklumat Asia Pasifik (APIIT), dan Universiti Perubatan Antarabangsa (IMU) berfungsi sebagai jaminan bagi ibu bapa yang mencari pendidikan berkualiti untuk anak-anak mereka.

Dikelilingi oleh kemudahan, The Tropika dekat dengan Pusat Konvensyen Calvary dan berdekatan dengan The Link 2, sebuah projek penggunaan campuran yang berkembang maju. Ia juga berjarak 1-6km ke pusat membeli-belah yang popular, Pavilion Bukit Jalil; sedangkan perjalanan ke Paradigm Garden City OUG, Pearl Point Shopping Mall dan The Mines Shopping Mall akan menjadi mudah. Tropika juga berdekatan dengan Bukit Jalil Golf and Country Resort 18 lubang, Gabungan Bola Sepak Asia, Stadium Nasional Bukit Jalil dan KL Sports City.

Tambahan pula, komponen runcit pembangunan merangkumi kedai runcit dan juga runcit. Walaupun pembangun belum mengesahkan penyewa utama untuk komponen ini, kemungkinan besar akan menumpukan pada gabungan runcit pelengkap, dengan jenama di bawah Berjaya Group seperti 7-Eleven dan Starbucks kemungkinan akan muncul.

Sebagai tambahan, jambatan pautan yang dicadangkan akan menghubungkan The Tropika ke The Link 2, pembangunan campuran yang berdekatan oleh Berjaya Land dengan campuran runcit yang mapan termasuk perkhidmatan seperti panti kecantikan, studio yoga, doktor gigi dan klinik. Jenama F&B seperti Mokka, Thai Jiang, Zakuro dan The Berry Tale juga menawarkan pilihan tempat makan dan hiburan malam.

Sekiranya berlaku kecemasan perubatan atau pemeriksaan rutin, IMU Healthcare berada dalam jarak perjalanan yang singkat.

Pendidikan

 • 1.5km SMK Bukit Jalil
 • 1.6km SJK (C) Lai Meng & SK Bukit Jalil
 • 2.2km Institut Teknologi Maklumat Asia Pasifik (APIIT)
 • 2.4km Institut Sukan Negara
 • 2.4km Sekolah Sukan Bukit Jalil
 • 2.7km Universiti Perubatan Antarabangsa (IMU)
 • 4.1km Kolej Taman Teknologi Malaysia
 • 4.2km Universiti Teknologi & Inovasi Asia Pasifik (APU)

Penjagaan kesihatan

 • 2.7km Penjagaan Kesihatan IMU

Rekreasi & Riadah

 • Bersebelahan dengan Bukit Jalil Golf & Country Resort 18 lubang
 • Di seberang Taman Rekreasi Bukit Jalil seluas 80 ekar
 • Pusat Konvensyen 600m Calvary
 • 1.1km Gabungan Bola Sepak Asia
 • 2.0km Stadium Nasional Bukit Jalil
 • 3.1km Bandar Sukan KL

Pelan Lantai Tropika

Terletak di tanah pegangan bebas seluas 6.5 ekar dengan hak milik kediaman, The Tropika terdiri daripada 868 unit pangsapuri servis yang tersebar di empat blok dengan ketinggian 37 hingga 42 tingkat. Sebagai pengembangan penggunaan campuran, ia juga dilengkapi dengan sembilan lot runcit dua tingkat yang menikmati dual frontage. Menara A (39 tingkat) adalah menara pertama yang dilancarkan, merangkumi 229 unit kondominium dengan tiga susun atur dalam konfigurasi dua bilik dan tiga bilik; diikuti oleh Menara B (236 unit), Menara C (250 unit) dan Menara D (153 unit).

Untuk memenuhi keperluan keluarga dan profesional, empat susun aturnya menawarkan binaan besar 732 kaki persegi (Jenis A), 974 kaki persegi (Jenis B), 1.318 kaki persegi (Jenis C) dan 1.251 kaki persegi (Jenis D - dikhaskan untuk Menara D), dengan maksimum tujuh unit per tingkat, atau lima unit per tingkat di Menara D. Bilangan bilik tidur berkisar antara dua hingga tiga, yang lebih dari cukup untuk seorang individu atau keluarga kecil. Pangsapuri yang diservis berharga dari RM575,800 hingga RM1,391,800, yang bermaksud sekitar RM786 per kaki persegi (psf).

