Quill Residences Aerial
 • Dalam Kemajuan
4694

Kediaman Quill

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
667 kaki² - 1474 kaki persegi
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
Progres PembinaanTahap 2A
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Tempat tinggal Quill

Terletak di Segitiga Emas Kuala Lumpur, Quill Residences adalah pengembangan pegangan bebas kontemporari yang menawarkan seni bina moden dan sambungan yang lancar ke beberapa bahagian Lembah Klang. Terletak tepat di sepanjang Jalan Sultan Ismail, ia adalah salah satu harta tanah yang paling dicari di ibu negara. Mercu tanda ikonik di bandar besar seperti Menara Kuala Lumpur (KL) dan Menara Berkembar Petronas hanya beberapa minit berjalan kaki, memberi peluang kepada calon pembeli untuk mengenali pengalaman Malaysia yang benar-benar unik.

Dibangunkan oleh kumpulan harta tanah multidisiplin terpadu yang terkemuka di negara ini, The Quill Group, Quill Residences menawarkan akses terus ke Quill City Mall yang bersebelahan. Pusat membeli-belah ini adalah destinasi gaya hidup yang indah dengan pilihan runcit pilihan, mulai dari restoran, kedai runcit, dan pusat kecergasan. Selain kawasan sekitarnya, Quill Residences dilengkapi dengan beberapa kemudahan canggih sendiri seperti bilik aktiviti, taman permainan bertema hutan, taman kesihatan, kolam reflektif, geladak yoga dan banyak lagi.

Di Quill Residences, calon pembeli dapat menikmati perjalanan lancar di dalam dan di sekitar Kuala Lumpur. Ini dimungkinkan melalui akses masuk ke Stesen Monorel Medan Tuanku, dan stesen LRT Dang Wangi yang berjarak sekitar 10 minit berjalan kaki. Dengan pelbagai kemudahan dan kemudahan penting lain seperti institusi pengajian tinggi, kemudahan perbankan, dan taman, tidak banyak harta tanah kediaman dalam Segitiga Emas yang dapat menyalakan lilin kepada Quill Residences.

Lokasi Kediaman Quill

Dari segi lokasi, Quill Residences terletak secara strategik di tengah-tengah semua yang menakjubkan tentang Kuala Lumpur. Terdapat suasana eksklusiviti tertentu yang berkaitan dengan lokasi tersebut kerana beberapa hotel dan kemudahan bintang 5 menyusuri jalan-jalan yang menghubungkan pelbagai bahagian ibu negara. Sebilangan besar kemudahan ini bertujuan untuk menampung perwakilan asing dari seluruh dunia yang melakukan lawatan berkala ke bandar sepanjang tahun. Ekspatriat dari jauh dan jauh juga memiliki reputasi untuk menghabiskan sejumlah besar sewa untuk mengalami kehidupan di metropolis Kuala Lumpur. Akibatnya, harga harta tanah kediaman yang berdekatan dengan Quill Residences telah meroket selama beberapa dekad, yang mempengaruhi penjualan dan sewa.

As is the case for many residential properties throughout the city, Quill Residences is also susceptible to rush hour traffic, especially at night. It is notorious for being congested in all directions coming into and going out of Kuala Lumpur via Jalan Sultan Ismail. One positive aspect of the equation is the proximity of Quill Residences to Jalan Sultan Ismail towards the northeast, which allows vehicles to brave little traffic to get to other parts of the Klang Valley. By way of the Ampang-Kuala Lumpur Elevated Highway (AKLEH) and the Jalan Kuching, convenient access to Cheras, Damansara and Subang Jaya is granted. Other inroads, such as Jalan Raja Abdullah and Jalan Dewan Sultan Sulaiman, provide access to areas such as Kampung Baru and Chow Kit in addition to the main roads at the entrance of the project. Also, these locations have direct access to other major roads in the city such as Jalan Tun Razak, without dealing with gridlock.

Kesambungan

Bagi mereka yang ingin keluar dari Quill Residences dan Kuala Lumpur dengan roda, cara terbaik untuk melakukannya adalah melalui AKLEH. Jalan raya ini dibina untuk mengurangkan kesesakan di sekitarnya dan bermula di Jalan Raja Abdullah, yang boleh diakses terus dari Jalan Sultan Ismail. Dengan menggunakan Jalan Raja Abdullah, calon pembeli juga dapat mengakses kemudahan penting seperti Institut Jantung Negara (IJN), Hospital Kuala Lumpur (HKL), dan Hospital Pakar KPJ Sentosa KL, untuk beberapa nama. Jalan ini juga menghubungkan ke Chow Kit yang menempatkan pelbagai runcit yang merangkumi tekstil, perabot, pakaian, dan banyak lagi. Chow Kit juga terkenal dengan masakan tradisional Malaysia yang berpatutan dan pasar malam yang dapat menggembirakan selera mereka yang sedang berjalan-jalan untuk menikmati pelbagai hidangan tempatan.

