PR1MA untuk Transformasi Bawah

tiada jawapan
Logo PR1MA

Perkongsian bermakna!

Perbadanan PR1MA Malaysia (PR1MA) dijangka berubah menjadi sebuah syarikat perumahan nasional untuk memenuhi dan menyesuaikan diri dengan keadaan pasaran yang sedia ada.

Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Zuraida Kamaruddin menjelaskan bahawa PR1MA akan mengambil lebih banyak masa untuk dibubarkan. Beliau juga berkata kerajaan sedang meninjau PR1MA untuk membangunkan pelbagai projek perumahan dengan konsep gaya hidup.

Sekarang, kerajaan telah memutuskan pelan pemulihan untuk memastikan pemantauan dan pelaksanaan yang lebih baik dalam industri perumahan terpusat.

Dia juga mendedahkan bahawa 'Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan'telah menyelesaikan pelbagai masalah yang berkaitan dengan PR1MA, termasuk rumah mewah dan tidak terjual.

Dalam satu wawancara, Ketua Pegawai Eksekutif Pemangku PR1MA, Mohd Nazri Md Shariff berkata, menjalani transformasi akan membantu PR1MA untuk memanfaatkan sepenuhnya perubahan yang dapat dilihat dalam organisasi untuk memperluaskan perniagaan dan prosedur lain yang berkaitan.

Pengerusi PR1MA, Tan Sri Eddy Chen Lok Loi juga menyatakan kesukaran untuk memenuhi tanggungjawab organisasi atau sebahagian besarnya.

Beliau juga memastikan bahawa organisasi akan pulih wang sebanyak mungkin akibat pelan pemulihan.

PR1MA telah diwujudkan dengan tujuan merancang, membina dan menyelenggara perumahan bermutu tinggi dengan harga berpatutan untuk isi rumah berpendapatan sederhana di pusat bandar dan pinggir bandar.

Oleh yang demikian, kata PR1MA, projek pembangunan dirancang untuk mengembangkan kesan maksimum terhadap ekonomi negara. Walaupun bekerja dalam menciptakan nilai dari tanah, ia juga membuka lebih banyak peluang pekerjaan dan keuntungan komersial bagi penduduk.

PR1MA juga memberi tumpuan kepada pelbagai projek perumahan untuk pemilik rumah untuk memuja pelbagai kemudahan yang sepenuhnya sesuai untuk gaya hidup moden Malaysia.

Tetapi, Zuraida berkata, salah satu sebab utama di sebalik transformasi PR1MA ialah beberapa bangunan yang dibina di lokasi yang dipertikaikan atau dipersoalkan.

Selain itu, kerajaan juga telah memutuskan untuk tidak mengganggu program perumahan PR1MA, di sini, organisasi itu telah mengiktiraf kerajaan untuk keputusan ini.

Alamat e-mel anda tidak akan dipaparkan. Medan perlu ditanda dengan *

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!