Berikut ini menggambarkan susun atur denah projek yang ada:

Pelan Lantai Tropika Jenis A

Pelan Lantai Tropika Jenis B

Pelan Lantai Tropika Jenis C

Pelan Lantai Tropika Jenis D

Keempat-empat menara kediaman terletak di podium tempat letak kereta lima tingkat, dengan tambahan dua tingkat di tingkat bawah dan tingkat bawah untuk keseluruhan tujuh tingkat kemudahan tempat letak kereta. Setiap unit kediaman berhak mendapat dua tempat letak kereta.

Sementara itu, komponen komersial The Tropika dilaporkan merangkumi sembilan lot runcit dua tingkat dengan reka bentuk muka depan dua, bersama dengan ruang seluas 23.695 kaki persegi yang dirancang untuk sebuah kedai runcit.

Untuk memaksimumkan kemudahan bagi penduduk dan pelawat, pemaju menyatakan bahawa unit ini akan siap pada saat menara kediaman projek siap. Walaupun penyewa belum dapat disahkan, kemungkinan akan fokus pada gabungan runcit pelengkap, dengan jenama di bawah Berjaya Group seperti 7-Eleven dan Starbucks kemungkinan akan muncul sebagai sauh.

Kedai kedai mereka berukuran antara 3,316 kaki persegi dan 3,814 kaki persegi, sementara premis runcit mereka berukuran antara 752 kaki persegi dan 1,677 kaki persegi. Kedai runcit mereka yang dirancang juga agak luas, dengan luas bangunan 23,695 kaki persegi.

Projek ini diunjurkan siap pada Februari 2023. Pembangun menyatakan bahawa ia telah mencatatkan kepentingan untuk lebih daripada 50% unit kediamannya pada 21 Februari 2019, menunjukkan respons pasaran yang sihat terhadap pelancaran tersebut.

Kemudahan dan Kemudahan Tropika

Dengan kawasan lapang seluas 2 ekar untuk penghuninya berehat dan bersenang-senang, The Tropika menawarkan hampir 70 jenis kemudahan di dek gaya hidup dan rekreasi yang dikendalikan dengan baik. Dirancang dan dirancang dengan teliti, banyak kemudahan yang terdapat di dek kemudahan khas projek di Tingkat 6 dikelompokkan dalam 8 kawasan bertema - The Active, The Social, The Zen, The Comfort, The Common, The Station, The Natural, dan The Splash.

Selain staples seperti gimnasium dalam ruangan, kawasan barbeku, bilik serbaguna, dan bilik wap dan sauna, The Tropika juga menggabungkan bonus menarik seperti hijau, par course, wall climbing, ring tinju, dan sayur-sayuran-pertanian-pertanian-pertanian taman.

Dek kemudahan itu sendiri mempunyai reka bentuk biofilik (reka bentuk yang menggabungkan bahan semula jadi, cahaya semula jadi, tumbuh-tumbuhan, pemandangan alam dan pengalaman lain dari alam semula jadi ke dalam persekitaran binaan moden) yang diilhami oleh "pemalu mahkota", fenomena semula jadi di mana pokok-pokok dewasa tumbuh secara harmoni sambil mengekalkan jurang seperti saluran antara mahkota, membangkitkan rasa pemenuhan dan privasi serentak.

Di samping itu, jambatan pautan yang dicadangkan akan menghubungkan projek itu dengan The Link 2 milik pemaju, yang membolehkannya memanfaatkan campuran komersial yang terakhir, yang merangkumi perkhidmatan seperti panti kecantikan, studio yoga, doktor gigi dan klinik, jenama F&B seperti Mokka, Thai Jiang, Zakuro dan The Berry Tale juga menawarkan pilihan tempat makan dan hiburan malam.

Yang Aktif

 • Gim dalaman
 • Studio tarian
 • Ring Tinju
 • Bilik Wap
 • Bilik Sauna
 • Bilik Berputar
 • Melompat Jack / Trampolin
 • Stesen Minuman Pancut
 • Gim luar
 • Dinding Mendaki Batu Kanak-kanak

Sosial

 • Ruang Makan Persendirian
 • Bar / Ruang Rehat Kafe
 • Perkongsian Ruang Kerja
 • Ruang Baca
 • Kerusi urut
 • Pod Santai
 • Bintik Bintang
 • Kawasan BBQ
 • Melihat Dek
 • Hotspot Wi-Fi
 • Bilik Permainan Video

