• Dalam Kemajuan
3559

IBN Bukit Bintang

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
434 kaki² - 1052 kaki²
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 3
Gambaran keseluruhan

Tinjauan IBN Bukit Bintang

IBN Bukit Bintang adalah projek revolusi oleh IBN Corp Limited yang akan mentakrifkan semula latar langit Kuala Lumpur. Setelah siap pada suku keempat 2023, ia akan menjadi bangunan kediaman tertinggi di Kuala Lumpur. Menjulang pada ketinggian 330m, calon penduduk dapat menikmati pemandangan 360 derajat ke arah kota pada bila-bila masa sepanjang hari.

Pembangunan ini terletak tepat di pusat Pusat Segitiga Emas dan Pusat Perniagaan (CBD), menempatkannya beberapa minit dari Menara Berkembar Petronas, Menara Kuala Lumpur, dan Tun Razak Exchange (TRX). Selain lokasi yang sangat baik dan kemudahan untuk pengangkutan awam, pangsapuri yang diservis ini menonjolkan unit berperabot lengkap yang dipasang dengan sistem automasi rumah pintar. IBN Bukit Bintang menempatkan 339 unit kediaman pegangan bebas yang merupakan pilihan ideal untuk pelaburan dan penginapan peribadi kerana reka bentuk dua kunci. Sebagai pengembangan penggunaan campuran, bangunan ini juga menampung 268 unit hotel.

IBN Bukit Bintang adalah lambang hidup mewah yang dirancang untuk penduduk bandar yang ingin tinggal di lokasi utama di tengah-tengah Kuala Lumpur. Ia sesuai untuk individu yang mahukan kehidupan metropolitan yang terbaik. Dari tempat komersial dan perniagaan hingga makanan dan hiburan malam, IBN Bukit Bintang mempunyai semua yang ditawarkan pusat bandar raya. Harga seunit dijual pada harga antara RM1,002,514 hingga RM3,256,000.

Lokasi IBN Bukit Bintang

IBN Bukit Bintang adalah pusat komersil mutlak yang terletak betul-betul di persimpangan CBD dan Segitiga Emas Kuala Lumpur. Menara Berkembar Petronas, Menara Kuala Lumpur, dan Pertukaran Tun Razak semua mercu tanda penting ibu negara yang membentuk tiga titik Segitiga Emas.
Bukit Bintang adalah daerah yang padat penduduknya berkat lokasinya yang strategik sebagai pusat komersial dan hiburan. Diatur untuk pengembangan lebih lanjut di bawah program "Greater Kuala Lumpur" pemerintah, Bukit Bintang akan menyaksikan pertumbuhan modal yang meningkat sehingga menjadikan pengembangan di sekitarnya tinggi dalam peningkatan modal.

Bukit Bintang terkenal sebagai surga membeli-belah dengan kawasan pusat membeli-belah yang telah menarik banyak perniagaan di sekitarnya. Oleh itu, komuniti Bukit Bintang adalah besar dan pelbagai dengan kira-kira 56,000 orang yang kebanyakannya terdiri daripada orang Cina, diikuti oleh orang Melayu, India dan etnik lain. Bukit Bintang dihuni oleh pelancong tempatan dan asing sepanjang tahun yang datang ke kedai runcit, pasar malam, kafe, bar, dan makanan jalanan yang terkenal. Walaupun kawasan persekitarannya padat, keselamatan awam di sekitar Bukit Bintang terjamin berkat rondaan biasa oleh pegawai polis. Rondaan ini di sekitar jalanan Segitiga Emas diperlukan untuk menangkis perompak dan perompak yang menyasarkan pejalan kaki yang rentan. Kediaman ini terletak berdekatan dengan Jalan Bukit Bintang, yang merupakan salah satu jalan utama dalam Segitiga Emas.