Berkeliling bandar besar dengan berjalan kaki dari Quill Residences memang menggembirakan. Calon pembeli menikmati akses masuk ke Stesen Monorel Medan Tuanku yang menyediakan beberapa hentian antara bandar. Ini termasuk stesen seperti Chow Kit, Titiwangsa, Bukit Nanas, Raja Chulan, Bukit Bintang, Imbi, dan KL Sentral. Sekiranya rancangan untuk hari itu melibatkan perjalanan keluar dari bandar ke bahagian lain di Lembah Klang, Laluan LRT Kelana Jaya boleh didapati di perhentian Monorel di Bukit Nanas, Raja Chulan, dan Bukit Bintang. Pemindahan stesen MRT juga tersedia di KL Sentral dan Bukit Bintang yang menyediakan akses ke laluan Sungai Buloh-Kajang.

Kemudahan

Quill Residences adalah lambang kemudahan kerana terletak di tengah-tengah Kuala Lumpur. Mercu tanda terkenal seperti Suria KLCC (Menara Berkembar Petronas) dan Menara KL masing-masing berjarak 1.6km dan 2.3km dengan berjalan kaki. Lebih dekat dengan projek ini ialah Asian Heritage Row yang terkenal, yang merupakan koleksi rumah kedai era kolonial tahun 1940-an yang telah diubah menjadi kafe, bistro, ruang acara dan restoran. Ia terletak betul-betul bertentangan dengan Quill Residences dan hanya sejauh 200 meter dengan berjalan kaki. Terhubung dengan pengembangan saudaranya Quill City Mall, bakal pembeli Quill Residences boleh membeli barang runcit dari kedai seperti AEON, sementara barang-barang setiap hari boleh didapati di Daiso dan Galeri Urban Edge Home. Pusat membeli-belah ini juga menempatkan pelbagai gerai makanan seperti Secret Recipe, Baskin-Robbins, Sushi King, Red Lobster, Subway, dan banyak lagi. Calon pembeli boleh mengakses pusat kecergasan seperti Celebrity Fitness dan membeli pakaian sukan di Adidas di Quill City Mall. Selain makanan di pusat membeli-belah, Quill Residences diapit oleh gabungan unik makanan tradisional. Makanan tradisional Melayu seperti nasi kukus dan gulai kambing terdapat di Kampung Baru dengan berjalan kaki, sementara masakan Cina dan India dicincang di sekitar daerah Chow Kit. Untuk perubahan yang lebih moden, calon pembeli boleh menuju ke Asian Heritage Row untuk pilihan Barat seperti stik, daging panggang, pasta, atau bahkan secangkir joe.

Quill Residences sesuai untuk keluarga kerana berdekatan dengan pelbagai sekolah awam dan institusi pengajian tinggi. Sekolah seperti Sekolah Rendah Batu Road Boys dan Sekolah Rendah Kampung Baru terletak hanya beberapa minit di jalan raya dan bahkan boleh dikunjungi dengan berjalan kaki. St John's Institution yang sangat terkenal terletak lebih jauh di selatan bandar tetapi masih sejauh 6 minit pemanduan, atau 17 minit berjalan kaki. Bagi institusi pengajian tinggi, Universiti Kuala Lumpur berjarak 160 meter, yang jaraknya sekitar 2 minit berjalan kaki. Lebih dekat ke daerah Chow Kit adalah Queens College KL, Universiti Metropolitan Kuala Lumpur, dan Kampus IEG yang semuanya berjarak sekitar 5 minit perjalanan dengan roda. Kemudahan penjagaan kesihatan terdekat dengan Quill Residences adalah Hospital Pakar Al Islam di Kampung Baru yang berjarak 800 meter di Jalan Raja Abdullah. Melangkah lebih jauh di jalan ini, calon pembeli juga boleh memasuki hospital lain seperti HKL (1.7km), Institut Pediatrik HKL, dan IJN (2.8km), sementara KPJ Sentosa (2.4km) terletak lebih dalam di Chow Kit, di sepanjang Jalan Pahang.

