Look Kawasan Anggun Residences
 • Selesai
2561

Anggun Residences

 • Kediaman Perkhidmatan
Kawasan:
657 kaki persegi - 1535 kaki persegi
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 3
Progres PembinaanSelesai
 
Gambaran keseluruhan

Gambaran Keseluruhan Anggun Residences

Anggun Residences adalah pangsapuri servis yang baru di KLCC di sepanjang Jalan Sultan Ismail, menjadikannya 10-15 minit dari mana-mana di tengah-tengah Kuala Lumpur. Sebagai sebahagian daripada UDA Holdings Berhad, projek pembangunan ini akan siap dibina pada tahun 2019.

Anggun Residences menawarkan unit studio, satu bilik tidur, dua bilik tidur dan tiga bilik tidur. Rumah menara 38 tingkat pegangan bebas itu diubahsuai untuk memenuhi 384 unit pangsapuri servis dengan saiz binaan antara 657 kaki persegi, 976 kaki persegi hingga 1,535 kaki persegi.

Dengan reka bentuknya yang canggih, Anggun Residences menjadikan jantung untuk menentukan semula kemewahan dan ketinggian kehidupan moden. Dari keperluan hingga kehebatan, kemudahan untuk mendesak Anggun Residences menyalurkan kehidupan elegan yang tepat. Anggun Residences juga bersebelahan dengan Sheraton Imperial Hotel.

Anggun Residences dirancang dengan konsep menyediakan pelbagai kemudahan elegan yang dilengkapi dengan teras terbuka dengan ciri air. Pangsapuri ini membolehkan anda meresap keajaiban kota yang menambah pemandangan langit yang sudah mengagumkan. Taman di atas bumbung menghadirkan pemandangan terbaik yang mengawasi KL Skyline ditambah dengan taman-taman berlandskap dan ruang makan luaran.

 

Lokasi Kediaman Anggun

Bertempat di Pusat Bandar Kuala Lumpur, apartmen ini berada dalam jarak 2 km dari Dataran Merdeka, Pasar Jalan Petaling dan Menara Berkembar Petronas. Taman KLCC dan Menara Kuala Lumpur juga berada dalam radius 3 km.

Anggun Residences terletak di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur. Ia terletak di seberang Quill City Mall dan, pada masa ini, anda perlu melalui Jalan Doraisamy yang terkenal untuk mencapai projek ini.

Anggun Residences duduk untuk mengubah landskap fizikal yang pernah dikenali sebagai Asian Heritage Row. Mereka yang berusia 30-an atau bahkan 40-an mungkin dapat mengingati jalan raya Doraisamy yang glamour yang dulu dipenuhi dengan deretan kelab malam.

Dulu terkenal sebagai tempat panas bagi 'orang ramai' untuk menggantung dan bermalam. Secara semula jadi, barisan Warisan Asia didominasi oleh harta tanah lama dan lama yang telah diperbaharui menjadi kelab dan restoran. Dengan ketinggian 38 tingkat, Anggun Residences akan menjadi keajaiban moden yang menarik dan dikelilingi oleh bangunan bertingkat rendah yang unik namun unik.

Seperti yang dilaporkan oleh Malay Mail, Asian Heritage Row kini sedang mengalami perubahan dengan alasan mewujudkan jalan keluar yang bersih untuk reputasi lama jalan raya. Bangunan yang ada sekarang akan mengekalkan elemen warisan sebagai penggunaan semula pembangunan yang ada secara adaptif, suatu amalan di mana seseorang mengitar semula tanah yang ada sekarang.

Jalan Doraisamy dapat diakses ke sebilangan besar jalan utama di Kuala Lumpur. Ia bersambung dengan baik ke laluan Jalan Sultan Ismail, Jalan Raja Alang, Jalan Raja Abdullah, Jalan Uda, Jalan Daun dan Jalan Munshi Abdullah. Ia juga melalui Jalan Raja Muda Aziz yang akan menyimpang laluan penduduk ke Jalan Tuanku Abdul Rahman (Jalan TAR).