Jalan ini menempatkan banyak tanda dagang Bukit Bintang seperti Low Yat Plaza, Sungei Wang Plaza, Lot 10, dan Starhill Gallery. Ini menyebabkan lalu lintas di sekitarnya menjadi sangat lebat pada waktu sibuk pagi dan malam kerana beribu-ribu orang keluar dan masuk untuk bekerja dan bersantai. Lalu lintas pada hujung minggu juga boleh bergerak perlahan kerana kemasukan pembeli. Untuk memudahkan aliran lalu lintas di dalam bandar, terdapat pelbagai mod pengangkutan awam yang tersedia untuk dipilih oleh penduduk.

Kesambungan

Bukit Bintang dihubungkan dengan baik ke seluruh Lembah Klang melalui beberapa laluan kereta api dan laluan bas. Pilihan terdekat dan mungkin paling sesuai untuk penduduk IBN Bukit Bintang adalah stesen MRT Bukit Bintang yang hanya memerlukan dua minit berjalan kaki. Dalam jarak dekat adalah stesen Monorel Imbi di mana seseorang boleh menaiki laluan monorel Kuala Lumpur. Terletak sejauh 2.7 km adalah stesen LRT Masjid Jamek yang merupakan satu lagi pilihan pengangkutan kereta api yang boleh digunakan oleh penduduk untuk mengatasi lalu lintas. Selain itu, terdapat pelbagai bas yang disediakan untuk mengangkut pelancong dan penduduk tempatan ke pelbagai destinasi. Perkhidmatan bas bandar bebas KL KL mengendalikan beberapa laluan yang meliputi KLCC, Bukit Bintang dan Chinatown. Ini adalah pilihan yang popular untuk pelancong kerana liputannya yang besar dan banyak perhentian menarik sepanjang perjalanan. Bas-bas ini dapat dilihat dengan mudah di sekitar Bukit Bintang kerana ciri khasnya berwarna ungu.

Bagi penduduk yang lebih gemar memandu, hubungan dengan harta komersial dan ikonik terkenal berada dalam jarak linear 2 km. Menuju ke KLCC melalui Jalan Ampang, atau Menara KL melalui Jalan Raja Chulan sangat mudah diakses dengan Jalan Sultan Ismail yang melalui beberapa jalan utama di sekitar IBN Bukit Bintang. Akses ke lebuh raya juga dapat dicapai kerana Lebuhraya Bertingkat Ampang-Kuala Lumpur (AKLEH) dan Lebuhraya Duta-Ulu Kelang (DUKE) berada dalam jarak 10 km dari pembangunan. Selain itu, perjalanan udara menjadi lebih mudah dengan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) yang berjarak 45 minit perjalanan dengan kereta.

Kemudahan

Tidak mungkin membicarakan Bukit Bintang tanpa menyebut banyak pusat membeli-belahnya. Sebenarnya, terdapat lebih daripada lima pusat membeli-belah bersaiz mega dalam jarak berjalan kaki dari IBN Bukit Bintang. Pavilion Kuala Lumpur yang terkenal adalah rumah bagi lebih daripada 450 jenama dan menawarkan pengalaman fesyen dan kuliner yang bersepadu kepada pembeli. Lot 10 adalah pusat membeli-belah lain yang terkenal dengan jalan makanannya yang diberi nama "Lot 10 Hutong". Selalu ramai pelanggan yang lapar ingin menikmati pelbagai menu masakan Hong Kong dan Malaysia. Tarikan lain di Lot 10 ialah kedai Jepun Isetan yang telah didedikasikan untuk menjual produk Jepun yang bergaya dan unik. Pusat membeli-belah ikonik lain yang berdekatan adalah Fahrenheit 88, Galeri Starhill, Low Yat Plaza, dan Berjaya Times Square.

Bukit Bintang adalah surga mutlak untuk golongan shopaholics pada waktu siang dan syurga gastronomi bagi para penggemar makanan pada waktu malam. Penduduk IBN Bukit Bintang tidak boleh ketinggalan menikmati pelbagai rasa masakan Malaysia yang ditawarkan oleh jalan makanan Jalan Alor yang berdekatan. Ketika pusat membeli-belah ditutup untuk malam, Jalan Alor menjadi hidup dengan barisan penjaja dan restoran yang luar biasa yang menawarkan citarasa khas masakan tempatan. Bagi para pengunjung pesta, Bukit Bintang juga terkenal dengan hiburan hiburan malamnya kerana jalan-jalan dipenuhi dengan banyak bar gastro-pub, bistro, dan kelab yang menawarkan makanan dan minuman yang enak, serta suasana yang meriah.

