• Dalam Kemajuan
10439

Aradia Residence (Lake City KL North)

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
567 kaki persegi - 1687 kaki persegi
Katil:
3 - 5
Mandi:
2 - 5
Progres PembinaanTahap 2A
Gambaran keseluruhan

Tinjauan Kediaman Aradia

Pembangunan Terinspirasi

The Aradia Residence Lake City @ KL North adalah projek pembangunan campuran yang dikembangkan bersama oleh pembina berasaskan China, Country Garden Holdings Co Ltd dan pemaju Malaysia Perdana ParkCity Sdn Bhd.

Dijadualkan untuk tempoh pembangunan 10 tahun yang agak singkat, Aradia Residence Lake City @ KL Utara Setelah siap, diharapkan dapat menjadi komuniti bandar yang sangat hidup dan berkembang yang strategik terletak di sebidang tanah seluas 80 ekar yang dibangunkan secara lestari yang merangkumi tasik semula jadi.

Pusat pengembangan Aradia Residence Lake City @ KL North adalah konsep HOPSCA, yang merujuk kepada "Hotel, Office, Park, Shopping Mall, Connectivity and Apartments".

Konsep ini menggambarkan arah semasa yang diambil oleh pemaju utama pembangunan bandar komersial penggunaan campuran berskala besar.

Komuniti Bandar Moden

Sejak awal, Aradia Residence Lake City @ KL North telah memikirkan apa yang paling penting bagi penduduk dan penyewa, iaitu untuk memberi kemudahan kepada keseluruhan aspek kehidupan melalui:

 • pembangunan bersepadu secara organik
 • pengangkutan yang cekap
 • penggabungan kemajuan teknologi dengan lancar.

Di Aradia Residence Lake City @ KL North, visi ini merangkumi rancangan pembangunan yang terdiri daripada tiga zon komunal, enam pemandangan gaya hidup, sebuah Lake Club, aplikasi Komuniti Pintar dan kawasan komuniti dengan penekanan pada kehidupan semula jadi, botani, tanpa menjejaskan keperluan moden.

Oleh itu, kemudahan seperti sambungan WiFi luaran, stesen pengecasan, lampu penghalau nyamuk, loker sementara dan perkhidmatan dobi automatik termasuk bungkusan pembangunan.

Ideanya adalah agar Aradia Residence Lake City @ KL North menjadi model gaya hidup moden yang ideal untuk pemilik kediaman dan perniagaan.

Lokasi Kediaman Aradia

Aradia Residence Lake City @ KL North terletak di Jalan Kuching, menuju Rawang, bersebelahan dengan Taman Wahyu, berhampiran Kampung Batu, Kuala Lumpur. Kawasan ini berhampiran kawasan kejiranan yang terdiri daripada Kepong, Selayang, Sentul dan Jalan Kuching.

Keseluruhan projek ini dirancang dari awal untuk menjadi pembangunan bandar komuniti yang hidup dengan hanya 19.63 ekar dari jumlah kawasan tanah yang dijadualkan sebagai tapak komersialnya, dengan pusat membeli-belah, hotel, pejabat rumah pejabat kecil (SoHos) dan pejabat konvensional.

Kesemua sembilan fasa pembangunan kediaman dan komersial Lake City @ KL North akan dibina di sekitar tasik.

Kesambungan

Terdapat hubungan baik dengan Aradia Residence Lake City @ KL North dengan aksesibilitas melalui tiga jalan utama Lebuhraya Damansara-Puchong, lebuh raya DUKE, dan Jalan Lingkaran Tengah 2, dan MRT2.

Pusat Bandar Kuala Lumpur hanyalah 15 minit pemanduan biasa.

Selain jalan raya utama, pembangunan juga dapat dicapai dengan rangkaian kereta api yang semakin luas yang menghubungkan pelbagai pusat bandar di sekitar Lembah Klang.

Stesen Metro Prima MRT2 yang akan datang, dijadualkan beroperasi pada tahun 2021, terletak kira-kira 3.5km dari projek ini sementara stesen KTM Taman Wahyu terletak kurang dari 5km jauhnya.