Berikut adalah senarai lengkap kemudahan dan kemudahan di sekitar Quill Residences:

Membeli-belah

 • Pusat Beli-belah Quill City
 • Suria KLCC
 • SOGO Kuala Lumpur
 • Pavilion Kuala Lumpur
 • Plaza Wang Sungei
 • Plaza Yat Rendah
 • Maju Junction Mall
 • Avenue K
 • Pusat Beli-belah Sunway Putra
 • The Intermark
 • Galeri Starhill
 • Fahrenheit 88

Pendidikan

 • Sekolah Rendah Batu Road Boys
 • Sekolah Rendah Kampung Baru
 • SMK Convent Bukit Nanas
 • Institusi St John
 • Universiti Kuala Lumpur
 • Universiti Metropolitan Kuala Lumpur
 • Queens College KL
 • Kampus IEG

Hospital dan kemudahan perubatan

 • Hospital Pakar Al Islam
 • Institut Jantung Negara
 • Hospital Kuala Lumpur
 • Hospital Pakar KPJ Sentosa KL
 • Hospital Perkhidmatan Damai

Pelan Lantai Quill Residences

Pembangunan Quill Residences terdiri dari 6 jenis unit di seluruh 552 unit, mulai dari 667-1,474 kaki persegi dalam ukuran bawaan. Rangkaian S1 dilengkapi dengan 1 bilik tidur dan 1 tab mandi dengan bangunan seluas 667 kaki persegi. Kedudukan S2 dan S2b juga dilengkapi dengan 1 bilik tidur dan 1 tempat mandi, tetapi berukuran 775 kaki persegi dalam ukuran binaan. Jenis C1 berkeluasan 1367 kaki persegi dengan 2 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Jenis C3, di sisi lain, adalah unit 1 bilik tidur dan 1 bilik mandi dengan ukuran 732 kaki persegi. Julat C5 adalah salah satu jenis unit yang lebih besar dengan 2 bilik tidur dan 2 bilik mandi dan berukuran 1.345 kaki persegi dalam ukuran binaan. Jenis C4 mempunyai kawasan binaan terbesar seluas 1474 kaki persegi yang mempunyai konfigurasi 2 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Sila rujuk bahagian denah lantai untuk dimensi susun atur setiap jenis unit.

Berdasarkan dimensi ini, Quill Residences akan menarik minat mereka yang lebih suka tinggal sendiri dan bekerja di bandar. Tempat penginapan ini tidak sesuai bagi mereka yang ingin mengembangkan unit keluarga mereka kerana rangkaian unit terbesar hanya mempunyai dua bilik. Walau bagaimanapun, projek ini dapat memenuhi unit keluarga yang lebih kecil yang terdiri dari maksimum 3-4 orang.

Kemudahan dan Kemudahan Quill Residences

Quill Residences provides most essential amenities and facilities within walking distance of Quill City Mall. The facility features several amenities, including a wading pool, observation deck, gymnasium, high-end lobby, and children’s play area. A round-the-clock security and CCTV monitoring system, as well as unique access cards are provided for prospective residents and visitors to the project.

Kemudahan dan kemudahan

 • Bilik aktiviti
 • Taman permainan bertema hutan
 • Taman kesihatan
 • Kolam reflektif
 • Dek Yoga
 • Dek pemerhatian
 • Gimnasium
 • Lobi mewah
 • Taman permainan kanak-kanak

Analisis Harta Tanah Quill Residences

Pasaran sasaran

Hanya berdasarkan dimensi yang tersedia di semua jenis unit, jelas bahawa Quill Residences ingin menarik lebih banyak penduduk bandar yang lebih suka tinggal sendiri. Segmen pasar sasaran ini adalah mereka yang suka tinggal dekat dengan tempat kerja mereka dan berkeliaran, seperti ekspatriat. Walau bagaimanapun, tidak banyak yang berada di bawah kurungan berpendapatan tinggi yang mampu memberikan tanda harga yang disertakan dengan projek ini. Oleh itu, Quill Residences juga dapat menyasarkan pelabur harta tanah yang dapat melihat diri mereka menyewa kepada orang asing yang ingin mengalami kehidupan di Kuala Lumpur semasa bercuti, misalnya. Lagipun, segala-galanya dan segala sesuatu berada dalam jarak jauh dari perkembangan tersebut.

Analisis pesaing

Kos per kaki persegi untuk Quill Residences adalah lebih kurang RM1,402. Berdasarkan ini, sukar bagi golongan muda yang bekerja dan orang dewasa dari kelas menengah. Memandangkan lokasi utamanya, ia pasti harganya berpatutan dan akan lebih baik dengan pasar yang makmur. Hartanah serupa di sekitar kawasan ini merangkumi The Colony, yang berada tepat di belakang pengembangan Quill Residences, sementara Regalia @ Sultan Ismail duduk lebih jauh dari kota menuju Jalan Kuching.