IBN Bukit Bintang juga sangat sesuai untuk memenuhi keperluan pendidikan penduduk tempatan dan asing kerana dikelilingi oleh sekolah-sekolah ternama dengan program pengayaan yang disesuaikan, kelas sokongan dan rancangan asrama penuh untuk pelajar antarabangsa. Juga, IBN Bukit Bintang dikelilingi oleh beberapa kemudahan perubatan terbaik di dunia. Hanya lima minit perjalanan untuk mencapai Pusat Perubatan Prince Court yang dipuji sebagai salah satu daripada 10 hospital teratas di dunia untuk pelancong perubatan. Sebagai alternatif, penduduk yang memerlukan rawatan perubatan boleh mengunjungi Hospital Tung Shin yang terletak berdekatan dengan kediaman.

Calon penduduk yang mencari nafas semula jadi boleh pergi ke salah satu taman berdekatan, seperti KL Forest Eco Park dan KLCC Park. Kedua-dua taman ini berada dalam jarak 2 km dari tempat tinggal, menjadikannya tempat tujuan yang mudah bagi para penduduk untuk melakukan kegiatan rekreasi. Selain itu, pemain golf yang berminat akan mengetahui bahawa Kelab Golf Royal Selangor terletak dalam jarak 10 minit pemanduan.
Berikut adalah senarai kemudahan yang boleh didapati di sekitar IBN Bukit Bintang:

Membeli-belah

 • Lot 10
 • Pavilion Kuala Lumpur
 • Fahrenheit 88
 • Galeri Starhill
 • Berjaya Times Square
 • Plaza Yat Rendah
 • Plaza Wang Sungei

Pendidikan

 • Sekolah Menengah Tsun Jin Kuala Lumpur
 • Sekolah Victoria Boys
 • Sekolah Rendah Cina Nan Kai
 • Sekolah Swasta Stella Maris
 • Sekolah Antarabangsa Fairview
 • Sekolah Antarabangsa Kuala Lumpur (SKL) - Ampang Hilir

Kemudahan hospital dan perubatan

 • Hospital Tung Shin
 • Pusat Perubatan Prince Court

Riadah dan rekreasi

 • Kelab Golf Royal Selangor
 • Taman KLCC
 • Taman Hutan Eko KL

Pelan Lantai IBN Bukit Bintang / Pelan tingkat

IBN Bukit Bintang adalah sebuah karya yang direka oleh tiga firma seni bina dan pasukan pengurusan harta tanah Singapura. Terletak sebagai kediaman tertinggi di seluruh Kuala Lumpur, tingkat tinggi terdiri dari 67 tingkat ditambah ruang bawah tanah dan merangkumi 67000 m2 tanah. Pembangunan penggunaan campuran berfungsi sebagai kediaman dan hotel kerana ia mengandungi 339 unit pangsapuri pegangan bebas untuk dijual dan 268 unit hotel. Semua unit kediaman dilengkapi sepenuhnya dan mengikuti konsep reka bentuk dua kunci di mana setiap unit terdiri daripada unit studio dan unit satu bilik bersebelahan yang disatukan dengan ruang legar bersama. Konsep dwi-kunci menjadikan IBN Bukit Bintang sebagai pilihan menarik bagi pembeli rumah yang berminat membeli harta tanah untuk tujuan pelaburan. Terdapat sembilan jenis unit pangsapuri dengan pelbagai saiz dan susun atur untuk dipilih oleh pembeli rumah mengikut keperluan dan kehendak mereka.