Alamat yang tepat masih belum dilampirkan kerana projek ini terjalin antara Jalan Doraisamy dan jalan masuk baru yang dikenali sebagai Jalan Medan Tuanku Utama.

Kesambungan

Anggun Residences dibangunkan dengan selesa dengan memperhatikan pentingnya aksesibilitas lokasi. Penduduk tidak perlu risau untuk bergerak dari dan ke lokasi walaupun mereka tidak memiliki kenderaan.

Pembangunan ini mudah dicapai melalui jalan raya dan lebuh raya utama di kawasan ini. Ia terletak dengan hubungan baik dengan stesen LRT Dang Wangi dan Medan Tuanku Monorail yang hanya 5 minit berjalan kaki dari Anggun Residences. Sekiranya memandu sangat menyeronokkan, pengangkutan awam di sini akan menjadi berkat.

Penduduk boleh berjalan lebih jauh dan mendapati diri mereka berada di stesen LRT KLCC. Sementara itu, stesen Medan Tuanku dan Bukit Nanas dapat dicapai dengan berjalan kaki melalui jalan yang tertutup. Teksi tersebar di mana-mana dan senang dijumpai di sini kerana lokasinya yang strategik sebagai sebahagian daripada pusat bandar.

Kemudahan pengangkutan awam lain yang tersedia adalah Stesen KTM Segambut, Stesen KTM Bank Negara, teksi dan bas untuk bergerak ke dan dari lokasi dengan mudah. Sementara itu, bagi penduduk yang memandu, pintu masuk menuju AKLEH, Plaza Tol Datuk Keramat hanya beberapa minit dari Anggun Residences. Penduduk akan dapat ke Jalan Ampang, Jalan Tun Razak, MRR2 dan DUKE dengan menggunakan laluan ini.

Kemudahan

Selain dari lokasi yang strategik, kawasan ini dikelilingi dengan banyak kemudahan. Penduduk tidak perlu risau tentang apa-apa di kawasan ini kerana semuanya mudah didapati di kawasan ini.

Dari segi kemudahan dan kemudahan yang ada, terdapat banyak makanan dan minuman, tempat membeli-belah dan hiburan di depan pintu anda. Menetap di tengah-tengah Jalan Doraisamy adalah banyak kemudahan utama. Tidak perlu berpeluh mengenai perkara seperti pendidikan, membeli-belah, penjagaan kesihatan dan tempat makan. Beberapa di antaranya adalah Quill City Mall, The Row dan Parkson di Maju Junction.

Universities such as University of Tun Abdul Razak (UNITAR), RIMA Secretarial Finishing College, Kuala Lumpur Metropolitan University College and University Kuala Lumpur are just a short distance away. The development is close to many shopping spots and a few of the famous shopping malls, such as 7-Eleven and Mydin, where residents can shop for almost anything they need. Additionally, there are dozens of petrol stations, mosques, churches, eateries, clinics & hospitals in the vicinity, ensuring that the residents of the development do not have to worry about anything.

Ketika datang ke pusat membeli-belah, berjalan kaki ke pusat membeli-belah di sekitar kawasan ini akan menjimatkan masa anda untuk kesana jika anda ingin mengelakkan kesesakan dan kesesakan yang luar biasa.

KLCC: Tarikan pelancongan utama, KLCC, dapat diakses melalui Lebuhraya Bertingkat Ampang dalam jarak 5 minit perjalanan atau jalan kaki ke sana.
Maju Junction Mall dan Quill Mall juga dapat dicapai dalam 10 menit berjalan kaki.
Segitiga Emas KL (Pavilion-Starhill Gallery / Bukit Bintang / Sungei Wang) adalah destinasi pelancongan lain yang hanya berjarak sejauh batu. Pilihan kedai, dari pakaian jalanan hingga jenama mewah, boleh didapati dari sini!
Akhir sekali, pusat membeli-belah yang boleh dicapai adalah Jakel Mall, di mana pembeli tawar-menawar dapat menemui syurga mereka di sana.
Hospital dan pakar yang anda dapati terdapat di kawasan ini:

Perkhidmatan Perubatan:

 • Pusat Perubatan Prince Court, Jalan Tun Razak
 • Pusat Perubatan Gleneagles, Jalan Ampang
 • Pusat Perubatan Kampung Baru, Kampung Baru
 • Pusat Pakar Al-Islam, KL
 • Hospital Paediatrics, Kampung Baru
 • Hospital Besar Kuala Lumpur, KL
 • Klinik Pergigian, Paediatrics Institute KL
 • Sekolah dan Universiti
 • Sekolah dan universiti:

Pendidikan:

 • SMK Puteri Wilayah
 • Sekolah Agama Wilayah Persekutuan
 • Sekolah Kebangsaan Kampung Baru
 • Sekolah Kebangsaan Jalan Raja Muda
 • Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih
 • Universiti Utara Malaysia, Kampus KL
 • Universiti Kuala Lumpur
 • Queens College KL

 

Pelan Lantai Anggun Residences

Anggun Residences adalah harta tanah milik bebas dengan 384 unit dalam kawasan seluas 0.9 ekar di tengah-tengah Pusat Bandar KL. Sebahagian besar unit Anggun Residences adalah jenis studio atau 1 bilik tidur, menjadikannya kepadatan rendah. Ia mempunyai sejumlah 122 unit studio (32%), 96 unit 1 bilik tidur (25%), 92 unit 2 bilik tidur (24%), 50% unit 2 + 1 bilik tidur (13%), dan 24 unit 3 + 1 bilik tidur (6%) jenis. Setiap unit dilengkapi dengan sekurang-kurangnya tempat letak kereta, bergantung pada ukuran unit.

Anggun Residences Jenis A / A1

Anggun Residences 'Studio Type A tidak seperti banyak studio lain yang dilengkapi dengan reka bentuk segi empat tepat atau tegak lurus yang biasanya menghasilkan dimensi yang sempit dan lebih kecil dengan kekurangan cahaya semula jadi dari tingkap yang terhad. Studio Jenis A mempunyai susun atur persegi dengan tingkap dan panel kaca penuh.

Anggun Residences Jenis B / B1

Studio Jenis B yang mempunyai susun atur yang serupa dengan Jenis A dengan kawasan utiliti yang sedikit lebih besar.

Anggun Residences Type C / C1

Unit dua bilik tidur yang dilengkapi dengan susun atur yang optimum dan tab mandi tambahan yang disediakan.

Anggun Residences Type D / D1

Unit tiga bilik tidur yang dilengkapi dengan susunan segi empat tepat dan ruang belajar tambahan dan ruang serbuk yang terletak berhampiran dengan ruang tamu berbanding dengan Jenis C. Mengingat ukuran unit secara keseluruhan, bagaimanapun, dapurnya mungkin ringkas dan kecil untuk ukuran.

Anggun Residences Jenis E / E1

Begitu juga, unit 3 + 1 bilik tidur juga dilengkapi dengan reka bentuk segi empat tepat. Ia adalah unit yang laris namun terhad di pangsapuri. Semua keperluan keluarga yang hidup akan dipenuhi kerana mempunyai bilik utiliti, bilik serbuk, ruang belajar dan dapur yang luas. Namun, tidak ada bilik mandi en-suite untuk bilik tidur ke-2 dan ke-3.

 

Kemudahan dan Kemudahan Anggun Residences

Terdapat banyak ruang untuk keluarga dan kediaman untuk dinikmati. Anggun Residences terletak berhampiran taman yang indah yang dikelilingi oleh kejiranan yang mesra keluarga. Rumah siap bergerak ini telah diperbaharui, termasuk tingkap yang memberikan cahaya semula jadi yang mencukupi.

Anggun Residences mempunyai kemudahan di tiga tingkat dan tempat letak kenderaan untuk kediaman yang merangkumi 7 tingkat pertama.