The Zen

 • Jalan Refleksologi
 • Dek Yoga
 • Taman Zen

Keselesaan

 • Bilik Serbaguna
 • Pusat Penjagaan Kanak-Kanak
 • Kedai runcit
 • Dobi yang Dikendalikan Syiling
 • Mesin layan diri
 • Bilik Permainan Dalaman

Yang Biasa

 • Pejabat Pengurusan
 • Surau
 • Tempat menukar pakaian

Stesen

 • Cuci kereta
 • Stesen Pengecasan E untuk Kenderaan Bermotor

Yang Semula Jadi

 • Jogging Trail
 • Kuliah
 • Perkhemahan
 • Tempat Berkelah
 • Jejak Flora
 • Skywalk
 • Rumah Pokok Kanak-kanak
 • Flying Fox Kanak-kanak
 • Taman Permainan Vertikal Kanak-kanak
 • Gelanggang Separuh Bola Keranjang / Gelanggang Futsal
 • Meletakkan Hijau
 • Kawasan Tempat Tidur Gantung
 • Taman Permainan Kanak-kanak
 • Pavilion
 • Dek Melihat Bersarang
 • Gim Jungle
 • Jalan Hopscotch
 • Taman Herba & Rempah
 • Patch sayur
 • Hijau menegak
 • Jejak Hijau Tropika

Percikan

 • Kolam Infiniti
 • Kolam Kanak-kanak
 • Kawasan Main Air Kanak-kanak
 • Aqua Gym
 • Tab Pusaran Air
 • Kolam Kerikil
 • Sun Deck
 • Dek Ruang
 • Tempat duduk terbenam
 • Pondok Pulau Tropika
 • Gazebos Terapung
 • Pancuran luar

Analisis Harta Tropika

Diapit di antara dua paru-paru hijau yang luas, The Tropika membolehkan penghuninya menikmati pelukan alam tepat di depan pintu mereka. Perkembangan yang dekat dengan alam sering terletak di lokasi terpencil tetapi Tropika terletak di sebelah pusat komersial dengan akses mudah ke seluruh negeri.

Sama ada untuk pelaburan atau pekerjaan sendiri, tentunya merupakan langkah bijak untuk membeli satu unit, memandangkan pembangunan pegangan bebas terletak di salah satu dari beberapa bidang tanah yang masih ada di Bukit Jalil, kecuali taman rekreasi dan lapangan golf, yang mana pihak berkuasa tidak mungkin membenarkan pembangunan.

Pasaran sasaran

Dirancang dengan mempertimbangkan permintaan pasar saat ini, The Tropika dengan jelas mensasarkan pembeli berpendapatan sederhana, dengan fokus pada keluarga, pasangan, atau pemilik rumah yang lebih kecil. Ia juga akan menarik bagi mereka yang bekerja berdekatan kerana hubungannya yang baik. Dengan adanya pendidikan berkualiti dan kemudahan mesra kanak-kanak, pembeli rumah dengan anak-anak akan mendapat manfaat yang baik dari kediaman ini. Memandangkan lokasinya yang strategik dan harga yang kompetitif, The Tropika memberikan pilihan yang menarik untuk pencari rumah dan pelabur.

Analisis pesaing

Pemaju hartanah utama di kawasan Bukit Jalil adalah Ho Hup Construction Company Berhad, Malton Berhad, SkyWorld Development Sdn Bhd dan Berjaya Land.

Aurora Sovo oleh Ho Hup Construction Company dilengkapi dengan pelbagai kemudahan, sementara Aurora Suites oleh pemaju yang sama hadir dengan harga pelancaran yang besar iaitu RM 600,000 untuk unit hanya 750 sf (diterjemahkan ke RM 800 psf) serta kepadatan tinggi 900 unit ditempatkan dalam satu menara.

The Park Sky Residence @ Bukit Jalil City oleh Malton Berhad terdiri daripada empat menara. Berukuran dari 868 sf hingga 1,565 sf, kediaman yang didambakan ini mula dijual dari RM 715,000 (diterjemahkan menjadi RM 824 pdf).