Jenis 1 (434 kaki persegi) adalah unit terkecil yang ditawarkan oleh pembangunan kerana ia adalah unit studio yang berdiri sendiri yang mempunyai bilik tidur dengan bilik mandi. Ia memiliki dapur, ruang tamu, dan ruang makan yang khas dari semua unit lain. Saiznya yang selesa menjadikannya pilihan yang sesuai untuk pembeli rumah tunggal atau pasangan.

Jenis 2 (916 kaki persegi) yang mempunyai tiga bilik tidur dan bilik mandi mengikuti konsep dwi-kunci. Unit studio menempatkan dua bilik tidur dan bilik mandi sementara selebihnya bilik tidur dan bilik mandi berada di sub-unit. Jenis 3 (830 kaki persegi) dan Jenis 7 (829 kaki persegi) mempunyai susun atur yang serupa tetapi terdapat dalam ukuran yang sedikit lebih kecil. Terdapat juga Type 3A (856 kaki persegi) yang tersedia untuk mereka yang menyukai susun atur Type 3 dan Type 7 tetapi menginginkan lebih banyak ruang kerana ia sedikit lebih besar daripada rakan sejawatnya. Susun atur ini mungkin sesuai untuk rumah tangga multigenerasi kerana ibu bapa dan anak-anak dapat tinggal di studio sedangkan datuk dan nenek tinggal di subunit atau sebaliknya.

Jenis 5 (654 kaki persegi) mempunyai susun atur yang serupa dengan Jenis 1 untuk unit studio, tetapi dengan subunit satu bilik tambahan. Jenis 9 (667 kaki persegi) berkongsi susun atur yang sama tetapi dengan kawasan yang sedikit lebih besar. Menengah antara kedua unit ini dari segi ukuran adalah Jenis 6 (607 kaki persegi) kerana ia memiliki jumlah bilik tidur dan bilik mandi yang sama tetapi mempunyai kapasiti ruang yang lebih kecil. Susun atur Jenis 5, 6 dan 9 sesuai untuk pembeli rumah tunggal atau pasangan yang ingin menyewa subunit bersebelahan. Oleh itu, penduduk dapat meraih keuntungan dari rumah konsep dua kunci tanpa menjejaskan privasi.

Type 8 (1052 kaki persegi) adalah unit terbesar yang ditawarkan oleh pembangunan yang mempunyai empat bilik tidur dan tiga bilik mandi, menjadikannya ideal untuk keluarga besar. Studio ini terdiri daripada tiga bilik tidur dengan satu bilik mandi bersambung dan satu bilik mandi berkongsi. Baki bilik tidur dan bilik mandi terletak di sub-unit.

Kemudahan dan Kemudahan IBN Bukit Bintang

Sebagai pangsapuri mewah, hanya kemudahan dan kemudahan kelas atas yang ditawarkan oleh IBN Bukit Bintang. Sebagai permulaan, IBN Bukit Bintang mempunyai kolam infiniti tertinggi pada ketinggian 250m, mengalahkan Marina Bay Sands di Singapura. Kediaman ini juga mempunyai sky bar, sky spa, sky gym, dan sky garden.

Selain itu, IBN Bukit Bintang menawarkan perkhidmatan butler profesional untuk membantu setiap keperluan penduduk. Ini termasuk menempah tiket untuk pertunjukan, memudahkan keluarga dan rakan yang berkunjung, dan menguruskan keperluan rumah tangga. Perkhidmatan butler profesional, dipercayai dan boleh dipercayai tersedia atas permintaan melalui peranti mudah alih.

Di samping itu, IBN Bukit Bintang menawarkan kehidupan pintar yang terbaik dengan pangsapuri servisnya yang disepadukan dengan sistem keselamatan AI dan sistem automasi rumah pintar. Ini membolehkan pemilik mengakses kawalan penuh ke atas apartmen melalui aplikasi mudah alih. Sebagai contoh, pemilik rumah dapat mengatur jadual untuk tirai rumah dan pencahayaan, memantau rumah melalui pengawasan CCTV, dan fasilitas buku menggunakan aplikasi.
Selain itu, calon penduduk juga dapat merasakan sistem valet berteknologi tinggi pertama di negara ini yang menggunakan infrastruktur tempat letak kenderaan pintar dan aplikasi mudah alih yang menyediakan perkhidmatan parkir tanpa pemandu. Waktu yang berharga tidak perlu disia-siakan dalam mencari tempat letak kereta dengan kemudahan tempat letak kenderaan pintar. Kereta yang diparkir di kemudahan ini juga mempunyai pilihan untuk dihantar untuk penyelenggaraan.