Kemudahan

Pengambilan awal Aradia Residence Lake City @ KL North terhindar dari kebimbangan mengenai tahap relatif projek ini dengan banyak kemudahan awam dan swasta di kawasan sekitarnya.

Keperluan pendidikan anak-anak muda juga dapat dipenuhi dalam beberapa minit pembangunan dengan, antara lain:

Sekolah Swasta

 • Sekolah Antarabangsa @ Parkcity
 • Sekolah Antarabangsa Hibiscus
 • Garden International School
 • Sekolah Antarabangsa Mont'Kiara.

Sekolah awam

 • Sekolah Rendah Cina Mun Choong
 • Sekolah Menengah Convent Sentul

Keperluan istirahat dan rekreasi dilayani oleh tarikan utama di kawasan ini, taman rekreasi Kepong Metropolitan Lake Garden, yang hanya berjarak 7 km.

Untuk keperluan membeli-belah, terdapat tiga peruncit utama dalam beberapa minit perjalanan di Aeon Big dan Brem Mall di Kepong dan Tesco Selayang.

Kepadatan penduduk

Kawasan yang berdekatan dengan Aradia Residence Lake City @ KL North adalah kawasan perumahan yang agak matang, terutama dengan kediaman yang dilaporkan sekitar 116.755 berdasarkan bancian nasional 2018.

There has been an increase in traffic in the area as of late due to the MRT2 works and the new high density residential projects along the four-lane Jalan Kepong, which have led to congestion along the major routes.

Meski demikian, ini sementara, dengan penyiapan stesen dan sistem rel yang siap untuk mengurangkan jumlah kenderaan selain pelebaran jalan yang ada dan penambahan jalan masuk yang baru.

Pelan Lantai Kediaman Aradia

Merangka kemajuan pembangunan Lake City @ KL North adalah Kediaman Aradia, yang terdiri daripada 1,003 pangsapuri kediaman dan 23 lot komersial, dengan keluasan tanah sekitar 4.4 ekar untuk nisbah plot 6: 9 untuk komuniti yang selesa dan berkepadatan rendah.

Dengan memenuhi pelbagai keperluan dan keperluan tempat tinggal, Aradia menawarkan enam jenis pangsapuri kediaman yang dibina dalam tiga blok 43 tingkat.

Enam Pilihan

Jenis A, unit satu bilik, memiliki luas bangunan mulai dari 567 kaki persegi sementara Jenis B, maju ke dua bilik tidur dan satu bilik mandi, menawarkan 770 kaki persegi di kawasan terbina.

Kedua-duanya mempunyai sekitar 35 unit masing-masing yang ditawarkan kerana ini adalah pilihan yang lebih popular untuk unit tiga bilik tidur di Jenis C dan D, dengan kawasan binaan antara 943 hingga 992 kaki persegi, yang menyediakan sejumlah besar unit dengan 382 pangsapuri yang ditawarkan.

Persembahan yang paling luas untuk Aradia adalah unit empat bilik tidur jenis utama E dan F, dengan ruang terbina antara 1,484 dan 1,687 kaki persegi. 86 sudah siap untuk unit ini.

Pelan Tingkat Utara Lake City KL Jenis C

Pelan Tingkat Utara Lake City KL Jenis D Pelan Tingkat Utara Lake City KL Jenis E

Pelan Tingkat Utara Lake City KL Jenis F

Faedah sampingan

Manfaat tambahan bagi pembeli adalah semua unit pangsapuri dilengkapi sebagian dengan dapur yang lengkap, lengkap dengan tudung dan kompor dan kompor, dan tandas dengan kabinet, cermin dan pemanas air.

Pembeli unit pangsapuri seluas lebih dari 1.000 kaki persegi di kawasan binaan memperoleh slot tempat letak kereta tambahan kepada satu unit untuk semua unit, dengan tempat letak kereta yang disediakan terletak di tempat letak kenderaan bertingkat lapan tingkat.