SkyLuxe On The Park oleh SkyWorld Development Sdn Bhd menawarkan 477 unit kediaman dengan enam pilihan reka bentuk dengan saiz binaan antara 661 sf hingga 1,224 sf. Dengan harga pelancaran bermula dari RM 605,000 (diterjemahkan menjadi RM 915 psf), harga unit SkyLuxe On The Park mungkin kelihatan sedikit teratas memandangkan masalah ekonomi yang sedang berlaku.

wdt_IDPembangunanMembinaHarga jualanHarga per kaki persegiPemilikan tanahTahun tamat
1Tropika732 kaki persegi - 1318 kaki persegiDari RM575,800RM786Freehold2023
2Aurora Sovo602 kaki persegi - 1,305 kaki persegiDari RM 416,300RM 692Freehold2017
3Aurora Suites750 kaki persegi - 1.800 kaki persegiDari RM 600,000RM 800Freehold2019
4The Park Sky Residence @ Bukit Jalil City868 kaki persegi - 1,565 kaki persegiDari RM 715,000RM 824Freehold2019
5SkyLuxe Di Taman661 sf hingga 1,224 sfDari RM 605,000RM 915Freehold2020

Secara amnya, perkembangan di Bukit Jalil mendapat harga yang sedikit lebih tinggi kerana akses mereka ke lebuh raya utama dan berdekatan dengan stesen LRT. Walau bagaimanapun, memandangkan pelbagai kemudahan canggih dan reka bentuk The Tropika yang canggih, terbukti bahawa The Tropika masih mempunyai harga psf yang paling berpatutan di kalangan pesaingnya. Baik untuk pelaburan atau pekerjaan sendiri, adalah bijaksana untuk membeli unit dengan The Tropika, memandangkan pembangunan pegangan bebas terletak di salah satu dari beberapa bidang tanah yang masih ada di Bukit Jalil.

Pembangun Tropika: Berjaya Golf Resort Bhd

Tropika dilakukan oleh Berjaya Golf Resort Bhd, anak syarikat Tanah Berjaya, pemaju perintis di Bukit Jalil. Ini adalah pembangun yang membina Bukit Jalil Golf and Country Resort 18 lubang yang terkenal di kawasan itu beberapa dekad yang lalu.

Ia kemudian mengembangkan gedung bertingkat tinggi, seperti Savanna dan Savanna 2, Covillea, KM1 Timur dan Barat, Greenfields, Arena Green dan Green Avenue. Projeknya yang sedang dijalankan adalah pembangunan penggunaan campuran The Link 2, yang merangkumi pangsapuri servis, kedai 4 dan 6 tingkat dan kedai. Fasa 1 habis dijual sementara Fasa 2 kini dibuka untuk pendaftaran.

Projek Akan Datang

Link 2 Residences adalah pembangunan yang sangat dinanti-nantikan di Bukit Jalil, diinginkan kerana lokasinya yang baik. The Link 2 Residences adalah pengembangan kondominium dan pejabat kedai yang menawarkan kepada penghuni The Link 2 Residences gaya hidup yang selesa.

Dikatakan bahawa penghuni The Link 2 Residences akan menikmati pelbagai kemudahan yang lengkap, yang merangkumi pemandangan pemandangan kota, Bukit Jalil Golf & Country Resort dan taman antarabangsa. Keselamatan akan ketat di rumah-rumah ini dengan pintu masuk lobi peribadi untuk penghuni. Rumah-rumah itu sendiri dibina untuk menikmati pencahayaan, pengudaraan dan privasi semula jadi maksimum, yang membolehkan penduduk berjemur di kediaman mereka yang tinggi.

Penduduk The Link 2 Residences juga akan menikmati kemudahan akses mudah ke pelbagai kemudahan yang ditawarkan di Bukit Jalil. Stadium Nasional Bukit Jalil terletak kurang dari 10 minit, sementara pusat membeli-belah Pavilion Bukit Jalil dan Bukit Jalil yang akan datang dan sangat dinanti-nantikan terletak kurang dari 3km. Pejabat utama Astro juga berdekatan dengan jarak kurang dari 3.5 km.

Terletak di Bukit Jalil, The Link 2 Residences menikmati kemudahan akses ke lebuh raya. Lebuh raya yang terletak berhampiran dengan The Link 2 Residences adalah Lebuhraya Maju (MEX), Lebuhraya Bukit Jalil, Lebuhraya Shah Alam (KESAS), Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2) dan Lebuhraya Kuala Lumpur-Seremban.

Ringkasan

Bukit Jalil kini menjadi kawasan perumahan pilihan, bukan hanya kerana dihubungkan dengan lebuh raya dan pengangkutan awam, tetapi juga kerana pelbagai kemudahannya seperti sekolah, institusi pengajian tinggi dan pusat perubatan serta taman rekreasi seluas 80 ekar.