Senarai kemudahan dan kemudahan IBN Bukit Bintang:

Tingkat tujuh:

 • Kolam renang
 • Dek kolam
 • Bilik sauna
 • Bilik mesyuarat
 • Tandas
 • Tempat menukar pakaian

Kemudahan langit:

 • Bar langit
 • Spa langit
 • Gim gim
 • Taman langit
 • Bilik wap
 • Kedai runcit dan F&B

Analisis

Sebagai perkembangan baru dalam Segitiga Emas, para pengembang IBN Bukit Bintang menaruh harapan tinggi terhadap prospek peningkatan modal yang baik. Menurut statistik sebelumnya, harta tanah utama di rantau ini mempunyai pertumbuhan modal rata-rata 20% setahun. Selain itu, Bukit Bintang sedang dalam usaha untuk berubah menjadi kawasan perniagaan yang berkembang setelah mendapat pelaburan bernilai RM172 bilion dari Kerajaan Malaysia sebagai sebahagian daripada program "Greater Kuala Lumpur". Ini akan meningkatkan lagi nilai harta tanah di kawasan ini, termasuk IBN Bukit Bintang.

Projek yang mempunyai nilai pembangunan kasar awal sebesar RM1 bilion itu dipasarkan sebagai salah satu rumah kediaman mewah paling berpatutan di Kuala Lumpur. Walaupun lewat memasuki pasaran hartanah, IBN Bukit Bintang memberikan beberapa titik menarik yang membolehkannya bersaing dengan pangsapuri mewah yang ada di daerah yang semarak. Sebagai contoh, reka bentuk unit dua kunci, aksesibilitas ke rangkaian pengangkutan yang luas, dan infrastruktur yang lengkap menjadikannya menonjol dari orang ramai. IBN Bukit Bintang adalah kediaman yang sesuai untuk memenuhi keperluan komersial dan kediaman.

Pasaran sasaran

IBN Bukit Bintang direka sebagai pangsapuri servis hidup pintar yang berpatutan dan sangat sesuai untuk pembeli rumah yang mahukan gaya hidup bertingkat moden dan canggih. Pembangunan ini disasarkan kepada keluarga dan profesional yang bekerja dari golongan berpendapatan tinggi yang ingin menikmati kehidupan di sebuah apartmen mewah yang dilengkapi dengan kemudahan terbaik. Lokasinya di pusat komersial dan perniagaan di pusat bandar menjadikannya pertimbangan yang layak untuk eksekutif syarikat dan profesional perniagaan yang mencari harta tanah SoHo elit dalam daerah komersial kelas pertama.

Selain melayani sasaran pasaran profesional dan keluarga, IBN Bukit Bintang juga melayani pelabur muda. Lokasi utamanya di CBD dan Segitiga Emas memberikan IBN Bukit Bintang penghargaan modal yang tinggi, sehingga menjadikannya pertimbangan berharga bagi individu yang berminat dalam pelaburan harta tanah. Tambahan pula, reka bentuk dua kunci unitnya menawarkan hasil sewa yang lebih tinggi berbanding jenis harta tanah lain. Sebagai contoh, seseorang dapat memperoleh pendapatan dengan menyewakan unit studio yang lebih besar kepada keluarga sambil mengenakan harga sewa yang terpisah untuk unit yang lebih kecil kepada profesional yang bekerja. Hasilnya, pembeli rumah mampu memperoleh pendapatan sewa dua kali ganda.