Lot komersial antara 852 hingga 2.135 kaki persegi, dan Aradia dijangka siap pada suku terakhir tahun 2023.

Kemudahan dan Kemudahan Aradia Residence

Perluasan yang berbeza

Konsep kincir angin yang diterapkan untuk pembinaan Aradia Residence adalah satu lagi kemunculan bagaimana Lake City @ KL North memberi tumpuan kepada pengalaman keseluruhan yang diberikan kepada penghuninya di atas segalanya.

Kaedah unik ini dipilih kerana bukan sahaja memberikan pandangan yang lebih luas dan lebih baik untuk penduduk, tetapi juga akan mengelakkan unit saling berhadapan.

Lebih daripada sekedar langkah pemasaran, konsep kincir angin yang diadopsi memerlukan teknik pembinaan yang optimum, yang memungkinkan memaksimumkan sudut pandangan dengan sekatan minimum.

Sudut menara kediaman kemudian ditetapkan antara 180 hingga 270 darjah, memungkinkan privasi tahap tinggi kepada penyewa dan memastikan hak milik penduduk dari mengintip mata dari unit lain.

Jurutera juga menggunakan ventilasi dua sisi pembinaan untuk keselesaan maksimum dalam aliran udara yang bebas sementara orientasi bangunan memenuhi cahaya matahari tidak langsung, mengelakkan cahaya mata pagi dan petang langsung yang ditakuti.

Memilih orientasi sedemikian membolehkan penyewa menikmati pemandangan tasik, taman atau bandar.

Rekreasi Dalam Rumah

Ini diberikan untuk pengembangan campuran yang kompetitif untuk menyediakan banyak fasilitas rekreasi dalam proyek mereka, dan Aradia menampilkan daftar yang menarik yang akan memberi kesan positif dan digunakan sebanyak mungkin.

Termasuk dalam rangka kerja pembinaan fasa pertama adalah:

● Kolam renang

● Sauna

● Gimnasium

● Gelanggang bola keranjang

● Dart dan bilik snooker

● Bilik dan kemudahan KTV.

Untuk keluarga, Aradia mempunyai yang berikut untuk masa tenang dan kemudahan sokongan:

● Taman dengan labirin

● Pusat kanak-kanak dan taska

● Ruang membaca

Bijak dan Selamat

Dorongan ke arah kemudahan bagi penduduk melihat Aradia Residence Lake City @ KL North mendorong penggabungan sebanyak mungkin kemajuan teknologi. Sejajar dengan visi dan tujuan untuk memasukkan Komuniti Pintar, Aradia memperkenalkan sistem masuk dan masuk Pintar canggih untuk kemudahan penggunaan oleh penyewa dan pengunjung mereka. Sistem ini menggunakan kombinasi aplikasi mudah alih dan komunikasi jarak jauh dan sistem pengawasan untuk memungkinkan proses yang selamat namun memungkinkan yang diaplikasikan dengan mudah setiap hari.

Komponen sistem merangkumi:

 • Smart Lock menggunakan gabungan cap jari, kata laluan dan kunci
 • Sistem Tempahan Pelawat Pintar melalui kunci masuk mudah alih sementara yang dicipta khas untuk saudara, rakan dan pengunjung lain
 • Akses Pintar dengan fungsi sembang video yang membolehkan komunikasi jarak jauh dengan pengunjung dan penghantaran
 • Keselamatan pintar dengan sistem interkom visual yang disambungkan dengan rangkaian CCTV kediaman
 • Smart Elevator untuk tempahan aplikasi mudah alih sekali tekan

Fungsi sistem adalah penting, dan di sinilah penggunaan kaedah aplikasi mudah alih kerana ini menjadikannya mudah diakses oleh semua orang dengan kos yang sangat rendah, namun menyediakan platform yang selamat memberikan tahap keselamatan dan keselamatan yang tinggi kepada penduduk.