Memandangkan lokasinya yang strategik dan harga yang kompetitif, The Tropika memberikan pilihan yang menarik untuk pencari rumah dan pelabur.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Kediaman
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
Harga:
RM575,800 - RM1,391,800
Pemaju:
Berjaya Land Bhd
Bilangan Tingkat:
37
Jumlah Unit:
868
Tahun Penyiapan:
2023
Kawasan Terbina (BUA):
732 kaki² - 1318 kaki persegi
Yuran penyelenggaraan:
RM0.40 平方英尺
Kemudahan
 • Gelanggang bola keranjang
 • Kedai runcit
 • Bilik Fungsi
 • Gimnasium
 • Trek joging
 • Taman berlandskap
 • Kolam renang
 • Deck kolam
 • Surau
 • Lihat
 • Mesin basuh
 • Bilik Yoga / Deck

Lokasi

Wilayah
 • Bukit Jalil,
 • Kuala Lumpur
Kejiranan

Video

Pelan lantai

Jelajah 3d

Jenis A

 

Jenis C

 

Trend Harga Kawasan Sekitar

Trend Carian Projek

 • Dalam Kemajuan
  Dari RM575,800
   • Kediaman Perkhidmatan
   Katil:
   3 - 4
   Mandi:
   3 - 5
   1469 kaki² - 1945 kaki persegi
   • Dalam Kemajuan
    Dari RM567,800
     • Kediaman Perkhidmatan
     Katil:
     2 - 4
     Mandi:
     2
     813 kaki² - 1285 kaki persegi
     • Dalam Kemajuan
      Dari RM575,800
       • Kediaman Perkhidmatan
       Katil:
       2 - 3
       Mandi:
       2 - 3
       732 kaki² - 1318 kaki persegi
       • Dalam Kemajuan
        Dari RM359,100
         • Kediaman Perkhidmatan
         Katil:
         2 - 3
         Mandi:
         2
         770 kaki² - 1020 kaki²
         Dari RM575,800

         Cadangan Jual Unik

         1. Pelbagai kemudahan yang menakjubkan
          Sejumlah 68 kemudahan yang diilhamkan oleh alam dikumpulkan dalam 8 kawasan bertema.
         2. Pembangunan Pegangan Bebas
          Pembangunan pegangan bebas yang jarang berlaku di tengah-tengah Bukit Jalil
         3. Tempat Perlindungan Hijau
          Berdekatan dengan kehijauan yang subur dan pemandangan yang indah di Bukit Jalil Recreational Park dan Bukit Jalil Golf & Country Resort.

         Garis masa

         2019

         15 Februari 2019

         Berjaya Land untuk Melancarkan Tropika Selepas Tahun Baru Cina

         Berjaya Land ingin melancarkan beberapa perkembangan pada tahun 2019, The Tropika menjadi salah satu projek terkenal. Pemaju menjelaskan bahawa hanya satu menara yang akan dilancarkan pada awalnya, dengan alasan bahawa GDV berharga kira-kira RM 700 juta.

          

         23 Februari 2019

         Menara Tropika A Melihat Kadar Pengambilan 60%

         Tropika Tower A, oleh Berjaya Land, dilancarkan secara rasmi pada 23 Februari. Pemaju mempunyai kadar pengambilan 60% setakat ini dan meramalkan trend positif berterusan dari pasaran. Menara A terdiri daripada 229 unit dengan 4 susun atur mulai dari 732 kaki persegi hingga 1318 kaki persegi. 

          

         21 Ogos 2019

         Tropika Tower B akan dilancarkan menjelang tahun ini

         Pemaju Tropika, Berjaya Land, mengumumkan bahawa Menara B Tropika akan dilancarkan setelah Tower A mencapai kadar pengambilan 80%. Pada masa ini, Menara A mempunyai kadar pengambilan 70%.

          

         Pemandu Keputusan

         kit
         Kesambungan
         7.5
         Kemudahan
         8.5
         Keselamatan
         8
         Konsep
         7
         Kemudahan
         9.5
         Nilai wang
         9
         Penilaian Pustaka14 Undi
         9.1
         8.3

         Kalkulator Pinjaman Perumahan

         Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

         ✅ Jaminan Padanan Harga

         Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

         🎁 Bonus & Ganjaran

         Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

         ╯ Pengalaman Lancar AZ

         Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

         Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

         * T & C Terapkan

         Dari RM575,800

         Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

         untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!