Analisis Pesaing IBN Bukit Bintang

Terdapat banyak pembangunan yang terletak di sekitar IBN Bukit Bintang yang berkongsi lokasi dan aksesibiliti hotel yang strategik. Tiga kediaman terkenal yang berada dalam jarak lima minit perjalanan dari IBN Bukit Bintang telah dipilih sendiri untuk perbandingan dan analisis.

Pertama, terdapat Pangsapuri UBN yang merupakan projek kondominium oleh Shangri-La Hotels. Pembangunan ini terdiri dari menara setinggi 24 tingkat dan mengandungi 126 unit pegangan bebas. Sama seperti IBN Bukit Bintang, unit-unitnya dilengkapi sepenuhnya. Ia mempunyai kemudahan khas yang diharapkan dari kondominium seperti gimnasium, kolam rendam, gelanggang skuasy dan tenis, dan sauna. Berbeza dengan IBN Bukit Bintang, UBN Apartments menawarkan unit yang lebih besar dari 743 kaki persegi hingga 2500 kaki persegi. Ia juga merupakan pembangunan tertua dalam senarai dengan projek ini selesai pada tahun 1985. Oleh itu, ia mempunyai jumlah yang lebih rendah tanda harga berbanding dengan perkembangan lain yang lebih baru di sekitarnya. UBN Apartments menawarkan titik harga termurah RM735 PSF.

Pembangunan kondominium lain yang patut diperhatikan adalah The Manhattan yang dibangunkan oleh United Engineers Limited (UEL). Kediaman mewah ini siap dibina pada tahun 2017 dan bersaing dalam pasaran yang sama dengan IBN Bukit Bintang kerana ia menawarkan tawaran yang serupa dari segi ukuran unit dan kemudahan. Kondominium ini mempunyai 129 unit pegangan bebas dengan ukuran antara 588 kaki persegi hingga 1285 kaki persegi. Satu perbezaan yang mencolok adalah bahawa beberapa unit dilengkapi sebahagiannya meninggalkan pembeli dengan pilihan untuk memperibadikan kediaman sesuai dengan keinginan mereka. Terdapat 16 unit loteng di dua tingkat teratas yang memberikan pemandangan latar langit bandar yang indah dan pembangunannya juga dilengkapi dengan banyak kemudahan dalaman. Pilihan unitnya yang agak besar yang dijual pada harga RM1,700 PSF menjadikannya pesaing rapat dengan IBN Bukit Bintang.

ViPod Residences @ KLCC mempunyai kepadatan penduduk tertinggi dalam senarai pesaing dengan 39 tingkat yang memiliki 417 unit pegangan bebas. Kediaman yang diservis ini siap dibina pada tahun 2013 oleh Monoland. Walaupun perkembangannya lebih matang, unitnya berharga RM2,347 PSF, menjadikannya lebih mahal daripada IBN Bukit Bintang. Ukuran unit antara 653 kaki persegi dan 1350 kaki persegi dan juga dilengkapi dengan kemudahan seperti kolam renang tanpa batas, geladak langit, bar langit dan gim. Ia terletak sedikit lebih jauh dari inti Segitiga Emas, sehingga memberikan IBN Bukit Bintang keunggulan berkenaan dengan lokasi utamanya di kawasan Segitiga Emas dan CBN.

Walaupun sebahagian daripada perkembangan ini mungkin menawarkan titik harga yang lebih murah atau unit yang lebih luas berbanding dengan IBN Bukit Bintang, mereka kekurangan kemudahan dan kemudahan yang ditawarkan oleh pesaingnya yang semakin meningkat. Sebagai pangsapuri servis revolusioner, IBN Bukit Bintang mempunyai kemudahan canggih seperti parkir valet automatik dan sistem automasi rumah pintar yang menjadikannya tiada duanya. Ditambah dengan lokasinya yang strategik, ia memberikan nilai pelaburan yang besar bagi individu yang bersedia membayar yang terbaik. Dengan trend harga hartanah meningkat setiap tahun, IBN Bukit Bintang menawarkan nilai wang yang besar berbanding dengan pesaing lama. Sebagai contoh, ViPod Residences mempunyai kos yang lebih tinggi per kaki persegi walaupun pembangunan yang lebih lama diselesaikan pada tahun 2013. Oleh itu, titik harga IBN Bukit Bintang sebanyak RM2,000 PSF adalah pilihan yang lebih menarik memandangkan kemudahan yang ditawarkannya dan statusnya sebagai jenama pembangunan baru.