Ini, bersama dengan gabungan rondaan keselamatan 24 jam sehari, pemeriksaan keselamatan di pintu masuk, pengawasan elektronik pintar dengan CCTVS di setiap sudut dan akses terkawal ke tempat letak kereta dan lobi menjadikan Sistem Keselamatan 8 Tingkat yang selamat.

Sekiranya penyewa ingin menggunakan banyak kemudahan yang ada dalam pembangunan, terdapat juga Kemudahan Pintar yang memungkinkan tempahan dibuat dari jarak jauh melalui aplikasi mudah alih yang sama.

Analisis Harta Tanah Aradia Residence

Pasaran sasaran

Kawasan di mana Aradia Residence Lake City @ KL North berada di kawasan yang dijadualkan untuk pertumbuhan pembangunan yang lebih besar terutama kerana ia termasuk dalam rancangan pembinaan MRT2 dengan tujuh dari 26 stesen memenuhi kawasan sekitar.

Penyelarasan sistem transit ini dan digabungkan dengan pemaju yang menerapkan konsep pembangunan berorientasikan transit (TOD) seperti yang dipopularkan di Singapura, Hong Kong dan kawasan berat rangkaian kereta api lain, minat terhadap bidang tanah hijau atau coklat juga meningkat.

Pengalaman di tempat lain menunjukkan bagaimana merancang dan membina pembangunan kediaman dan kemudahan yang berdekatan dengan stesen transit membantu membina komuniti yang lebih selesa dan mengurangkan beban yang ditanggung di jalan raya awam yang tercekik.

Peningkatan aksesibiliti pengangkutan yang mudah juga memungkinkan mereka yang tidak berada dalam kelompok dengan kecenderungan terhadap pemilikan kenderaan persendirian untuk menyelesaikan pembangunan tersebut dan dengan itu mendorong faktor pertumbuhan keseluruhan.

Zon matang, lama tidak dihiraukan untuk pembangunan baru, menjadi kawasan panas yang patut dilaburkan. Pembangunan infrastruktur adalah berita baik bagi pemilik rumah pertama yang mencari harta tanah sama ada berdekatan atau mudah diakses ke pusat bandar.

Analisis pesaing

Residensi AVA @ Kiara Bay

Projek kediaman oleh UEM Sunrise dengan kerjasama Melati Ehsan Group of Mont 'Kiara kemasyhuran sejauh ini adalah pesaing terbesar Aradia Residence Lake City @ KL North.

Di sebelah Taman Metropolitan Kepong dan menghadap ke taman tasik Kepong Metropolitan, Residensi AVA adalah tawaran kediaman fasa pertama dari keseluruhan pengembangan Teluk Kiara, sebuah projek perbandaran pembangunan bercampur seluas 72 ekar yang terdiri daripada pusat kediaman, komersial, pusat runcit, hotel, penjagaan kesihatan dan pendidikan .

Ciri khas pembangunan ini adalah tiga daerahnya yang menawarkan pengalaman hidup bandar yang tinggi di tepi tasik.

Mereka adalah: The Waters - daerah tepi tasik, The Walk - hab komersialnya, dan Village - zon kediaman.

Residensi AVA menawarkan pangsapuri dengan ukuran binaan dari 813 hingga 1258 kaki persegi, dalam pilihan dua hingga empat bilik tidur.

M Luna

Penawaran lain yang serupa ialah projek M Luna Mah Sing Group, sebuah pembangunan pangsapuri yang diservis di sebelah Kepong Metropolitan Park.

Projek ini merangkumi dua unit pangsapuri menara tinggi 57 tingkat dengan saiz binaan antara 700 hingga 1,000 kaki persegi, dengan pilihan dua hingga empat bilik tidur.

Projek ini menawarkan pemandangan indah Hutan Simpan Bukit Lagong kepada para pembeli.

Prospek

Kecenderungan menaik adalah pada pemilik rumah baru yang memandang ke arah gaya hidup komuniti tertutup dengan melabur di kondominium dan pangsapuri servis.