Membandingkan Quill Residence dan The Colony berdampingan, adalah selamat untuk mengatakan bahawa hartanah di sekitar kawasan pada umumnya harganya tinggi. Walau bagaimanapun, The Colony sedikit lebih murah daripada Quill Residences kerana bekas menghadapi jalan masuk yang lebih tua di Kuala Lumpur dan mungkin bukan pemandangan yang menyenangkan bagi calon pembeli. Penduduk The Colony juga diminta berjalan kaki lebih jauh untuk mendapatkan pengangkutan awam yang mudah diakses untuk Quill Residences seperti Stesen Monorel Medan Tuanku yang menghubungkan ke laluan komuter lain. Regalia @ Sultan Ismail, sebaliknya, jauh lebih murah daripada dua projek yang disebutkan di atas. Ini disebabkan oleh fakta bahawa ia dibina pada tahun 2012 dan dapat mengembalikan pembeli berpotensi dalam perbaikan. Lokasinya juga merupakan faktor penyumbang kerana ia berada jauh dari semua kemudahan dan kemudahan yang hanya beberapa menit dari Quill Residences. Berdasarkan analisis ini sahaja, Quill Residences menonjol di antara tempat-tempat tersebut.

wdt_ID Pembangunan Membina Harga jualan Harga per kaki persegi Pemilikan tanah Tahun tamat
1 Kediaman Quill 667-1,345 kaki persegi RM875,000 - RM4,545,120 RM1,402 Freehold 2021
2 The Colony, Jalan Dewan Sultan Sulaiman 705-1,155 kaki persegi Dari RM880,000 dan seterusnya RM1,250 Freehold 2020
3 Regalia @ Sultan Ismail 500-2,400 kaki persegi Dari RM450,000 dan seterusnya RM820 Freehold 2012

Pembangun Quill Residences: Kumpulan Quill

The Kumpulan Quill adalah salah satu kumpulan harta tanah multidisiplin bersepadu yang paling terkenal di Malaysia. Ia telah menerima banyak penghargaan rakan sebaya dan penghargaan industri untuk projek seperti Quill 7, yang merangkumi Anugerah Harta Tanah FIABCI (Persekutuan Harta Tanah Antarabangsa) Malaysia untuk Kategori Pejabat 2010. Quill 6 yang merupakan Ibu Pejabat Bank HSBC baru di Lebuh Ampang juga memenangi anugerah yang sama pada tahun 2011.

Baru-baru ini, Quill telah memulakan kepelbagaian perniagaannya di pelbagai bidang seperti automotif mewah (BMW dan Rolls-Royce Motorcars), penjagaan kesihatan (Pusat Pakar Ortopedik Quill) dan pusat membeli-belah (Quill City Mall).

Ringkasan

Quill Residences merangkumi semua elemen yang dicari oleh calon pembeli dalam pembangunan - keistimewaan, kemudahan, dan gaya hidup. Dengan begitu banyak budaya dan tradisi yang dapat diterima, projek ini memberikan pengalaman kosmopolitan kepada para penghuninya yang berakar umbi dalam warisan berharga.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Komersial
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
Harga:
RM875,000 - RM4,545,120
Pemaju:
Kumpulan Quill
Bilangan Tingkat:
36
Jumlah Unit:
552
Tahun Penyiapan:
2021
Kawasan Terbina (BUA):
667 kaki² - 1474 kaki persegi
Yuran penyelenggaraan:
RM0.55 平方英尺
Kemudahan
 • Sistem sekuriti
 • Kawasan Barbeque
 • Pusat perniagaan
 • Cafeterias / Eateries
 • Bilik Fungsi
 • Gimnasium
 • Intercom
 • Taman berlandskap
 • Kolam renang
 • Bilik bacaan
 • Sauna
 • Lihat
 • Bilik Yoga / Deck

Lokasi

Wilayah
 • Kuala Lumpur,
 • Chow Kit
Kejiranan

Video

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM450,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2 - 3
732 kaki² - 1227 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
Dari RM875,000

Cadangan Jual Unik

 
 1. Freehold
  Memiliki kediaman untuk generasi yang akan datang
 2. Lokasi yang hebat
  Terletak di tempat yang paling dicari- The Golden Triangle KL
 3. Kemudahan di sebelah
  Pusat membeli-belah Quill dan stesen Monorel Medan Tunku berada dalam jarak berjalan kaki
 

Garis masa

2013

1 Julai 2013

Quill Group menghidupkan semula Vision City

Vision City akhirnya mendapat reboot oleh kumpulan The Quill. Pembangunan bercampur seluas 7 ekar ini dijangka akan diambil alih oleh Quill City bernilai RM 2.5 bilion. Quill City Mall 6 tingkat akan mempunyai kediaman dan menara pejabat.

 

2019

27 April 2019

Pembangunan Quill Residences dimulakan

Quill City Mall tidak mempunyai rancangan penutupan dengan komponen kediamannya yang sudah lama tertangguh dan kini aktif dalam peringkat pembinaan. Berita ini muncul kerana khabar angin mengatakan bahawa Quill City Mall diduga ditutup selamanya.

 

Pemandu Keputusan

Kesambungan
9
Kemudahan
9
Keselamatan
8
Konsep
8.1
Kemudahan
7
Nilai wang
8
Penilaian Pustaka33 Undi
8.4
8.2

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM875,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!