wdt_ID Pembangunan Kawasan Terbina Harga jualan Harga PSF Tempoh Tanah Tahun Siap
1 IBN Bukit Bintang 434 - 1052 kaki persegi Dari RM1,002,514 Dari RM 2,000 Freehold 2023
2 Pangsapuri UBN 743 - 2500 kaki persegi Dari RM 655,000 Dari RM 735 Freehold 1985
3 The Manhattan 588 - 1285 kaki persegi Dari RM 999,600 Dari RM 1,700 Freehold 2017
4 ViPod Residences 653 - 1350 kaki persegi Dari RM 1,000,000 Dari RM 2,347 Freehold 2013

Pembangun IBN Bukit Bintang: IBN Corp Limited

IBN Corp Limited adalah syarikat multinasional yang bertujuan untuk membangunkan projek unik yang menyumbang kepada nilai ekonomi dan sosial masyarakat dan rakan kongsi. Syarikat ini terlibat dalam pengembangan projek, perdagangan, pengurusan harta tanah, perkhidmatan, pengurusan hotel, dan utiliti. Walau bagaimanapun, kepakaran IBN Corp Limited terletak pada pembangunan industri dan pengurusan modal operasi. Oleh itu, syarikat memberi tumpuan kepada pembangunan harta tanah pelancongan dan pelaburan pembinaan di negara-negara Asia Tenggara. IBN Corp Limited telah menubuhkan pusat perniagaan serantau di Malaysia dengan pelbagai anak syarikat ditempatkan di tempatan dan juga di China dan Singapura untuk menguruskan projeknya di Asia Tenggara dengan lebih baik.

Among the core projects that the company is responsible for are the IBN Highlands City project in Pahang, the Green City project in Serendah, the Ocean of Love project in Kuantan, Bentong Eco Park in Pahang, and the IBN Bukit Bintang project. Upon completion, IBN Bukit Bintang will be the tallest residential building in Kuala Lumpur, a feather in the company’s cap.

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Komersial
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 3
Harga:
RM1,302,000 - RM3,346,000
Pemaju:
IBN Corp Ltd
Bilangan Tingkat:
67
Jumlah Unit:
339
Tahun Penyiapan:
2023
Kawasan Terbina (BUA):
434 kaki² - 1052 kaki²
Yuran penyelenggaraan:
RM0.50 平方英尺
Kemudahan
 • Deck kolam
 • Cafeterias / Eateries
 • Gimnasium
 • Taman berlandskap
 • Dewan Serbaguna
 • Sauna
 • Bilik Yoga / Deck

Lokasi

Wilayah
 • Kuala Lumpur,
 • Bukit Bintang
Kejiranan

Video

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM782,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
454 kaki² - 882 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM377,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 2
Mandi:
1 - 2
500 kaki² - 700 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM400,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 3
Mandi:
1 - 2
653 kaki² - 1232 kaki²
Dari RM1,302,000

Cadangan Jual Unik

 1. Sistem tempat letak kenderaan pintar
  Menawarkan Parking Valet Automatik (VAP) pertama di Malaysia.
 2. Pembangunan Pegangan Bebas
  Pemilikan kekal untuk generasi yang akan datang.
 3.  Kolam renang yang mewah dan megah
  Kolam infiniti tertinggi di dunia dan gelongsor lutsinar.
 4.  Kesambungan depan pintu
  230m berjalan kaki ke MRT (Pavilion Bukit Bintang) dan Monorel (Bukit Bintang).

Garis masa

Pemandu Keputusan

Kesambungan
8.5
Kemudahan
9
Keselamatan
10
Konsep
8
Kemudahan
8.5
Nilai wang
9
Penilaian Pustaka26 Undi
8.8
8.8

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM1,302,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!