Tingkat 8

 • Kolam infiniti
 • Kolam kanak-kanak
 • Jakuzi
 • Bilik permainan
 • Gelanggang Skuasy
 • Ruang makan
 • Kedai

Tingkat 9

 • Gimnasium
 • Bilik AV
 • Perpustakaan / Bilik Baca
 • Bilik mesyuarat
 • Surau
 • Pejabat Pengurusan

Taman Bumbung

 • Taman Permainan Kanak-kanak
 • Kawasan BBQ
 • Kawasan Tempat Duduk
 • Kawasan Meditasi

Tema Anggun adalah menghidupkan kehidupan di antara pencakar langit. Kemudahan di atas bumbung terdiri daripada Wind Cube, Green Cube, Play Cube dan Grill Cube yang fungsinya berbeza antara satu sama lain. Sebagai contoh, Grill Cube dimaksudkan untuk membiarkan penduduk menikmati pemandangan KL sambil melayan tetamu untuk pesta atau BBQ. Sementara itu, Green Cube dan Wind Cube dirancang untuk memberi ketenangan jiwa kepada penduduk.

Kemudahan sukan disediakan di tingkat 8 dengan harapan dapat memupuk gaya hidup sihat dan aktif bagi penduduk. Penduduk juga boleh menikmati kolam renang sepanjang 25 meter di sepanjang kaki langit KL. Kemudahan lain termasuk bilik permainan dan ruang makan peribadi.

Anggun Residences mungkin tidak dilengkapi dengan kedai runcit bersepadu di dalam bangunannya. Namun, ia tidak meninggalkan komponen kemudahannya yang mencukupi kerana mempunyai semua keperluan yang diperlukan dalam jarak berjalan kaki.

Secara ringkas, berikut adalah kemudahan yang terdapat di Anggun Residences:

 • Kawasan Barbeku
 • Trek joging
 • Pasar mini
 • Nursery
 • Taman permainan
 • Salon
 • Sauna
 • Gelanggang Skuasy
 • Kolam renang
 • Kolam Wading
 • Gelanggang tenis
 • Keselamatan 24jam
 • Jakuzi
 • Pusat perniagaan
 • Kafeteria
 • Club House
 • Tempat Letak Kereta
 • Gimnasium
 • Analisis

 

Analisis Harta Tanah Anggun Residences

Pasaran sasaran

Segmen pasaran terbesar untuk Anggun Residences adalah pemilik kediaman dengan pendapatan berpendapatan menengah atas kerana harga jualan yang curam dengan harga pelancaran minimum RM 878,409.

Oleh kerana apartmen ini terletak berdekatan dengan institusi pendidikan dan salah satu kawasan perniagaan KL, mereka yang bekerja atau belajar di sekitar kawasan ini akan menjadi penyewa yang sesuai untuk unit sewa.

Analisis pesaing

Anggun Residences’ Developer: UDA Holdings

UDA Holdings Berhad ditubuhkan pada tahun 1971 oleh pemerintah dan memulakan perjalanannya sebagai Urban Development Authority untuk memulai kemajuan pembangunan bandar yang dirancang negara. Ia tersenarai di Papan Utama Bursa Saham Kuala Lumpur (BSKL) pada tahun 1999. Ia memfokuskan pada pemegangan pelaburan dan pembangunan harta tanah bersama dengan pengurusan harta tanah dan industri rekreasi.

Ia adalah antara 10 pemain utama Malaysia dan diketuai oleh lembaga profesional yang berpengalaman dan berkelayakan tinggi. Syarikat memastikan bahawa Anggun Residences menjadi mercu tanda untuk pembangunan masa depan dan menarik orang dari seluruh bandar.

Syarikat lain yang terkenal oleh pemaju adalah Sinaran TTDI yang tinggal di Taman Tun Dr Ismail. Ia terus membentuk urbanisasi KL dan Lembah Klang. Pusat Bandar Bukit Bintang adalah pengembangan visi seterusnya untuk melengkapkan kehidupan masa depan kosmopolitan selain Residensi 38 Bangsar dan Crescent Dew Lakehomes yang akan berlayar pada tahun 2020.