Aradia Residence Lake City @ KL Utara, dengan tawaran pembangunan kediaman yang multi-aspek, berfokus pada kemudahan, siap untuk memberi peluang kepada pembeli yang berpotensi dengan pilihan yang sangat layak untuk melaburkan wang mereka yang sukar diperoleh.

Pembangun Aradia Residence: Perdana Parkcity & Country Garden

Perdana Parkcity Sdn. Bhd.

Syarikat ini, sebuah syarikat pembangunan dan pelaburan harta tanah serantau, ditubuhkan pada tahun 1990 dan merupakan anak syarikat Samling Group, sebuah konglomerat Malaysia dengan pelbagai kepentingan perniagaan di beberapa negara, di seluruh dunia.

Taman Bandar membangun dan mengendalikan beberapa komuniti kediaman dan bandar di negara ini, termasuk yang berikut:

 • Desa Parkcity

Komuniti terancang seluas 473 ekar di Kuala Lumpur, dengan 7.500 rumah kediaman di sebuah bandar yang beroperasi sepenuhnya

 • ParkCity Eastwood dan Marina ParkCity, Miri

Pengindahan tepi laut yang menggabungkan pembangunan bersepadu seluas 2.818 ekar yang menghadap pantai Miri, Sarawak.

Country Garden Holdings Co Ltd

Syarikat pembangunan harta tanah ditubuhkan pada tahun 1992, di wilayah Guangdong, China, dan merupakan salah satu pemaju hartanah terkemuka di China dari segi penjualan dengan lebih daripada 200 bandar mewah di China, Malaysia dan Australia.

Projek di Malaysia merangkumi:

 • Country Garden Danga Bay

Pembangunan pesisir di Johor Bahru, Iskandar Malaysia seluas 57 ekar, dengan 41 bangunan tinggi dengan 8,500 unit kediaman.

 • Country Garden Diamond City

Projek perbandaran kediaman di Semenyih, Selangor meliputi kawasan seluas 257 ekar yang menampilkan harta tanah.

Baca lebih lanjut

 

Butiran
Tajuk Tanah:
Komersial & Kediaman
Tempoh:
Pajakan
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
3 - 5
Mandi:
2 - 5
Harga:
RM660,000
Pemaju:
Pembangun Desa ParkCity & Country Garden
Bilangan Tingkat:
43
Jumlah Unit:
1026
Tahun Penyiapan:
2023
Kawasan Terbina (BUA):
567 kaki persegi - 1687 kaki persegi
Yuran penyelenggaraan:
RM0.35 平方英尺
Kemudahan
 • Kawasan Barbeque
 • Ruang bawah tanah
 • Rumah kelab
 • Tempat Letak Kereta
 • Bilik Fungsi
 • Kemasukan Gated
 • Gimnasium
 • Jakuzi
 • Trek joging
 • Kolam renang
 • Sauna
 • Sistem sekuriti
 • Lihat

Lokasi

Wilayah
 • Kuala Lumpur,
 • Taman Wahyu
Kejiranan

Video

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM400,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
653 kaki² - 1232 kaki²
Dari RM660,000

Cadangan Jual Unik

HOSPCA Concept
A HOSPCA concept development comprising Hotel, Office, Shopping mall, Park, Connectivity, and Apartment.
Advanced Security System
Smart entry and ingress systems that are state-of-the-art.
Convenience In Every Aspect
A 2km jogging track beside the lake and plenty of recreational facilities are available.

Garis masa

2019

21 & 22 September 2019

Pelancaran Danau Kota Fasa I (Aradia)

Digelar Aradia Residences, pembangunan seluas 4.38 ekar yang terletak di Taman Wahyu, KL dan dibangunkan oleh Country Garden Malaysia telah mendapat sambutan yang baik semasa pelancaran. 

 

Pemandu Keputusan

Kesambungan
6
Kemudahan
7.5
Keselamatan
9
Konsep
9
Kemudahan
8.5
Nilai wang
7
Penilaian Pustaka54 Undi
7.3
7.8

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM660,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!