 

Baca lebih lanjut

Butiran
Tajuk Tanah:
Kediaman
Tempoh:
Freehold
Jenis:
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 3
Harga:
RM930,000 - RM3,000,000
Pemaju:
UDA Holdings
Bilangan Tingkat:
38
Jumlah Unit:
384
Tahun Penyiapan:
2018
Kawasan Terbina (BUA):
657 kaki persegi - 1535 kaki persegi
Yuran penyelenggaraan:
RM0.50 平方英尺
Kemudahan
 • Kawasan Barbeque
 • Cafeterias / Eateries
 • Kedai runcit
 • Tempat Letak Kereta
 • Bilik Fungsi
 • Gimnasium
 • Jakuzi
 • Bilik mesyuarat
 • Kolam renang
 • Bilik bacaan
 • Sauna
 • Sistem sekuriti
 • Surau
 • Mesin basuh

Lokasi

Wilayah
 • Chow Kit,
 • Kuala Lumpur
Kejiranan

Video

Pelan lantai

 • Dalam Kemajuan
Dari RM506,000
 • Kediaman Perkhidmatan,
 • SOFO
Katil:
2 - 3
Mandi:
2 - 3
452 ft² - 1111 ft²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM567,800
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2
813 kaki² - 1285 kaki persegi
 • Dalam Kemajuan
Dari RM450,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
2 - 4
Mandi:
2 - 3
732 kaki² - 1227 kaki²
 • Dalam Kemajuan
Dari RM1,000,000
 • Kediaman Perkhidmatan
Katil:
1 - 4
Mandi:
1 - 4
455 kaki² - 2455 kaki persegi
Dari RM930,000

Cadangan Jual Unik

 
 1. Kesambungan yang lancar
  500m ke stesen Monorel Tunku Medan dan 600m ke stesen LRT Dang Wangi
 2. Pembangunan yang memenangi anugerah
  Pemenang Pembangunan Pembangunan Kondominium Terbaik Kuala Lumpur pada tahun 2017
 3. Lokasi Strategik
  Akses terus ke Jalan Sultan Ismail dan terletak di Segitiga Emas
 4. Kediaman Perkhidmatan Mewah Bebas
  Pelaburan besar untuk generasi akan datang
 

Garis masa

Pemandu Keputusan

Kesambungan
7
Kemudahan
9
Keselamatan
9
Konsep
8
Kemudahan
7.5
Nilai wang
8
Penilaian Pustaka22 Undi
7.8
8.1

Kalkulator Pinjaman Perumahan

Beli Rumah Seterusnya Anda dengan betul

✅ Jaminan Padanan Harga

Yakinlah bahawa anda akan sentiasa mendapat harga terbaik di pasaran. Sekiranya anda mencari tawaran yang lebih murah di tempat lain, walaupun tidak mungkin, kami akan sepadan dengan harga!

🎁 Bonus & Ganjaran

Kami tidak mengenakan sebarang komisen atau yuran pembrokeran dari pelanggan kami. Bukan itu sahaja, pelanggan yang membeli rumah dengan kami akan menikmati bonus dan ganjaran tambahan yang tidak akan mereka dapati di tempat lain!

╯ Pengalaman Lancar AZ

Pasukan yang betul komited untuk membuat perjalanan membeli harta anda sebagai usaha yang mudah dan menyenangkan yang mungkin!

Dari penyelidikan ke tempahan, perunding yang berpengalaman dan ramah akan berada di sana untuk membantu anda setiap langkah.

* T & C Terapkan

Dari RM930,000

Sertailah dalam Kalangan Dalam Kami

untuk menerima tawaran eksklusif, berita pasaran terhangat, dan mendapatkan akses orang dalam ke tawaran istimewa khusus ahli kami!